Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 6

• 61 038
  • 482
  •   1
Отговори
# 225
  • София
pasinet, той все още не е в подотвителна група, а първи клас е още по-далече. До другия октомври има почти цяла година.
Върни се година назад и направи оценка на напредъка му за такъв един период - така можеш да разбереш колко много време е това. Как беше миналото лято?
Ценно е това, че има интереси в други области- насърчавай ги.

# 226
Ами честно казано за една година е супер напреднал що се отнася за говора. Той преди година едва правеше изречение от 2 думи. Сега макар , че граматиката му куца, може да се говори сравнително нормално с него. По зле се справя например с учене текста на песнички от градината, защото там се пее масово и той какво чул какво не и аз ги научавам от него в някакъв съвсем неясен вид. и като и самата аз не знам песента не мога да му я изпея в къщи, за да я научи както трябва.
За рисуването не мога да сравня, защото той до преди няколко месеца отказваше категорично да хване молив, дори само да го държи не искаше. Сега поне се опитва, но на мен ми се иска всеки ден по малко, но на него му писва от занимания, които са му трудни. Разбирам го, не мога да му се сърдя, но като знам колко малко му трябва на едно дете да го обидят, че е некадърно и се плаща от училището от сега.  Confused Имам спомени от такива мои съученици в 1 клас, аз самата бях от най отличните и си спомням, че никой не се е запитвал тогава дали нямат проблем, за нас отличниците това бяха тъпаци. Знам, че такава е детската психика и не може да се избяга от нея , за жалост.  Sad

# 227
  • София
pasinet, а ти какво точно го караш да рисува? И аз съм на подобна вълна, но гледам да усвои нещата, нужни за писане, а не за рисуване, започнахме с пътечки между 2 фигури, правене на пътечка в ред и други неща, които не ми се струват рисуване, а по скоро развиване на техника. Рисува и гнезда и балони, защото кръглата форма се усвоява първа. В галерията на Деси има много хубави неща, обаче са й трудни.

# 228
Рисува е силно казано, защото той не може почти нищо свястно да начертае.
много често иска да му крепя ръката, защото се отчайва от собствените си резултати.
Иначе може сам да нарисува слънце, стълба, понякога рисува и казва какво е, но добре че казва.  Laughing Например - това е банан, това е яйце, страшно става като каже, че е динозавър,  Laughing защото всъщност е една голяма драсканица.
С пластелин има особени виждания, прави картина върху дъската с малки топченца , подрежда ги като фигурки, скоро ми направи стъпка на динозавър така.  Laughing По точно нарича го диМозавър.  Joy
Очертава фигурки по едни шаблони вътрешно, не външно и после ги оцветява, но много излиза от очертанията, има дни в които почти не излиза, но повечето пъти е толкова разсеян и се опитва само да отбие номера, че е рисувал, че направо си казва " ще правя драсканица"  и  това е.  ooooh!

# 229
Благодаря Ви момичета за поздравите  Hug

# 230
pasinet, а той съвсем осъзнато ли те обижда? На ясно е какво казва, нали? Знам, че ти звучи абсурдно, но това е чудесен признак. И според мен щом успява добре да очертае фигура, справя се с оцветяването, значи няма защо да се притесняваш толкова че не рисува. Може би не му е интересно, но ще дойде и този момент.
Момичета, все се каня да ви питам, как реагират децата ви, когато ги взимате от детската градина? Интересува ме по-специално момента, в който ви видят. Случва ми се понякога Мими да изглежда безразлична.  Confused

# 231
pasinet, а той съвсем осъзнато ли те обижда?

Интересува ме по-специално момента, в който ви видят. Случва ми се понякога Мими да изглежда безразлична.  Confused

Съвсем осъзнато ме обижда, знае, че това е обидна дума и точно за това я казва, когато му забраня нещо или не е съгласен с това, което искам от него. Понякога обижда и други деца.
За оцветяването, знам, че искаш да ме успокоиш, но е зле , не мога да си затварям очите, но снощи без много убеждаване и мрънкане рисува почти час и беше доволен от себе си.
За вземането от градина, той е единствения, който не изпълнява многократните забележки от страна на госпожите да не хуква навън като ме види. Мисля, че вече са се примирили, че няма да успеят да го накарат да седи в стаята докато не вляза вътре. Ентусиазиран е дори за вземането на децата , с които е приятел и посреща и изпраща родителите им. Но тези, които не са му приятни (от децата ), когато го вземам им казва  "теб няма да те вземат", като това е един вид голяма обида в неговите очи, че все едно родителите на детето не са заинтересувани от него и то ще остане само.

# 232
  • София
За който не е видял:
Коледен купон за децата!

# 233
Да ви споделя на какво се натъкнах днес като ходих в детската градина да се срещна с новата ни ресурсна учителка за тази година. Чудих се за кого ми говори моя синковец, че ще ходи при другата мама, а той има предвид нея. Казва и мамо.  Shocked И тя не му прави забележки, опитала веднъж дваж, но не се получило и го оставила. Казвам му днес, това е твоята учителка, тя е госпожа. А той, "не тя е другата мама, но ти си по хубав" (още бърка родовете).  Rolling Eyes
Е, какво да го правя, някой изобщо сблъсквал ли се е с подобно нещо? Вярно, че това е знак, че много я харесва и я приема за по близка, защото работи само с него в градината, не с другите деца и той е решил, че е специална и и е дал титлата "мама".

# 234
  • София и там където не се пуши
pasinet според мен, някое дете или му е казало, майка ти идва или са го питали това майка ти ли е и той не е могъл да им обясни.

# 235
pasinet според мен, някое дете или му е казало, майка ти идва или са го питали това майка ти ли е и той не е могъл да им обясни.

Не , не е това, много ясно осъзнава, че е друга. Пред нея го каза днес и пред мен. Бяхме двете. Каза ти си мама, а тя е другата мама, но ти си по хубав.  Rolling Eyes А нея упорито я наричал по време на заниманията "мамо". Докато на другите учителки, казва "госпожо".

# 236
  • София и там където не се пуши
Ние пък около 5 год възраст, казвахме - спожа.

Сега е много смешен, че на всеки говори в уважителна форма. Дори някои мои познати го поправят, ама им обясних да го оставят. А това за времената още ги бъркаме, ама доста по-малко.

# 237
Ние пък около 5 год възраст, казвахме - спожа.

А, аз така съм я написала правилно думата, но всъщност все още имаме думи, които казваме грешно, които са му по трудни. Когато се обръща към госпожата и казва "госпожо", но ако разказва на мен за нея ми казва "богожата каза"  Laughing Поправям го винаги, но някои думи просто са му трудни и сменя местата на звуците. Например казва "поНощ" вместо помощ, но за сметка на това "диМозавър" вместо динозавър.   Rolling Eyes

# 238
И ние така говорим...граматиката е леко странна и разни букви се слагат на интересни места, като например "лаКтоп"

Искам да ви питам нещо. Вашите деца знаят ли имената на всички деца от групата в градината?Онзи ден установих, че Ники не знае или не иска да каже имената на децата от неговата група. Той научава репликите на цели филми от 2 гледания , а да не може да запомни 20 имена..., това ме учудва. Когато го питам как се казва това детенце от снимката , той казва...'Казва сеееее.....момченце'...или 'батко'.
Аз казвам, Не това детенце се каза примерно Миро. Повтарям го няколко пъти. След 20 секунди питам за същото дете. Той пак ....момченце... Rolling Eyes...
Сякаш това е нещо, което изоообщо не го интересува и не е важно...

# 239
Цитат
Вашите деца знаят ли имената на всички деца от групата в градината?

Ами не знам дали знае на всички, но на тези, с които играе ми ги посочва по име, дори и ако видим някой от родителите им извън градината, казва "това е майката или таткото на един кой си". Уточнявам, че не става дума за мои познати, а родители на деца от градината, които аз не познавам лично.

Общи условия

Активация на акаунт