Инициативата на Pampers и Unicef - чиста загриженост или подъл маркетинг?

• 23 392
  • 369
  •   1
Отговори
# 240
Нямате идея какви глупости дрънкате. Ама никаква. Тук не иде реч за ваксина против варицела примерно. Иде реч за болести, от които хората умират.

Явно не си се 'похабила' да прочетеш всички подробности за заболяването, ваксината и превенциите, които си направих труда да систематизирам..  ooooh!

"Чукча не читатель, чукча - писатель" - както се казва в мой любим виц.

# 241
  • на плажа
 Иде реч за болест, която с добра хигиена и просвета би могла да се ограничи, а не да се натоварва имунната система на новороденото с една толкова тежка ваксина. Ако ваксините бяха ефективни нямаше да има болести, нали? Ако се огледате около себе си и разпитате майки, чиито деца са прекарвали заушка, шарки, коклюш ще се уверите, че по-голямата част от децата са били ваксинирани.  StopНяма нужда да ми обяснявате, че ваксинираните прекарват болестта по-леко.  hahaha Това просто не е вярно. Не знаете дали изобщо биха се заразили, ако не са били ваксинирани. Никой не би могъл да ме убеди, че отровните съставки във ваксината не дават реакции. Колко от вас са чупили термометър? Пуснете търсачката и ще видите колко паникьосани родители питат как да почистят отровния живак от дома, но същите тези родители " поемат отговорността" да го влеят в кръвта на детето си с поредната ваксина. Защо?

# 242
Чела съм ви вашата групичка достатъчно, прекалено сте крайни и фанатизирани за моя вкус, съжалявам. В тоя случай чукча наистина си остава писател.

# 243
Вие наистина ли си мислите,че част от цената отива zа Африка.Мисля,че се zаблуждавате.
Ваксините zа Африка винаги са били дарения от големите фирми и др.органиzации.
Целта,колкото се може повече африканци да бьдат ваксинирани с какво ли не, не опира до някакви центове от дарения с памперси.Това е смеШно.
Ваксините не струват толкова колкото си мислите.

В случая се манипулира отново сьс zатихналият интерес кьм ваксините.
Постоянно трябва да ни се напомня,че ваксините поддьржат живота на планетата и ниЩо друго.Това становиЩе е наистина zа сьвсем малоумни хора.И има такива,които вярват.

На мен ми направи впечатление следното от текста на Ива.И мисля,че в това е била основната цел на нейното лично желание.Раzбира се,го е сьчетала с неЩо "полеzно",zа да може раzноските да бьдат поети от друг.
Всъщност мисля, че възможността да видя тази част на света беше по-важна от всякакви рискове
Уважаема Ива,

Цитат
тетанус не успяха да ми сложат, защото, както писах преди организмът ми нямаше да ги понесе всички
.
Цитат
някои нямаха смисъл, тъй като имунитетът се развива по-късно, но организаторите на кампанията държаха да се направи всичко, задължително.

На едно бебе на няколко месеца се слагат над 15 ваксини и ги понася.(Вие zаЩо не сте рискувала Тетанус ваксина,нали в Африка вьрлува точно таzи болест?)
Бебето трябва да е zдраво иначе има риск от тежки реакции.Децата в Африка,по точно теzи,които ваксинирате са болни и слаби.Не могат да иzбират zа себе си.Знам и сьм виждал,как цели села в Африка бягат от кьЩите си,когато идват мисионерите на УНИЦЕФ и др.,zа да им слагат ваксини.Хората zнаят,че им се прави zло,но ги ваксинират насила.След такава мисия никой не остава да види какво става с децата и да регистрира колко са умрели и колко са се увредили.Те просто са умрели "от глад" и ваксината не била помогнала.Няма други аргументи zа тяхната смьрт.

