СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 627
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 165
Имаше една издънка, че през януари в някои ДЗ са записвали деца по стария ред с обяснението, че до 04.02. стария начин на записване си е бил в сила. Формално директорите, които са го направили, не са в нарушение, въпреки че всички са били информирани за предстоящия регламент. Та нищо чудно да са записвали и деца, ненавършили 10 м., които да са забавили тръгването си на ясла с няколко месеца по "семейни причини" докато поотраснат .

На мен лично ми отказаха на 02.01. да ми приемат молбата в съседното ОДЗ с обяснението, че вече е забранено записването на деца по този ред и трябва да се чака системата да започне работа.

# 166
  • София
Някой можели да ми каже къде да прочета регламента за приемане и правила, че ми писна  #Cussing out
От чакащи N: 2 изведнъж станахме на 4-то място  #Cussing out как стана не ми е ясно, ще дигам пожар  Mr. Green ама искам да прочета първо, ама не мога да видя къде.

# 167
кимба77, и да четеш и да не четеш, все тая, регламента и правилата си ги промениха в хода на класиранията...
ще се движим назад до безкрай, а евентуално може и напред...ама евентуално...деца с предимства ще се появяват непрекъснато
ето сега в събота вместо да бъде прието моето дете, беше прието друго с декларирано предмство края на септември...ми здраве да е...

# 168
Днес една позната майка е отписала близнаците си от 93то ОДЗ, ясла, родени 2007 г. Да видим кога местата ще се появят в системата и дано да дойдат децата на някои от вас Simple Smile

# 169
  • София
Днес една позната майка е отписала близнаците си от 93то ОДЗ, ясла, родени 2007 г. Да видим кога местата ще се появят в системата и дано да дойдат децата на някои от вас Simple Smile

Ние се отказахме от 95то ОДЗ, 2007. Мястото е обявено и вероятно ще влезе дете с предимство, обявено август Rolling Eyes

# 170
защо се отказвате от тази градина? Питам от любопитство.

# 171
  • София
Не се отказваме от тази конкретно, а от яслата като вариант за момента. Не мога да си превъзмогна убеждението, че детето ми е малко и се нуждае от майка си повече от 2 часа дневно. А толкова ще имаме, ако се върна на работа. Макар че изгледите са май да не се върна, ако се наложи да пускам неплатен отпуск не до 9.2009, ами до неизвестно кога, ако догодина сме сред неприетите newsm78
Проблемът ни е "роден в началото на годината" - сега е малка, до догодина пък няма да имам отпуск.
Все пак вярвам, че ще намерим правилния вариант.
Пожелавам това на всички Hug

# 172
Аз пък се чудя как може да обявят 47 места за набор 2007,а 4 за набор 2006 в това 93 ОДЗ при положение,че кандидатствалите набор 2006 са двойно повече. newsm78

# 173
А според мен беше редно да се вземат предвид родителите, които своевременно са подали молби  (преди 2-3 години) и сума ти време чакаха да им бъде прието детето, потвърждаваха молби още от раждането на децата и накрая останаха с пръст в устата! При нас 80% от кварталните деца са в това положение!

# 174
Относно отписването от 93то ОДЗ: забравих да напиша, че близнаците въобще не тръгнаха на ясла по различни причини.

# 175
Относно отписването от 93то ОДЗ: забравих да напиша, че близнаците въобще не тръгнаха на ясла по различни причини.
Grinning
чисто любопитство, при положение, че борбата за записване е със зъби и нокти, замислих се дали нещо е проблемно ОДЗ-то Peace

# 176
кимба  Hug 
там на сайта би трябвало да е описано, ама кой знае как  ooooh! въпросът е, че, ако аз реша да си подновя кандидатурта за вашето одз, и съм с по-ранен час от теб, от следващата събота ще те изместя с място назад Peace същото се отнася и за новопоявило се дете с предимство или пък подновило кандидатурата си дете с предимство Peace

# 177
  • София
ninochka ами гледах ама явно съм тъпо парче  Mr. Green  и нищо не открих за тези пусти правила  Close
а това което ми пишеш хич не ми се нрави, ама кой ни пита нас  Mr. Green , нали затова беше цялата тази каша с нет записваниците, как сега някои отказал се ще си подновява кандидатурата, пак някои си записал се вчера ама е с предимство ще ме изместват  #Cussing out
С предимство са тези където са се записали в началото, според мен и най- правилно / така по не си мисля/ , пък после всичко си върви по реда на записване.
Амахааааа  Crossing Arms
Ама какво се учудвам и си казвам кое е правилно кое не, като скоро чух как едно дете е прието сега септември, даже без да се запише през системата.

# 178
Сега се връщам от ОДЗто ,в което малкия е 3та резерва...
Много държа да споделя с вас  резултата!!!!!
Зна4и...към средата на септември отидохме на место ,за да видиме,къде се намира яслата,да говориме с директорката,какви са шансовете на детето и т.н... И ни казаха ,4е е вътре и споко...
Тогава той беше мисля 4-5та резерва...
Тогава тя ни каза,след 10.10. отново да се обадиме...
Аз реших преди около 2 седмици за всеки слу4ай да звънна в градината  и отговорът беше... "следете си системата"...само това!
Днес се замъкнахме на место /нали е минал 10.10  Party/ , и се оказа,4е ако не бяхме отишли на место,може и да не влезне и след нова година,имайки предвид темповете...защото бяха обявени само 2 места... , а той е 3ти....
ПОУКА
Отивайте на место да проверявате-ли4но при директорката!!!
Не 4акайте на системата!

# 179
Сега се връщам от ОДЗто ,в което малкия е 3та резерва...
Много държа да споделя с вас  резултата!!!!!
Зна4и...към средата на септември отидохме на место ,за да видиме,къде се намира яслата,да говориме с директорката,какви са шансовете на детето и т.н... И ни казаха ,4е е вътре и споко...
Тогава той беше мисля 4-5та резерва...
Тогава тя ни каза,след 10.10. отново да се обадиме...
Аз реших преди около 2 седмици за всеки слу4ай да звънна в градината  и отговорът беше... "следете си системата"...само това!
Днес се замъкнахме на место /нали е минал 10.10  Party/ , и се оказа,4е ако не бяхме отишли на место,може и да не влезне и след нова година,имайки предвид темповете...защото бяха обявени само 2 места... , а той е 3ти....
ПОУКА
Отивайте на место да проверявате-ли4но при директорката!!!
Не 4акайте на системата!

Сьщата "гимнастика"бе направена и в 17 ЦДГ "Надежда".Честито на приетите! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт