Момиченце или момченце, ФЕВРУАРЧЕ ще е най-красивото детенце!!!

• 13 450
  • 309
  •   1
Отговори
# 105
  • София
бульовче, не знам дали знаеш, но именно след секцио едва ли ще можеш да се грижиш пълноценно за бебето. Това си е операция. Ще си на легло поне седмица две и ще трябва друг да се грижи за бебето поне в началото. Докато при естесвеното раждане след няколко часа си на крак.

# 106
Както писах и по - рано, аз изцяло се доверих на съпруга ми, относно по - големите покупки за дъщеря ми. Като се прибрахме от родилното и сложих малкото същественце в най - обикновената, дървена кошарка лошо ми стана - тя се нанасяше около двадесет пъти в нея. Аз си представях разни малки легълца, люлеещи се кошчета, балдахини и пр. Обачеее, точно след няколко месеца си дадох сметка, че това е най - доброто решение. Разбира се, ако нямате намерение да смените поне 5 легла, до към 2-3 годишна възраст на детето.
Значи в началото гледката е умопомрачителна - огроомна кошарка, в сравнение с малкото бебче. Но после започват преобръщане, набиране, сядане, изправяне и няма по - сигурно нещо от този вид легло. При родителите ми имаше люлеещо се легло, на колела - ами поне два пъти се изхлузи от него. С всяко навеждане напред и леглото тръгваше. Така, че според мен най - добре е да има една здрава основа, хубави и здрави решетки, които е добре да се регулират заради болките в кръста, и достатъчно широко легълце, за да му е просторно на бебето и когато поотрасне.
Останалото е въпрос на декорации, обиколници и пр. А и люлеенето е доста за кратко в началото, за да определя избора. Но, разбира се това е мое мнение. Пък и вече може да има някакви "космически" модели - не съм разглеждала, защото въпросната кошарка си е жива и здрава и до днес.

За раждането - смятам да е нормално и този път. Само за упойката се колебая. Предишният път се правих на героиня, сега не знам. Както първият път, така и сега ще си платя за раждането.

# 107
Yanast ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  newsm59   bigdance2   party023 Да си жива и здрава! Желая на теб и цялото ти семейство много радост, любов и сбъднати мечти! А през февруари здраво и красиво бебче  newsm30 !
Толо Успех на прегледа! Сигурна съм, че всичко е наред! Ще чакаме да разказваш!  Hug
Gall78 браво за резултатите! Дано вече да си по-спокойна и да се наслаждаваш на бременността!  preggo
За раждането, мисля да е нормално, в частна болница "Вита" с избран екип, с епидурална упойка! Само живи и здрави!
Днес кантара показа +9 кг! Shocked Ужас! Ама ще му мисля след Февруари!
Сега отива да разгледам легла и колички! Нямам търпение да купя всичко!
Това е засега от мен!
Желая ви лек и слънчев ден! Целувки!  wavey

# 108
  • Sofia
Леелеее! Влезнах в страницата на клиника "Щерев", където си проследявам бременността и където ми се щеше да родя, за да видя дали има актуализация на цените и  #Crazy Раждането вече е 2350 лв., а беше 1800 и вече с таткото се бяхме подготвили психически и парично, но при това положение.... Rolling Eyes не знам дали ще го можем...... Ох, май ще трябва да мисля други варианти. Моля майчетата, които вече са раждали (в София) да разкажат и препоръчат и да споделят как мислят да постъпят и този път, че в чудо се видях сега.... newsm78

# 109
cutesmallcat, на мен също ми я препоръчваха тази клиника, но освен цената ме възпря и факта, че все още нямат интензивно отделение за бебета (да не дава Господ да се наложи, но все пак...).
Така, че май отново ще се насоча към Шейново и ще си избера екип...

# 110
Честит празник и на Yanast!Желая ти всичкото щастие на света и здраво и хубаво бебче накрая!  bouquet Относно раждането аз съм от Варна и първия път раждах нормално с епидурална упойка при д-р Яяков в Майчин дом и сега мисля да раждам там, надявам се нормално пак.Относно леглата, с баткото сме още в тези слобяемите легла на чиполино на 2 нива са и като ни трябваше да ходим на гости при баби само се сгъва бързо и в колата, това легло мислим да ползваме за бебо, а за баткото сме поръчали друго нормално легло, което ще е част от детска стая,но още не е дошло.Много съм доволна от леглото до сега, само е добре като нашето да има дупка с цип която да се отваря и да влиза и излиза сам като е пораснал като сега и не ми се налага да го вдигам.  

# 111
Здравейте и от мен маминки сладки! Ето ме и мен, бях се изгубила някъде за една седмица, но ето ме тук, просто нямах време да ви пиша и ми беше много мъчно за вас!
 Много се радвам за новата ни тема, и браво разбира се на мамата, която я е направила!
 Добре дошли на новите маминки! Лека и безпроблемна бременност ви желая и здрави бебчета през февруари!

YANAST, Честит Рожден Ден, мила! Желая ти цялото щастие на света, и разбира се здраво бебче през февруари! А, съм сигурна, че желанието ще се сбъдне, защото ти го пожелавам от две душички!  smile3525

Виждам, че вече почти всички са разбрали за пола на бебчовците, за което много се радвам и ви честитя! Надявам се и аз скоро да го разбера, но в крайна сметка по - важно е бебчето ми да е живо и здраво, пък каквото дойде!

Аз да ви се оплача малко. Онази вечер преди да си легна забелязах, че глезените са ми подути и се притесних, но на сутринта всичко вече беше наред! Скоро ще си направя изследвания и се надявам всичко с нас да е наред! Иначе сме добре , милото си ме ритка от време на време и така, това е от нас!

love001  love001  love001Много цунки на всички и на коремчетата!!!  love001  love001  love001

# 112
МамаЗ
Аз съм на твоето мнение за кошарката.  Ще си купим точно от дървените с шкафчета отдолу.  Бебчо е малък в нея, но ще служи за дълго време.
Иначе до 5годишна възраст ще купуваме 3 легла, не си струва.  А тези кошарки са здрави и имат степени зависимост от възрастта на детето.

# 113
  • Стара Загора
Здравейте момичета,
аз се присъединявам към отбора на раждащите секцио  Sad
С операция съм от преди 11 месеца и няма как.Иска ми се естествено,но има опастност от вторична руптура на раната.
yanast,честит рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet
Гал78,поздравления  Hug
На мен креватчето ще ми го даде сестра ми.Тя си отгледа и двете деца с него и е страхотно.А как е запазено,като ново еи решихме да не купуваме ново.Може би за това ще си позволим по-скъпа количка , не сме решили още  Thinking

# 114
Здравейте момичета!
Yanast Честит рожден ден!Да си жива и здрава и прекрасно бебче накрая ти пожелавам! newsm59
Аз съм за нормалното раждане,стига всичко да е наред.
За лeгло съм се спряла на вариант http://cgi.ebay.de/SCHARDT-KINDERZIMMER-MILANO-3-TEILIG-3T_W0QQi … ksid=p3286.c0.m14

Ние преди 7 или 8 месеца купихме гардероба за бебешката стая...тогава беше гостна и той е същия...тъй че това ще е нашата стая може би. Simple Smileмисля си в началото да слагам бебчко в кошче ..защото една приятелка иска да ми го подари.Важно е бебките ни да са живи и здрави..всичко останало е маловажно.
Късмет на всички.

# 115
Здравейте мили момичета!
Много ви благодаря на всички за поздравите и за това, че сте се сетили за рождения ми ден, не очаквах! Бъдете всички вие живи и здрави, благодаря ви че сте тук, не съм очаквала да се съберем такава хубава компания в отчетната тема Hug

Аз днес едва ли ще празнувам (вероятно все пак ще се поглезим с майка ми и Алекс), защото мъжа ми и останалите от семейството са още в София в болницата със свекър ми. Уж щяха днес да го изписват, но не се възстановява достатъчно добре и го оставят поне до сряда. Но със сигурност с мъжа ми ще си спретнем един празник като се прибере!

