СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 992
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Мога ли да ви попитам следното:

Казаха ми, че за родените 2007 няма да важи прословутият нов регламент за прием, а щяло да бъде по старата система. Каква е тогава старата система, къде мога да видя?

Ето моето питане и отговор от кг.софия:

Получихме на 2008-12-27 14:39:02 вашето запитване:
Здравейте.Дъщеря ми е регистрирана в системата за кандидатстваме. Родена е на 17 януари 2007 година. Ще кандидатства за ОДЗ. Желаем да кандидатстваме за прием в 2009 година. По кой регламент ще бъде извършвано класирането за дъщеря ми? Ще се нареди на опашка и ще чака ред - тоест - по реда от текущата 2008 година; или ще се състезава по новата точкова система от 2009 година?Благодаря Ви за отговора.Поздрави.

Нашият отговор:

До приемането на новия регламент, тя ще кандидатства по правилата на стария. След приемането на новия регламент вие ще кандидатствате по новия регламент.

Поздрави,

Екип на kg.sofia.bg

Тоест - старият регламент е, че си чакаш на опашката - дава ти се пореден входящ номер и  чакаш място. Това важи до приемането на новия регламент, когато всичко ще се преизчисли и пренареди.

Free Soul , благодаря ти за отговора. Значи все пак ще минем по новия регламент... 

# 826
Didia е абсолютно права.

# 827
                     Я да чуете и  мнението на една учителка за заплатите  и подаръците  Laughing Първо - заплатите на по - старите учители /като мен/ за стандарта на страната са даже високи,може би някои от вас получават по-ниски заплати от мен.Така ,че точно тук мрънкането не върви /от страна на персонала/.Естествено има какво да се желае,но сравнени със заплатите на някои професии,а за провинцията да не говорим , заплатите в София на учителите са добри.Проблема е с помощния персонал и медицинския такъв.Пом.възпитателите са с ниски заплати и при тях има нужда от съответно повишаване.Вярно,че не е квалифициран персонал и добавки за квалификации - няма.При учителите начална заплата от 450 лв НЕ е стимул за млади хора,а те също нямат стаж и квалификации,които носят допълнително средства към заплатата.Подаръците - винаги съм се чувствала ужасно когато са ми правени подаръци - раздвоена между желанието ми да откажа и неудобството от това,че мога да обидя някой ,който е решил да уважи труда ми по този начин.При това напълно ясно ми е кой с каква цел е решил да прави подарък.Прекалено добре се познаваме за тия години ,в които сме заедно за да се заблуждаваме.Така,че аз ,лично,предпочитам да не ме поставят в неудобно положение и да не ми подаряват нищо дори и на празник.Така е защото не ми казват "Честит празник" , а набутват в ръцете на детето подарък.По-добрия вариант е с усмивка да ти пожелаят да си жив и здрав на празника,а подарък не е необходим.Подчертавам - това са лично мои емоции и мнение по въпроса.
                       Това ,което пречи в работата на ДЗ са самите условия на труд ,липсата на достатъчно средства за консумативи,храна и т.н.При обявени 126 лв издръжка на дете за 2007 година и то по медиите.Гласност колкото искаш. Mr. Green През 2008 година отпуснатите средства от общината бяха около 90 лв.Сещате се,че цените не са същите като през 2007.Сега делегиран бюджет,ама - де го? Все още няма яснота колко и как,уж парите щяха да следват детето  Laughing , да ,ама - не.Взеха се средства от ДЗ с много деца за да се подпомогнат тези дето не могат да си наберат минималните бройки.Така,че като ще протестирате - искайте яснота относно средствата отпуснати за издръжка на дете и парите изцяло да са на разположение на ДЗ.Да следват детето както го бяха обявили.Като се гледат 30 деца поне да има пари за толкова,а не да се правят икономии и от храна,и от консумативи и отново да се събират допълнително от родителите салфетки и т.н.Да не се отклоняват в други направления,та било и други ДЗ.
                       И липсата на персонал се определя от условията на труд.Като дойде нов човек за пом.възпитател и види препълнените групи и огромните помещения,че и чиниите отгоре на всичко това / на всяко хранене по около 70 бр за миене/  и 250-270 лв запалата - малко са тези дето остават,а напоследък и няма такива.За чистенето на един офис и то два пъти в седмицата се получават 400-500 лв.Почти всички пом.възпитатели работят на две места за да вържат двата края.Дори за взимане дете от у-ще или градина сумата е 300-400 лв Е как тогава да намериш някой ,който да мие планини от чинии,да мие по 5 пъти на ден всички помещения в групата и ощееее куп задължения за заплата близка до минималната..Другата причина е .....то се видя и на стачката какво беше отношението към професията "учител",видя се и на безкрайните ремонти,които не бяха по вина на персонала ,но се изписаха страници с ругатни към този персонал.Това отношение от млади хора трудно се приема след като може да се намери работа с далеч по-луксозни  условия за работа.
                       Поради всичко това хората,чието място не е в ДЗ и сред децата май станаха повече от тези дето си обичат работата.
smile3501 Ако случайно ви приемат в общинска ДГ-това е положението WinkОчаквам предаването по БТВ утре с интерес. 
Мдааа...може г-н Джонев (примерно) да хвърля по едно око тука...мисля,че той се привърза към нас в старата тема  Laughing
JoyДа бе,има си хора от екипа да отговарят на вьпросите.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 16:39 от dannyangel

