СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 874
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 095
  • гр.София
 Ger4o,юридически съм много боса и не мога да каже-хайде,подписваме!
 Но за протест-веднага.Особено за липсата на градини.

Единственото различно ,което чух от предаването е,че момчета и момичета няма да се конкурират (няма да важат квоти) след основното класиране на 30 май.След това ,ако се освободи място,няма да има значение,дали момче или момиче ще го заеме.

Сега пък дават за пример Милано ooooh!

# 1 096
  • Germany
Седя и чета ли , чета...... и просто едно не разбирам, защо и кой реши, че с въвеждане на критерии и получаването на определен брой точки, нещата ще се оправят?
Ами то е ясно, че няма как да стане, след като има толкова много деца и недостатъчно на брой ОДЗ и ЦДГ.
На мен ми се струва че по този начин, тези от общината, а и самата държава просто абдикира от задълженията си и седи и гледа сеира отстрани. Пък те родителите да се оправят.
Защо трябва да се въвежда нова система чрез която детето ми да бъде селектирано един вид и евентуално точкувано/неточкувано според моето финансово състояние, дали имам 1 или 5 деца,инвалид ли съм или не и т.н?
Защо наместо това усилията на работната група а и не само на нея, нека се включат всички, не бяха насочени към ангажиране на СОС с някакви крайни срокове за построяване на нови детски градини, защото според мен това е единственото адекватно към ситуацията решение. Всичко друго си е врели-некипели.

Ето това и аз се опитах да кажа преди време... естествено, глас в пустиня... За мен цялото това точкуване е дискриминационно и не е решение. Трябва да се строят нови дет. градини и да се възстановят старите, а до тогава нека си важи досегашния случаен принцип.

# 1 097
babaToHka тук имаше цяла тема (вече приключена), в която обсъждахме проекта за регламент и всеки конкретен критерий. Няма проекти, има само един проект в последната му версия 9. Не знам с какво разполагаш, но тук в тази тема, както и в старата, има публикувана тази версия 9. Разрови се назад и ще я намериш. Благодаря за информацията за срещата, но проекта вече е окончателно изготвен от работната група и готов за внасяне за разглеждане на СОС. Тепърва няма да се измисли нищо ново, нито някой от експертите от СО, които са работили по проекта, ще позволи да се променя сега. Срещата, за която казваш, вероятно е последната такава преди внасянето на проекта в СОС.

# 1 098
добре де,август ще родя и детето ми ще има допълнителна точка.Ще има ли възможност тя да се добави после newsm78

# 1 099
добре де,август ще родя и детето ми ще има допълнителна точка.Ще има ли възможност тя да се добави после newsm78

Да (според проекто регламента).

# 1 100
Някой ще ходи ли в понеделник? Аз го закъсах с доста болно дете и дотогава вероятно няма да е оздравяло.
Май ще сдам багажа на финала.

# 1 101
А мислиш ли, че има смисъл да се ходи? Защото аз не мисля така. Според мен всичко вече е решено.

# 1 102
  • гр.София
. Срещата, за която казваш, вероятно е последната такава преди внасянето на проекта в СОС.
Не,сигурно това ще е широкото обществено обсъждане. Не е заседание на работната група.
 Ще взема да отида.

# 1 103
Аз ще отида със сигурност. Помолих за документа на лични за да мога през уикенда да се запозная подробно и да взема адекватно отношение, ако ми позволят.

# 1 104
Здравейте, отдавна чета тук, но досега не съм писала.  Днес гледах предаването "Часът на мама" и според мен всичко е само прах в очите.   С учудване разбрах, че щяло да има две опашки, една за момчета и една за момичета.  Това пък чудо какво е?  Преди години може да са сформирали групите така, но то е било разпределение след като децата са приети в градината, а не предварително.
Освен това искам да се изкажа против разиграването на децата ни на тото. Кое ще влезе и кое не.  Това за мен е не вратичка, а ПОРТА за корупция.  Някъде по върхвете, някои хора искат да си напълнят джобовете.

# 1 105
Blanc, ще се радвам ако можеш да отидеш. Аз вероятно няма да мога.

А мислиш ли, че има смисъл да се ходи? Защото аз не мисля така. Според мен всичко вече е решено.

Винаги има смисъл. Проблемът е че каквото и да излезе от публичното обсъждане - все ще е несправедливо за някоя група хора. За една година време поне това ми стана абсолютно ясно. Няма най-справедливо решение.

# 1 106
  • гр.София
 Ще ида, ако не ме сгази нещо дотогава. Но ми се ще да стиковаме някаква обща позиция тези,които ще сме там.Понеже и аз от опита тук виждам,че еднакво добра за всички позиция няма.
 Ако не-най-малкото ще имате информация как е протекло.

Някой чу ли,какво обясни Джонев против квотите ?

Предимства при яслени групи някакси приемам.
 Но за децата от 3 години нагоре-не. Там вече е важно за самите деца да имат достъп до градина, а не за родителите.

# 1 107
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ger4o, Дидиа е права. И за каква проверка говориш,след като точно по-висшестоящата инстанция-Общината( разбирай и служители по районни общини) си вкара без излишен шум и документи много от допълнителните бройки.
 Отделно Директорките имат възможност на свои няколко бройки отгоре. За какво са им конспирации с фалшиви документи и мушнати вътре пари?!
И още повече, че поне за прием 2008-2009 стана ясно, че не са задължени по закон да изпълняват регламента за прием....

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:28 от Гневна

# 1 108
До момента следя всичко, изписано по темата, гледах предаването преди малко и ако наистина не се открият  нови детски градини, няма смисъл от никакви критерии. Напоследък се замилих,че може би единствения вариант да приемат малкия  е да започна работа в някое ОДЗ.  Съгласна съм и на варианта да говоря с работодателя си да ме назначи на половин работен ден,а останалата половина от деня да работя в ясла или детска градина и дори и на доброволни начала.
Каквото и да си говорим обаче, винаги някой ще е недоволен.Според мен обаче, най-лошото е, че някои  просто си обичат да пишат в различни форуми само ,за да намерят с кой да се заядат за нещо ( не визирам никой лично, но стигнах до това заключение). Преди някой да реши да ме нападне,искам да кажа, че нямам много публикации,защото не смятам,че когато нямам някакво смислено предложение и по дадена тема, просто да седна и да си пиша безмислени неща.

# 1 109
  • София
Няма смисъл от балансирано приемане на момичета и момчета,защото после в първи клас пак може да са 20 момчета и 5 момичета. Peace

Общи условия

Активация на акаунт