Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 8

• 33 904
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
  • Балчик
  И при нас няма голям напредък. Майсторите вчера успяха да свържат външната мазилка/ и слава богу, че днес вали много/. Верандата е покрита. Остават само улуците, но вчера ги поръчахме и ще дойдат другата седмица. Сега чакам 5 дена плочкаджията да намери време и да дойде да огледа баните и да си каже цената. Направихме и бетоновата основа за оградата. Поради стремглавото намаляване на средствата и голямата сума която казаха, че ще излезе оградата която искахме/ около 6000 лв./ ще минем на варианта - зелената мрежа с PVC покритието. След 2-3 години ще правя друга като се съвзема малко от строежа. Мрежата е купена. Остава да насипят пръст в двора и ще я сложим. Ама като гледам времето ще я слагаме сигурно другата седмица. Снимки ще показвам като спре да вали.
   Завиждам Ви, че можете да направите отделно помещение за перално. При нас поради малката квадратура на къщата място не остана. Имам само един килер към едната спалня, а пералнята и кофи и легени ще са в протранството под стълбите.

# 151
Ей, че сте раннобудни бре   bouquet аз докато проведа задължителните сутрешни телефонни разговори  Sick цяла страница прескочихте Hug

Моето мокро=килер  Mr. Green даже и на хартия още не е  Rolling Eyes само в главата  Wink
На 1-вата среща с арх. като ме пита какво искаме да "съдържа" къщата  newsm78 аз започнах с КИЛЕРА и завърших пак с него  Joy като задължително условие  Praynig та тя доста ми се смя  hahaha ...ама пусто като ми е омръзнало да гледам из вкъщи ...тук подпряна дъска за гладене, там сушилка .. по натам прахосмукачка ..в банята легени ...и т.н.  #Silly
Затова искам едно място дето да е пералнята, легени, кофи, прахосмукачка, сушилка, дъска и вс.останало ...а нагоре да има рафтове за багаж /кутии с обувки, кашони с играчки и каквото се сетиш/  #Shocked
и ако не се преборя за дрешник ...ще го преживея  newsm45 ама килера не си го давам no

# 152
ВЯРА предвид влагата в това помещение, няма май да е мн удачно там да държиш и обувки Peace
Настоявай си за дрешника Mr. Green

# 153
здравейте, момичета отново! под партизанското име юка се крие синьо безвремие  Laughing аз съм голям заплес и въобще не съм се усетила, че има нова тема  ooooh! не че има с какво да се похваля. нашите документи са в общината. тъкмо тръгнат нещата и пак нещо зациклят. една на друга си намират грешки там служителките и е един омагьосан кръг, просто не е истина. онзи ден едната ми се накара, че видиш ли, така не се издавало виза. е, на мен като ми кипна, че нали нейната колежка я е издала, да не съм я аз писала  ooooh! надявам се все пак да успеем да строим преди зимата.
сега отивам да чета кой докъде е стигнал  Grinning

# 154
ВЯРА предвид влагата в това помещение, няма май да е мн удачно там да държиш и обувки Peace
Настоявай си за дрешника Mr. Green

Абе аз си настоявам...ама пусто може да се наложи да го жертвам в замяна на компромис от страна на мъжо за нещо  Joy че това ми е последния коз в някои недоразумения  box
А колкото до влага  newsm78 незнам ...аз няма да простирам там  Rolling Eyes само пералнята ще си въртииии  Thinking и сега тя ми е в един килер 1/1м и отгоре има рафтове със щуротии ...а пък не е имало проблем ...е вярно, че има прозорец, ама.... newsm12
я ме светкайте докато е време ...да реорганизирам положението, ако се налага   newsm17

# 155
Брей , много сте активни днес !  Laughing

ani69 , твоето помещение , като дължина е горе-долу като моето , но ширината ти е по-добра.Но след многото корекции това остана.

Вълничке , ти май най-добре си се справила с пералното от всички !  Peace А пък тези тръби защо да са сложни ? Просто един отвор като за комин , малко по-широк , който да свързва етажите.

pavletutka , много оригинално решение - на всеки етаж - пералня !  Laughing Няма да се разкарваш изобщо !  Mr. Green

vemite , ние не мислихме изобщо да правим ограда тази година , но сега се налага от двете страни да направим поне основата.Поради изравняването , което направи мъжа и вдигна нивото  , ако сега не я подпрем тази пръст ще отиде в съседните парцели.Добре , че комшиите отдолу , които още не са започнали да строят са съгласни още тази година да си поделим разноските за общата ограда.

ВЯРА и аз мисля , че не е добра идея да слагаш багаж в мокрото помещение.И аз ще бутам дъска за гладене  разни други домакински щуротии , но обувки и други подобни няма да има там.Тези неща ги сложи отделно.Мъжът ми докато живееше в София , в апартамента в коридора имаше нещо като вграден гардероб с врата - по-голямо от гардероб , но по-малко от стая - и вътре имаше само рафтове.Мога да ти дам размерите , ако искаш.

Юка , къде изчезна любимият мъж ?  Cry Дано успеете с бюрокрацията ! Тази част ми е непозната , както писах , защото влизаше в цената на проекта.

# 156
ВЯРА , аз малко се пообърках с тези дрешници !  Blush За какъв тип става въпрос - за този в спалнята или за такъв , който е на входа на къщата за обувки , палта , чадъри и т.н. ?

# 157
Здравейте момичета, да се похваля и аз най-после. Проекта ни е готов след 5 месеца чакане и няколко промени. Днес получих "окончателния" вариант, в който са нанесени всичките ми изисквания и корекции направени по предния.Въпреки че, колкото повече гледам проекта, пак намирам някой неща които могат да се променят, ще го обмисля още няколко дни, но не ми се иска пак да го връщам защото имам чувството че никога няма да го одобря и винаги мога да искам още и още.Признавам че в началото имах притеснения как ще се получат нещата, но сега съм доволна. На 2-рия етаж намерихме място за две големи спални, голяма баня и тоалетна /почти 6 кв.м./ в която всъщност ще е и пералнята /поне за сега/ вместихме и един килер от 1.8 кв.м., който в последствие може да реша да превърна в перално помещение. Но засега мисля да си е килер, че нямаме мазе и таван и незнам къде ще трупаме ненужните неща. Simple Smile
На първи етаж също имаме само тоалетна от 2 кв.м., може пък в там да вмъкна пералната, ако се окаже по-удобно.

# 158
alena_ , честито и по-малко проблеми от тук нататък !  Peace Относно промените - колкото повече се вглеждаш , толкова повече ще откриваш грешки , а и след някой месец , дори да ти се вижда перфектно , пак ще намериш нещо , което не ти харесва и ще се чудиш как да променяш.Аз в момента имам колебания за една врата и два прозореца , но съм ги оставила да ги видя в реалните помещения и тогава да реша какво да ги правя.

# 159
Диди, проблемът с тръбите идва от многото спални и това, че не са една над друга и най-вече не са над пералното помещение. А на фона и на всички останали тръби, които ще са за вода и отопление - голяма паяжина става.

Вяра, според мен "мокрото" помещение не е задължително да е мокро. Mr. Green Ако наистина не простираш и не гладиш там и само върти пералня или сушилня, според мен си става и за килер. И сифона според мен е необходим само в случай, че има течове от техниката. Друг е въпросът, ако там има и мивка и се предвижда и пране на ръка за някои неща...Тогава ако няма подходящо проветрение, със сигурност ще има влага. Но в предния случай - не виждам проблем Peace

# 160
Ани 69 , даде ми супер идея. Бях решила пералня и сушилня да са на първия етаж в кухнята заради водата и канала. После като почнаха момичетата да разискват перално и гладачно помещение, се сетих , че на втория етаж до банята има едно помещение от около 2,5 кв.м. Мислих да го махна  като килер , кардеробна или друго такова , и да набутам там пералнята и сушилнята. Обаче последната я пускам нощем , а това помещение е залепено с едната детска , и поради шума май не е удачно да е там. Значи остават си долу.

# 161
Диди, напълно права си, колкото повече се вглеждам толкова нови възможности откривам. Затова оставям много от нещата за по късен етап, като например къде да ми бъде перилното помещение, а пък за прозорци и врати още не съм мислила дали са си "по местата" , те ще се преценяват на етап груб строеж.
При нас е по - лесно защото в парцела има ток и вода.

# 162
ВЯРА , аз малко се пообърках с тези дрешници !  Blush За какъв тип става въпрос - за този в спалнята или за такъв , който е на входа на къщата за обувки , палта , чадъри и т.н. ?
дрешника в спалнята още ми е под ????? ако го добия ще ми е бонус от половинката  Joy
за този до кухнята става въпрос ...дето ако реша да са 2 мокър и сух  hahaha вече ще ме  #2gunfire

# 163
Алена , и при нас няма мазе и таван. За тавана ще се остави отвор , няма да развиваме и за там стълбата. Я си ме представете по подвижна метална стълба да се катеря с кош с пране да простирам под покривното пространство / малко височина ще има де /  Joy Joy Joy

# 164
Не е нужно да се прави отвор и тръба във всяка спалня.Слага се един такъв в коридора , където са всички спални.Аз и в момента мога да си изградя такова нещо , но ще стане малко грозно , като кръпка.Въпросния отвор не е задължително да се прави и в мокро помещение или изобщо каквото и да е сервизно такова.Достатъчно е декоративната врата да се връзва добре с интериора и все пак да е проектирано с основния план.

Общи условия

Активация на акаунт