Проблем - пишка на тоалетна, но ака в памперса

• 21 157
  • 149
  •   1
Отговори
# 45
Въпреки че от откакто е станал на една година,синът ми ака на гърне,вече имаше 2-3 периода,през които отказваше и акаше само на памперса.Последният път ,този период продължи 2 седмици и освен,че си свършваше голямата нужда на памперса ,ами и винаги ,когато сме навън.
Разликата между нашите деца е,че моето не говори и не казва кога каква нужда има Laughing

# 46
Повечето деца, които са учени рано на гърне реагират така. С времето се оправят, горе долу съвпада с момента, в който сами, без външна намеса биха го махнали.

# 47
Има и още нещо - над две годишните започват да се осъзнават като личности. Това проличава с казването на "Не" и "Няма" на всяко нещо. Явно детето е решило, че и с акането трябва да стане неговото, а не това, което очакваш от него. Точно затова колкото по-малко му показваш, че те впечатлява с "изявата" си, толкова по-бързо ще отмине.

# 48
  • Бу-у-урга-а-ас
Кристиян беше около две години и 6 месеца, когато видял, че някакво дете се е наакало в детската. Явно му е станало интересно, защото реши да опита в къщи, макар, че от осем месечен ака само на гърне. Ами, не му хареса и се отказа.  Mr. Green

# 49
А щом "ака" на гърнето,защо й слагаш памперс през деня? Thinking
Може да се е "объркала",че щом е с памперс- значи може да свърши работата вътре.Както са писали и по-горе,махни напълно памперса.
Ние около 2-3 седмици след първото сядане на гърне,махнахме изцяло дневния памперс,но го слагах често на гърнето.

# 50
А щом "ака" на гърнето,защо й слагаш памперс през деня? Thinking
Може да се е "объркала",че щом е с памперс- значи може да свърши работата вътре.Както са писали и по-горе,махни напълно памперса.
Ние около 2-3 седмици след първото сядане на гърне,махнахме изцяло дневния памперс,но го слагах често на гърнето.
Ами никога не е казвала за пиш, отдавна за голямата работа, ама за пиш никога, затова е с памперс все още.

# 51
Ние пък имаме обратния проблем  Sad От 7месечна възраст се научи да сяда в гърнето и оттогава акаше предимно там, като по традиция всяка сутрин след събуждане, я слагахме там, на гърнето в банята и тя си правеше и голямата и понякога и малката работа. Но за пишкането, не казва, не иска да стиска и много рядко го прави в гърнето - само ако уцеля момента. Така беше до преди няколко дни - от няколко дни обаче не иска изобщо да я слагам на гърне, инати се, тръшка ми се, сяда само насила и не прави нищо!  Shocked Стои, гледа ТВ, блее, играе си с нещо седнала там, но не пишка. После в памперса веднага си се изпишква. Ей това какво е, не знам.  Rolling Eyes

# 52
И  моя  така  упорстваше  не ще  и  не ще.Но  аз  излязох по  голям  инат  от  него.Тръшка  ,реве,пищи  в  банята  докато  не  свърши   работата , така  за  няколко дена  свикна.Бъдете  по  настоятелни.

# 53
Моето момиченце е на година и 11 м.На гърне започнах да я слагам горе долу на около 6 м /да седи стабилно/.Махнах памперса на годинка,но бях принудена получи алергия и се изрина ужасно от новия аромат на ''памперс''.По принцип е голяма чистофайница и сама гледа да е чиста-казва си.ИМА случаи обаче да се заплесне и...Никога не съм и се карала,освен в случаите когато обръща вече пълното гърне на пода.
И АЗ съм забелязала че не и допада да изхвърляме акито в тоалетната....все едно де разделя с нещо лично.Според мен там е проблема.
Може да има и още една причина-неудобно гърне.АКО е прекалено тънка ивицата на която сяда може да не и е удобно и да и убива.Те почти нямат сланинки дето да подплатяват малките задничета.Да ме прощават известните производители ,но гърнетата на нук и на чико са съпер неудобни.Аз купих едно куча марка ,но ръба за сядане е 7.5 см и НИКОГА не е отказвала да седи.Също е и с висока облегалка и доста широко дъно 33 см в диаметър ,което го прави супер удобно и стабилно.Цената му беше 4.50 лв и се продаваше на обикновена сергия за пласмасови изделия.
В МОМЕНТА обаче имаме друг проблем-твърде дълго се застоява там .Понякога и 10-15 мин след като се е изакала гледа си книжката и не ще да става   Shocked.А през това време се носят едни ухания  Sick.не е за разправяне.