Искам да честитя на патерица и на другите колежки, везни! Бъдете живи и здрави и много, много щастливи!

Да ви кажа, преди да се роди Алекс купихме бая скъпо легълце, което изобщо не използвах-просто се оказа, че ми е по-удобно да спи до нас на спалнята. И сега, преди няколко дни го преместихме направо на голямо легло. Та, според мен, ако сте от тези, които смятат да се ориентират към по "естествено" гледане на детето (кърмене, носене в слинг, привързано родителство, повече гушкане и т.н.) или ако изобщо ви изглежда приемлива идеята детето да спи при вас-помислете за варианта да си купите преносима, сгъваема кошара. Те са доста по-евтини и ако се окаже че няма да използвате легло няма да ви е яд че сте похарчили много пари. Освен това, преносимата кошара по-лесно се мести (ако напр. ви мързи да ставате нощем може да я сложите до леглото си), може да се ползва за игра като порастне бебето, при пътуване... Друга добра опция е детско легло, на което преградата се маха-така може да се залепи до вашата спалня и да кърмите бебето без да ставате...

За раждането-аз смятам да раждам естествено, мисля този път да опитам без упойка. Първия път ми сложиха епидурална упойка, обаче до последно не ми вярваха че ще раждам (защото бях много спокойна), преместиха ме в родилното без да ме прегледат за разкритие, сложиха ми епидуралната и чак тогава ме провериха-оказа се, че имам пълно разкритие. Т.е. нямало е май много смисъл от упойката.
Аз и преди съм писала, че най-важното ми исискване към болницата е да не отделят бебето от мен от момента на раждането до момента на изписването. Доколкото разбрах това е възможно в Св. София ако раждам във ВИП родилна зала с избор на екип (или във ваната, което също е добра опция. Но при водно раждане отнасят бебето за теглене в друга стая, което аз не искам да става, освен ако не може аз или таткото да отиде с тях) така че май натам ще се ориентирам.
Карбо, ако твоето бебе закъснее или моето избърза може да се цамбурнем заедно във ваната да напъваме  Grinning

# 116
Момичета аз днес за първи път си облякох панталон за бременни и някак си бях много смешна Simple Smile е все още ми голям..но ще го изпълня EmbarassedАз малко започнах да качвам на килограми....е крайно време беше сега съм към 53......от старт 51 да кажем.
Аз много харесвам водолейте и рибите и съм щаслива че бебко ще е една от 2 надяваме се.....дано не се ражда много по рано.

# 117
Здравейте и от мен! Само да се разпиша: сини гащи /малко ми е мъка, ама да сме живи и здрави всички!/.
ЧРД на yanast!   bouquet
Сега да прочета всичко написано, че изостанах...бяхме болни първо аз, после баткото и 2 седмици не съм сядала на комп-а - някакъв вирус ни мъчи Close Много се пазете всички! Hug

# 118
 newsm44 newsm44 newsm44
Сигурно сте ми стискали палци,защото...малко ЧУДО!Бързо разширяващото се бъбречно легенче е почти и направо в норма!А аз вече си бях намерила координатите на докторите в Пирогов,опериращи подобни случаи...То има време до края,но новините са добри!
duffy,честито  stork-boy

# 119
Здравейте мами, отдавна не съм писала- за протокола 26г, Бургас, първа бременност. Надявам се и пола скоро да научим и инфото да е пълно Simple Smile . Гледам, че доста мами са се замислили вече за покупки, което е хубаво- все пак как да се лишим от удоволствието да изберем всичко необходимо за първото ни дете по наш вкус... Crossing Arms Не бих поверила покупките на някой си в последния момент, смятам че това са отживелици-естествено всеки има право на мнение...Ние с таткото доста дребни нещица сме купили вече за бебо, кошарки и колички също разглеждаме вече- спрели сме се на тази количка http://www.mothercare.es/producto.php?id=1795&idGrupo=13& … 198&idSub=126 и подобна дървена кошарка http://www.pakostnik.com/bg/pics/3192563225.jpg.

Общи условия

Активация на акаунт