За първа година в детската градина! - 6 част

• 13 941
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
При нас им слагат следобяд пампита, но нашата група е нулева-родени са 2006 година. Не знам колко деца са без пампита следобяд, още не съм виждала повечето родители.

# 211
Ох, ние сме в бокса, за голямо съжаление. Тая вечер ще ходим на лекар Sad От неделя не беше вдигала температура, а днес извенъж без нищо вдигна 37.5, не е много но беше адски отпаднала. Може би направих грешка, че я изведох вън, след като се прибрахме вдигна температурата. Само малко кисело мляко хапна, а като стана изяде и един кроасан Sad Абе явно не се чувства добре детето. Мислех да се лекуваме по домашному, но явно няма да мине номера. Дано не е нещо сериозно. Иначе не кашля, само хрема има и тя вече почна да става повече задна, отколкото да изтича навън  Rolling Eyes

# 212
  • В средата на времето
Вчера беше родителската ни среща. Продължи два часа. Общо взето ни запознаваха с правилника на градината. Ще събираме еднократно по 65 лв, което включва - мин. вода до края на уч. година, пари за учебни помагала, канцеларски м-ли, играчки за Нова година, които остават за градината, санитарни м-ли и за възглавница+2 калъфки..
Представиха ни допълнителните занимания - има английски език, латино танци и приложни изкуства..За сега със сигурност Криско ще се кълчи на латино танци Grinning, за английския език все още съм в чуденка..

Днес за първи път от както е тръгнал на градина (15.09) не се разрева.. Е, сложи си физиономията "Всеки момент ще опищя орталъка" Laughing, но се въздържа.
Започна да се напишква по време на обедния сън и пак започнахме с памперсите, а вече ги бяхме махнали за обедното спане.. ooooh!
Искрено се надявам да е период това..

# 213
  • София
И на мене ми олекна, като си взех детенцето. Бяха ги извели навън, моята се пускаше на пързалката. Следобедната учителка ми каза, че все едно цял живот е ходила на градина - яде си, спи си, играе си, за което сигурно трябва да съм благодарна на яслата. Дано и занапред да сме така, на всички бързо адаптиране, а на болничките - скорошно оздравяване!  Hug Естествено, като я взимах, не пропусна да спомене пред учителката: "Мамо, утре не искам на градина".  Mr. Green Обяснявам си го с двумесечната дупка между яслата и градината.

# 214
  • Пловдив
      И аз много се притеснявам за моите пишкашти момчета.  Обикновено след ставане от сън, докато стигнат до тоалетната. Говорихме с госпожите, според тях вероятно е стрес от новото място. Иначе сега са при баба си, защото са хремави и няма инциденти.
Симба, дано бързо се оправи твоето момиченце. Бъзо оздравяване и на другите болнички. Hug

# 215
моля кажете ми как е по-добре според вас, когато госпожата е болна - да отсъства и децата да ги гледат лелки и чистачки,
или госпожата да е на работа с маска на лицето?

# 216
Момичета, здравейте отново. Не можех да се включа адекватно в предната тема, защото Ния беше болна. След като се закрепи я пуснах на градина и сега е с дясносранен бронхит. Пие АБ вече второ денонощие. Следобед имаше пак Т. Какво да ви кажа? Много й се насъбра.

Надявам се с това да се разминем за сезона. Педиатърката изписа витаминен сироп и други неща за укрепване на имунитета. Каза да не я пускам на градина, докато не оздравее напълно.

Други болни деца от групата няма. Само моята Ниюнци.
Ще трябва да го преодолеем и това.

Тити, няма добър вариант. Единственото, за което се сещам е, ако се редуват първа и втора смяна, учителката в обратната смяна да взема и смяната на колежката си. Поне за два-три дни, докато се пооправи колежката й. Simple Smile

Искам всички децата да са здрави, да играят и да са щастливи. Пожелавам си го.

# 217
  • Добрич
моля кажете ми как е по-добре според вас, когато госпожата е болна - да отсъства и децата да ги гледат лелки и чистачки,

И двата варианта според мен са недопустими. Трябва да се намери заместник на учителката. За по - кратко време учителките обикновено се заместват една друга, но за по - дълго отсъствие се наема външен човек.

# 218

И двата варианта според мен са недопустими. Трябва да се намери заместник на учителката. За по - кратко време учителките обикновено се заместват една друга, но за по - дълго отсъствие се наема външен човек.

абсолютно

# 219
да, ама не  Mr. Green за три дни станах свидетел и на двата варианта. Не мога да си позволя да я овикам пред децата и колежките й госпожата с маската. Може  и да е принудена да се яви така на работа. Какво се прави в такива случаи, не знам. Детето се прибра с течащ нос, сега не тече, но киха отвреме-невреме......

# 220
аз бих попитала директорката, дали е редно тази госпожа да е на работа в това състояние

# 221
  • Варна
Бързо оздравяване на всички мъничета. Hug
Днес беше нашата родителска среща. Нали кмета забрани да ни събират пари, ама се оказа, че преди да забрани от градината купили учебниците, с които ще се занимават тази година, та за тях все пак събрахме пари. А също и ни връчиха по един списък с консумативи, като тук пък всички решиха да си купуват сами по списъка, а също ще трябват книжки и играчки.
Голям спор стана обаче относно климатика. Трябва ли не трябва ли, полезен ли е и т.н.
Вие имате ли климатик в стаите при децата и какво мислите за това даима климатик в детската градина.

# 222
аз бих попитала директорката, дали е редно тази госпожа да е на работа в това състояние

и какъв отговор очакваш?  newsm78

# 223

и какъв отговор очакваш?  newsm78

е, как така "какъв" ?
адекватен, да мога да я оправдая, че седи болна в група с поне 20 деца

# 224
да де, ама според мен директорката е наясно и ще вдигне ръце, че това е положението, няма достатъчно персонал, сезонът е болнав, и какво ли още не.... това са заучени обяснения. Аз просто се потресох, като видях учителка с маска, децата са постоянно в близък контакт с нея.

Общи условия

Активация на акаунт