п.п.Много съм против момиченце да се оставя да стои наакано,защото акито може да попадне...сещате се къде и такава инфекция да се получи,че да съжаляваш горчиво.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 16:38 от mamamari

# 54
veska35, да не би дъщеричката ти просто да е приела, че гърнето е само за чуркане и толкова.Според мен трябва да бъдеш много настоятелна.Можеш например,когато и переш нааканите гащички да я накараш да те гледа,да и говориш,колко ти е трудно и т. н. Всичко е до психическа нагласа.Не вярвам да и е много приятно да стои с нааканите гащи,така че можеш да и кажеш,че за наказание ще я оставиш да стои така и няма да я измиеш.Трябва по някакъв начин да измислиш нещо,с което да я постреснеш  и много да и говориш.

# 55
Може да има и още една причина-неудобно гърне.АКО е прекалено тънка ивицата на която сяда може да не и е удобно и да и убива.Те почти нямат сланинки дето да подплатяват малките задничета.Да ме прощават известните производители ,но гърнетата на нук и на чико са съпер неудобни.Аз купих едно куча марка ,но ръба за сядане е 7.5 см и НИКОГА не е отказвала да седи.Също е и с висока облегалка и доста широко дъно 33 см в диаметър ,което го прави супер удобно и стабилно.Цената му беше 4.50 лв и се продаваше на обикновена сергия за пласмасови изделия.

Ако имаше момченце щеше да разбереш защо е удобно гърненцето на Чико Wink, ако пиша докато е седнало в обикновено гърне често пишото изтича навън Laughing

# 56
  • София
Аз пък да се похваля(дано не го сецна сега), последните 3-4 пъти детето само си иска гърнето и си ака там, аз се бях  отказала за сега да го занимавам с това....
Но онзи ден се буди посред нощ и пита - мамо мога ли да акам...викам - акай си....пъне се пъне се, пъшка....и то излязло едно топченце и  няма място в панцата....питах го искаш ли на гърнето да пробваш, казва -даааа и хоп-троп без проблеми и от тогава си сяда направо на него....
Вчера разправя - мамо, акото прилича на влакче.....искам още едно вагонче Simple Smile))) момчешки му работи...седеше на гърнето и вагончета правише......

Та просто явно е въпрос на психологична някаква зрялост, желание, готовност..... Wink
Имайте търпение с децата Wink
А за моето - надявам се да не му мине ентусиазмът Simple Smile)))

# 57
Дъщеря ми също не искаше, да ака в гърнето и когато го направи, за първи път в гърнето, много се учуди, какво е това нещо "там" и от къде е излезнало.  Grinning  После известно време ме уговаряше, да й слагам парперс, за да "ака". Измислихме приказката за голямата риба, която живее в тоалетната и трябва да я храниме с ако  Sick и така нещата потръгнаха. После отиваме, изсипваме гърнето в тоалетната, заедно и тя пуска водата.

# 58
Здравейте момичета,

Търся съвет за изход от следната ситуация. Момиченцето ми е на 2г и 5 м., от един месец е без памперс през деня, но за сън го слагам (следобеден, нощен) Детенце си обажда за пиш, усеща се,ако има напъни за ако (стига до тоалетната, но се връща) и сякаш чака времето за сън да си се наака "на спокойствие" в памперса. 

"Лошото" е че спинка самичка в стая от 11 месечна и трудно я "хващам" кога точно си свършва работата. Обяснявала съм десетки пъти  да дойде да си каже. Забавно ни е на тоалетната тя си знае, че е "голямо момиче". Инцидентно съм успявала да я "хвана" и тя е много горда с "буболечките" си  Mr. Green, но... не знам какво да предприема. Може би това, че досат време беше запечен (1 път на 2-3 дни, от около 2 седмици с редовен прием на овесени ядки акито е всеки ден)

Подскажете ми, моля ,какво да променя?

# 59
  • Бургас
Моята дъщеря до преди 3 месеца акаше само в памперс.Дневния го махнахме още на 1 г и 10м,а нощния сега пролетта.Тя страда от запек и освен от време на време да и предлагам гърнето или тоалетната друго не съм предприемала за отучване от памперса.Чаках я сама да "узрее" за промяната.Памперсите бяха на привършване и по пътя за магазина и казах,че ако сега не купим пакет памперси ще сложим паричките за мечтана от нея играчка.Тя се съгласи и така стана,но все пак е по-голяма от твоето момиченце и разбра.

Общи условия

Активация на акаунт