СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 103 126
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 90
Влизам само да си излея мъката smile3518
Дъщеря ми от две седмици е първа резерва...малка светлинка в тунела. И сега отново отпада назад, отново има деца с предимства, които я изместват....това докога ще бъде така? Tired. Явно няма шанс да ни приемат, винаги ще има някой преди нас с предимство Tired
Едното дете е регистрирано едва преди 3-4 дни #Crazy
Явно кандидатстването на 04.02, беше пълна глупост   ooooh!

Абе,откъде идват тези предимства?Няма ли кой да направи една щателна проверка,за да се установи дали са реални тези предимства.На мен цялата тази работа много ми мирише.

# 91
Вчера влязох в сайта да видя дали има някакво движение в списъка на Чакащите и какво да видя: на двете места, на които сме кандидатсвали сме изместени с по- едно място назад от едно дете с преден входящ номер, което до момента не бях срещала в списъците. Направих си труда да проверя всички класирания до сега. Регистирано е в системата на 04.02.2008г., но след това го няма в никакви списъци на приети или чакащи и хоп на класирането на 04.10.2008г. изведнъж се появява. Как стават тези неща не знам.... Rolling Eyes.

# 92
всички детски градини в София ли провери?
просто е било прието някъде другаде и сега си активира желанията, вече нищо не може да ме учуди...

# 93
  • София
Кажи за кои градини става въпрос - при нас се случи същото, но накрая го намерихме класирано и незаписано по първо желание още на първо класиране и след това два месеца ни вест ни кост! Накрая август се сетиха и активираха по-задните му желания. Класира се преди две седмици в нашата градина и пак не го записаха! Ей, на такива родители викам аз браво! doh Безотговорна работа! Сега вече не перчи на чакащите още от 4.02 деца и класираха първия чакащ!

# 94
всички детски градини в София ли провери?
просто е било прието някъде другаде и сега си активира желанията, вече нищо не може да ме учуди...

Не, проверих само двете градини за които кандидатстваме- 3 ОДЗ Патиланско царство и
69 ОДЗ Жар птица , Подуяне.

Столична община

3 ОДЗ 'Патиланско царство ', Подуяне

Текуща Ясла 1, родени 2007 г.
ПЪЛЕН СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ КЪМ 04.10.2008
(подредени според регламента)
1. димитър данаилов мирчев   04.02.2008 11:10:32 Вх.№ 29   
2. Мартин Росенов Райчинов   04.02.2008 11:34:27 Вх.№ 34   
3. Сава Савов Кръстанов   04.02.2008 11:43:07 Вх.№ 37   
4. Мартин Крумов Калинков   04.02.2008 11:43:29 Вх.№ 38   
5. Петя Делянова Пантилеева   04.02.2008 11:46:45 Вх.№ 39

Столична община

69 ОДЗ 'Жар птица ', Подуяне

Текуща Ясла 1, родени 2007 г.
ПЪЛЕН СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ КЪМ 04.10.2008
(подредени според регламента)
1. Стефани Георгиева Куклева   04.02.2008 11:07:02 Вх.№ 19   
2. Александър Иванов Цветков   04.02.2008 11:07:24 Вх.№ 21   
3. Самуил Димитров Игнатов   04.02.2008 11:14:39 Вх.№ 23   
4. Веселин Даниелов Дочев   04.02.2008 11:18:14 Вх.№ 24   
5. Мария Владимирова Лунин   04.02.2008 11:33:37 Вх.№ 25   
6. Мирослав Ивайлов Крачунов   04.02.2008 11:35:49 Вх.№ 28   
7. Сава Савов Кръстанов   04.02.2008 11:39:52 Вх.№ 29   
8. Мартин Крумов Калинков   04.02.2008 11:39:54 Вх.№ 30   
9. Петя Делянова Пантилеева   04.02.2008 11:44:10 Вх.№ 32

# 95
ами като гледам това дете е прието още на първо класиране в 5 ОДЗ Ракета http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo1OntzOjk6InJhdG … 0IjtzOjA6IiI7fQ==

има го и в първоначалния списък на градините, които си посочила

просто са активирали чак сега и другите си желания

заради тази недомислица, седим и си чакаме вече колко месеца ? 8 месеца, супер
ми то това си е почти една бременност...

# 96
ами като гледам това дете е прието още на първо класиране в 5 ОДЗ Ракета http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo1OntzOjk6InJhdG … 0IjtzOjA6IiI7fQ==

има го и в първоначалния списък на градините, които си посочила

просто са активирали чак сега и другите си желания

заради тази недомислица, седим и си чакаме вече колко месеца ? 8 месеца, супер
ми то това си е почти една бременност...
Ти за кой набор чакаш?

# 97
набор 2006

# 98
За кои градини?В момента пак има освободени по 1 място в 26-та.

# 99
Имам въпрос към вас мами - не е свързан с темата, която обсъждате, но виждам че сте добре запознати със системата за записване на децата в ясли и градини и се надявам да ми отговорите.
Детето ми е родено 03.12.2007г. Искам да кандидатствам за ясла. Той вече навърши 10мес., а все ми пише, че е извън възрастовата граница и не ми излиза бутон "кандидатствай".
Виждам, че обсъждате критерии за кандидатстване през 2009г. и това ме наведе на мисълта- да не би в момента приема на кандидатури да е преустановен и да се поднови когато се приемат нови критерии. Така ли е или аз нещо бъркам и не мога да направя като хората? Има ли дата, след която да започва приема на кандидатури за 2009г.?

# 100
Аз съм една от многото майки, който сме кандидатствали в 26 ОДЗ, искам да попитам, защо деца ходещи вече на градина, са класирани отново и в тази градина, има поне 2 имена за който съм сигурна. Ние сме чакащ номер 140, дали някога ще дойде и нашия ред?

# 101
  • София
Абе,откъде идват тези предимства?Няма ли кой да направи една щателна проверка,за да се установи дали са реални тези предимства.На мен цялата тази работа много ми мирише.

Искрено се надявам все пак тези предимства да се проверяват, и на по-горно ниво от ниво"Директор" Thinking

Сегашният случай е идентичен с предишният, за който бях писала. А именно..групата е пълна, но се появява дете от чакащите с входящ номер над 100, което сега вече е с предимство /преди директно беше класирано, сега е най-отпред на опашката Thinking/. Нищо лошо...прието братче/сестриче /макар, че по списъците не открих такова/ или пък е станало многодетно семейството /дай боже повече такива Grinning/...но за втори път в една и съща група...егати късмета имам ooooh!
За второто дете с предимство, от това класиране....ами регистрирано е в края на Септември, може би защото сега е навършило 10 м. За първа яслена група иде реч. Вероятно ще има още такива, които системата не е допуснала да кандидатстват на 04.02.

До тук от всичко посочено, аз нямам основание да се ровя и да ходя да проверявам предимствата. Пряко ощетена съм, но ще е параноично всяка седмица да проверявам появилите се предимства Crazy
Идеята предимствата да се появяват по всяко време на годината е абсурдна, така някой от нас ще си висят на опашка и само ще се надяват някога в близките 4 години да ги приемат Crazy  По-вероятно е да се откажем, и да се пренасоча към друг квартал...Какво ще кажете за идеята Надежда-Младост Crazy, та да пообъркам още ситуацията Thinking /шегувам се Laughing би било глупаво Tired/
Ако появяването на предимствата се промени или ограничи до период /както беше по регламент/  може и да се вкара някакъв ред, и сигурност за чакащите.

# 102
  • гр.София
 Не,по-скоро трябва да забравим идеята да попаднем в държавно (по-точно общинско) ДЗ. Так поне няма да се ядосваме,очакваме,надяваме. Още като планираш дете-мислиш как ще го гледаш.

Vasia ,така е,понеже тези 2 деца не са записани в градини по първо желание и сега се нареждат и на твоята опашка в 26 ОДЗ.
 Имат право на по-горно желание.Луда работа,понеже това ОДЗ не е било досега в желанията им.

! Публикували са в сайта и последния протокол, от септември!

# 103
За кои градини?В момента пак има освободени по 1 място в 26-та.
за същите като теб Wink 11, 17 и 71 ОДЗ

вие записахте ли се? интересно, ама кога смятат да актуализират списъците? надявам се преди следващата събота... в момента все едно нито едно дете не е записано, всичко от първо класиране седят все още, само отказаните от родителите са премахнати

# 104
  • Върху лъчите на Слънцето.
  По-вероятно е да се откажем, и да се пренасоча към друг квартал...Какво ще кажете за идеята Надежда-Младост Crazy, та да пообъркам още ситуацията Thinking /шегувам се Laughing би било глупаво Tired/

Ооо, то и в Надежда недостига е много голям... по-добре Нови Искър пробвай  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт