Есенен дъждец ръми-ЯНУАРЧЕ кротко в маминка си спи

• 22 149
  • 285
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Доника, благодарим отново за хубавото оформление на темичката Hug  bouquet
Лорини- страхотно кафе си ни приготвила Hug

Evjeni- много съм съгласна с теб- Кърмене но НЕ на всяка цена....Препоръчвам на момичетата кърмаческичт форум. Преди време аз за съжаление нямах тази информация и как съм ревала в родилното, че не мога да си нахраня бебето- а то пък реве гладно....Кой да знае, че коластрата е в съвсем малко кол-во и после "слиза" кърмата ooooh!
   След това се почна в къщи една олелия" Яде ли детето достатъчно"......Взехме един кантар ( магазинерски) Joy и в една тава почнахме да го мерим- преди и след ядене.  Толкова притеснение и стрес, но аз продължавах упорито да го кърмя. След месец количеството не му беше достатъчно и почнах да дохранвам с АМ. ***НЕ Е ВЯРНО, че като се включи АМ, детето се отбива. Ние така се кърмехме успешно още няколко месеца, когато окончателно ми спря кърмата.
Murvet...честит празник на теб и семейството ти..( ти нали беше споменала, че ще питаш къде в СФ има от хубавите баклавички?....Хмм, ние не сме забравили)

Хубав и Слънчев ден !

# 16
  • Пловдив
Добро утро мамчета!
Тъкмо си мислех,че тази сутрин аз ще черпя кафенце...........Лорини ме изпреварила.Благодаря ти за кафето-много е хубаво и честит ти първи учебен ден!
Относно майките ни-май при всички е едно и също-трудничко се издържа на вечните съвети и наставления.И аз като Жени със свекито даже по-се разбирах отколкото с майка ми.Вечно бяхме в комфликт.Но сега когато вече я няма мноооого ми липсва момичета........така че майката си е майка.
Мюрвет-честит ти празник!Като ходех на работа имам колежки туркини и такива вкусотиики хапвахме по вашите празницииии #Crazy
За присъствието на таткото по време на раждането-ние със съпруга ми сме против/особенно аз/.Не мисля,че мястото на мъжа е в залата,но това си е лично мое мнение.
А за кърменето-много,ама много ми се иска да кърмя,нооооо факторите са много та да видим какво ще стане.Ама каквото това-само да е здравичко и с АМ ще порасне.
Хубав и усмихнат ден ви пожелавам! smile3525

# 17
Добро утро,   bouquet
още веднъж благодаря за честитките.
Доника, едно голямо мерси и от мен за темата, много хубава се е получила.
Бръм, още същия ден бях питала, но за съжаление тази сладкарница е само в Пловдив и Варна за сега. Не познавам София, за да кажа къде може да има.
Подкрепям Евжени относно кърменето.  Peace
Лорини, честит първи учебен ден. С Арда и аз бях студентка в 3-ти курс.
За гъбичките наистина трябва да се внимава, може да се наложи лечение и на татковците, аз ви препоръчвам да използвате презерватив, бременнинте са много уязвими.

# 18
  • София
Честита ни нова темичка, браво на Доника страхотно заглавие и оформяне! newsm10
Относно гъбичките ужасни са, вече два вида лекуваме, въпреки че няма да раждам нормално, но много ме е страх от преждевременно раждане заради гъбични инфекции та ги лекуваме стриктно, вече като ме видят в ЖК ме питат пак ли влагалищен секрет искам, ами ще искам като съм внесла толкоз пари да ме наблюдават там.
Относно кърменето, ние с Жори се кърмихме до 4 месец, нямах повече кърма и то сутрин и вечер през другото време АМ, наддаваше по 1 и 200 на месец, но защото си беше недоносен бързо настигне връстниците си.
Относно таткото в родилната зала, ами зависи от двамата родители, аз не държа да присъства,но има мами които биха се успокоили от факта че таткото е там аз бих се изнервила допълнително и затова.
Много късметлийска да ни бъде новата темичка!Приятен и успешен ден!

