Със есенна премена,нашите цветя ,тръпнат и очакват ,зимата сега !!!

• 43 310
  • 561
  •   1
Отговори
# 510
Ми в моя случай лошото е това, че за два месеца ужулих една кола и блъснах две Embarassed, като катастрофите стават той като е в чужбина. А толкова години нямам и една глоба или произшествие Tired, сякаш нещо ме е проклело, не знам вече какво да си мисля Thinking. Иначе съм карала до предния ден преди да вляза в болницата да раждам, и на седмия ден след това пак си карах. Не съм се притеснявала, ама сега направо ми се стегна душицата Sad А относно застрахователите-моя има сервиз и работи точно по договор с такива, да не излезе , че му създавам работа ooooh! Joy
Извинете за отклонението  bouquet

Козуначе, много ми хареса  твоя " бодил", обаче в нас такова нещо ще си е опасно направо, хлапетата постоянно тичат навсякъде Confused

Боднах си в две саксийки по 3 костилки от фурми, сега чакам да видим...ако ги чакам както чакам кокоса...малеее...тъкмо напролет ще прокарат.

# 511
Добро утро момичета  Hug

Последно време въобще не ми остава време за форума, но гледам да следя какво сте писали.

МерСедес Съжалявам за това което ти се е случило, но тенекиите се оправят, но здравето не така че се радвам че си жива и здрава - това е най важното  Grinning

galia69 много красива палмичка

# 512
  • Пловдив
Здравейте цветенца! И аз нямам много време за писане, но ви чета с удоволствие. Чудни цветенца показвате винаги. Аз няма с какво да се похваля скоро време  Sad
Мерседесче съжалявам за инцидента, който си претърпяла. Добре, че всичко е ОК с теб  Praynig Както всички са писали, тенекии се оправят.....
galia69 палмичката е страхотна, да си я гледаш със здраве  Peace
До скоро   bouquet

# 513
МерСедес ,лошо премеждие, но важното е че си излязла от него читава Peace  bouquet
 Колкото за костилката от фурма се запаси с много търпение.Моите поникнаха, след като вече бях забравила, че съм ги сяла.Доста се почудих какво никне при големия бенджамин,а пък то било палма. doh И след това расте доста бавно.Моята я дадох на майка ми, защото нямам място, а и отдавна си седи само с два листа.

# 514
Здравейте, момичета  Hug
МерСедес  Hug
И аз насадих вчера 3 фурмички, но като чета....май на пролет ще ги чакам да поникнат.
 В къщи имам 12 годишна. /не помня за колко време покълна/ Расте  бавно , с дълги и не много гъсти листа. А съм виждала други, едни такива ниски и много гъсти листа. Дали са различни сортове  newsm78, или зависи от мястото и начина на отглеждане? Как мислите?

# 515
  • Варна
Добро утро, момичета! Това са снимки на моя лимон. Формата му не ми харесва. След последния листопад му останаха листа само по върховете, въпроса ми е мога ли сега и колко да му подстрижа върховете за да се сгъсти короната, или да чакам пролетта?  Hug[img][/img]

# 516
  • Варна
Извинете ме за лошите снимки, но снимам с телефон, а сега има много слънце на терасата и не се получава много добре Heart Eyes Ето и коледната звезда, чудя се как сама започна да зачервява листенцата, ще видя докъде ще стигне Rolling Eyes[img][/img]

# 517
       nezito, благодаря за милите думи!
       МерСедес, наистина Столетника си е опасен бодливко, а и големият, който подарих заемаше много място и нямаше къде да го прибера. Затова предпочетох да си оставя малкия.
        s-ena, много е хубава Коледната ти звезда, а обещава да се превърне в истинска красавица за Коледа.  Simple Smile
        Момичета, аз вече си прибрах в къщи цветята, че тук доста паднаха температурите. Само от конволвуса има 2 оцелели коренчета, които продължават да цъфтят. Оставих ги отвън защото явно се чувстват добре.

# 518

В къщи имам 12 годишна. /не помня за колко време покълна/ Расте  бавно , с дълги и не много гъсти листа. А съм виждала други, едни такива ниски и много гъсти листа. Дали са различни сортове  newsm78, или зависи от мястото и начина на отглеждане? Как мислите?
Да, макар че са все финикови палми, тези от костилка са от сорт, който става много голяма палма и дава реколта, а тези домашните са "джуджета", с декоративни качества.
Ето и коледната звезда, чудя се как сама започна да зачервява листенцата, ще видя докъде ще стигне Rolling Eyes[img][/img]
Това е, защото навън и става тъмно навреме и не получава допълнителна светлина от лампите вкъщи. Но като застудее и я прибереш, ще трябва да я покриваш пт светлината.

МерСедес,
Не се притеснявай за колата... знам, че е лесно да се каже, особено след стреса от катастрофата, но наистина важното е да няма поражения по теб / хората. Може и да си по-притеснена и натоварена, когато мъжа ти го няма и затова да стават издънките.

