Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква може да е причината за окапването на листата на цветята и мога ли да ги спася?
Как да се справя с увехналите цветове на антуриума - трябва ли да ги отрежа с ножица?
Как мога да спася и да се грижа за увехнала орхидея Phalaenopsis?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква може да е причината за окапването на листата на цветята и мога ли да ги спася?
-
Как да се справя с увехналите цветове на антуриума - трябва ли да ги отрежа с ножица?
-
Как мога да спася и да се грижа за увехнала орхидея Phalaenopsis?
За да спасите увехнала орхидея Phalaenopsiс, отрежете стъблото близо до основата (оставяйки около 1 см), за да насърчите нов растеж и цъфтeж. Уверете се, че я поливате правилно и поддържайте на светло място, но не на пряка слънчева светлина. За увехнала орхидея Phalaenopsiс отрежете стъблото близо до кореновата основа. След това продължете да я отглеждате с внимание, като я поливате и поддържате на светло, но не директна слънчева светлина. Орхидеите са чувствителни към промени в грижи, така че внимателно наблюдавайте реакцията на растението.
-
Колко вода трябва да се използва и на какъв интервал трябва да се поливат цветята?
-
Как да се грижим за миниатюрна роза, когато цъфти и дали може да се пресажда?
), за което ви бях писала преди седмица като пипер (чушка) полодовете му са като малки портокалчета. Но снимките не са на това което си взех а на цветето-майка. Помагайте с името, пускам няколко снимки

Аз също го знам като "паричка" и дори на времето майка ми го имаше. Но доколкото знам има и друго растение, на което му викат "полска паричка" и което няма нищо общо с това, ами е цъфтящо.