Инициатива за насърчаване на кръводарители

• 80 381
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Една мама даде кръв - благодаря  Hug Hug Hug

# 91
И аз много благодаря от името на всички пациенти с ТМ   bouquet

# 92
В момента преливат кръвта на детенцето с таласемия в Пловдив! Благодаря ви отново подкрепящи мами. С това не слагаме край на тази инициатива - нека продължим да стоим зад каузата и всички, които се чувстват готови да дадат кръв - нека го направим. Едно дете днес е щастливо, а една мама плаче, защото сме тук и даваме нова надежда!!! Нека продължим да я даваме  Hug Hug Hug Hug

# 93
  • През девет земи в десета
Не знам какво да кажа,
Знам само че Нцхт отвори врати за пренасочване на донори за таласемиците
Знам само че те имат нужда от нас
Знам само че в държавата ни няма справедливост
Знам също че вие сте едно голямо сърце на име БГ мама
ето за това говоря:
вижте за какво апелирам:
а не са само те
това са данни само от Сф
ако някой има желание да проучи в провинцията за какво става въпрос нека се свърже с мен Пловдив,Стара загора,Плевен Варна Русе.....
Моля ви дарете кръв дайте им шанс да живеят пълноценно
защото го заслужават не по малко от нас
ето вижте:
http://www.otbulgaria.com/index15.html

Ани,само чакам да минат трите месеца от последното ми кръводаряване и ще се разберем на скайпа как и къде могат да определят антигенната ми формула,следващият път ако е рекъл господ ще помогна на едно от тези дечица Hug

# 94
Къде мога да даря кръв

# 95
Скъпи майчета,благодаря ви за навременната съпричастност.Искренни благодарности на всички а в частност и на Мая Стоицева,която беше в точното време и на точното място до каузата,както и на Д.Иванова,която днес спаси човешки живот с кръвта си!

# 96
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Ако аз от тук-в Г.Оряховица мога да съм полезна, пишете ми, ще ида да дам кръв! В+ съм

# 97
Здравейте дами Simple Smile
Ще се опитам да ви отговоря Simple Smile
Дидка, можеш да даряваш във Велико Търново.
Ще се опитам скоро да събера и обобщя данните за това къде и колко хора има, и за кръвните им групи, за да е поне малко по-ясна картинката с нуждите.
Иначе за адреси и телефони за даряване можете да видите тук:
http://www.otbulgaria.com/index19.html

Опитах се да кача директно снимка, но нещо не се случи  Embarassed

# 98
Аз мога да даря кръв в Ловеч, А1+

# 99
  • Пазарджик
и ние с мъжа ми искаме да дарим кръв.

# 100
  • ул. "Мечтание"
Много хубава инциатива сте започнали! Браво!  smile3501

Ще агитирам хората край мен!

Искам да попитам къде може да се напавят изследвания и скрининг? Мисля, че това също е важно. А не открих сякаш инфо из темата.

# 101
  • Разпиляна във въображението
За какви изследвания и скрининг питаш? На всеки сак му се прави пълен скрининг в РЦТХ.

# 102
  • ул. "Мечтание"
Извинете, не се обясних. Не ставаше въпрос за изследване на дарената кръв.

Става въпрос за изследваниа дали си носител на Таласемия майор (в първия пост се споменаваше за това).

# 103
и аз мога да дам - но държа да знам че ще бъде за тези деца с този проблем. аз съм в силистра - група АВ-. как да разбера дали може да дам кръв в силистра за децата с таласемия майор?

# 104
Здравейте,
Извинете, не се обясних. Не ставаше въпрос за изследване на дарената кръв.

Става въпрос за изследвания дали си носител на Таласемия майор (в първия пост се споменаваше за това).

Започва се с обикновена кръвна картина. Ако изследването покаже нисък хемоглобин (Hb), тогава се насочва за електрофореза на хемоглобин. Тя се прави в София до т.нар. Ракова болница в кв. Дървеница ул. Пловдивско поле 6 . По - скоро е сградата от към бул. Св Климент Охридски. Мисля че в момента се води Национална болница за  активно лечение на хематологични заболявания (последният да затвори вратата  Laughing ) Ако вече си бременна и имате съмнения те съветвам да се обърнеш към проф.  Иво Кременски  в Майчин дом  за  генетична консултация.

и аз мога да дам - но държа да знам че ще бъде за тези деца с този проблем. аз съм в силистра - група АВ-. как да разбера дали може да дам кръв в силистра за децата с таласемия майор?

amorex, на теб както и на всички други изказвам огромната си благодарност за позицията. Не съм сигурна, че в момента има пациенти с Таласемия майор в Силистра, но можеш да дариш в Русе, ако имаш тази възможност...

Общи условия

Активация на акаунт