СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 103 114
  • 1 846
  •   1
Отговори
# 360
За тези градини, които са в изграждане (понеже гледам, че има предвидени брой деца) може ли да се кандидатства?
Още няма кандидатстване за тях.
 Поне не официално. Правя уговорката,понеже има едно 95 ОДЗ,което като го откриха и изведнъж се оказа пълно с деца и с почти нулев прием през с-мата.

Приемът в 95 ОДЗ беше направен много отдавна, трябваше да заработи през Септември 2007 и децата си бяха приети и записани. Само че се забавиха с реалното пускане в експплоатация почти 10 месеца. Имам едно съседче, което ходи там.
Но иначе сте прави, че няма никакъв кортрол и даже не се е предвиждало да има. Директорките на детските градини имат право да не обявяват освободените места, ако смятат че групата е твърде голяма. Също така, обаче, имат право да попълват същите тези места по свое усмотрение. Много малко се е променило с въвеждането на централизирано кандидатстване и класиране и то влияе единствено върху приема за яслени групи в ОДЗ-та и за първа група в ДГ.

# 361
  • гр.София
vanjagg,знам,че децата са записани отпреди (къде точно? При кмета на Люлин ли?). Но в същото време по другите градини не бяха взети под внимание хората подали молби от 2007-ма,отрязаха ги (не съм от тях и не съм засегната) и си кандидатстваха наравно с всички. А тук пуснаха едно ново ОДЗ малко преди да пуснат с-мата и не изчакаха 2008-ма година.

# 362
Да, кандидатстваше се в общината. Молби се приемаха още от началото на 2007 и класирането беше направено през Юни 2007 за учебната 2007/08. Доколкото знам градината май заработи в началото на 2008.

# 363
Здравейте Hug,
Имам много сериозна дилема и тъй като от сайта за записване не ми отговарят, а аз нямам време да си бавя решението ще ви питам вас Mr. Green.
Детето ми е прието в ясла 36, а на мен много ми се иска да влезнем в 29 ОДЗ. Следя класирането и гледам, че се изкачваме нагоре по стълбицата (след около 2м. сме вътре, ако никой не се запише Joy, надеждата умира последна). Въпросът ми е ако го запиша в яслата ще си загубим ли правата от класирането за ОДЗ newsm78. Другият въпрос който ме вълнува е - В сайта за записване има инфо, че 29 ОДЗ ще открива 3 нови групи, но не ми стана ясно децата от новите групи включени ли са в бройката класирани през пролетта и има ли 1-ва яслена измежду тях newsm78.
Ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете.  bouquet

# 364
  • София - Дианабад
Здравейте Hug,
Имам много сериозна дилема и тъй като от сайта за записване не ми отговарят, а аз нямам време да си бавя решението ще ви питам вас Mr. Green.
Детето ми е прието в ясла 36, а на мен много ми се иска да влезнем в 29 ОДЗ. Следя класирането и гледам, че се изкачваме нагоре по стълбицата (след около 2м. сме вътре, ако никой не се запише Joy, надеждата умира последна). Въпросът ми е ако го запиша в яслата ще си загубим ли правата от класирането за ОДЗ newsm78. Другият въпрос който ме вълнува е - В сайта за записване има инфо, че 29 ОДЗ ще открива 3 нови групи, но не ми стана ясно децата от новите групи включени ли са в бройката класирани през пролетта и има ли 1-ва яслена измежду тях newsm78.
Ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете.  bouquet

Ако го запишете в яслата, не губите правото да чакате за градина.

И ние чакаме да се открият нови групи, но явно за район "Изгрев" не се прави нищо - нито се обявяват в системата, нито са премахнали информацията от сайта, че да се настървяваме и да чакаме като последни глупаци докато други си влизат както и когато си искат.
Ама така е, в днешно време нахалните и връзкарите прогресират.  Cry

# 365
goris благодаря ти за бързия отговор  bouquet.
Значи ще запиша малкия в ясла и ще чакаме да ни дойде реда в 29 ОДЗ.
Гледам че сме от един район Wink. На мен една мама ми каза, че и в 34 ОДЗ ще откриват нови места (училището се е махнало Peace), но за съжаление няма никакви уточнения по въпроса- или поне аз не знам. Вероятно утре ще имам по- точна информация от директорката и ако ви е интересува мога да я споделя Hug

# 366
Всички родители , които искат да проверят колко и кои деца посещаватдадена група, могат да го направят чрез списъка с дължимите такси.Той се изнася в нацалото на месеца в близост до вратата на съответната група и стои до средата на месеца.Това е периода , в който се събират таксите за предхдния месец.Слагат се и други списъци, с дължимите такси за допълнителните дейности.За да не го преписвате , можете да направите една снимка с цифров фотоапарат.Гарантирам , че след проверка в системата за кандидатстване ще откриете деца , които още чакат в резервите, а всъщност посещават градината, итакива които са накрая на опашките и също са намерили начин да са вътре.Успех!!!После ако искате сигнализирайте.

# 367
  • София - Дианабад
goris благодаря ти за бързия отговор  bouquet.
Значи ще запиша малкия в ясла и ще чакаме да ни дойде реда в 29 ОДЗ.
Гледам че сме от един район Wink. На мен една мама ми каза, че и в 34 ОДЗ ще откриват нови места (училището се е махнало Peace), но за съжаление няма никакви уточнения по въпроса- или поне аз не знам. Вероятно утре ще имам по- точна информация от директорката и ако ви е интересува мога да я споделя Hug

Благодаря, интересува ме.  Hug
Най-интересното е, че като питах още февруари месец, щяха да отварят група за набор 2006, после като питах втори път, нямаше да отварят, от други майки също чувам противоречиви мнения. И понеже февруари разчитах на групите в 29 ОДЗ, кандидатствахме само там и в 30 ОДЗ. За 34 и 49 ОДЗ сме мнооого назад, а точно там имаше свободни места за яслите.

Всички родители , които искат да проверят колко и кои деца посещаватдадена група, могат да го направят чрез списъка с дължимите такси.Той се изнася в нацалото на месеца в близост до вратата на съответната група и стои до средата на месеца.Това е периода , в който се събират таксите за предхдния месец.Слагат се и други списъци, с дължимите такси за допълнителните дейности.За да не го преписвате , можете да направите една снимка с цифров фотоапарат.Гарантирам , че след проверка в системата за кандидатстване ще откриете деца , които още чакат в резервите, а всъщност посещават градината, итакива които са накрая на опашките и също са намерили начин да са вътре.Успех!!!После ако искате сигнализирайте.

Сигурно има, наистина.
И не може всички да се оправдават, че децата над бройката са деца на служители. Е всички ли са такива? Така само хвърлят прах в очите ни и ни настройват срещу учителите, а те да си "правят нещата" както им харесват.

# 368
  • София
това е много добро предложение!
само се чудя дали ще допуснат външни хора до вратата на стаята... Thinking

# 369
Да се включа   в наболялата тема
 Аз съм от тези който тази година не кандидатстваха за ясла.Детето ми е родено август 2007. Видя ми се малко да го писна на ясла.                   А доколкото беше информацията кандидатстването беше от февруари до май???? Но, НЕ- поглеждам и какво да видя през цялото лято е можело да се записват в системата децата. Сега съм чак 102 номер .Е ,каже те ми кога ще се класираме, може би след 2 години направо на градина  newsm78 а и тогава едвали ще ни огрее
Каква беше логиката ? То и преди още не се е родило детето и са го записали на ясла?! Каже те ми сега не е ли същото, само че по  нета  newsm78

Имам и аз един въпрос - кандидатствах  за детска градина и детето ми е родено август 2006 , от системата ми казват, че детето не е навършило необходимата  възраст, а от септември трябва да тръгне на градина. Какво да правя newsm78

# 370
  • гр.София
Имам и аз един въпрос - кандидатствах  за детска градина и детето ми е родено август 2006 , от системата ми казват, че детето не е навършило необходимата  възраст, а от септември трябва да тръгне на градина. Какво да правя newsm78
В момента можеш да кандидатстваш само за 2-ра яслена група в ОДЗ (където естествено,ще ти даде номер от порядъка на 100-200.Да не се плашиш Simple Smile) или 1-ва група на ЦДГ. В ЦДГ кандидатстването ти ще се води предварително. Не те нарежда на никаква опашка и стоиш там в очакване кандидатурата да се активира,може би след Нова година ще е и после незнайно още по какъв регламент ще ни класират за прием в 1-ва група през септември 2009.
 Питай още,ако не съм съвсем ясна.

# 371
  • Отвъд алеята зад шкафа
Досега не ми се вярваше, че може да се влезе в градина по втория начин, обаче ей на - днес разбрах от една майка, че детето й е прието в тази градина, в която дъщеря ми е 2-ра резерва от половин година и не влиза и не влиза, и ей на, сега това дете от номер 300 и някой си е прието. Не е станало през директорката, тя казала, че не може да помогне, а както се изрази майката "На по-горно ниво", каквото и да значи това. Ще видя как ще го отразят в списъците.

# 372
Просто детето ще изчезне от списъка с чакащите все едно не е било никога там.

# 373
  • Нови искър
Просто детето ще изчезне от списъка с чакащите все едно не е било никога там.
ако детето въобще е записано знам за много такива случей и какво от това в столична детска градина има дете което не е записвано въобще в системата а е от 3 седмици на детска по втория начин не се нерви така е в БГ колкото и травиално да звучи но като се опиташ да оправиш нещата те изкарват тебе виновен за това не е нервирай а събирай пари за частна  Cry Confused Close Hug Peace ooooh! Tired

# 374
  • София
Мами,имам една питанка:Деактивирала съм кандидатурата  на синът ми,защото беше първи чакащ,но ние вече се отказахме да го даваме на ясла.Сега въпроса ми е,ако активирам кандидатурата,пак ли ще сме отпред на опашката и докога най късно мога да я активирам,та да ни се запази мястото за 1гр. newsm78
Малко объркано го написах,дано сте ме разбрали Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт