СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 103 061
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 60
  • Върху лъчите на Слънцето.
 По повод въпросите за догодина - няма да има ден хикс, ще се кандидатства с нови критерии, които ще се попълнят за едни по-голям срок и времето няма да влияе!

Но нали децата с еднакъв брой точки най-вероятно отново ще са зависими от критерият време...

# 61
  • София
На последната среща дадоха да се разбере, че времето няма да играе в никакъв случай!

# 62
На последната среща дадоха да се разбере, че времето няма да играе в никакъв случай!
Мисля,че така е редно.Много хора кандидатствали на 4.02.08 продьлжават да чакат на виртуалната опашка,защото бяха изместени от хора кандидатствали последни и децата им бяха приети.

# 63
  • София
Нашата равносметка е 8 деца отгоре! Т.е. 33!
Обяснението бе 4 деца на персонала и деца с подписана заповед от районния кмет. ВТорото него разбрах - какви права има кметът и то районният?

Shocked Какъв е смисълът тогава от системата? Я всеки да отиде при тоя кмет #Crazy
За деца на персонала мога да го разбера, нормално е. За неприет близнак също, ама други.. Как реагират хората, които са влезли по каналния ред? Съгласни ли са да са такива групите? Все пак това значи по-малко внимание за техните деца newsm78 И изобщо ми е чудно реагира ли се или всеки мълчи?

# 64
Ясно значи, най-големите глупаци си кандидатстваме по интернет, а другите се разбират с районния кмет. Еми ОДЗ нямаме удобно наблизо и за сега ще си посещаваме яслата, но като дойде време за ЦДГ ще отида до банкомата, а после ще говоря с районния кмет. От цялото висене в темата единственото което се разбра със сигурност е, че надежда имам и това е кметчето. Да ми е жив и здрав, мисля да започнем да го ухажваме от следващата година, за да сме сигурни за после.

# 65
  • гр.София
 Можете ли ,майки на приети деца,тук в темата да напишете-градина,група и бройка на децата? Нямам нищо против да сте анонимни.
 Не ми се рови по форума и темите да вадя инфо,къде колко деца са.
 Та на следващата работна среща една хубава разпечатка да им представим в Общината. Ясно какво ще кажат-че са анонимни сигнали,но и не виждам как ще отрекат.Тия деца отгоре да си бяха следващите чакащи-от 1-до 5-ти Чакащ. Официално!

Да се уточня-да пишем за градините с раздути групи( норматив за яслена-20 деца, норматив за градинска гр-25 деца)
 Там където е точно всичко-може да си ги похвалите неанонимно.

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 12:58 от blanc

# 66
МАКСИ  smile3516   Е ТОВА ЗА КМЕТСКИТЕ ЗАПОВЕДИ Е ВЪРХЪТ  И НАЛИ НЯМА ПРЕДИМСТВО  -ДЕТЕ НА ПЕРСОНАЛА newsm78????  какво ли още ще измислят САМО ДА НЕ СА В СПИСЪКА НА ЧАКАЩИТЕ !!!!!!!!!!!

# 67
  • София
Бланк, аз за сега мога да кажа за групата на синът ми - яслена. Чрез системата са приети 11 деца от група от общо 20. В сряда, когато той тръгна на градина списъкът на сестрата стигаше с дописани имена до номер 29  #Crazy , но в групата са по 12 - 13 деца  newsm78 Директоркаа беше казала, че деца, които не са навършили година и половина няма да тръгнат (не знамкак би се обосновала) но за момента най - малкото е точно на 1 г и 6 м. Още не съм много наясно как седят нещата по този въпрос, но ще следя. В понеделник ще пиша и за групата на каката, там бяха приети 25 деца, ще видим колко ще са реално. Става въпрос за 7 ОДЗ Детелина. Аз лично ще изискам справка от Джонев за "особените случай" и дано този път ми бъде предоставена такава, ще настоявам и за официални реални списъци в сайта и по таблата на градините с децата, записани във всяка една група във всяко едно ДЗ, тези, по които се плащат таксите

# 68
Тогава как ще се действа в тези случаи? Обмислят за тях да има допълнително *състезание*, но и там пак ще е кой-превари - той-завари. И мисля, че шансовете за манипулиране на системата се увеличават многократно.

# 69
Гневна, ти вместо да се ядосваш се радвай. С едно дете си. Нали не мислиш, че някога ще ви приемат по каналния ред.

И мисля, че шансовете за манипулиране на системата се увеличават многократно.

Осъзнах, че това е единствения шанс за такива като нас - здрави (да чукам на дърво) с по едно дете. Събирай левчета и като му дойде времето - със събраното при който трябва. (само дано не сме в един район, че тогава сигурно ще искат да направим търг кой ще даде повече  hahaha)

# 70
Гневна, ти вместо да се ядосваш се радвай. С едно дете си. Нали не мислиш, че някога ще ви приемат по каналния ред.

И мисля, че шансовете за манипулиране на системата се увеличават многократно.

Осъзнах, че това е единствения шанс за такива като нас - здрави (да чукам на дърво) с по едно дете. Събирай левчета и като му дойде времето - със събраното при който трябва. (само дано не сме в един район, че тогава сигурно ще искат да направим търг кой ще даде повече  hahaha)

Изобщо не си правя илюзии, че имам шансове! Отдавна съм го казала. Това е един от поводите, заради които намразих думата предимство  Rage. И понеже нямам никакви шансове, се ядосвам че родителите спят и само си чешем езиците тук!

# 71
Можете ли ,майки на приети деца,тук в темата да напишете-градина,група и бройка на децата? Нямам нищо против да сте анонимни.
 Не ми се рови по форума и темите да вадя инфо,къде колко деца са.
 Та на следващата работна среща една хубава разпечатка да им представим в Общината. Ясно какво ще кажат-че са анонимни сигнали,но и не виждам как ще отрекат.Тия деца отгоре да си бяха следващите чакащи-от 1-до 5-ти Чакащ. Официално!

Да се уточня-да пишем за градините с раздути групи( норматив за яслена-20 деца, норматив за градинска гр-25 деца)
 Там където е точно всичко-може да си ги похвалите неанонимно.

извинете ме за анонимността, имам причина.

Такива примери са Първите групи на 87ЦДГ"Буката" и 167 ЦДГ"Малкият принц " в общ. Триадица. В 87мо децата са 35 по списък- виси на видно място, а в 167мо са над 25 със сигурност- може би бяха 30.

Наистина на нищо не прилича.
Да има 1-2 деца с някакви по-особени случаи, по пък 10 Shocked

# 72
  • Sofia
За справката - 166 ЦДГ  - І група от 25 стана 33

# 73
  • гр.София
 Hug  Hug
 Вие пишете,аз ще проверявам,дали все пак дир-ките не са си обявили в сайта допълнителни свободни меса,за които се е кандидатствало по редовния път,чрез седмичното класиране.
 На срещите в СО стана дума,че като си видят месечната посещаемост може да увеличат бройките.Но това са коректните градини,пък и е рано за такива свободни места.

# 74
  • Отвъд алеята зад шкафа
Доколкото знам яслените групи се водят първа и втора, но всъщност децата се смесват. Затова е възможно да стане объркване, примерно 20 деца е заявената бройка за 2-ра яслена група, а в градината да са 30 деца, защото са смесени от 1-ва и 2-ра яслена група.

Общи условия

Активация на акаунт