СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 99 900
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 1 320
За градоустройственият план научих вчера към 19 ч на път за вкъщи...в колата слушам радио Хоризонт.....Пълно информационно затъмнение - след дъжд качулка. Twisted Evil

# 1 321
  • Върху лъчите на Слънцето.
Гневна-един пример към теб. Еднакъв брой точки ще имат двама работещи с едно дете  и случай-две деца с един неработещ родител (другият работи).Има неработещи майки. В твоя случай-ти може да вземеш и точка за ясленче. Че и искаш точка,че си от първите чакащи на опашката.( Каква е представата ти за първи чакащ-първите двама-петима-10има?!)

А кой ще има повече точки при един работещ родител и едно дете или двама работещи и две деца? Защото са много като първия случай... Не само майките на две и + деца могат да са неработещи! Да, ще си взема точката за ясленче, но тя не оправя нещата. Защото не ме искат на работа, понеже няма кой да помага за малкия... и в очите ми го казват -"Щом няма на кой да разчиташ- няма да те вземем!" Та оставам без точка за работещ родител... Пари за детегледачки нямам! А не са малко майките като мен. Точно заради това съм против критерия работещ родител. Защото и в БТ се регистрирах, но, знаеш ли какво ми казаха там... "Шансовете Ви за намиране на работа клонят към нула!" И защо да не искам точка заради миналогодишното кандидатсване? За инфо - най-добрта ни позиция до момента е 20 чакащ. И това няма да ме огрее. Но е справедливо заради тези, които от една година са 1-5-10 чакащи и все ги измества някое току-що регистрирано с предимство! Искам тази точка, защото се твърди (но само се твърди!), че регламента ще бъде справедлив! Дали? На баба им опинците...

# 1 322
  • гр.София
 Просто ти дадох пример,когато еднодетно семейство дори изпреварва двудетното!!

Иначе съм ЗА -да махнат точка за второ дете,но и за брат(сестра) в ДГ

# 1 323
Както и по-напред съм казала - има логика в точката за второ дете. Не, че е нещо повече от едничкото такова (равни са!) , но трезвото мислене у мен е съгласно с тази точка, защото две деца = повече разходи. Но от тук ще се появи и нуждата и да се докажат доходите, защото знаем, че има варианти всякакви - на богади много-дву-детни и на бедни еднодетни, и обратно. И щом логиката подсказва, че много-дву-детните имат повече разходи, то трябва и да видим кой какви приходи има, за да е по-истинско това "трабва", и тази точка за 2-ро, 3-то... дете.
Аз съм ЗА махането на точката за работещ родител. Защото когато родителя иска да работи, но не може да си намери работа, каква е неговата вина? Защо детето му трябва да се наказва? Ще кажете, че има много, които не работят, но и нямат намерение да започват работа. Има как да се отсеят - отново чрез доходите. Вярно е, че не винаги ще се декларира "истината" , но то си личи... социалните правят разни проверки на адреси... сложно е, но не е невъзможно! Аколко са случаите на фиктивно осигуряващите се? Те по цял ден могат да киснат по кафетата, децата им ще са в ДГ, а аз нито ще работя, нито детето ми ще е в ДГ.

# 1 324
Мами, защо спорите кое дете да има повече право и кое по малко, кое да има повече точки и за какво да се дават точки. Едно дете на 3г. независимо от семейното положение, пол ,цвят, ръст, коса  и т.н. си е дете на 3г. Защо според вас трябва да се разграничават децата по някакви критерии. да не би като отидете на разходка ва пърка, на площадката или някъде другаде където има много деца разграничавате децата къде имат право да играят и къде нямат. Дали на пясъка или на пързалката. Всички деца трябва да имат еднакъв шанс. За това имам предложение. Защо не напряват един голям балон като напр. сверите на тотото, да вкараме вътре децата и кое дете изпадне то да се класира а. На това ми прилича този жребии, регламент и т.н. Разбира се дупката ще бъде по- малка, или по- голяма или за по красиви, или за по развити, или з апо можещи или там каквото измислят.  

# 1 325
Яга мама , доста назад в темата бях предложила и по умения за съответната възрадт да ги приемат... ooooh! нещо като изпит. Има нормативи, които всяко дете трябва да покрива на определена възраст. Та тези, които се справят най- и по-добре се приемат, а другите - като се научат, т.е. когато разивят уменията си.
 newsm65

# 1 326
  • София
Както и по-напред съм казала - има логика в точката за второ дете. Не, че е нещо повече от едничкото такова (равни са!) , но трезвото мислене у мен е съгласно с тази точка, защото две деца = повече разходи. Но от тук ще се появи и нуждата и да се докажат доходите, защото знаем, че има варианти всякакви - на богади много-дву-детни и на бедни еднодетни, и обратно. И щом логиката подсказва, че много-дву-детните имат повече разходи, то трябва и да видим кой какви приходи има, за да е по-истинско това "трабва", и тази точка за 2-ро, 3-то... дете.
Аз съм ЗА махането на точката за работещ родител. Защото когато родителя иска да работи, но не може да си намери работа, каква е неговата вина? Защо детето му трябва да се наказва? Ще кажете, че има много, които не работят, но и нямат намерение да започват работа. Има как да се отсеят - отново чрез доходите. Вярно е, че не винаги ще се декларира "истината" , но то си личи... социалните правят разни проверки на адреси... сложно е, но не е невъзможно! Аколко са случаите на фиктивно осигуряващите се? Те по цял ден могат да киснат по кафетата, децата им ще са в ДГ, а аз нито ще работя, нито детето ми ще е в ДГ.
Нали се сещат социалните как ще се зарадват, ако трябва да обиколят всички "социално слаби" само заради едното кандидатстване в ДГ. А дохода в България е най-трудно доказуемият критерий, за съжаление. Иначе си права за бедните и богатите и необходимостта от градина, но не виждам как ще стане.

# 1 327
  • София
Просто ти дадох пример,когато еднодетно семейство дори изпреварва двудетното!!

И аз се опитвам да кажа, че с премахнатият директен прием брат/сестра, по новият регламент, второто дете вече минава в група, в която ще се тегли на жребий с всички останали.
Ако досега това предимство ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е измествало други деца, сега то минава на жребий.

Така, че не приемайте всеки критерий, като директен прием.

Има много случаи, в които едното дете ще измести второто, което преди е влизало бесусловно.

Има много такива деца с предимства, които чакат на опашката и ще отпаднат, защото не събират точки по другите критерии.

# 1 328
Да де изпит, нямо що това ми прилича на кандидастване във ВУЗ, ама на ли се сещаш, че моето дете е набор 2006 и е родено февруари месец , а на някои друк пак 2006 ама е родено напр. ноември и според теб на тази възраст кое дете ще е по развито е дали ще е честно спрямо другите деца. Разлика от 6 месеца все още е от голямо значение за този етап от развитието на дечицата. Аз гледам по моето дете и го сравнявам с племеника си той е поголям с 1 година и разликата е огромна. Да все пак е една година но и 6 месеца са разлика.

# 1 329
Нали се сещат социалните как ще се зарадват, ако трябва да обиколят всички "социално слаби" само заради едното кандидатстване в ДГ. А дохода в България е най-трудно доказуемият критерий, за съжаление. Иначе си права за бедните и богатите и необходимостта от градина, но не виждам как ще стане.
[/quote]
След като е толкова трудно доказуемо е по-добре да се премахне критерият работещ родител.

# 1 330
  • Нови искър
Мили дами  в момента 10:49 часа дават заседанието от вчера на общинския съвет по СКАТ

# 1 331
Яга мама , за това говоря - според уменията. Защото мога да те уверя, че моето дете, което е родено септември спокойно ще изпревари някое, което е родено не само март или януари, ами и някое, което е и с 1 година по-голямо от него. Но това, с година по-голямо ще е за друг набор- в друга група. Нали и на персонала ще му е по-лесно да работи с по-оправни деца, още повече, когато са много?

# 1 332
  • София
Гневна, много тъжно ми стана, като прочетох за проблемите ти с намирането на работа. Наистина, като чуят, че си с малко дете и бягат далеч.
И аз не знам дали няма да ме уволнят/съкратят, като се върна на работа...чувам напоследък подмятания от рода "майките с малките деца не се водят сигурни кадри". Гадна работа.

# 1 333
Само искам да добавя, че аз не разглеждам гледането на две деца само от финансовата страна. Не ми е такъв проблем и физическото отглеждане. Просто имам две деца и на двете трябва да им осигуря необходимото за възрастта внимание. И другия фактор - да поддържам някаква равнопоставеност между двете. Ей това най ми взима здравето. Като звероукротител в цирка сигурно ще имам по-голям успех. Като ме дърпаше само едно беше къде къде по-лесно. Затуй и не ми стиска да имам трето. Ще стане още по-голям купон.

В този смисъл откъдето и да го погледна, си признавам че сега ми е много по-трудно. Но не държа на точката за второ дете. Просто смятам че или остава заедно с брат/сестра в ДГ или и двете се махат. Не мисля че семейство с едно дете в ДГ е по-нуждаещо се от семейство с деца с по-голяма разлика или семейство, в което и двете деца не ходят на ДГ.

# 1 334
Аз нямах предвид да са от различен набор, просто дадох пример разликата във възрастта. Да наистина на персонала им е полесно с децата, които разбират повече и са по оправни. Моето дете ходи на чиста ясла и там са смесени групите с по големи и помалки деца, за да може лелите да се справят по лесно. Но когато влизат в ЦДГ трябва да са от един набор и там вече се вижда разликата в самите деца, не може да се изисква само по развити или по малко развити. Нали за това става въпрос да се социализират горе долу еднакво, да свикнат с връстници, да добият навици и така. Не може да има изпит за толкова малки деца. Иначе аз съм за изпити, детето ми ще се справи не се притеснява за това, но не е редно.

Общи условия

Активация на акаунт