# 828
Добре, че я има Didia тук!   bouquet

Ако случайно ви приемат в общинска ДГ-това е положението WinkОчаквам предаването по БТВ утре с интерес. 
Да, и да ни се чуди човек отстрани що се натискаме толкова много за тия пусти общински ДГ!  Joy Joy

# 829
                    Е,не е по-различно от ЧДГ. Имаме много колеги ,които доидоха от ЧДГ в общинските.При това са наши пенсионери или студенти.В ЧДГ децата са от различни възрасти и се работи в пъти по трудно.Разбира се ако искаш да си свършиш работата перфектно.Много по-трудно се организира  смесена група отколкото деца от една възраст.Много трябва да се внимава да не се създаде комплекс за малоценност при малките и изкуствено самочувствие при големите.За това в едно занимание задачите трябва да се разпределят съобразно възрастта и времетраенето /за да не ги отегчиш/ също съобразено с възрастта.И това хич не е лесно.
                    Така,че не се боите от общинските ДГ.Все още има градини с много високо ниво и добър персонал.Просто трябва да ги уцелите. Laughing

# 830
Абе аз нацелих персонал ама тая пуста адаптация ми взима здравето. Т.е. на детето здравето. Все си ни тече носа и разни други екстри от време на време.
За съжаление утре няма да мога да гледам предаването. Който го гледа нека ако може да пусне малко инфо.

# 831
                  Ами , Ели , от тази "адаптация " и аз не мога да опазя най-голямата си мома /хем е при мен  Laughing/ Каквото се появи все го лепва и накрая я спираме когато има сополиви ,дето не са заразни.И миналата седмица обяснявах на една майка как е детето,въпреки донесената от педито бележка и в четвъртъка като дигна Т 38.9 най-сетне включи,ама покрай него изгърмяха и още.Не можеш да се пребориш каквото и да правиш. Embarassed

# 832
 Аз пък искам да изразя възмущението си от системата отново . Ще пусна входящ номер на дете и забележете датата на кандидатстване - това дете се нарежда непосредствено пред моето (ние бяхме номер 1 чакащ) и представете си днес вече е прието.......
Как така аз чакам от септември сега точно се освободи място и е прието дете, което е кандидатствало на (   13.01.2009 10:21:27 Вх.№ 277   предимство) и то толкова бързо.
Направо съм възмутена ужасно - това е една нелепа система, която стимулира още по - голяма корупция

# 833
  • София
Аз пък искам да изразя възмущението си от системата отново . Ще пусна входящ номер на дете и забележете датата на кандидатстване - това дете се нарежда непосредствено пред моето (ние бяхме номер 1 чакащ) и представете си днес вече е прието.......
Как така аз чакам от септември сега точно се освободи място и е прието дете, което е кандидатствало на (   13.01.2009 10:21:27 Вх.№ 277   предимство) и то толкова бързо.
Направо съм възмутена ужасно - това е една нелепа система, която стимулира още по - голяма корупция

Явно има предимство, автоматично влиза преди всички които нямат предимство.