# 19
  • София
От един час си пиша поста #Cussing out Първо, видях, че не съм се разлогнала от януарски профил, после спря тока #Cussing out #2gunfire-3 -ти ден сме като в дискотека. Дори предната вечер тъкмо приспивах Хриси, когато спря-като се развика Дай-дай-да съм светнела и пуснела ТВ-е как да му обясня, че няма ток. Викам му-свърши мамо-няма-колко ли му побира главицата.
Споделям мнението на Бръм и Евжени за кърмене, но не на всяка цена. Не подкрепям спиране на кърмене заради цигари или спокойствието на майката-че така му дава шишето и заспива и не се занимава с бебето #2gunfire Около мен имаше доста такива случаи. Имах неблагоразумието да си изкажа мнението на глас и в резултат-не ми говорят-е дреме ми на шапката.
Бръм, като каза кантар и мерене - как се мерехме ние hahaha

Зозима, да разбирам ли, че ще се видим утре?
Кокосче, в 10 без 10 на входа?

# 20
Ха добрютру и от мен!!! Успях ли и аз да се вредя отпред? Wink
Доника, браво за темата, много благодарности!!!  Hug
Лорини, мерси за прекрасното кафенце!
Айде, мацки, казвайте за Софийската среща - коя дата си избирате? - 11 октомври или 8 ноември Wink
Лек и усмихнат дееен!!!

еее, не успях на първата... ама както каза Мим - съм първа на втората Wink

# 21
Доника тая снимка ще си я копна и на моя комп...да си я имам...страхотна е...мисля че като му дойде времето януари може да я ползваме на първа страница...ще ме забавлява цял ден, да знаеш...а иначе за гъбичките, които док ми каза че имам, тогава я питах трябва ли и двамата да се лекуваме тя каза НЕ...но тогава толкова неща я питах, че накрая и двете забравихме за гъбичките...и все пак жената не може да помни на всеки проблемите и след това не сме говорили, пък и аз като забравям да си кажа...но днес ще питам...и ще докладвам...само да ви кажа аз от толкова зор за това училище май ще пропусна тази седмица...днес е ясно, че то няма какво да се прави в унито, утре пък с коко трябва да водим новата кола да и слагат газова уредба и аз трябва с другата кола да ходя, за да го прибера, пък в петък милсим да отидем до враца, че баба му и дядо му са от там...и така...та ако ме няма няколко дни да знаете, че ме няма в Сф...(аз исках само да изкоментирам снимката на Хриси)

# 22
Добро утроооо... Hug
И днес се очертава прекрасен и слънчев денн... newsm44
Доника Благодаря за прекрасната тема и затова че си ме добавила Hug
Многооо
усмивкиии и хубаво настроение през целия ден!

# 23
  • София
Лорини, то колко такива имаме...Мога да задръстя темата hahaha

Как си подрежда скрина - забележете, че е седнал във второто шкафче, а не в първото...Изпратих тази снимка на Дибо(мебелната фирма) и им писах, че шкафовете им издържат тежест до 12 кг, ако не са правили замервания. Аз исках да си купя резервна дъска за столчето за игра и те ми я подариха Joy

# 24
Добро утро и от мен!

Доника, поздравления за темата!   bouquet

Минавам само да се разпиша, че пак съм на линия и излизам на разходка да използвам хубавото време. После ще наваксам с новините от вас.

Приятен ден за сега!  Hug

# 25
Добро утро, мами!
Доника  smile3501 за хубавата темичка!
Лорини, страхотно кафенце! Въпреки, че сутринта изпих едно пак ми се допи!
zozima, хубава статия! Съгласна съм че не трябва да се правят драми по въпроса за кърменето, но все пак, тези които не смятат да го правят да се замислят за неудобството от нощните ставания и приготвяния на мляко, шишета и т. н.
И, бръм, Внимавай Party не повдигай отново тази тема, че предния път повечето бяха пощурели....../за баклавата/ Crazy smile3521
Днес и аз ще ходя да видя моя бебок колко е пораснал, надявам се той да е качил повече, а не аз / +10кг съм вече Sad   Thinking/  И днес ще поискам да ми направят това изследване за гъбичките, че малко ме поуплашихте!

