Отговори
# 105
Ирина, странно, че и на мен този път ми се разминаха хемороидите. Бяха си излезнали преди раждането доста време и очаквах да настане кошмар след това, обаче те се прибраха сами още на 2 ден.

Мацки, предлагам ви на първа страница да си направим нещо като Стена на гордостта, ама весела с номинации от типа - Крали Марко, Палечко, Рано пиле рано пее, По-добре късно отколкото никогa - за нашите бебешончета. Примерно Крали Марко за най-едро бебе, Палечко за най-малко, Рано пиле - за най-рано родило се преди термин и тн.

# 106
Веч, като видя Борис ли ти хрумна идеята за Крали Марко  Grinning
Това е майтап, но той наистина е едричък, да ми е жив и здрав. не се притеснявам, защото е 100 % на кърма. днес сме на консултация и ще видя колко ще чукне везната. Стефан едва на 3 месеца беше на неговите кг. Пак казвам да е здрав, другото е без значение. Пък и човекът стартира от 4 кг, като 400 гр. остави в болницата.

иначе, Веч, съм за номинацийте.  Simple Smile

Иринка, благодаря за милите думи.  Hug И при теб раждането не минало по желания от теб сценарии.

Стела, не бързай, времето така или иначе лети. Аз искам да го спра това време. Едва сега усещам нещата по друг начин. Жалко ще при първото дете не улавяме някои моменти, в желанието си те да пораснат. Когато дойде моментът да си искат децата, става по-напечено.
Толкова са невинни сега, сладки, зависими от на 100 % от нас.

Суит и ти се обръщаш към Мирка, но ако ние сме станали родители на 27- ти, а аз на 29, тя едва на 21, разликата е огромна. Аз лично на 21 себе си не можех да гледам. Моите тинейджърски години започнаха така да се каже на 20 със студентството Simple Smile Та Мирка, може да се каже че успявам да те разбера. Но от друга страна си има позитиви, ти си млада майка и един ден може спокойно да излизаш с дъщеря си. А относно кг ще ги наместим. Аз върнах формата за година, или 10 свалени кг. Сега пак ме чакат, от вчера практикувам разделно хранене, ще видим до кога.

# 107
Веч аз съм За bowuu bowuu

# 108
Здравейте пак от мен!До общината не отидох щото мъжо не ми оставил личната си карта!! #Cussing outЗдраве да е и утре е ден!
легнах да поспя макар че то какво спане!! ooooh!Симона от 8 часа тая сутрин като е зинала и до сега не е мигнала-яде 2 пъти сменяхме пампи 3 пъти,преоб;ичахме се 2 пъти!Носихме се на ръце и се люляхме в леглото...и това диване не заспива!!! #Crazy ooooh!Само мрънкя и това си е!!Аз вече не знам какво да я правя-давам повече ядене-тя връща и не заспива и плаче,давам по-малко пак същия сценарий!!Ем е гладна ем преяла ми се струва #CrazyПреяла след ядене гладна след 2 часа!Вече станах разокова с това дете #Crazy
Мъжа ми отказа да ми купи помпа качествена и започнах да се цедя на ръка за да изкарвам колкото мога но кърмата ми спира CryМного ми е мъчно ама се измъчих така или иначе!!!Това допринася за депресията ми  CryИмам замразени 500мл ще започна да давма и от тях и след това съм решила да минавам на АМ!!!Изкарах 1 месец а не мислех,че ще успея и толкова направих всичко възможно като не става няма да си късам нервите повече!!!Исках да питам по-опитните мами какво АМ да и купя довечера??Има толкова видове а аз си нямам и на идея! newsm78В болницата бяха с НАН1!Да пробвам ли от него??
Съни нямам колан!Исках и мислех,че ще убедя мъжа ми да отидем да купим но уви не успях Tired CryИмам корем,който не се прибира и не знам как да го прибера  TiredИначе в Пигиса коланите са същите като в ДаНет/сутиените също са такива/Нямам идея за цена но ако искаш може да отидеш да провериш HugСъжалявам,че не мога да ти помогна повече!
Ние няма да излизаме,че духа навън и няма смисъл да рискувам!!
Веч подкрепям идеята ти с две ръце много оригинално и сладурско ми звучи Hug

# 109
Мирка не се предавай бе мило. Помпата, за която Иринка ти каза върши супер работа. И е някакви 3-4 лв. Мисля, че се казва цилиндрична. Има ги във всички аптеки. Аз имам и елеуктрическа, но ползвам тази от време на време. Пробвай, преди да минеш на АМ. Hug Hug Hug

# 110
Хмм, явно ше си изкараме с измъкнати крачоли, не съм видяла дреха за сега, която да му е по мярка на моя Крумчо, освен на дължина, даже първия размер вече му е къс , ама не е от пухкавите бебета (в тази връзка Ане голям сладур ви е бебока  Wink ). А такива крачоли с ластик при стъпалото не съм виждала и да ви се оплача в Ямбол всички бебешки магазини едно и също продават, което е само на бг фирми и никакво разнообразие, аман начи!!! Преди да се роди сина лесно му накупиме от други градове всичко, сега трябва поне малко да поотрасне, че да го мъкнем и него  на шопинг терапия  Grinning.
sweetkids_mama тя цицата верно интересна  Joy ... само на мен дето всеки път ми се реве като дойде време за кърмене. Аз бях с хлътнали зърна и два месеца преди да родя започнах едни специални упражнения на зърното, с които успях едното изцяло да го извадя а при другото имаше минимален успех. С последното така се мъчих докато го науча да засуква, мъчи се и детето, резултата е че успяхме, но от издърпването и разтеглянето получих не рагада, ами направо рана и така и досега си стои, вече 50 ден долу-горе. Всеки път като кърмя все едно с нож ми бъркат в жива рана. Оплаках се! А другата ми цица си е ОК сякш винаги си е била нормална. Мажа с крема на Авент, с Лансинох, стоя гола по цял ден и нощ уж да се проветрява и силиконови зърна опитах... не и не!

# 111
Здравейте и от нас! Hug
Два дни нямах интернет и сега не мога да ви изчета-докато приключих с четенето на последната тема от отчетни и вие вече сте в `родени`!
Браво,беше време да се преместим тук  Grinning
Сега продължавам да ви чета,че докато наваксам....  Crazy

# 112
Мирка и на мен ми бяха препоръчали НАН, но да ти кажа аз не го харесах много много!Трудно се разбива и почти винаги остават бучичики, малката ми го повръщаше и я хвана запек!Затова се върнах към Нутрилон!Много съм доволна от него засега!Малката много рядко връща няколко капки, ака си по няколко пъти на ден(акито и е все едно е на кърма) и се разбива много лесно и бързо!Не се предавай за кърменето!Бъди много спокойна!Не  се притеснявай!Мен като ме беше хванала следродилната ми намаля кърмата!Това е от притеснение и умора!Гледай да си спокойна и почивай възможно най много! 

# 113
Мирка, моля те не се отказвай от кърменето! Особено след като сподели, че онзи ден малката сама е захапала. Поговори си пак с мъжа ти, а и опитай с тази цилиндричната помпа, която е само 4лв. Понякога най-евтиното се оказва и най-ефикасно. Аз ще си я взема и ще ти кажа какъв е ефектът при мен. И поговори сериозно с мъжа си. Имам приятелки, които отглеждат дечицата си на АМ и средно за 1 година са изчислили, че дават по 800лв за АМ! Това е страшно много! Ние с мъжа ми не можем да си го позволим! Това беше и втората причина, поради която бях толкова настоятелна и упорита с кърменето! Мисълта ми е да не се предаваш, защото мъжът ти в момента си прави мечешка услуга! Много по-рентабилно е да вложи малко пари в помпа сега, отколкото да мъчите детето и себе си с АМ! Това е моят съвет! УСПЕХ!  Hug
Пиаф, и на мен едното ми зърно е по-болезнено от другото, но засега Слава Богу нямам рагада! В тази връзка исках да попитам Асенцето, която сподели да мажем с ампула витамин С: По колко пъти на ден да се мажа и да го отмивам ли преди кърмене? Иначе аз се мажа с крема на Авент и съм много доволна.
Веч, идеята ти е страхотна Simple Smile Трябва да я осъществим!
Ирини, момичета, благодаря ви за съветите за коремните преси. Ще изчакам до 40 ден, а днес мъжът ми ще ми донесе стягащ колан. Взе го от сестра му и не знам дали ще ми стане, понеже тя е по-вискока и по-едра.
Сега започвам да си записвам въпросите към педиатърката, че като отидем на прегледа съм сигурна, че ще забравя нещо Simple Smile

# 114
Здравейте мами. Ние наниме сладко, сладко. Аз искам да ви попитам след като се нахрани вешето бебче хълца ли? Моя като се напапа и като му сменим папма и започва едно хълцане.....Нормално ли е?

