пак за Лондон

• 102 826
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Ако говориш за това - http://www.bicestervillage.com/en_GB/cat/women - това е 17-я начин по който чувам да се изговаря. Англичанка каза че е Бистър вилидж, нашенците - следващите 16 начина. Но това е без значение - по думите на върла шопингарка - това място трепе всички по цени. Казва, че в продължение на 3 месеца колата и сама отивала до там. Имат цяла верига в Европа - от този преди Франкфурт има невероятни впечатления - за стоки и цени. Иначе мястото да си изкараш една почивка е Уестфийлд - всичко на едно. А ако имаш местен да те заведе в кварталните магазини - ще се учудиш за какво става въпрос! Ако свариш и Хародс в първия ден на коледните намаления - наистина ще си купиш на безценица дрехи за които Евгени Минчев само е чел списания! Успех!

# 271
  • София
Бонд Стрийт, пряка на Оксфорд Стрийт (марки от висок клас и т.н.) www.bondstreetassociation.com
Рийджънт Стрийт, пряка на Оксфорд Стрийт www.regentstreetonline.com
Сохо
Пазарът на Ковънт Гардън и Neal Street в посока Тотнъм Корт Роуд www.coventgardenlondonuk.com
Пазарът на Камдън www.camdenlock.net
Портобело Маркет (Нотинг Хил) www.portobellomarket.org

Открих един сайт за шопинга в Лондон по райони и теми: www.londontown.com/shopping

# 272
  • На черешатааа
Благодаря момичета, страхотни сте   bouquet Ами незнам кога започват намаленията в Хародс. Аз ще съм  от 21 декември там, дано  ги "уловя" в началото  Joy

# 273
Ами незнам кога започват намаленията в Хародс.

27 дек.

# 274
  • София
Ох, и без намаления Англия е наистина страхотна за шопинг. Crazy

# 275
И мен ме очаква седмица в Лондон средата на декември - няма да хвана намаленията в Хародс, но пък и имам работа. Иска ми се да отида на някой мюзикъл, миналата година ме заведоха на Цар Лъв, подариха ми диск с музиката от мюзикъла и децата ми са влюбени и знаят на изуст песните - искрено ви препоръчвам този великолепен спектакъл, невероятна магия!
за пазаруване на немаркови стоки - препоръчаха ми мол който е в западната част на Оксфорд стрийт, но ще питам как точно се казваше - било изключително изгодно да се купуват стоки за дома, дрехи за дома (анцуг, чорапи, бельо, пижами, нощници и др.)

# 276
За Primark говориш. Правилно са ти казали  Peace (само моля да не започва пак дискусията "За" и "Против", която проведохме преди 20-тина страници  Peace)

# 277
 Laughing Няма да ти се караме ама ще те глобим на първо време..
аман от тези записи, сори за офтопика.

# 278
Laughing Няма да ти се караме ама ще те глобим на първо време..
аман от тези записи, сори за офтопика.
Хубав начин да кажеш - запис от твоя страна. Евала, признах те.

# 279
Момичета, не се бийте, ще развалим хубавата тема. Все пак всеки е добре дошъл в нея Hug

М, Bicester Village се чете Бистър Вилидж - аз малко даскалски се включвам и със закъснение, но сега го забелязвам Heart Eyes Да помогна да не се излагаме много българите с кофти английски Mr. Green

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 22:15 от Шехина

# 280
  • На черешатааа
Ами незнам кога започват намаленията в Хародс.

27 дек.
Супер, тогава ще съм там  newsm44 , после ще оставя Евг.Минч. да ми завижда самоо  Joy .Благодаря отново момичета, страхотни сте  Hug

# 281
Оооооо, здравейте и от мен!  Аз на 23ти Януари ще летя за Лондон с 2-3 основни цели - да разгледам най-чаровните и фънки места и да си напазарувам дрехи. Мисля, че точно тогава ще са големите януарски разпродажби, така че добре ще се получи май.
Искам съвет обаче относно местата за разходки. Това, което съм набелязала засега (по разкази на очевидци) са Сохо и Ковънт Гардън - доколкото разбирам това са 2та квартала с малки улички, музика на открито и приятни заведенийца и магазинчета. Отворена съм и за други подобни предложения.
Другото нещо, което на всяка цена искам да посетя са поне 1-2 от откритите пазари. Намерих един сайт, на който има изброени над 100 тематични открити пазара в Лондон, което ме втрещи, но мисля че Portobello Market и Camden Lock market изглеждат най-интересни засега, т.к. човек може да открие разни скрити съкровища там - интересни бижута, по-алтернативни дрехи и какво ли още не.
Кажете ми още подобни местенца, които са такива по-приказни и странни.

bouquet

# 282

Това, което съм набелязала засега (по разкази на очевидци) са Сохо и Ковънт Гардън

мисля че Portobello Market и Camden Lock market изглеждат най-интересни засега,

Е след като минеш през тези места, не вярвам да ти останат пари за още пазаруване  Joy Тези са ти достатъчни, вервай ми  Wink
Но пък за да има с какво да се поФалиш, мини през Burlington Arcade (на Пикадили) и Leadenhall Market (на едноименна улица е, просто питай)

Следобяд иди на един типично английски чай - аз много харесвам този в хотел Дорчестър. В Риц също, но там е малко по-голяма гъзарията с обличането, а и ако искаш там, трябва още отсега да спретнеш една резервация.

В Berkeley пък правят сладки оформени според последните модни колекции, ей така:

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 01:25 от Кремче Ванилия

# 283
А какво пазарите от Portobello market, понеже аз видях само един битак там.

# 284
Кремче Ванилия, Мерси страшно много за предложенията - много ми харесаха - особено следобедния чай и интересните сладки!  Искам точно такъв тип автентични преживявания.... иначе Бъкингамския дворец, Биг Бен и други подобни нещо не ми звучат особено вълнуващо и неща, чрез които ще усетя истинската атмосфера.
Относно Portobello Market - от това, което прочетох, 1-во важното е да се отиде Събота пред обяд - защото тогава реално е истинския пазар и имало страшно много антики и разни интересни джунджурии (не тип турски кич, а по-скоро разни стари игри, а бе антични предмети). Хората пишат, че страхотни открития са намерили там, та ми прозвуча приключенско.
Знам, че има някакъв пазар някъде в East End, където са само индийци, китайци, африканци и продават разни техни си неща - от дрехи, през бижута, до подправки и храни - та и това звучи екзотично, но мисля че ще го оставя за някое друго посещение на Лондон.

Общи условия

Активация на акаунт