# 519
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
s-ena поздравления за коледната звезда   bouquet
galia69 честита палмичка.
Аз да се похваля вече имам 4 саксия с Хамедорея, благодарение на Илиан. Изненада ме с цвете преди два дена на масата във всекидневната  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes . По  късно му казах, че имам такова да не му убивам ентусиазма  Heart Eyes .
МерСедес да не се отчайвам и аз за фурмите, но минимум  3 месеца  Naughty Много изпитан метод е забравяш за тях и изведнъж поникват. И аз така направих: бях боднала няколко и вече ще взимам саксиите за да ги ползвам за нещо друго и те поникнали. Оставих ги и още 2 месеца. Пораснаха разсадих ги и сега 2 месеца си седят с по едно листо  Whistling а пък чакам фурми  Mr. Green .

джиджи биджи със сигурност има различни сортове палми както има и различни фурми в едно магазинче видях три вида.
джиджи харесах си къдравия (с извитите листа)беджи и този http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&pid=5942859 ако може  Embarassed
По бенджамин наташа разбираш класическият ли  newsm78

Албена какво стана с фуксията махнаха ли се гадинките  Thinking . Видях, че монсерата ми ще изкарва бебенце и ще мога да ти дам, но поне 5,6 месеца да порасне, за да мога да го отделя.

# 520
Айтеп, имаш ги. Даже вече ги топнах във водичка. До догодина, все ще пуснат коренчета. Наташата не е класическия бенджамин. Листата му са дребнички. Натопих ти и от него  Hug

Значи за фурмите, които сега насадих да не се надявам да са от ония малки кичекти красавици  Confused

Сена прекрасна е коледната ти звезда.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 13:21 от джиджи биджи

# 521
ПЕТЯ, благодарение на теб, фуксията ми е спасена  bouquet Обаче, вчера като си погледнах от близо новоподарения хибискус Shocked-същите бели гадове, та сега и тях лекувам Mr. Green
 И моят трилистник има малка издънка.Ще я пазя специално за теб Wink

# 522
Момичета  Hug на всички ви, здравето е най-важното !!!
За фурмите-аз преди години има две малки от костилки, обаче не помня за колко време прокарах. Впоследствия изсъхнаха по незнайни за мен причини. Листата им покафеняха. Наистина много бавно растат.
Белокрили мушички ли  изтРебвате ? Племенникът ми беше дал една негова малка фуксийка, много сладка, с кичести цветове, да му я гледам през лятото, че те с брат ми често отсъстваха, а тя има нужда от редовно поливане. И тя така беше нападната от белокрилки. Пръсках с Ектокил няколко пъти, но нищо не стана-все прехвърчат. Даже я изолирах в единия край на двора, за да не зарази и другите. Днес му я пратих обратно по родителите ми, че живеем всичките на различни места, баща ми каза, че щял да  я пръска с нещо си аграрно  Rolling Eyes

# 523
МерСедес, съжалявам за неприятната случка и се радвам, че си здрава и невредима. Опитай се да се успокоиш и да не си внушаваш, че нещо не е наред, някой те е прокълнал и т.н. Всеки изпада понякога в лоши периоди - рано или късно свършват (клише, но е вярно).  Hug
Джиджи, благодаря ти за информацията и за предложението за Коледничето!
И на двете ви пожелавам успех с фурмите!
Galia69 - симпатична палмичка, честито!
S-Eena, коледната ти звезда е разкош! Ще чакаме снимки и по празниците  Grinning

Аз нямам нови придобивки (но през уикенда със сигурност ще имам  Wink ).
Кленът, който подрязах преди да прибера, продължава да цъфти обилно. Още е рано да преценя дали са се хванали отрязаните клончета, но има надежда.
Аптенията се е хванала и за по-малко от месец е почти двойно по-голяма  Laughing
Издънката от дифенбахия най-после пусна коренчета (засега само 2) - месец стоя без да дава признаци за промяна.
Пробвах да посадя ирезине директно в почвата, с вкоренител, но не стана, изсъхна - явно начинът е във вода, докато пусне коренчета и чак тогава да се посади.
МерСедес беше показала цъфнал седум (с розов, много кичест цвят). Моят от два месеца има пъпки и още не е цъфнал! Всеки момент го чакам и го дебна да го снимам - като гледам, цветът няма да е толкова голям и ще е бял.
Но все пак имам с какво да се похваля - цъфнали хибискуси! Този с нежния розов цвят ми цъфти за първи път (подарък от мама преди 2 месеца) и съжалявам, че апаратът ми не е достатъчно добър за да споделя красотата му - http://www.furby.snimka.bg/album.php?album_id=258303&pid=8473529 и http://www.furby.snimka.bg/album.php?album_id=258303&pid=8473533 А ето и червеният - http://www.furby.snimka.bg/album.php?album_id=258303&pid=8473537

# 524
Furby  Hug
Розовият хибискус е мнооого нежен, а моя е като втория, в момента все още е на двора и има пъпки. Направо ме е страх да го внеса, да не би да опадат. Но тези дни  вероятно ще се застуди и ще трябва да го приберем. Вероятно след като се прибере мъжо, че саксията е огромна и много тежи.
Не е цъфтял от доста години, той е много стар, поне 20 годишен е. Тази пролет реших да го изнеса на двора, смених почвата, пресадих го. Котките го бяха очупили целия-все едно съм го подрязала. Еми той направо се възроди, толкова хубаво се разлисти, и взе, че направи пъпки. Чакам го да цъфне с нетърпение и ще го снимам.
Имам и един друг вид седум, и той е цъфнал, но този, който показах е по-нежен и интересен.

Общи условия

Активация на акаунт