Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ - 8

• 33 875
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
AlexaS , нещо си се объркала и припознала !  Grinning Поради здравословното си състояние почти не излизам , а когато го направя не седя права , като кон на разни панаири и награди.Всъщност не знам там дали са седели прави или в зала на столове , но определено не е типът мероприятие  заради което бих излезнала от нас !  Wink Мъжът ми също не е ходил.Снощи 5 минути се чудих за какви награди става въпрос и най-щурото , което ми хрумна беше да не  би да съм писала някъде ,че ще раздавам награди на строителите , ако излезнат на кота 0 преди събота.  Joy Ама всеки с притесненията си !  Mr. Green

ljuboznatelna , не ти ли става всичко във влага , като сушиш на климатиците.Това упражнение като го направя зимата и дори на открехнат прозорец , по стъклата потича вода , а  по стените.  Rolling Eyes Но мисля да си купя сушилна , ти ще наваксаш и заради мен в опазването на околната среда !   Hug Относно мазето - тук двамата с мъжа ми сте на една вълна , на мен мазе не ми трябваше изобщо / като и целият първи етаж!/. Във всеки случай , да сме живи и здрави , не смятам да използвам сушилнята през лятото , ще си простирам на сушилника на задната веранда.

ani69 , ще стискам палци да започнете ! И да не забравиш снимки да направиш !  Peace

# 121
Ей девойки...ама вие не спите ли бре....като гледам в какви часове сте писали  Joy аз по това време тотално си "зареждам батериите" със сън  Joy

Добре дошли на новите попълнения   bouquet
на 1-вата - пожелавам много късмет и щастие в новия дом, който ми допада и особено покрива   thumbsup
а на 2-рата - кураж и здрави нерви в начинанието, с което се е захванала и тя  Peace

Аз смятам мокрото с пералнята, легените, кошовете и дъската за гладене Mr. Green да ми е на 1 ет. където е кухнята  Rolling Eyes а колкото до гладенето - обичам да го правя пред телевизора ...така, че най-вероятно и тогава ще се намествам с дъската и ютията на централно място и ще си действам  hahaha
а тъй като не харесвам сушилните, простирането ще е или на сушилка на терасата или на двора като на село  Grinning....като малка живеехме в къща всъщност чак до 20-та ми годишнина  Grinning и много обичах да тичам под прострените от баба дрехи на двора  Peace

# 122
  • густо майна Филибето
Диди, за наградите не разбрах каква е заигравката, реших, че AlexaS е готова да ти даде такава във връзка с термопомпите Rolling Eyes Joy Joy Joy
Слагам си в къщи прането на сушилника, точно под климатика, ако не се събере - мятам по вратички на гардероби и шкафове и сутринта прибирам изсъхналото и преподреждам ooooh! Конденз нямам, защото климатика изсушава въздуха и изпаренията са ми добре дошли, а и дограмата ми е дървена, с "естествени клапи" Joy Гледам да пера всеки ден, дори и половин пране, защото иначе ще се увиваме в съхнещи чаршафи Laughing Затова няма да страдам заради гледката на съхнещото пране, само да не са ми в къщи Grinning Възмутените съседи да мижат Wink
* *•● Диди ●•* *, в къщи често свършва я олио, я сол...Лесно е - притичвам до магазина. Да ама там ще ми е далече, щях да си направя склад в мазето, ако го имах Laughing Мъжът ми пък веднага ще го напълни с бутилки, защото е колекционер по душа Laughing Абе място да има, все ще го оползотворим Simple Smile

# 123
ВЯРА , пожелавам ти по-бързо да имаш тази възможност да тичаш отново под чаршафите !  Hug  Laughing Пък може и в някоя реклама по телевизията да те засечем  !  Laughing

Еее , ljuboznatelna , ти съвсем ме хвърли в оркестъра ! Ако е така , то явно съвсем съм се вкостенила и нищо не вдявам вече !  Mr. Green  Довечера AlexaS ще даде допълнителни козове за старческия ми вече мозък !  Mr. Green Какви бутилки колекционира мъжа ти ? Леле ще падна , ако и това е шега и аз пак не съм разбрала ! явно започва да ми се отразява стоенето в къщи !  Confused

# 124
ЗДравейте, аз продължавам да ви чета и да попивам така необходимата информация за това, което ни предстои.

Да вмъкна за зимното пране - аз също суша на сушилник в стаята и до сега не съм имала никакви проблеми с влагата, даже добре се овлажняваше въздуха, който беше изсушен от печката на дърва. Също ползвам и сушилнята, когато бързо ми трябват сухи дрехи  Peace

Само да вмъкна - мъжо сега се присети, че иска да прави къща на 3 етажа за цялата рода  Joy смях

# 125
  • густо майна Филибето
* *•● Диди ●•* *, грешката е в мен, но не е и грешка, защото не знаех за какво става дума Grinning А и нали ти разясниха вече... Simple Smile
Ще го напълни с вино. Кое за пиене, кое за показване Simple Smile

tanzen, как за родата? За свеки ли? Или за бъдещото поколение Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 окт 2008, 13:08 от ljuboznatelna

# 126
Аз имам една сушилка дето се закача на врата /може и на радиатор/ и цяла зима простирам на нея и ми е много удобно, защото не е проблем и по-дълги неща да се мятат, а и щипки могат да се слагат  Peace

И моя мъж преди време имаше идея да правим "фамилна" къща - или отделни етажи ...или английски стил редови...ама слава богу му дойде акъла навреме  Praynig сега и да изкукурига пак ...няма място в парцела дето взехме hahaha

А мазето при нас е задължително условие на половинката  Sick че какъвто е плюшкин и както е пълен с инструменти  Mr. Green мястото никога няма да му е достатъчно  #Crazy

# 127
Явно мазето е повече необходимост на мъжкото съсловие и  ljuboznatelna в техните редици ! Моя и той е Плюшкин , че и винар ! Обаче за вината съм го признала , защото ги познава само като помирише корковата тапа !  Rolling Eyes

tanzen ,каква е тази родова къща ?!Ако е за вашето поколение - ок , но за мъжовата рода !  ooooh! Аз търся спокойствие и изобщо не си представям никаква рода в близост до мен - ни моя , ни на мъжа !  Confused

# 128
 Joy ооффф
неговите сметки са по един етаж на едните и на другите родители и един за нас, че да остане на децата, а ние да строим другаде  Joy тънката идея е те да си платят строежа и този етаж да ни излезе фрии... Друг е въпросът, че те няма да се навият, нооо, ще видим hahaha

# 129
  • Пловдив
Награждаването на фирмите изложителки го излъчваха снощи по Евроком. Не разбрах къде се състоеше, но го гледах с едно око, за да разбера има ли нещо ново на пазара относно строителството. Водещ Ники Кънчев. Седнали бяха хората и си пийваха и хапваха. Стори ми се че видях Диди нагласена до един левент, но явно съм се припознала. Нищо, което мен да ме вълнува не показаха.

Моя също иска мазе, но не се знае там дали ще може да се копае. Да не се окаже скала. Въпреки че ако човек слуша разговора между мъжа ми и баща ми и фантазиите им как щели да взривяват камънаците  #Crazy , наистина може да си помисли че се държи изключително на мазето. Но аз, както писах там не участвам.

tanzen, тази идея като инвестиционен проект е блазнеща, но не да живееш под един покрив с родата. Това от опит го знам: мисия невъзможна, или поне при мен беше.

# 130
tanzen идеята е добра единствено в частта си с плащането на строежа от родата - по възможност да не живеят там !  Mr. Green  AlexaS вече ти е казала , но и аз да подкрепя - не се хващай на тази въдица !  Peace

AlexaS
, без да имам опит и съдейки по нашия изкоп , отдолу е камък , но не монолитен и се копае ! Дано  и при вас е така , че да не ни напукате зидарията с взривове !  Joy шегичка

# 131
MKT,
dobre do6la v temata, edin vapros za fasadata sigurna li si 4e debelinata na EPS-a e 16sm?

# 132
  • Пловдив
Диди, превантивно не избързвайте с висящата камина и скъпите полюлеи, пък  Joy

И понеже коментирахме пералното помещение: http://www.ka6tata.com/articles.php?artid=204&magazine=30&am … E%D0%B9%2004/2008

# 133
Няма !  Joy Предполагам , че докато дойде време да ги слагаме , ще сте взривили половин Марково и и ще трасирате пътя през могилата до нас !  Laughing

Аз четох статията , но ... открих противоречие или пък греша ?!

Пералното помещение е като цяло най-лошо планираното пространство в цялата къща. То трябва да се проектира закътано и в отдалечено място, например сутерена, да е комбинирано с останалите места за работа, като кухнята, или ограничено в килера.

и

Решете да разположите помещението за пране близо до мястото, откъдето се взима най-голямото количество дрехи за пране. Това най-вероятно е спалнята. Ако имате врата от помещението за пране към банята на спалнята, както и към коридора, е голямо удобство.

Ако трябва да спазя тези две условия , то тогава спалнята ми трябва да е в сутерена !  newsm78

# 134
  • густо майна Филибето
Предполагам, че е преписвано от няколко места Peace Нямаме традиции за такова помещение.

Общи условия

Активация на акаунт