# 834
  • София
Абе аз нацелих персонал ама тая пуста адаптация ми взима здравето. Т.е. на детето здравето. Все си ни тече носа и разни други екстри от време на време.
За съжаление утре няма да мога да гледам предаването. Който го гледа нека ако може да пусне малко инфо.

Ако неможеш, пробвай тук ,не знам кога ги качват / явно до вечерта са качени/:
http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=209&video_id=5398

# 835
Между другото,миналата седмица повдигнах въпросът с липсата на места в ДГ,в НС,и евентуално може да се отвори дискусия и на това ниво,но свързано не с някакви си регламенти,а със градоустройственните планове,с които да се регламентират нуждите от социарлни сгради в застроените квартали...Ако се започне нещо такова,ще ми трябва подкрепление... Hug

Ако е нужно подкрепление на този фронт- аз съм на линия Simple Smile
Не знам колко ще съм полезна, но.. поне ще опитам.

# 836
                  Ами , Ели , от тази "адаптация " и аз не мога да опазя най-голямата си мома /хем е при мен  Laughing/ Каквото се появи все го лепва и накрая я спираме когато има сополиви ,дето не са заразни.И миналата седмица обяснявах на една майка как е детето,въпреки донесената от педито бележка и в четвъртъка като дигна Т 38.9 най-сетне включи,ама покрай него изгърмяха и още.Не можеш да се пребориш каквото и да правиш. Embarassed

Хех, ама педито..това с бележките изобщо не го затруднява..
Моето педи ми даде 3-4 бележки подпечатани и подписани още като взимах документите за яслата..
Нали се сещаш,че ако съм недобросъвестен родител, мога да ги ползвам даже ако е болен малкия..
Всичко е до съвест на родителите...Иначе персонала трудно може да върне дете , което е заведено до яслите и градините.. (разказваха се случки, как госпожата в градината гони майката по коридорите да си вземе детето, защото е болно...)
Иначе...и моя е все със запушен нос и непрекъснато се появява я кашлица, я сопол..Но..явно това са си екстри без които няма как да се мине...

# 837

Ако неможеш, пробвай тук ,не знам кога ги качват / явно до вечерта са качени/:
http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=209&video_id=5398

Момичета, предаването на БТВ "Часът на мама" само ще се снима утре. Реално ще се излъчва на 11-ти (т.е. другата сряда) Или поне така казаха организаторите..
Няма идея защо е дадена такава информация в сайта на кг.софия.бг.. Явно г-н Джонев си мисли,че е директно предаване..
Със сигурност ще се знае датата на излъчване утре след обяд..

# 838
  • Нови искър
Добре с ини дошла дъщеря ми е предредена от 15 такива предимства и затова питам като няма нов регламент публикуван  и важат все още старите правила че е важна датата и часа от къв зор новородените ни предрежат за 2009 прием ГАДОВЕ ОТ МИНИСТЕРСТВНО СЕ НАДЯВАМ ДА МИ ОТГОВОРЯТ бясна съм  Close Close Crossing Arms #Cussing out #2gunfire #Crazy Sick newsm45 smile3514 smile3511 smile3515 smile3516

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 09:25 от .Ели.

# 839
  • София

Явно има предимство, автоматично влиза преди всички които нямат предимство.
E то за предимството ясно, но по-лошото в случая е, че това дете кандидатства и веднага се отваря място за него. Предполагам, че не е случайно.

Общи условия

Активация на акаунт