# 26
Запис и от мен в новата тема.А празника ни е байрам.Хей наядой се на баклава най-после  love001на вси4ки

# 27
Тази традиция със сутрешното кафенце е супер  Hug

Доника, направо тези снимки са номер 1! Умрях о смях  Joy 10 без 10 на онзи вход, от който влязохме предния път Wink Ако някой иска на лекцията утре, да свирка да се уговорим Wink

Оцеола, браво за баклавата Simple Smile Искаме и ние Wink Бременни жени сме  Joy Гледам, че си от Разград и се сетих преди време бях ходила там и ме базикаха за някаква чешма - който пиел от нея, оставал завинаги в Разград Simple Smile Не знам колко е вярно, но се сетих просто Wink

Биляна, много ти е хубаво момчето Simple Smile Радвам се, че си сложила снимка Wink

А за кърменето наистина ще е хубаво да се опита всеки, а каквото се получи. Най-важното е желанието и предварителната информация за нещата  Hug

# 28
Момичета, за гъбичките ще ви споделя за чмоя опит - прави ми микробиология, каза, че  на бременните не се прави цитонамазка, зщото не трябвало да се прониква толкова навътре и е противопоказно да се прави на бременни, затова само микро.... Изследванията ми показаха , че имам Кандида, единични колонии и док каза, че гъбичките НЕ СА ЗАРАЗНИ  и не се предават по полов път, вече имало иновация в медицината и това е доказано. Аз всъщност отидох заради бялото течение и той каза, че течение и гъбички са едно и също. Аз имам и сърбеж отвреме на време, и то доста силен - дали и това е от тези гъбички незнам. Мажа се с Клотримазол - това ми изписа, но ефект няма.
Но къде е логиката той да казва, че не се предават по полов път, а при раждането бебето може да се зарази - този конюктивит опасен ли е, лекува ли се...................... Cry Cry Cry

# 29
Здравейте момичета!   bouquet
Как сте днес?

Доника много благодаря за корекцията на щъркелчето ми!  Heart Eyes
Лорини, мерси за кафенцето и честит ти първи учебен ден за годината
oceola, murvet77 честит ви Байрям!
Съгласна съм с Evjeni за кърменето. Много искам да кърмя, но операцията която имам на гърдата май няма да ми позволи да го правя – тази седмица ще ходя за второ мнение. Така че ще ми се наложи да храня с адаптирано мляко.
За присъствието на тати при раждането – това е личен избор според мен, таткототрябва да реши иска или не. Нашия татко не иска, твърдо се съпротивлява, въпреки че на мен ми се искаше да бъде до мен. Прочетох доста литература по въпроса, общото мнение е, че присъствието на раждането от бащата и гледката на кръв и писъци на жената в повечето случаи оставят дъблбоки психологически белези в мъжа, така че ако той не иска по-добре е да не се насилва. С мъжът ми постигнахме съгласие, че той ще бъде до мен докато не настане момента за раждането и тогава ще излезе. По този начин хем той ще ми е подкрепа, хем няма да стане свидетел на най-затормозващите гледки. Но пак казвам всеки сам си решава.
За гъбичките – ще трябва и аз да искам изследване, въпреки че честно казано не усещам симптоми /спец съм по тях, толкова години се боря с тея гадини/ освен засилено течение, ама то май е нормално.
соня82 много ми стана интересно това, че гъбичките не се предават по полов път! Мислех, че толкова неща съм изчела за тях, че съм станла експерт, ама това ми е ново. Може пък медицината нещо ново да е открила –ще търся да чета. Относно това че течение = гъбички – абсолютно не съм съгласна. Течение може да имаш и от бактерии или просто да имаш засилена секреция без да имаш нито гъбички нито бактерии.
tais благодаря за инфото за храните при нисък хемоглобин
zozima, много интересна статия за перилните препарати, просто неподозирах на какви критерии трябва да отговарят, за да са безопасни за бебенцата.
Да питам майките с опит по този повод – бебешките дрехи в пералнята ли ги перете или в отделно легенче.
Ужасно много се разписах – спирам и отивам да работя
Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт