СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 951
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 305
http://www.sofiadnes.com/modules.php?m=guide&cat=30&sp=1

И в мамата ги намерих, но не са актуални телефоните.

# 1 306
Имам телефона на 61 ДЯ на директорката 029382894. Намира се до клуба на СДС срещу пощата

# 1 307
  • София
Утре с копие на акта за раждане и там . Хич не звъни.  Седмица / дали има и толкова/след като започнаха работа номерата бяха след 64 / това за единствената в Люлин/. Едва ли е по-различно  другаде.

# 1 308
...
Напротив, аз мисля, че няма да е лошо пак да се пусне една анкета. Защото относно критериите бяха премълчани доста аргументи "против" някои от тях. Сега почнаха да се задават неудобните въпроси.
Анкетата обобщено трябва да съдържа въпросите:
1. Съгласни ли сте с промяната на критерия брат/сестра до 18г да се промени с Дете на многодетна майка. ДА или НЕ
2. В случай, че критерия брат/сестра до 18 г. остане, то точка да се дава само в случай, че кандидатства по-малкото дете, т.е. майката няма да е в отпуск по майчинство. Да или НЕ
3. Съгласни ли сте адресната регистрация да се точкува на интервали 0-5 г - 1, 6-10 год - 2т... Да или НЕ
4. Да се посочва - АЗ съм майка на едно дете. Да или НЕ
5. Да се посочва - Аз съм майка на две или повече деца. Да или Не.

Ако има още някой да ме допълни. Ако искате де.

Аз съм съгласна с такава анкета.  Peace Смятам, че наистина е редно нещата да се доуточнят.

# 1 309
Хей хора!!!Аз съм се улисала в организирането на събарянето на правителството,и градеж на нова държава,и се издъних страшно от към тази ми инициатива...Днес е имало общественно обсъждане на градоустройственният план на София-последното преди да го приемат...Как не се намери някоя от вас да ми звънне...Да ме удари с нещо по глевата...Ще се пръсна от яд...От еколозите и стуздентите го разбрах,но твърде късно...Това беше много по-важно от всички критерии и пр....Трябваше да отидем там всички,и да искаме в този план да има достатъчно ДГ и у-ща...Утре ще видя дали нещо не можем все още да направим...

# 1 310
Имам телефона на 61 ДЯ на директорката 029382894. Намира се до клуба на СДС срещу пощата

За 61-ва пише Санаториална Детска Ясла. Това, признавам си, не зная какво значи.

# 1 311
  • Върху лъчите на Слънцето.
Мисля си аз за критериите - както и вие... и знаете ли какво забелязах?
Значи, дават се точки за деца, повече от едно в семейството - за всяко дете по 1т. Така за 2 деца се получават + 2т, за 3 деца + 3тр и т.н... Добре. А защо не се дава точка и за детето без братя и сестри? Може да е една, но и то е дете като останалите. Или след като на него не му се полага точка, тогава би трябвало кандидатстващото дете с братя и сестри също да не получава точка за себе си, а да му се дават такива само за братята или сестрите. Така или иначе шансовете на дете като моето са минимални, а сега ми се струва, че се лишава от тази точка умишлено. И като прибавим натрупването на точки по линия на братя и сестри с няколко критерия... то самичките деца предварително са лишени от възможността да бъдат приети. Защо ли имам гадното усещане за умисъл в цялата тази работа? И за да не ни го признаят се въвеждат критерии като адрес (от който всички ще си вземат точката) и точки за 1-во, 2-ро и 3-то желания... , за да може и самичките деца да вземат уж някаква точка, но която не им върши никаква работа. Тези общи критерии ми се сруват като прах в очите на семействата с едно дете. Защо не обявиха, че нямаме шансове и регламента да се осъществи само с останалите деца? Защото при предстоящия регламет ще се приемат само деца, имащи точки от допълващите критерии... Както миналата година се приемаха основно деца с предимства.
Разликата между стария и новия регламент е тази, че сега предимствата са повече като вид, а не, че ще е по- справидлив приема!
Идва ми да благославям великите мозъци в тая държава... Но ще им пожелая и те да дойдат на моята... и да са здрави да "берат" плодовете на "справедливостта"си!

# 1 312
Ами Гневна, мого ясно, че ние ще го отнесем. Нали се сещаш как ще изглежда пред света, такива като нас да си вредят децата, пък многодетните майки да не успеят. Ако имам повече деца, надали ще отстъпя място на майка само с едно. Тия 8000 деца все по някакъв начин трябва да се съберат, така им е било лесно - така са го направили. Нали чу отговора на въпроса в "Часът на мама", защо не се строят градини? ---Как да не се строят, има една нова градина в "Младост"!--- Ето! Има една нова вече! Какво искате? На годинка, по градинка!

# 1 313
Ами Гневна, мого ясно, че ние ще го отнесем. Нали се сещаш как ще изглежда пред света, такива като нас да си вредят децата, пък многодетните майки да не успеят. Ако имам повече деца, надали ще отстъпя място на майка само с едно. Тия 8000 деца все по някакъв начин трябва да се съберат, така им е било лесно - така са го направили. Нали чу отговора на въпроса в "Часът на мама", защо не се строят градини? ---Как да не се строят, има една нова градина в "Младост"!--- Ето! Има една нова вече! Какво искате? На годинка, по градинка!
Твоето дете е по-малко от детето на многодетната майка ли (не говоря против многодетните, а давам пример как могат да се извъртат нещата в полза някому)? Нямат ли всички деца еднаква нужда от социализиране. По логиката за социализиране не е ли редно точно децата, които са 1 в семейство да влязат, защото останалите вече са се социализирали. Значи ако търсим критерии и си въртим в нашата посока от 9 кладенеца вода ще донесем и всичко ще е справедливо от нашата камбанария. Затова единствения справедлив критерии е да няма точки и всички деца да имат равни шансове (тук не слагам социалните критерии - там претенции нямам и май никой няма).
Ако ще вземат дохода като основа за избор между децата с еднакви точки не е лошо и предложението на илиев да има и места, които ще се заемат от хора с високи доходи - т.е. хора, готови да платят повече за ДГ. Не е справедливо да влизат само децата на бедните... Но колкото и да са прости не вярвам този път да го допуснат това. Ако вземе да стане ще си пусна болничен от утре и спра да доя държавата като стане второто ми дете на 3 г, а след това ща се осигурявам на минималната до живот. 

# 1 314
Абе вие не виждате ли какво правят?!Нямате ли глави на раменете си?!Аз ви пиша че ще гласуват градоустройственният план,в който явно няма място за вашите деца,а вие си говорите празни приказки за критрии...Цяла година си говорите празни приказки...Ей за това вече не влизам тук...

ппМоето дете ходи на ДГ от две години...Аз проблеми нямам...Ако вие имате,обадете ми се,да продължим борбата,но във вярната посока!!!

# 1 315
  • Нови искър
Хей хора!!!Аз съм се улисала в организирането на събарянето на правителството,и градеж на нова държава,и се издъних страшно от към тази ми инициатива...Днес е имало общественно обсъждане на градоустройственният план на София-последното преди да го приемат...Как не се намери някоя от вас да ми звънне...Да ме удари с нещо по глевата...Ще се пръсна от яд...От еколозите и стуздентите го разбрах,но твърде късно...Това беше много по-важно от всички критерии и пр....Трябваше да отидем там всички,и да искаме в този план да има достатъчно ДГ и у-ща...Утре ще видя дали нещо не можем все още да направим...
Звънкай да идваме с папки и валериани за нервите.

# 1 316
  • гр.София
Гневна-един пример към теб. Еднакъв брой точки ще имат двама работещи с едно дете  и случай-две деца с един неработещ родител (другият работи).Има неработещи майки. В твоя случай-ти може да вземеш и точка за ясленче. Че и искаш точка,че си от първите чакащи на опашката.( Каква е представата ти за първи чакащ-първите двама-петима-10има?!)

Ели(Хриса)
, понеже щурчо не е писала от вчера,си позволявам аз. Тя се добра до информацията за срещата в понеделник.Няма предварително записване, но присъствието е ограничено,само за участници в работната група е.
Ето в този сайт е изброено кой влиза в консултативния съвет по образование-http://koso.intermedia-bg.com/index.html

Червена шапчице,щом ти не си разбрала за обсъждането на плана,как очакваш ние да сме чули?

# 1 317
  • София

Значи, дават се точки за деца, повече от едно в семейството - за всяко дете по 1т. Така за 2 деца се получават + 2т, за 3 деца + 3тр и т.н...

Според проекторегламента детето, което кандидатства получава допълнителни точки ако има брат/сестра до 18 г., по 1т. за всеки брат/сестра. За 2 деца в семейството-1т., за 3 деца-2т.  Peace

# 1 318
  • София
За съжаление все още не разбирам аргументите на всяка цена да се признава само постоянния адрес, а това е втората тема от сагата, която следя.
Каква е разликата, според Вас, ако на личната ми карта пише София и ако пише Русе, но имам временен адрес в София от 10 години? Не съм законно регистрирана в София, това ли искате да кажете  newsm78
Плащането на данъците за собственост не е свързано с адреса на личната карта, а с адреса на собствеността (за казуса, собственост нямам).
Плащането на данъците от доходите също не е свъразно... тогава какво, да му се не знае, ви пречи временният адрес, не разбирам, честа дума...

П.С. В предната тема бях предложила да си платя за консултация по темата, но много хора решиха, че се подигравам, затова сега няма да предлагам.

# 1 319
Абе вие не виждате ли какво правят?!Нямате ли глави на раменете си?!Аз ви пиша че ще гласуват градоустройственният план,в който явно няма място за вашите деца,а вие си говорите празни приказки за критрии...Цяла година си говорите празни приказки...Ей за това вече не влизам тук...

ппМоето дете ходи на ДГ от две години...Аз проблеми нямам...Ако вие имате,обадете ми се,да продължим борбата,но във вярната посока!!!

Какво се пениш - този градоустройствен план се обсъжда последните 15 години. Ходила съм на срещи от университета. Детски градини според него има. Проблема е кога ще се построят и какво е преоритетно за общината. Това е. Също така би трябвало да ти е ясно, че ако общината има желание за построяването на ДГ това дали е залегнало в градоустройствения план е без значение! Има процедури за смяна на предназначение и за кво ли още не. Аз лично моята глава си я ползвам по предназначение - т.е мисля с нея.
Иначе за критериите - мда, интересуват ни живо. Теб щяха да те интересуват също ако беше в моето положение.

Общи условия

Активация на акаунт