Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 6

• 61 059
  • 482
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, поздравявам всички ви и силно прегръщам вашите изобретателни деца!
Да се похваля и аз със нов напредък- моя синковец от седмица, като дойде време да си ляга започва да ме разиграва. 10мин- след като е ходил вече до тоалетна почва "пишам", ок пращам го да ходи пак, а той се къса от смях. Ляга и след минутка "Ицо пие вада"- айде давам вода ,а той пак се залива от смях.Разбирам, че не му се ляга ама да ме разиграва...Но аз не се ядосвам, напротив радвам се, защото дъщеря ми такива изпълнения ми правеше на 2г., а той едва на 5 започва да осъзнава малка част от нещата.

# 196
Привет на всички Hug!
Мари_Анка и Егвийн ал-Вийр браво на талантливите ви деца!Това с пластелина е невероятно-истински склуптор Wink!

Аз да се похваля,че моят палавник от няколко дни проявява невероятен интерес да стои пред компютъра.Само с еднократно обяснение се научи да отваря и затваря прозорци и папки,както и да ги минимизира и уголемява,да влачи и придърпва с мишката...не мога да се вредя от него на компютъра.Сам си пуска филми и музика и така бързо се ориентира,че ме изуми Shocked!Естественно,като му кажа да отвори БУКВЕНКАТА, там не е интересно.Надявам се ,че скоро ще използувап сядането на компютъра като награда за изпълнение на нещо  Mr. Green!

Имаме и промяна на обяснението при стереотипите.Тъй като скоро се качвахме в асансьор/преди много се страхуваше и не влизаше вътре/,сега той когато си щтрака с пръстите и си подскача, казва че си мисли как натиска копчетата в асансьора.Преди това обясняваше,че "от пръстите му излизат тръби
 и маркучи пръскащи вода".Попита ме " тати може ли да ми купи асансьор и да го сложа в нашта къща?".Отговорих му-не,а той продължава "тогава напиши в писмото до дядо Коледа да ми донесе асансьор".
Тези дни наградата за послушание е да го водя на асансьор Joy!
 Bluevelvet благодаря за линковете!
  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 14:45 от keli

# 197
Браво на Ники и Мими, чудесни неща са направили. Моя Мири не ги умее тези неща. Пластелина му е хубаво да го въргаля в ръцете си, да го търка между дланите си докато стане на пръчка или пък ако е топче да го натиска върху дъската за пластелин и да го смачка и тогава да му постави фигурка някаква. А за рисуването сме мнооого далеч от истината - само драскаме  Sad.
Мари Анка искрено ви завидях за шарката. Все се надявам и Мирко да я изкара, ама нещо не я лови.
Сега да питам друго майките на шестгодишните деца. Какво правите с ваксината? дето трябва да им се бие на тази възраст. Нашето педи понеже ми знае отношението ме предупреди отрано и търсим вариант за отлагането й поне. Каза ми, че била някаква нова френска ваксина, много подобрена, но тъй като е ДТК я притеснява именно състава за коклюша, тъй като се отразявал на мозъка. Даде ни направление за детски невролог, с намерението да ни напишат препоръка за неслагане на тази ваксина. Не останах много очарована от невроложката - като за детски доктор не ми хареса отношението й, но поне ми каза, че не е тя човека, който ги решава тези неща. Подава се молба в Епидемиологията в РИОКОЗ, прилагат се епикризи и се чака да се събере комисия, която да прецени дали да се, или не слага ваксина на детето. Според невроложката може да ни сложат такава ваксина, като изключат коклюша  Rolling Eyes
Ох направо незнам какво да правя. Страх ме е, притеснявам се, знам че има време все още да се вземе правилното решение, но какво ще е нищо незнам  Confused

# 198
  • София и там където не се пуши
Аз ли бъркам нещо, но какъв коклюш. Той се бие само до 1 год
прескочи ли се край, цял живот не се бие. Моят няма коклюш.

# 199
Да на него също са го били. Незнам Дороти това ми казват, това Ви казвам. Аз също прегледах Здравната книжка на детето и видях, че пише, че на възраст 7 години, трябва да му се бие полиомиелит; ДТ; туберкулоза /БЦЖ/. А тука ми говорят за 6 годишна възраст. И педиатърката ни и невроложката и двете ми казаха за коклюша /не го отрече поне втората, ако първата да кажем се е объркала  Rolling Eyes/.

Сега се замислих, че то това за годините всъщност е едно и също, тъй като то детето всъщност започва седмата година  Embarassed. Мозъкът ми е блокирал в момента и не мога да мисля. Лепнала ме е някаква настинка, боли ме гърлото и една глава ме цепиииии.
 Joy За това се сетих и за един виц. Една жена казала на друга: "Ооох каква глава ме цепи снощи", а другата и казала: "Блазе ти..."

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 12:04 от pepi_r

# 200
pepi_r, можеш да откажеш поставянето на тази ваксина съвсем спокойно. Трябва само да се подпишеш при личната лекарка, понеже на нея и изискват документи от ХЕИ. Детето ще тръгне съвсем нормално на училище и никой няма да ти направи забележка. Имаме такъв опит с племенникът, на зълва ми детето.
Аз лично категорично няма да сложа ваксина на Мими, нито ще позволя да и се прави проба манту.

