Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 8

• 33 893
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Моето е точно на входа на къщата - излизайки , ще си хвърлям мръсните дрехи там ! Mr. Green На отдалечено , но не закътано място е !Е, все пак има врата , която няма да се разбира за къде води ! Или пък да сложа на нея пластмасова фигурка с леген и пералня !  Thinking   Joy

# 136
Моето е точно на входа на къщата - излизайки , ще си хвърлям мръсните дрехи там ! Mr. Green На отдалечено , но не закътано място е !Е, все пак има врата , която няма да се разбира за къде води ! Или пък да сложа на нея пластмасова фигурка с леген и пералня !  Thinking   Joy
Joy Joy Joy
Благодарско момичета за съветите и мненията Hug
В общи линии ми се искаше да комбинирам въпросното помещение- да е хем килер /за някой друг купен буркан, картофи, лучец и т.н....прахосмукачката, разните там кофи и др атрибути за почистване/, хем пералнята и евентуално и сушилня Rolling Eyes /в момента на терасата имаме "таванни" простири, които са ми супер удобни Peace/
Та ако е "няколко в едно" требе да е на първия етаж и да мъкна до там мръсните/респективно после чистите Mr. Green...та дали да не направим един вътрешен асансьор..от онези за качване и сваляне на дребни неща Mr. Green/мъжо ще ме стреля #2gunfire/

Постирането на двора не е удачно-много духа  Confused
AlexaS-мерси за статията  bouquet има неща за които изобщо не бях помислила...като сифон на помещението Blush/в мом. пералнята ми е в кухнята и респективно сифон немам Mr. Green/

# 137
MTV , не е нужно ти да мислиш за сифоните , би трябвало да са заложени във ВИК проекта за всички мокри помещения !  Peace

Ето го моето помощно помещение - изобщо не е голямо и местоположението му и размерите са плод на компромисите , които съм направила за сметка на по-важни за мен неща.Първоначалният план не беше такъв , но какво да се прави - след 6 месеца проектиране , просто преглътнах пералното !

# 138
Права си Диди, ама аз така съм "свикнала" Mr. Green-да знам все пак за кво иде реч, че да не ме сюрпризират неприятно Wink

# 139
Ооо , MTV , неприятните сюрпризи идват след архитектурния проект ! Ако е по-сложна архитектурата първият сблъсък с реалността идва с конструкторския проект  Mr. Green - появяват се разни колони , шайби и ред носещи елементи със знайни и незнайни имена ! Изведнъж чистичките , гладки , просторни стаи се изпълват с някакви нежелани субекти. Точно когато си решила ,че всичко е нагласено както трябва и цъфва ВИК проекта ! На стената , на която си планирала трапезарен шкаф , красива картина или голямо огледало , припълзява грозна пластмасова тръба !  Mr. Green Така че - готви се за още изненади !  Peace

# 140
  • sofia
Леле момичета как ви завиждам, че вече сте на етап перални помещения.. Crazy Мен още ме вълнуват визи и разрешителни, вече съм на ръба на отчаянието, а ние тепърва започваме  Close Получихме становището за присъединяване от енергото. Това достатъчно ли е за разрешение за строеж или трябва самото присъединяване да стане? Сега последното, с което ни зарадваха е, че за вода ще трябва да бием 35 м сонда и пак не е много сигурно че ще има вода. А може ли да ме ориентирате за геодезията колко върви и да дадете координати на някой, който прави..

# 141
pasta , моето перално е още само на хартия !  Mr. Green  За геодезията не мога да ти помогна , защото съм от Пловдив. С процедурата по изваждането на документите признавам изобщо не съм наясно , защото всичко това влизаше в цената на проекта.