Сама сте видяла,че някои ваксини нямат смисьл,но вьпреки това вьрвите против волята си и против zдравият си раzум zаЩото
"организаторите на кампанията държаха да се направи всичко, задължително"
Вие иzобЩо не zнаете какво сте си причинили zаради чуждата воля.Както и не zнаете какво е причинено на теzи деца.
Не zнам дали ви е иzвестно,но в Африка се ваксинира от 1961 година.Ваксините винаги са били предоставяни от самите проиzводители и не е имало "дарения",спонсори и тн.Наскоро Бил Гейтс "дари" милиони zа ваксини zа Африка.Ако погледнем стойността на теzи милиони в дни на рецесия,те не могат да покрият и една ваксина.Т.е. ваксините пак са "дарение" от компанията проиzводител."Дарението" на Гейтс е само театьр zа малоумните. Peace

Мен лично ме вбесява акцията на ваксиниране на вьzрастни хора по старческите домове в БГ.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 22:01 от Christian

# 244
Джули,скъпа,тук не става дума за вкус,а за самостоятелно мислене и задълбочена подготовка.В крайна сметка именно Памперс и всичките им кампании,реклами,игри и прочие търговски хитрости са виновни за една не малка част от боклука по планетата.Щом ти пука за децата на Африка, защо не ти пука за твоите и моите деца или дори за тяхните?
Да не споменавам от спестените пари от памперси колко ваксини могат да се купят.Дори храна,дори могат да се построи цял град от памперсите само използвани в София.
Не мислите ли че тези кампании,напомнящи колко сме болни и нещастни са твърде угодни за властта.Тези деца се държат гладни и болни,за да може да се водят войни без да се вдига излищно много шум.
Всъщност,ако щете вяврвайте,но четейки тук там,смятам,че африканките знаят как да се грижат за децата си по-добре от нас.Лошото е че някой е решил тяхната съдба и ние не можем да го спрем независимо дали ще ги ваксинираме,нахраним или образоваме.

Последна редакция: пт, 07 ное 2008, 11:19 от dimitriana

# 245
Ами хайде тогава да не ползваме памперси.Аз не съм специалист ,но в Памперс със сигурност има хора/лакари/коио са преценили за какво да отидат даренията.Е,ваксините явно са най-належащи.Всеки ден ни лъжа и мамят с какво ли аз съм щастлива,ако мога да помогна.
Джули Hug

# 246
Ох, говорите глупости Rolling Eyes Що не спрете да ползвате ток, знаете ли колко замърсявате планетата така? Като ще е бек ту дъ нейчър, да си е истинско  Tired

# 247
..........................
За връзката между консервантите във ваксините и аутизма зная - скоро правихме предаване за това. Не съм специалист обаче, а и като водещ не мога да бъда по всичко - затова каним експерти. Като човек и майка, обаче зная, че избирам с цялата сила на личнанта си отговорност, така, както я разбирам. Поех риска си и като личност и като родител. Всъщност мисля, че възможността да видя тази част на света беше по-важна от всякакви рискове. Отвлечената българка в Сомалия вчера, която също е част от хуманитарна мисия пък ме кара да си мисля обратното.
........................

След поста на Christian няма какво повече да се каже за тази кампания..

Лично към вас искам да се обърна със следното: едно е да поемате отговорност за себе си и собсвеното си дете, друго е да участвате в подобни инициативи. Вие, отразявайки мнението на организаторите на кампанията, манипулирате стотици хиляди безмозъчни домакини. Простете за определението, но съдейки по статистическата извадка от този форум, стигам до този извод.

Мащабите на отговорността са различни!
Можете ли да си позволите да поемете отговорност за всички ваксинирани по тази инициатива (с ваша помощ), и постарадли от нея, майки и дечица???

# 248
Ами хайде тогава да не ползваме памперси.Аз не съм специалист ,но в Памперс със сигурност има хора/лакари/коио са преценили за какво да отидат даренията.Е,ваксините явно са най-належащи.Всеки ден ни лъжа и мамят с какво ли аз съм щастлива,ако мога да помогна.
Джули Hug

Естествено, че лекари са преценили. Не забравяй, че лекари (и то специалисти на много високо ниво) работят и за тайните служби. Какво остава за тези, които взимат огромни заплати да продават ваксините на някоя фармацевтична компания..  ooooh!

