Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 6

• 61 046
  • 482
  •   1
Отговори
# 210
Да похваля   моето гардже върви напред ....но може да се каже  че не сме  спирали със книжки  картинки и учебни  тетрадки и карти    безброй игри за спазване на ред  .Не става   иначе   много работа трябва   Peace
Ако искате мога да направя списък със тетрадките които сме изписали  ...не е проблем  няма как да  има  добра фина моторика ако не я придобие  , за говора с говорене   и повтаряне  ..логика   ...математика  ит н   това всичкото да са малко от малко подготвени ..за първи клас   bouquet

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 10:34 от Bluevelvet

# 211
  • Пловдив
Bluevelvet напълно съм съгласна с теб - ето и моето"гардже" има напоследък желание за рисуване - рисува дори по стените - оцветява и със свеки път по-добри са резултатите, тази вечер имат тържество в детската по случай Деня на християнското семейство, и ще имаме роля - той ще бъде"оранжев цвят" - ще показват как от червено и жълто се получава оранжево. Да видимдали ще се справи.

# 212
Пожелавам на Ванко да бъде най-слънчевия ОРАНЖЕВ цвят тази вечер.  bouquetКакъв хубав празник имате:)
Блювелвет Hug Hug Hug

# 213
Браво за чудесните резултати на дечицата ни! Hug
И ние ще си имаме тържество на Никулден. Вчера дадоха стихчето на Мимка. Не се съмнявам, че ще го научи, както и тези на цялата група  Mr. Green, но лошото е, че е непредвидима и не мога да гарантирам, че на самото тържество ще го каже. Confused Обикновеното, където има много хора, тя се изнервя...

# 214
  • Пловдив
Ми моя оранжев цвят съвсем както описва Мари-анка си показа номерцата - още щом ме видя, реши, че трябва да стои при мен, а не при децата в групата, просто умрях от срам, ама буквално. Дори си мисля на следващото тържество да не ходя, а да помоля някоя майка да снима с нашата камера децата, та поне да видя на какво са го научили госпожите, че сега стана една.... само дето се надявах, заредих нова касета на камерата, да си снимам младежа... Cry

# 215
       Mama_mariana, и ние имахме подобен случай на вашия на едното от тържествата в ДГ. Затова на следващите аз се скрих най-отзад на последния ред, тъй като имаше много родители и нямахме никакви проблеми. Моята сладурана се справи блестящо каза си стихчето и танцува и игра заедно с децата. Пробвай и този вариант поне ще видиш всичко от тържеството и ще си гушнеш Ванко след това.

# 216
Честно казано и аз се притеснявам за времето когато ще трябва да отида на тържество в детската градина, тъй като съм сигурна, че Мирито докато ме види и ще иска да си ходим  Confused. Ако съм там незнам как ще се държи. Ама да дойде този момент - вярвам, че може и да ме изненада. Когато не съм очаквала нещо винаги ме изненадва приятно.

Тъй като не всички от тази тема влизат в темата за аутизма да Ви пусна и тука снимчици от РД-то на Мири, който беше в събота  Heart Eyes

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=309725

# 217
 pepi_r ,да ти е жив и здрав рожденника и много да те радва! smile3510
Снимките са много хубави!  bouquet

# 218
  • Пловдив
pepi_r - да ти е жив и здрав юнака, да те радва много, да е все така лъчезарен, и вие да сте живи и здрави , да му се радвате, и да постигне много!!!!

# 219
Благодаря Ви момичета   love001

# 220
  • София
Пепи, да сте живи и здрави и много радост ви желая - снимките ми сгряха сърцето !

Видяхте ли тази статия http://varna.dir.bg/2008/11/19/news3623415.html ?

# 221
Моя напоследък е в лоша фаза - раздразнителен и избухлив от най малкия отказ.   Tired
Не знам на какво се дължи, но направо с огромни усилия от моя страна успявам да го занимавам с полезни неща. Опитвам с добро, но веднага реагира с рев , истерични викове, налита на бой, обижда ме и е ясно, че в такава една ситуация е абсурдно да очаквам от него да се концентрира да учи, дори да го заплаша или насиля. Нищо не се получава. Съгласява се само и само да ми угоди, но то се знае, че е неадекватен и не знам как да му обяснявам, че трябва да учи. И че това, че не иска изобщо не е важно. По какъв начин да го стимулирам, изобщо не ми идва наум. Понякога толкова много не иска (основно за рисуването става дума, за другите неща се съгласява), че ето тази вечер след градина успях за малко да го накарам, после към 20 часа отново опитах, но срещнах такъв рев и съпротива, че предпочете да си легне и заспа, вместо да се съгласи да нарисуваме нещо. Заспа в 20 часа!!!  Shocked Само и само да не рисува. Ни с добро , ни с лошо, той има такова отвращение към тази дейност, че рискувам с настояване да стане по зле, отколкото да придобие умения.  Tired На всичкото отгоре започна да си криви едното око като се напрегне и ще трябва да го водя на детски офталмолог. Вижда, не е от диоптър, но не знам тикосва ли се, уморява се от концентрация или ... ще видим какво ще ми кажат.  ooooh!
В градината оплаквания относно дисциплината и поведението спрямо другите деца нямат.  Thinking