# 142
 Joy Joy Joy
pasta, а моето и на хартия го нема още hahaha

# 143
геодезията е около 400-500 лв
Ето аз как съм решила перилното помещение.Аз пера по 2 пъти на ден и суша всичко в сушилна,защото иначе няма как да стане.Тези ,които имат или мислят да имат повечко деца е добре отсега да планират мястото за тези съоръжения, защото децата колкото повече растат-прането се увеличава/особено ако са момчета/

# 144
Ани , Ани , не си спазила едно от изискванията в статията от предната страница !  Joy И ти като мен не си го домислила !  Mr. Green Поради невербалния начин на общуване във форума двете изречения да се четат със шеговита интонация !  Laughing Какъв е размерът на помещението ?

# 145

Ани , Ани , не си спазила едно от изискванията в статията от предната страница !  Joy И ти като мен не си го домислила !  Mr. Green Поради невербалния начин на общуване във форума двете изречения да се четат със шеговита интонация !  Laughing Какъв е размерът на помещението ?
Ехххх ,защо не я прочетох по рано Joy
3.5/1.7-вътре пералня,сушилня,гладачна маса ,шкафчета и кошове за пране.
В интерес на истината исках помещението да бъде на горния етаж ,където са спалните,но поради липсата на достатъчно място и шума,който се носи от пералнята и сушилнята предпочетох да е долу.След време,когато децата си хванат своя път ние с дядо Цецо сигурно ще спим по диваните в хола hahaha Joy

# 146
  • Пловдив
Тази статия сигурно е препревеждана и печатана няколко пъти.  Joy Но и аз като MTV не знаех за някои препоръки. Всъщност колкото повече обмислям дадено помещение, толкова повече се оплитам в собствените си изисквания и настава пълна какафония.  newsm78 С това стайче обаче съм склонна на компромиси - не ми е от първостепенна важност, та ще е там където остане място.
Май трябва да оставя проектирането на тези, които му разбират.  Laughing

Успешен ден на всички!!!   bouquet

# 147
Много сме ранобудни в тази тема Wink Добро утро Hug

Нашият архитект вече е изпратил завършен проект, но мъжът ми от 2 дена все още нито ми го е пратил на мейла (голям проблем!), нито го донесе разпечатан у дома. Единственото, което попитах и ме успокои, че няма пръкнали се насред стаите колони Laughing

Пералното - моето е на приземния етаж, който всъщност е -1, заради денивелацията. има си отделен изход за навън, където в една закътана част от двора ще имам и простор. иначе ми се ще и сушилна машина да имам. Както най-после се надявам и на миялна за чинии, че ....аман! Все си мечтаех за едни тръби от спалните към пералното вместо кошове за мръсни дрехи, в които домочадието да си пусне парцалките и те да падат направо в пералното, ама...много сложна беше реализацията. Така или иначе всичко ,което преглъщаме като удобство е за сметка на последващи труд и усилия от наша страна:(

Мазе - при нас аз бях тази, която първоначално искаше. Живяла съм дълги години в къща с мазе и подобно на  ljuboznatelna  знам, колко добре се съхраняват продукти в него за дълго време. А и реколтата от овошките на двора Laughing  Но така и не успях да убедя мъжа ми и за сметка на мазето изхабих доста квадратура навсякъде из къщата за складови помещения. Най-голямото ми е до кухнята с вход и откъм гаража. Предвкусвам го като много удобно помещенийце.

# 148
  • Толбухин
Добре дошли на новите строителки.  Grinning
Снимки не виждам  Rolling Eyes

# 149
  • Толбухин
Аз едната пералня ще я сложа под стълбището на 2 ет:
http://www.pavletutka.snimka.bg/album.php?album_id=247887&pid=6452158
Мисля и една на първия да сложа по нататък,но в банята-там ще е с душ кабина и предполагам че няма да имам проблеми.
А зад тази плъзгащата врата ще е бойлера,кофи легени и пр.Там мисля да си направя една лавица с препарати и кошове за пране.
http://www.pavletutka.snimka.bg/album.php?album_id=247887&pid=7740106
Аз ще простирам на 3 ет.имам голяма тераса и ще си наредя 3 сушилника.

Общи условия

Активация на акаунт