Майчинството - счетоводно - 12

• 71 207
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 870
  • в гората
 Здравейте момичета!Имам въпросче  Grinning - Нямам социални осигуровки, имах преди години, но не съм сигурна дали не бяха за по-малко от шест месеца.Въпроса ми е имам ли право на някакво майчинство или не?Доколкото разбрах майчинството се изчислява на база РЗ, а когато няма такава?

# 871
Искам да прехвърля майчинството си на майка ми а аз да си почна работа- в този случай молба декларация по чл.54 или чл. 53 трябва да попълня

Вие не трябва до попълвате нито едно приложение. Майка ви трябва да попълни към нейния работодател приложение № 3

Дейзи днес на работа ме накараха и аз да попълня пр.№3 - а за майка ми знам ,че и тя попълва това приложение.Стана ми чудно,че и двете попълваме едни и същи док.А аз никакви док. ли не трябва  да занеса?

# 872
  • Плевен
Брутния или нетния доход се взима при изчисляването за детските?Мерси предварително.

# 873
Здравейте, извинявам се, ако въпросът е дискутиран вече, но нямам време да прегледам всички теми и мнения. Въпросът ми е следният: първият отпуск по майчинство 45 дни преди термин трябва да започне на 15-ти ноември. Налага ми се обаче да работя до 18-ти ноември. Каква е процедурата в този случай? Може ли джи пи-то ми да ми пусне този отпуск с по-късна дата? Предварително ви благодаря!

# 874
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Искам да прехвърля майчинството си на майка ми а аз да си почна работа- в този случай молба декларация по чл.54 или чл. 53 трябва да попълня

Вие не трябва до попълвате нито едно приложение. Майка ви трябва да попълни към нейния работодател приложение № 3

Дейзи днес на работа ме накараха и аз да попълня пр.№3 - а за майка ми знам ,че и тя попълва това приложение.Стана ми чудно,че и двете попълваме едни и същи док.А аз никакви док. ли не трябва  да занеса?

Нали няма да ползвате отпуска за гледане на дете? Ако го ползвате определени дни трябва да попълните приложението

# 875

Нали няма да ползвате отпуска за гледане на дете? Ако го ползвате определени дни трябва да попълните приложението

Ще ползвам отпуск за гледане на малко дете от 03,11 до 01,12 и оттам нататък майка ми излиза в майчинство- разбрах,че пр.3 да попълвам аз.Ами в такъв случай майка ми и тя ли пр.3 ще попълва

# 876
Извинявам се, че пак ще задам този въпрос, но не ми отговори никой-може и да не сте ме разбрали тогава- ще се опитам сега да обясня малко по-подробно какво питам. Въпросът ми е: Бременна съм сега и знам, че за обезщетението за майчинство се гледат 6 месеца назад и на база на тях се определя 90% от възнаграждението, но не повече от нетното, което съм получавала. Чувам от различни места, че може този срок да бъде удължен на 12 месеца от 2009г.- аз след като съм била бременна 2008г. 6 или 12 месеца ще ми се гледат назад, за да се определи обезщетението?
Ще съм много благодарна, ако някой ми отговори!

# 877
Брутния или нетния доход се взима при изчисляването за детските?Мерси предварително.

Брутен доход

# 878
Здравейте, извинявам се, ако въпросът е дискутиран вече, но нямам време да прегледам всички теми и мнения. Въпросът ми е следният: първият отпуск по майчинство 45 дни преди термин трябва да започне на 15-ти ноември. Налага ми се обаче да работя до 18-ти ноември. Каква е процедурата в този случай? Може ли джи пи-то ми да ми пусне този отпуск с по-късна дата? Предварително ви благодаря!

Ако не се съгласи лекаря, който трябва да ви издаде болничния лист да ви смени термина трябва да представите една декларация  свободен текст към работодателя, че няма да ползвате всички дни от болничния лист. Имайте предвид, че ги губите, няма да ви се прехвърлят за след раждането.

# 879
Извинявам се, че пак ще задам този въпрос, но не ми отговори никой-може и да не сте ме разбрали тогава- ще се опитам сега да обясня малко по-подробно какво питам. Въпросът ми е: Бременна съм сега и знам, че за обезщетението за майчинство се гледат 6 месеца назад и на база на тях се определя 90% от възнаграждението, но не повече от нетното, което съм получавала. Чувам от различни места, че може този срок да бъде удължен на 12 месеца от 2009г.- аз след като съм била бременна 2008г. 6 или 12 месеца ще ми се гледат назад, за да се определи обезщетението?
Ще съм много благодарна, ако някой ми отговори!

Аз все още не съм изчела законите за 2009 г., но мисля че все още важи изискването за 6 месечна база

# 880
ДейзиГ, мерси! Да разбирам ли, че ще ми гледат на мен 6 месеца назад, а не 12?!
От къде мога да получа достоверна информация-има ли място, от където мога да разбера?

# 881
ДейзиГ, мерси! Да разбирам ли, че ще ми гледат на мен 6 месеца назад, а не 12?!
От къде мога да получа достоверна информация-има ли място, от където мога да разбера?

В страницата на НОИ би трябвало ад има най-достоверна информация

# 882
Мерси-ще поровя и там! Simple Smile

# 883
Много благодаря на ДейзиГ за бързия отговор!!!  bouquet

# 884
  Здравейте момичета!
  Много ще съм ви благодарна ако ми посочите линк къде в темата е обсъждан моят въпрос- сигурна съм , че я има информацията , но не можах да я намеря.
   Какви документи точно трябва да си подготви бъдещата мама на второ детенце за да получи съответната еднократна помощ?Работи , осигурявана е - не знам друга каква информация трябва Embarassed
  Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт