DE 92 - Добре дошли на новите звезди Ева, Мария, Яна, Елиас!

• 16 510
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
  • Germany
Ох в моята отчетна тема сега на дневен ред се обсъжда възпитанието на малките - как не можело възпитание без шамари и т.н.   ooooh! ooooh! ooooh! Confused Confused Вие какво ще кажете по въпроса...

# 136
Ох в моята отчетна тема сега на дневен ред се обсъжда възпитанието на малките - как не можело възпитание без шамари и т.н.   ooooh! ooooh! ooooh! Confused Confused Вие какво ще кажете по въпроса...

Предпо4итам да си мъл4а  ooooh!

Напоследък 4ета какви ли не глупости във форума. Немците били гнусни, а глобалната ик. криzа била 4аст от планът на САЩ да намалят населението 4реz някаква супербактерия.....и теzи 2 бисера са само от днес  ooooh!

# 137
Kakви теми четете вие ? Това нашия форум ли е?
В същност след темата за свършека на света, който щял да стане от черната дупка предизвикана от експеримента в Церн, съм ограничила доста четенето в екзотични подфоруми. Чета си само моите си темички.

# 138
# 139

Е, като не е добре детето ваксината може да изчака.

Можеш любезно да ги помолиш да му вземат проба, за да се разбере има ли инфекция или не.

# 140
   Моля ви, ориентирайте ме дали "Verwandtschaftsbeziehung" се отнася само за роднински връзки
или може да се напише "познати", "приятели" (попълвам формуляр и полето е задължително).
   Вечернице, кажи защо тоз' хубавец го кръстихте Хамлет. Simple Smile

# 141
Да, отнася се само до роднински връ3ки. Стом е немски формуляр трябва да е преци3на информацията  Simple Smile

# 142
Анна, само родата. Ето ти малко четиво Wink

Хамлет бил, zаЩото дълго се чудел "да бъде или да не бъде" Laughing

# 143
   Благодаря ви! Питам, защото е ел. формуляр и не ме пуска нататък, а с човека не сме роднини. Пфуу... Та, взех да се чудя. Simple Smile
Обаче, Биба, тази този линк е полезно четиво. Но българските Verwandschaftsbeziehungen бият немските по брой, видове и вариации. Laughing
   Аз за Хамлет това го разбрах, но Вечка каза имала още да разказва. Е, ще чакаме. Simple Smile Сигурно сега иска ядене Хамлетчо. breastfeeding

# 144
Но българските Verwandschaftsbeziehungen бият немските по брой, видове и вариации. Laughing

Оооо, ние нямаме равни направо, относно роднинските връzки_ стринки, балдъzи, Шуренайки ooooh! Laughing Навремето, като карах курса по немски в БГ, таzи част ми се стори песен_ Стринка, чинка, вуйна, леля, а на немски с една дума_ танте Laughing На мен наШите са ми по_интересни и zабавни, даже обичам някой като спомене някоя по_иzчекната роднинска връzка, аz да zапочна на ум да пресмятам кой кум, кой сват Simple Smile Не е така скучно като танте и онкел Wink
В немския обаче има повече равноправие. Например_ тъЩа и свекърва_ все Швийгермонстери Laughing Ами така де, няма все едната да я иzкарват по_хубава от другата Wink.

# 145
В немския обаче има повече равноправие. Например_ тъЩа и свекърва_ все Швийгермонстери Laughing

Simple Smile   Добро утро, момичета     bouquet

...така се посмях на Швийгермонстери    Joy   ама....има си истина все пак, Бибе    Simple Smile

И като стана дума пък за това...вие как се обръщате към родата ви тук в ДЕ? Аз на всички им викам на малките имена. Всъщност...те сами ми дадоха тази насока. Иначе, когато става въпрос за Лили, за нея родителите на Съкровището са Oma und Opa и Лили съвсем естествено така си ги нарича    Wink  лелите и чичивците за нея са само с имена - няма Tante, няма Onkel    Flutter

Вечи, много си права, че като имаш и други деца трябва бързо да влезеш във форма. Радвам се, че се възстанови бързо...даже както ти каваш, че не е имало от какво да се възстановяваш    Simple Smile   и аз искам така    Simple Smile

А за шамарите.....аз все си мисля, че има по-добри начини за корегиране на поведението    Peace

Хубав ден от мен!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 09:29 от @->-- wild flower

# 146
Добро утро,
Татяна  Hug ти си умно момиче не се ядосвай zа глупости  Naughty авторките на теzи класификации първи скачат ако някой обобщи българската нация като крадлива и порочна, но това не ги въzпира те самите да обобщават на национален приzнак.

Във вашите детски градини групите смесени ли са (въzрастово) или с само от деца на еднаква въzраст. В групата на големия(3г) имаше деца на 4, 5 и 6 години. Направи ми впечатление, че големите деца zаемаха най_интересните играчки а най_малките скучаеха. Чудя се дали тук всички групи са смесени, как е във вашите детски градини?

# 147
Здравейте момичета,
Цяла седмица притеснения, проблеми, само ще кажа Гестационен Диабет открит в 37 седмица. Направо се побърках от притеснения, дори още не съм ходила на диетбератунг, имам час в четвъртък. Ако на някой му се чете с подробности ето тук съм писала: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333500.msg8722731#msg8722731
Сега вече се чувствам по спокойна, спазвам диета (добре че е интернет) и гледам да се подготвям за бебчо. Само още едно притеснение остава, тъй като бебчо е по голям, да не трябва да ми предизвикват раждането, ама и това ще стане ясно скоро.

Гледам Вечка се е прибрала  bouquet , ще чакам да видим какво ще разкаже.

# 148
Здравейте. До сега не се осмелявах да пиша. От около 10 месеца сме в Германия с дъщеря ми и съпругът ми. Ще ме приемете ли при вас.
Живее на около 50 километра западно от Щудгарт. Честито на всички мами   bouquet Имам едно въпросче Zimt- канела за сладки ли е и при кои стоки се намира в магазините. В нашата детска градина децата също са смесени но големите помагат на малките и не се карат за играчки.

# 149
Алоха!

Охо, любимата ми тема за родите!
Когато започна да учи български Гюнтер остана потресен именно от добре описаното съзвездие роднини.
И от това, че 4тия пръст на ръката е "безименен", но 3тата братовчедка на лелята от 2ро коляно на калеко ми си има "титла" Rolling Eyes

Ми6ка, спомняш ли си моите съседи с Kampfhund-проблема? Е имат вече и второ куче Mr. Green. И продължават да ги разхождат свободно. Вчера се замъкнах отново до каката в Ordnungsamt. Изписах една камара дивотии - т.е. наклепах като последната клюкарка "милото" семейство и снощи се появи един микробус, а после и една полицейска кола, защото нещо се разправяха на висок глас и откараха зверовете на някъде. Понякога се чудя що за асоциална паплач се развъди през последните 2 години около нас - просто трябваше да сложат по един намордник на животните и всичко щеше да е ОК, но, уви, човешката глупост и егоизъм са бездънни. Както и да е - днес не ми подскачат жизнерадостни териери под балкончето Mr. Green.

За шамарите - аз съм опухвала задника на милата ми щерка без никакви угризения 2-3 пъти и е имало много добър ефект. При нея говоренето е с относително ефикасно, и когато реши, че трябва да пресича сама улицата, въпреки че преди това с баща и сме говорили до безкрай, че това не се прави, чели сме книжки, гледали сме чичко Полицай, той ни го е казвал и т.н., и т.н., и т.н. включването на изключително не-педагогичното 5-пръстно обучение свърши работа. Другите 2 пъти бяха рецидиви при печене на плюшено прасе във фурна и ядене на храна от паничката на котката. Вече не яде "Пурина", не пуска фурната сама и печем само и единствено заедно предварително одобрени от мен "неща".
Но обикновено самото повишаване на тон и е напълно достатъчно.

Ванче, спокойно спазвай си диетата, не се тревожи излишно и всичко ще е наред. Има доста мами с гестационен диабет ще отмина след раждането. Голямо бебе не означава непременно предизвикване, секцио или трудно раждане. Peace

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 10:06 от surfline

Общи условия

Активация на акаунт