# 115
Дойде и моя ред да ви се оплаквам! ooooh!
Днес дойде акушерката да премерим Елиас - не е качил и грам за 1 седмица от изписването ни от клиниката  Confused
Тя ме успокоява, че било важно, че не е спаднал повече. Ще идва на контрола в сряда.
А диването му с диване си хапва добре, ама къде отива това папане - Божа работа.
Много ми е терсене в момента, а да не ви споменавам, че ме тресе следродилна депресия и ми се реве през 5 мин.

Като ви харесва идеята, давайте още предложения за категории и си напишете коя за колко часа (минути) е родила, защото ще има категория Най-бързо изстрелян залп и Хамлет (за най-дълго раждане). Като си понапишете часовете, ще направя статистиката и ще я дам готова на Дими да я качи най-отпред.

# 116
Здравейте,подкрепям идеята за номинации,като може да направим и много други категории.
МИРКА,тъй като съм най-малката от всички мами,а ти след мен те чувствам още по-близка.Относно АМ,тъй като и при мен има услужнения и се наложи от дохранване да минем изцяло на АМ,без да съм чела много и на мен ми препоръчаха НИТРОЛОН.Вече отворихме 2 кутия и съм много доволна,защото Тони е сита,не получи обриви,ака по 2 пъти на ден,наистина много добре се разбива и не остават гранули,акото е жълто,точно както при кърменето и спокойно изкарва от 3 до 3.5 часа между храненията,а през ноща и повече.
Момичета,аз пък искам да ви питам докога трябва бебчето да се къпе всяка вечер.Питам,защото например снощи за първи път от 2 седмици,от как сме се прибрали Тони не се събуди за банята и ми дожаля да я будя.Спа си нормално,но мен ми е някак гузно,сякаш съм направила нещо непоправимо.Иначе всяка вечер между 20-21 часа си правим банята и след нея тя е наистина много спокойна.

# 117
Бубе, нормално е да хълцат. Не се притеснявай Hug

Мире, не може ли от продавалника да вземете. Има на Авент за по 30 лева. Иначе първо пробвай тази евтината, може да ти помогне Hug А това, че ти е намаляла кърмата, може и от умора да е, като чета какъв екшън е у вас. Не се предавай, имаш нашата подкрепа Hug

Веч, много готина идея. Давайте да ги измисляме Grinning Ето - аз родих за час и 45 мин. (сега като го сметнах, видях, че съм си спестила 15 минути в разказа)  от първата контракция до появата на бебето Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 16:49 от Григчо

# 118
Много ви благодаря Hug  bouquet Hug  bouquet Heart EyesАко не сте вие до сега можеше и да съм се хвърлила от някъде!! ooooh!
Много увереност и кураж ми вдъхвате!!! HugПроблема на моя дето ми иде да до колна докато сладко си подремва е,че той не бил сигурен аджеба как ще ме изцежда по-добре друга помпа!И като не е уверен в нещо за какво да го купува #2gunfire #Cussing outОтказала съм се да го превъзпитавам то това няма как да се случи!!
Иначе отивам и купувам още сега тази евтината помпа и ще видим как ще е!!Дано я има в нашата аптека!!
Мерси за съветите за адаптето-Лили,Жуже Hug
Ане де да знам не мисля че е от годините-един човек когато е неуверен и на 30 да е пак ще си е такъв!Аз съм си по природа такава!Все се притеснявам и мисля,че всичко оплесквам и нищо не ми се получава както трябва ooooh!Но пак добре се справям представях си го къде къде по-зле положението!Няма къде да се ходи майки сме станали а това е най-отговорната и трудна но и сладка мисия за една жена Heart Eyes baby_neutral

# 119
Здравейте, момичета!!!  Peace

Честито бебче на Стефина!!!

Мире, не се предавай! Всеки ден на кърма е ценен - аз се убедих в това лично, вярвам че важи за всички нас.  Praynig

Веч, идеята е  Peace

Искам да ви питам (извинявам се ако сте обсъждали), но КАКВО представлява "млечницата"? Защото по долната устна (отвътре) бебчо има едни бели петънца, които забелязах сутринта, но не се измиват?  newsm78
И другото питане - дали ни е рано за колики????  #Crazy Снощи плака от 6 до 8часа, но той по принцип не плаче - само яде и спи, а когато будува, оглежда наоколо. Вярно ли е изобщо, че може да почват коликите от 13-я ден (защото е едро бебе има коментари?  newsm78 )
Целувки и благодаря предварително!!!!!!!!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт