Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 8

• 33 898
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
И нашата пръст за изравняване на терена дойде от изкопи на строежи в Пловдив , но за хумус не знам къде ще търсим и какви са цените.
ljuboznatelna , за фасадата вече  говорим само за имитация - за съжаление ! Нямаше как да се комбинират два вида тухли - обикновена четворка и декоративните , малки тухли.Защото там където фасадата е облицован с камък ще е тухла четворка , а и третият етаж , който в момента е закрит от мансарден покрив е същата тухла.И много се усложняваше  комбинирането на двата вида тухли в половината първи етаж и целият втори и т.н. Затова фасадата ще е изцяло имитация , но има разлика в различните продукти.В Практикер видях такива пана на цена 25 лв/кв.м. , но не ми харесаха.Пролетта на Стройко видях други пана , бяха и фугирани , които изобщо не можах да разбера , че са имитация и питах консултанта.Само  , че цената беше 55 лв/кв.м. За щампования бетон изобщо не съм се оглеждала.Разгледах обаче онзи линк , който ти беше пуснала за декоративните мазилки със старинен ефект , но такива неща трябва да се видят и на живо.

# 31
  • густо майна Филибето
Ясно ми е, че ще е облицовка, но поне да е керамика Simple Smile Иначе намерих това, щампован бетон

Намерих и как е на английски, търсих за тухли - Stamped Concrete brick
Ами... не ми харесва, лъска ми Sad Може би ако е перфектна работа и не личи колко е изкуствено, ще ми хареса, но не зная в България кой ще я направи, като знам що е то майстор Grinning
Архитекта трябва да е запознат с облицовките, ти какво мислиш?  Mr. Green

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 13:02 от ljuboznatelna

# 32
Не мога да си намеря сега точно рекламната листовка на тези , които видях на Стройко , но са някъде тук  Mr. Green - http://www.stroiko2000.com/cat30/27.html

# 33
  • Толбухин
* *•● Диди ●•* * отказах ме се от кованото желязо.Парапетите ще са дървени или алуминиеви,още не сме решили.  newsm78

# 34
pavletutka , щом стъпалата ще са дървени , може би и парапетите е хубаво да са такива ?!  newsm78 Опитвам се в момента да си представя дърво с алуминий , но нещо не ми се връзва ! Ако някой има нагледен материал на тази комбинация ....

# 35
ето малко за стълбите ....

# 36
Последните три варианта ми харесаха , където ръкохватката или там каквото е на парапета, е дървена , а не само алуминий !  Peace

# 37
много ми харесват подобни "въздушни" стълбища  Peace но се оказа, че това е едно от недоразуменията ни с архитектката поредното  Sick непрекъснато се опитва да ни убеди, колко е непрактично  Rolling Eyes и как някой като се качвал - всичко се вижда...а и падало боклук по главите ...и т.н.  Mr. Green трябвало едни стълби да са масивни и "затворени"  #Crazy
единственото, което би ме накарало да се откажа от подобни стълби - ще е ако се наложи да затворя отдолу някакво пространство за "килер", ако другаде не ми го сместят  Joy
вие какво мислите  newsm78

# 38
ето и това в офиса

# 39
и последно - едно комбинирано - хем с дупки, хем без  hahaha

# 40
Много варианти на стълби има...зависи много от останалия интериор.
Ето едни:
http://martina-stil.com/index.php/mebeli/galeria-stalbi-i-parapeti.html
Има и вариант да си направите всяко стъпало чекмедже Mr. Green-гледай втората снимка-челото е с дръжка и се отваря /не можах да изровя точния линк/

Ето за бетона:
http://www.beton.s.bg/glrhtm/glry9p2.htm
http://www.artbeton-bg.com/Availible%20Stamps/Availible_stamps_Art_v3.htm

# 41
ВЯРА , дали ще се вижда всичко и ще пада боклук по главите зависи как е ориентирано стълбището и какво има под него.Ако има някаква мека мебел - да , арх има основание , но ако няма не виждам защо трябва да правиш различно стълбище.Аз харесвам и тези , които са само по едно стъпало закрепено за стената , дори без парапет.Друг е въпросът , че малко ме е страх да се качвам по такова стълбище !  Mr. Green Нашето стълбище ще е излято , но също е тип висящо , в смисъл няма да е подзидано отдолу - аз съм слагала проекта.
В крайна сметка си дръж на твоето !  Peace

Разгледах щампования бетон и има някои сполучливи имитации , но повечето са доста изкуствени.Май няма да е това ?!
  newsm78

# 42
  • Толбухин

Това съчетание на алуминий и дърво ми харесва.

# 43
  • София

Eто и обещаните снимки!

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 09:11 от zori_

# 44
Ох , обожавам такива кръгли трапезарии !  Heart Eyes Аз се простих с моята в името на други неща , иначе щяха да отидат още 6 месеца проектиране !  Confused
zori_ , направо ти завиждам за трапезарията , страхотна е !   bouquet Какъв е диаметърът на помещението ?

Общи условия

Активация на акаунт