Незнам какво да правя!

• 8 819
  • 137
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тази вечер пак прегледах темата.
Момиче, щом имаш желание за учене ще се справиш. Сигурна съм, че и мама ще помогне. Поне  като съдя по себе си - първо да оставям девойката  да я видя какво ще направи  и после помагам. Нали трябва да се сблъскате с живота за  да може да се справите. Явно с майката си приличаме по характер.
Но много ме очудиха мненията на млади жени, претендиращи че са над средното ниво в страната. Как не си помислихте, че и майките душа носят и те искат и за себе си да се погрижат.

# 91
И аз да се намеся, незнам кой ви каза, че задочно обучение няма вече. Има си го, но то си е само за бакалаврите, а при магистратурите вече отпадна.

Тъй де, не се изразих правилно, но нека момичето да реши изобщо какво и къде/ кога ще учи.

# 92
Така, и ти и майка ти не сте прави. Как си имала пари да отидеш в друг град да работиш, а сега нямаш? Ако има желание, то има и начин. Все има някъде в града ти, където да търсят кадри, ако ще за сервитьорка да е. Ако не - със сигурност има някое градче наблизо. Изкарваш няколко месеца пари, след това си осигуряваш по някакъв начин квартира и работа в ... 'големия' град. Квартирите са скъпи, но има много пенсионерки, които дават по една стая под наем - ей така, да припечелят някой лев, а пък и да има с кого да си бърборят и да си пият кафенце.
Майка ти пък според мен няма да е лошо да помогне, но така си е преценила, така е направила. Наистина, а ако с мама нещо се беше случило, ти какво щеше да правиш?

# 93
  • E-CLM & CH-VD
..... През последната 1г. и се появиха здравословни проблеми и други такива неща обвързани с голям разход.

Това ми се струва причината за промяната в отношенията ви Thinking. Сега какво е положението със здравето на майка ти? Може ли проблемът да е толкова сериозен, че да застрашава живота й? Извинявам се за предположението Blush. Но рязката промяна в отношението й, минаване от една крайност в друга (казваш, че се е спуквала от работа, за да те издържа, а сега не я интересуваш), както и "злобата" й, която чувстваш... Thinking, демонстрирането на скъпи неща (телефон, бижута) при положение, че през целия си живот е живяла скромно...не знам, това са неща, за които само ти имаш точна представа и би могла да прецениш.

А има и възможност майка ти да е просто уморена след всички тези години, и след като си заминала да работиш сама, да е видяла в теб човек, който е напълно готов да се грижи сам за себе си.

Има значение също и как е поискана помощта й - като молба или натякване на нейно задължение.

Иначе, моето мнение е, че родителите би трябвало да помогнат на детето си да си стъпи на краката и да поеме своя път, което не означава да изчакат с нетърпение 18 му рожден ден и да го изритат от дома с оправданието: "Голям/а си, изучил съм те до средно, оправяй се сам".

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 02:43 от Bec

# 94
Едно мое изказване тука стана баси и комедията  ooooh!
А, Ирина_Вас ако може да ми обясни за каква/коя аджеба се мисли, че да изказва такива генерални заключения след като не ме познава?  Tired
И да разсня, че 300 лева и за мен са пари. Не съм казала, че не са. Също така ми е ясно, че някой работят за толкова.
Ама след като майката очевадно ги има, какво лошо има да зарадва дъщеря си за рожденния и ден бе да му се невиди?
Не виждам никва лиготия/каприз в тва да искаш телефон за 300 лева.
Айде очаквам пак тъпи включвания. Дерзайте  ooooh!

# 95
  • на майната си
  168uu
Изобщо не си представям квото и да било.
Кво, да взема да се чувствам виновна, че не работя и че друг ми плаща семестрите ли?
Ами честно да ти кажа не се чувствам виновна, ама никак  Peace

Плюх си в пазвата и приложих всички известни ми чалъми за предпазване от беди. Опазил ме бог от такава дъщеря - ЕГОИЗЪМ се нарича, в най-висша форма.

# 96
  • на майната си
А към авторката:
ако майка ми има здравословни проблеми, независимо дали тежки или не, и жената си е заеб.ла половината живот за да ми даде всичко от което се нуждая - ами не бих се и сетила да и поискам телефон и да смятам от колко месеца не ми е давала пари та сега колко мога да я одрусам за подарък.
Бих направила резервация и бих я поканила някъде където да се разтуши и забавлява.
Добре е понякога да се мисли и за нуждите и желанията на другите.
PS - на 38г, миналата година си взех телефон с камера, просто нямаше без - и да подобни капризи са признак на снобизъм от твоя страна. Основната ф-ия на телефона е да се ЧУЕШ с някой, за другото си има апарати, камери...