Цитат
Ох, говорите глупости Rolling Eyes Що не спрете да ползвате ток, знаете ли колко замърсявате планетата така? Като ще е бек ту дъ нейчър, да си е истинско  Tired

Julie
, ако ресурсите на планетата не се разхищават, а се ползват разумно.., ако се минимализират замърсяванията (а това Е ВЪЗМОЖНО) и не се мисли единствено за материални облаги, човек няма да предизвиква екологични катастрофи в този мащаб. И би живял много по-добре..

# 249
multimodal, на мен тези неща са ми ясни, но наистина ли мислиш, че памперсите са най-големия виновник за замърсяването?

# 250
Те са един от многото. Не можем да ги изключим съвсем, но можем да ги ползваме разумно, а и да работим по матералите, така че да могат да се рециклират и да замърсяват минимално. Под разумно имам предвид да не оставяме децата си до училищна възраст да ги ползват, а да им дадем шанс за нормална човешка хигиена веднага щом са готови за това. Има данни, че този период може да се скъси доста.

Извинявам се за оф-топика.  Tired

# 251
Те са един от многото. Не можем да ги изключим съвсем, но можем да ги ползваме разумно, а и да работим по матералите, така че да могат да се рециклират и да замърсяват минимално. Под разумно имам предвид да не оставяме децата си до училищна възраст да ги ползват, а да им дадем шанс за нормална човешка хигиена веднага щом са готови за това. Има данни, че този период може да се скъси доста.

Извинявам се за оф-топика.  Tired
МИ аз не смятам това за оф-топик.Става дума за морала на компания,която застава зад кампания,а това все още има значение.Долкото съм чела памперс имат памперси за многократна употреба.Защо не ваксинират срещу продажбата на един от тях?

# 252
multimodal, на мен тези неща са ми ясни, но наистина ли мислиш, че памперсите са най-големия виновник за замърсяването?

Julie, не че са най-големия. Но точно компанията, която ги произвежда, се занимава с милосърдие в Африка. Точно, както и Avon, чиито парабени, химикали, петролни продукти и прочие в козметиката, се занимава с рака на гърдата. Или все едно някоя цигарена компания да дарява средства за борба с аутизма например. Това е, просто и ясно - подобни компании си купуват имидж, правят си реклама, увеличават печалбите си, без да дадат и лев, и без да им пука за децата в Африка. Ако това са отговорни компании, загрижени за околната среда и здравето на хората, ще започнат първо от своите продукти. Ето, има биоразградими памперси. Струват почти толкова, колкото и тези на Pampers. Какво им пречи да започнат първо от това? Ще ти кажа - искат се средства, сигурно за пренастройка на производството. Но на тях не им пука.

Ами хайде тогава да не ползваме памперси.

Искам да ти кажа, че това е напълно възможно. Но се иска по-друго мислене за цялата работа. Теб, например, не те ли вълнува, че детето ти докато порасне, купищата памперси на боклука ще са станали с гигантски размери (те още сега са). Че всичкия този боклук трови почвата, от там водата, от там отново се връща при нас и ние го ядем и пием. Да, не са само памперсите, но темата е за тях. И детето ти един ден ще яде и пие 100% пластмаса и химикали.

# 253
Щом "естествен" , "живот" , "природа" вече станаха мръсни думи, какво да си говорим вече..

Положението изглежда неспасяемо за съзнанието на мнозинството.

ХОРА, СПАСЕТЕ СЪВЕСТТА СИ!!!!

# 254
Тонът много згрубя!Аз пук си имам право на мнение,не мога ли да се изкажа?Мисленето ми не  е толкова глобално като вашето!

Общи условия

Активация на акаунт