# 222
Пепи, да ти е живо и здраво момченцето!
Пожелавам му щастливо детство! Hug

# 223
pepi_r, живо и здраво да ви е слънчицето!  Hug Голям сладур е! Много се зарадвах на снимките.
мама мариана, разбирам те как се чувстваш и въпреки всичко ти гарантирам, че и едно дете в норма може да реагира по същият начин. Помня една случка от преди 6 години, когато ходих със зълва ми на тържество в ДГ на племенникът. Едно момиченце щом видя майка си, мигом ревна и се сгуши в нея. участие в тържеството не взе.
Мими също реагира така - веднага решава, че идваме да си я вземем и започва да мрънка. Въпреки че преди да пристигнат родителите, вътре тече трескава подготовка, обличат се костюми, постоянно се говори за тържеството... Но тя вероятно не осъзнава напълно тази суетня, въпреки че е пряк участник в нея.  Confused Затова задължително нося някакво любимо лакомство. Обяснявам, че сега трябва да си каже стихчето и ако се справи, ще получи наградата. При нея това винаги работи. Освен това, по време на такива мероприятия, аз седя обикновено зад нея. Идеята е на учителките ни. Знаят че едва ли би издържала да стои на едно място толкова време. Налага се да съм до нея, за да спирам поривите и да се разтича в някой момент. Е, и аз не се чувствам много удобно изтипосана в редиците на децата, но съм длъжна да го направя заради Мария. Децата вече ме чувстват почти като една от тях. Mr. Green Laughing
И тук е момента да поздравя момиченцето на сладко пате. Която се държи геройски, когато не вижда мама. Аз все си мисля, че този вариант за съжаление няма да е удачен за моята девойка. Нямам представа как би реагирала, като види всички родители, а мен не... Многото хора я изнервят. Подозирам, че би се разплакала. Иска ми се да опитам, но ме е страх.  Confused
Призма, аз сега виждам тази статия. Процентите ме изумиха - доста големки са. Чух че в София например детските градини се посещават от логопеди един-два пъти годишно, и правят обследване на речевото развитие на дечицата. Но в нашият малък град за такова чудо не сме и чували...
пасинет, не всички сме художници, нали? Мисля, че просто рисуването не му допада. Не го насилвай, по-важното е речта да се развива и най-вече комуникацията с другите деца. А как те обижда?  Thinking Питам съвсем добронамерено. Защото на мен това ми се вижда много положителен признак, колкото и абсурдно да ти звучи. Да си кажа честно, мечтая си Мими да ме обижда, да ми отговаря  Embarassed (все неща, от които майките на здрави дечица се оплакват). Може и да не съм в ред вече, простете.

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 22:48 от Мари_Анка

# 224

пасинет, не всички сме художници, нали? Мисля, че просто рисуването не му допада. Не го насилвай, по-важното е речта да се развива и най-вече комуникацията с другите деца. А как те обижда?  Thinking Питам съвсем добронамерено. Защото на мен това ми се вижда много положителен признак, колкото и абсурдно да ти звучи. Да си кажа честно, мечтая си Мими да ме обижда, да ми отговаря  Embarassed (все неща, от които майките на здрави деичца се оплкват). Може и да не съм в ред вече, простете.

Обижда ме с обидни думи. Да не изброявам, че ще ти стане лошо. От къде ги учи не знам ( тъпанар, ти имаш голяма уста, ще те хвърля на кучетата, такива работи ) Tired Като играе на РС-то игри и като го убият дори псува!!!  Shocked
А за рисуването не ми е да го правя художник, но няма как да се научи да пише, ако не може да си контролира ръката, за това се налага и да разбере, че в училище няма да е като в градината веселие и игри.

Общи условия

Активация на акаунт