# 97
  • густо майна Филибето
Попрочетох темата от тук от там , върнах се двадесетина години назад, за да я видя и по друг начин - според мен поднесената ни от авторката информация е или неточна, или непълна. Никоя майка няма да се грижи години наред прилежно и съвестно за детето си и да го нарита на 19, отказвайки му всичко. Вероятно си има своите причини за това. И ми се струва неетично и непочтено да се появи тук момиче с неясни представи за живота и отговорностите, произхождащи от годините й (имам достатъчно зад гърба си, все пак на 19 мислих много различно от сега) и да се жалва от майка си, с единственото очакване да бъде публично заклеймена (защото едва ли някой пуска тема за да очаква да оплюят него самия).
И аз съм се възмущавала как така родителите ще си купят нов хладилник, а стария ще дадат на задомилата се дъщеря, а не обратно. Сега не се чудя, ами ме е срам че съм си го мислила. Родителите също са хора, те не са жертви, ще ви пораснат децата и тогава ще го разберете.

# 98
Първо искам да поднеса предварително извиненията си на авторката, че помогнах за оплескването на темата!
Едно мое изказване тука стана баси и комедията  ooooh!
А, Ирина_Вас ако може да ми обясни за каква/коя аджеба се мисли, че да изказва такива генерални заключения след като не ме познава?  Tired
И да разсня, че 300 лева и за мен са пари. Не съм казала, че не са. Също така ми е ясно, че някой работят за толкова.
Ама след като майката очевадно ги има, какво лошо има да зарадва дъщеря си за рожденния и ден бе да му се невиди?
Не виждам никва лиготия/каприз в тва да искаш телефон за 300 лева.
Айде очаквам пак тъпи включвания. Дерзайте  ooooh!
Много съжалявам, че пак ще падна на нивото ти, но понеже поста ти беше адресиран лично към мен, ще отговоря за последно:
1. Не те познавам лично и СЛАВА БОГУ! А ти познаваш ли авторката и майка и, че да си позволиш изказвания от типа "майка ти не я е грижа изобщо". Сигурно си направила този извод в следствие постовете на авторката. Ами и аз си направих извода, че си пикла, в следствие на твоите постове и за тази думичка се извинявам на всички пишещи тук, но не и на теб!
2. Родителите ти са си направили много лоша услуга като да възпитали такава глезла, която ще им виси цял живот на вратовете /или поне докато се омъжи/. Ако бях на мястото на майка ти и прочета писанията ти, щях да ти дам 300 лева и да те натиря - да видя телефон ли ще си купиш или за храна ще ги дадеш и колко време ще изкараш с тях и бих те прибрала обратно като спреш да си вириш толкова носа.
3. Нали нямаше да пишеш, че не ти се четат "тъпи постове", що сама се опровергаваш?
4. Много ми е интересно как щеше да мислиш, ако родителите ти нямаха финансовата възможност да ти плащат  ..... лв. месечно. Щеше ли да се напънеш да работиш и да учиш! Вместо да се заяждаш с всички "тъпи" дами, които пишат тук, седни и си помисли малко и прояви повече уважение към родителите си!
Айде със здраве!

# 99
1.Искам да разесня нещата за телефона от 300ле.!
4 месеца майка ми не ми е дала една стотинка, до преди това ми е давала по-голяма сума всеки месец. Обаче на всеки рожден или имен ден подаръците са били дрехи или обувки и т.н. и прецених, че след като тя 4 месеца не ми е далавала пари, ще може да си позволи да ми купи телефон, а и ги има парите.
Моя телефон даже няма камера, а и до сега не бях искала друг, телефона на майка ми е за 700лв. ама нея я виждали хората пък мен кой ме гледал за да имам хубав телефон.
2.От морето съм спестила пари естествено, но няма да са ми достатъчни за да отида в друг град, защото като си взема квартира искат един наем и един предплата
3.На майка ми от морето и бях купила една страхотна запалка, гривничка от миди и ръчни шоколадови бонбони.
4.Искам да уча маркетинг и реклама, защото това съм учила и през средното си образование.
5.Ясно ми е, че има деца които нямат родители, но тук говорим, че имам майка с финансови възможности и може да си позволи да ми купи подарък, но не..
1. Ами естествено, че няма да ти даде - нали работиш - то остава пак пари да ти праща!
2. Колко хиляди взема майка ти, че да парадираш  какви финансови възможности имала. Ти имаш ли изобщо представа какви са месечните разходи, счетоводството ли и водиш?
3. Как така тя не трябва да си купува бижута, а на теб трябва да купи телефон!
4. Маркетинга е икономическа специалност - тоест едни от най-лесните, в смисъл, които позволяват да се съвместява учене и работа, така че аз вярвам, че ако се запънеш и проявиш малко инат в ученето и работата, ще успееш, да не говорим ,че след 1-вата или втората година, можеш да си търсиш и работа по специалността
5. По случай твоя рожден ден вземи подари на майка си едно цвете, защото на този ден тя ти е дала живот и празника е и неин!

Аз също  смятам ,че ситуацията не е представена цялостно и обективно!

# 100
Ирина_Вас, твойто мнение в случая няма никаква стойност за мен  bowuu
Ако трябва да ти отговоря подобаващо ще ми лепнат бан, а заради теб просто не си струва да се хабя!
Така, че дали ще продължаваш или не с тъпите си заключения си е твой проблем!

# 101
Джей,аз също мисля,че си доста крайна в мнението си.Но като се има предвид,че възрастта ти е близка до тази на авторката,в това няма нищо чудно.Нямаш право да правиш такива кардинални заключения за майката на just_she,без да я познаваш.Имаш невероятния късмет родителите ти да могат да те издържат на 100 процента,което в днешно време е изключително трудно.Не всички обаче са като теб.Когато започнеш САМА да изкарваш пари за издръжката си,когато поемеш отговорност и за още някого /дете/,тогава ще разбереш защо толкова хора скочиха срещу теб.Искрено ти пожелавам да не стигнеш до ситуация,в която да се налага да избираш дали да купиш месо за вечеря или памперси за детето.Сега едва ли ще разбереш какво ти казвам,но дано скоро да научиш истинската стойност на парите.
Още веднъж се извинявам на авторката за спама.

# 102
Чета и направо се шокирам Shocked
Каприз било да ти купят телефон за 300 лева, всякаш тоя телефон струва 3000 лева Tired

Който не е работил и 1 ден през живота си и който не знае че парите се изкарват с много труд, нищо не го бърка да поиска от родителите си телефон не за 300, а за 3000 лв. Sick Само че те не са длъжни да му угаждат на прищевките, нали така?

По темата, смятам че и пълнолетните деца имат право на издръжка, но само според възможностите на родителя да я дава без да пренебрегва своите собствени нужди каквито и да са те (включително и нужди от скъпи бижута).

А претенции за лукс (като телефон за 300 лв.) пълнолетното дете може да има едва когато започне да изкарва собствени пари, защото който печели парите той решава за какво и на кого да ги дава.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 17:54 от krem-karamel

# 103
Джей,аз също мисля,че си доста крайна в мнението си.Но като се има предвид,че възрастта ти е близка до тази на авторката,в това няма нищо чудно.Нямаш право да правиш такива кардинални заключения за майката на just_she,без да я познаваш.Имаш невероятния късмет родителите ти да могат да те издържат на 100 процента,което в днешно време е изключително трудно.Не всички обаче са като теб.Когато започнеш САМА да изкарваш пари за издръжката си,когато поемеш отговорност и за още някого /дете/,тогава ще разбереш защо толкова хора скочиха срещу теб.Искрено ти пожелавам да не стигнеш до ситуация,в която да се налага да избираш дали да купиш месо за вечеря или памперси за детето.Сега едва ли ще разбереш какво ти казвам,но дано скоро да научиш истинската стойност на парите.
Още веднъж се извинявам на авторката за спама.
newsm10 newsm10 smile3501
И аз работя от 18 годишна и мнооого обичам родителите си.Нищо,че не са ми дали пари за ученето. А и когато взех да си изкарвам парите сама бях най-гордия човек. Парите бяха МОИ.
Дано дъщеря ми не стане един ден като теб,Джей-пу-пу.
Към авторката-дали ни казваш цялата истина ,а newsm78 ?Защото ,май си свикнала цял живот да ти се поднася всичко на тепсия. А когато майка ти се е разболяла-не разбрах да си поела някаква грижа за нея.Или да си се опитала да я облекчиш по някакъв начин. Аман от глезли. Моя съвет е: Намери си някой чичко паричко -той ще те издържа(но при определени условия Mr. Green). Успех

# 104
И да разсня, че 300 лева и за мен са пари. Не съм казала, че не са. Също така ми е ясно, че някой работят за толкова. Ама след като майката очевадно ги има, какво лошо има да зарадва дъщеря си за рожденния и ден бе да му се невиди? Не виждам никва лиготия/каприз в тва да искаш телефон за 300 лева.

Здравето на майката е по-важно от прищевките на дъщеря й. А телефон можеш да си купиш и за много по-малко пари от 300 лв.. Сега разбра ли къде се крие каприза?

Общи условия

Активация на акаунт