# 201
Каза ми, че била някаква нова френска ваксина, много подобрена, но тъй като е ДТК я притеснява именно състава за коклюша, тъй като се отразявал на мозъка.
На 7 г. не е ДТК , а само ДТ !!! Скоро я слагаха на сина ми , 1 м. след припадък при чисто ЕЕГ ! Намаше никакви реакции!

# 202
Здравейте!

Днес през цялото време се ровя в старите теми за аутизма и откривам толкова сходни неща с моето дете Cry!Толкова се страхувам да пиша там,все не мога да ги приема нещата и се надявам на нас да ни се размине Confused!
 Днес ходихме за първи път при класически хомеопат-д-р Юрукова,и тя също каза,че при нас положението е доста сериозно и ще трябва доста да поработим Sad!
Невроложката ни пък, в събота ни увеличи дозата на тиоридазина,въпреки,че хиперактивността  му е активирана Shocked.Верно е,че интересите и концентрацията се подобриха,но раздразнитепността- не се трае Rolling Eyes!

Дойде най-после и писмото с дата за явяване на ТЕЛК - на 11.12.08 г./месец и половина го чакаме/.

За ваксините,ако знаете нещо повече -пишете.На нас след 1 г. също ни предстои решение Thinking!

Аз лично категорично няма да сложа ваксина на Мими, нито ще позволя да и се прави проба манту.
Мари_Анка извини ме за невежеството,но къде да прочета повече за това.Обсъждано ли е във форума?Обясни малко повече,моля те?

bouquet  bouquet  bouquet

# 203
Здравейте момичета и момчета (дали има такива всъщност или само ние, майките, се ровим и интересуваме  Thinking),
Ужааасно дълга тема и за жалост няма да имам възможност да я изчета  Sad...
Та, водя моят първокласник на логопед, заради "р"-то, и в кабинета намерих брошурка за този синдром. Чета симптомите и не мога да повярвам - все едно говорят за Крис! Това ме накара да се замисля и да намеря повече информация по темата. И ето ме на - попадам тук!
Някой някъде изложил ли е списък на добри детски психолози и логопеди в София?
Ще разкажа с няколко думи за Крис... Между другото, прякорът му е Терминатора  Laughing. Защо ли...
Откакто започна училище, започнаха и проблемите в къщи, а вече и в училище. Оплакванията на класната са, че в час постоянно се върти назад и говори с момичетата и отпред и отзад, много е буен в междучасията, избухва лесно, ядосва се, ако нещо не се получи бързо и както трябва, не изпълнява всички условия на задачите, защото просто не ги чува - зает е веднага да започне задачата и така пропуска останалото. У нас е същото положението. Страшна блейка е. Постоянно нещо си забравя и не помни какво са правили в часовете. Ужасно трудно се концентрира и това му вреди много, защото прави елементарни грешки, които иначе не би допуснал. Нощем спи ужасно неспокойно, винаги е било така.
Иска ми се да направя консултацията с детски психолог, но не знам към кого да се обърна. Някакви предложения?
Благодаря ви предварително за съдействието и извинявайте, че не мога да прочета всичко. Това в никакъв случай не означава, че омаловажавам труда и усилията на всички ви...  bouquet Поклон пред това, което сте направили тук.

# 204
  • София
Здравей  Hug.Има такава тема ето.Препоръчвам ти Петя Хорозова.Познавам те и смятам, че не си измисляш симптомите под влияние от прочетената брошурка.Една консултация с добър терапевт би те успокоила, ако грешиш, или би ти помогнала, ако си права в съмненията си.Успех, и се надявам да не е сериозен пробелма на човечето.

# 205
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ПРЕПОРЪЧА ПСИХОЛОГ И ЛОГОПЕД В ПЛЕВЕН, ДЕТЕТО Е НА 4 ГОД. С ДИАГНОЗА ЕПИЛЕПСИЯ И ХИПЕРАКТИВНОСТ

# 206
Момичета, oddy не беше ли от Плевен? Някой има ли някаква информация какво се случва с нея и дететнцето Анна-Мария? Помня че тя кандидатстваше за помощен педагог. Интересува ме дали се осъществи, понеже и аз обмислям подобен подход за следващата година.

# 207
  • София и там където не се пуши
Момичета, oddy не беше ли от Плевен? Някой има ли някаква информация какво се случва с нея и дететнцето Анна-Мария? Помня че тя кандидатстваше за помощен педагог. Интересува ме дали се осъществи, понеже и аз обмислям подобен подход за следващата година.

Не, пак с П ама в другата част на България, а Валенцето е от Плевен. Питай в темата за помощния педагог в интеграция, там може да види.

# 208
Здравейте   сега  чета  една книжка Дидактични игри за деца  които  могат да се правят и във  вкъщи от самите  вас  игрите за са възраст  от  3  год  до  7..
Ако имате желание  мога  да ги резюмирам  накратко... Thinking

# 209

Резюмирай, че и без друго съм попаднала в една черна дупка на отчаянието напоследък , Tired чудя се от къде да го подхвана това дете да напредва повече, че през тези зимни месеци, все в къщи побърква се, от най малкия отказ все да истерясва.  ooooh! Добре, че поне на градина ходи с голямо желание. Там не се оплакват от него за поведение, но много слабо ги обучават, а мен ме притесняват най вече възможностите му. Как да му помагам да учи повече неща.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт