Августовските котанки мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят

• 13 870
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Добър ден!   bouquet
Честит празник на всичките ни месечинки! Марулка, Анна , Александра и Даниел!  bigdance2
Да са живи и здрави рожбите ви и много да ви радват мамета!
Нашия конюктивит се пренесе и на другото око  Cry иначе нищо ново за отбелязване! Приятен ден!

# 166
Нашия конюктивит се пренесе и на другото око  Cry

Ей, това нашето и вашето вече не се трае ! От изписването все гоня Гаргалчо с памук в ръка, то не бяха капки, разтвори, кърма, преварена вода, масажи  Sad Записахме час при кинезитерапевт да видим той какво ще ни посъветва. Канали ли са, конюkтивит ли е...

Пораснаха ни децата, брей ! Все по-усмихнати да стават Салатка, Баничка, Александра и Даниел  Heart Eyes

# 167
Малчева, някъде четох една теория, че бебето докато суче се образува кърма в реално време така да се каже  Mr. Green. Склонна съм да вярвам, защото миналата седмица едната гърда ми беше непрекъснато празна, дпоред мен, пък бебчо си ядеше с апетит. Сега същата ще се пръсне в резултат на усиленето сукане миналата седмица.
Режим нямаме, ама никакъв. Обаче почти винаги 10 мин преди бебето да се събуди, на мен млякото ми идва ....
Сигурна съм, че ей така без никаква причина, млякото не изчезва.
Изобщо откакто прочетох, че жени никога не раждали са кърмили осиновените си деца, не смятам да се задълбочавам по темата имам ли или не мляко Simple Smile Между другото те отначало ползват една джаджа с тръбички, с която бебчо хем от шише пие хем суче от гърдата в същото време.
Ние сме неразделно свързани почти денонощно. все сме на ръце, без в тоалетната де... Нощем бебето е на селф-сървис, т.е. спи до мен и като и се прицока, цока. Само се премествам от другата и страна от време на време, за да ползва и двете гърди.
Тя е на гърда, когато и е студено, топло, неспокойно спокойно, за приспиванее , за събуждане, за ходене по нужда ... Т.е както беше казал някой велик бебе-експерт ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕ СЪМ АЗ.
Стели-Мели, малките бебета цокат повече, всякаш искат да догонят големите.
Коте, Миши, и ние вчера за пръв път ходихме на гърне. Ние още преди да се родим искахме да не ползваме памперси прекалено дълго заради проблемите, които остават скрити от родителите, ЕБХ-то по тоя повод ме заинтригува, но първо беше кърменето... сега искаме и ние да ходим на гърне.
Имаме обач проблем с придържането. Легнала по гръб в ръцете ми нещо не и е удобно  newsm78
ЧЕСТИТО на Аничка, Марулка, Александра и Даниел.
п.п. Окот ни рязко се подобри като забравих два дни да го чиста с преварена вода и разтвори. Дано да се излекуваме, че ми писна Praynig

# 168
  • Лондон
честито на Марулка, Анна , Александра и Даниел! Да са ни живи и здрави!
И на граци също! Браво на вас бе - отличници! Изпьлнили сте петилетката за една година!  Wink Много сте сладки! Така да продължавате и занапред!
Буби, вие Борката на първата нощ ли го направихте? Нещо такова излиза според моите изчисления  Wink
И на Феб честито за Монката - малкия храбрец-хубавец!

ссиебер, съжалявам за вашите трудности! Дано скоро се оправите!

Ние вече сме във Варна след като изкупих Инфакола на летището Laughing и кърмих геройски в самолет! Дребуса беше за пример - не гъкна! Посрещнаха ни с букети - целия род беше на летището! Примират бабите и роднините от кеф, а нашето съкровище ги залива с усмивки!

Преживяхме пожар на първата нощ - запали се един апартамент до нас, а вчера бяхме на разходка в Морската градина, където са сложили едни ужасяващо кичозни изкуствени палми...  Shocked

Всички се ужасяват колко съм дебела  Confused - спират ми обилното ядене от днес и ще ме записват на местния фитнес... казаха, че докато дойдел мъжа ми за Коледа трябвало да съм като модел на Victoria's Secret...

Ами това е от мен накратко! Приятен ден! Ние излизаме пак, че времето е супер!

# 169
ея, не си ме разбрала,/или аз не съм се изразила правилно/  3-4 месеца преднина пред Граци, които празнуват годишнина Peace но пак рано си дойде откъдето и да го погледнеш, но пък е живо доказателство че хубавите работи идват изневиделица Mr. Green

а иначе теб са те подложили на тормоз по български- докато не заприличаш на Малина, Галена и прочее да не си си показала носа на главната  Mr. Green как не те е срам да си гледаш кефа кгато е от такава важност да си слаба.. Laughing е, успех де, не е лощо човек да си влезе в старите дънки, Peace Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 13:35 от malkabubi

# 170
Брит,
къде го чете това за майките, които кърмят осиновените си деца, да не вземат някакви хормони?  Shocked Направо ме шашна! А за малките бебета, че ядат повече е ясно, ама нашия герой нали се роди 4 кг., първия месец стана 5 кг., та се чудя какво си наваксва  ooooh! Днес цял ден яде през 2 часа, тоест от снощи в 22.30 започна одисеята... Rolling Eyes Ами аз направо умалях, какво ли не си мисля вече... ooooh! Как искам и аз да се наспя поне за 6 часа...  До сега геройски го раздавах и си скачах без проблем по нощите, но май взех да умалявам... Tired
А защо не искате памперси не разбрах? Защо от сега ги мъчите на гърне, не е ли по-добре като се научат да сядат от 6 месец някъде...  Thinking

Интрига, и вие ли сте от денонощно свързаните?  Laughing

Ея, добре дошла у дома! Home sweet home!  Hug  За дебелината не се плаши, не си само ти.. Аз имам да смъквам поне 15 кг, а при добро желание и 20 (за да се включа и аз към моделите  на бельо). За сега обаче, заради кърменето го докарвам само на гръдна обиколка 105 см, лошото е, че и на долу мерките се запазват  Joy

Трябва да си направи един албум със снимки преди и след, като на Телешопа  Crazy

# 171
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте, като четох поста на Брит, все едноаз съм го писала. И ние нямаме никакъв режим, кърмим се когато поиска, през нощта спи до мен или върху мен и си се самообслужва, а аз спя Grinning Будя се като ме захапе по-силно и се обръщам на другата страна, премествам я и нея, за да ползва и другата гърда. Само дето сега вече е по-хладно и ми се схвана гърба, понеже съм по цяла нощ с вдигната блуза на врата и оголени тенджери Mr. Green А през деня се носим постоянно на слинг, дори и в тоалетната си я взимам, но такова спокойно бебе няма, и аз съм доволна. Обаче като я оставя сама, какво чудо настава, из целия квартал се чува недоволстовото и. Като е на слинг не ми пречи изобщо  да готвя, чистя и т.н. Навън се кърмим където ми падне, имам си една пелена и много добре се забулваме с нея.
А по въпроса за "празните" гърди, в повечето случаи е измамно усещането, сама се убедих, като взех назаем от приятелка бебешко кантарче и правих пробно кърмене от привидно абсолютно празна гърда-резултатът беше погълнати 160гр.
За захранването мисля максимално да го отложа, докато бебето е готово. Поврвайте ми, те сами си показват кога са готови. Аз с баткото бях решила 5-6 месец да захраня, да ама той не ще и не ще нищо различно от кърма, плюе, дави се и се отказах. Като навърши годинка само на кърма, сам започна да се заглежда по трапезата на възрастните и да примлясква, и така започнах да го захранвам. И мисля че не сбърках с късното захранване, понеже аз не съм кърмена и си страдах дълги години от купища алергии.
Но пък мойта приятелка, която също искаше нейният бебок да е на изключително кърмене до годинка, не и се получи. Малкият от 4-5 месец започна да си иска от храната на възрастните и да пищи, докато не му дадеш нещо, и така се отби на 10 месеца, та явно си е и до дете.
А до това, че се изчерпвали запасите от желязо след 6-тия месец, ако е само на кърма хич не е вярно. Аз с баткото, за да си нямам неприятности с педиатърката, все и казвах, че и спазвам указанията за хранене и захранване, и като на 12 месеца му направиха изследването на кръвта, се оказа, че в цялата и педиатрична практика не е имало дете с толкова висок хемоглобин. Похвали ме и каза: "Ето,една майка да ме слуша какво препоръчвам и виж сега резултата колко е добър".  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Сега с малката сме при същата педиатърка и пак мисля толкова да я слушам  Mr. Green
Айде стига съм писала, че се улях Grinning
Направих самостоятелно албумче на Михаелка, който иска да ни види  Grinning http://www.snimka.bg/album.php?album_id=295094&pid=8213351

Честити месечинки на адашката Михаелка, на Анна, Александа и Даниел!!!

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 14:41 от mama_galka

# 172
В Книга за кърменето го пишеше. Доколкото разбрах не взимат хормони. Просто сукането по начина който описах при достатъчно упоритост води до съответния резултат. Самото сукане предизвиква  образувнето на съответните хормони.
За гърнето , твърди се че бебето изначало му се иска да е чистичко и колкото по-рано се почне толкова по-лесно. Памперсите пък са си удобство.. и човек се увлича. Ако има някакъв проблем, родителя по-трудно го забелязва в ранна възраст, когато обикновенно е по-лесно преодолим. Аз и на 6 месеца съм навита Simple Smile
Както каза Котето, едно дете имам... , каква ми е работата Simple Smile

# 173
честита 2-ра месечинка на всички празнуващи днес бебоци!
да растат живи и здрави и да радват мама и тати!
 newsm04 newsm38

аз пък да се оплача, 4е сме в омагьосан кръг със заспиването вечер. Много трудно заспива, независимо от това че не е спала цял следобед например. То е носене на ръце и хранене през 30 мин.Заспива чак към 11-12 или 1 4аса. Спи до 6-7, хранене и спане пак докъм 10. И аз спа с нея, че то иначе не се издържа.
и още нещо, вече втори ден не е акала, при условие че досега не е имала проблем с това  Thinking

Поздравления за всички които празнуваха през отминалите дни, Грациана и Мони на Феб   bouquet

Милото бебе Емчо да се възстановява по скоро!   love001

Ея, вие взехте ли си количката и столчето за кола в БГ. Интересувам се, защото и ние смятаме да летим някъде март и се чудя как стои въпроса с толкова багаж в самолета.Плаща ли се нещо допълнително? Бебето в самолета в столчето за кола ли стои или гушнато в теб? Приятен престой в БГ!

# 174
  • В чуден свят с четири Слънца
и още нещо, вече втори ден не е акала, при условие че досега не е имала проблем с това  Thinking
Спокойно, това е часто от процеса на съзряването на стомахчето, някъде по това време започват да усвояват по-пълноценно храната и затова разреждат аканията. И при Михаелка е така, докато до скоро акаше на всяко кърмене, т.е. по 16 пъти на ден  Shocked, сега ака през ден, но пак си е рядко, както преди, но на количесвто е...нямам думи Shockedголямо омазване.
Щом не ака запечено, няма повод за притеснения, дори и да пропусне няколко дни.

# 175
и още нещо, вече втори ден не е акала, при условие че досега не е имала проблем с това  Thinking
...докато до скоро акаше на всяко кърмене, т.е. по 16 пъти на ден  Shocked, сега ака през ден, но пак си е рядко, както преди, но на количесвто е...нямам думи Shockedголямо омазване.
Щом не ака запечено, няма повод за притеснения, дори и да пропусне няколко дни.
Гале, все едно това са мои думи, Кирил ака даже и през 2-3 дена, пак си е рядко акото, но пък на количество...   261uu

# 176
Аз досега нямах никакви проблеми бебчо да си цока навън,  но онзи ден като излизахме ни наобиколиха едни цветнокожи... Надявам се тази седмица вече и ние да се уредим със слинг.

# 177
Здравейте мацки!

Честите месечинки на малките на зайковци-байковци. Да са ви живи и здрави и да ги нацелувате по петичките от мен и Мони  love001

Чета темата за храната и дали тя стига или не на бебчовците ще си е все на мода  Wink. Късмет и упоритост на изцяло кърмещите майки. Няма наистина по-добро от кърмата, НО АКО БЕБЕТО Е СПОКОЙНО. Това е вече моята философия. Аз имам вече друго бебе у дома ако щете ми вярвайте. След едномечена мъка да се стимулираме, ядене през половин час, през час а до два трудно издържаше без значение ден ли е нощ ли е и след като почнах да дохранвам това дете се промени пред очите ми. Спи спокойно, смее се, гука и само си заспива понякога на разходка. Пу пу ..да не му е уроки. Вечер прави вече почивка от по 6 а веднъж и 8 часова пауза...бях шокирана-стоях в леглото и неможех да повярвам. А какъв тормоз беше-не спираше да плаче. Сега го кърмя колкото имам и дохранвам. Да ви кажа това за празните гърди може и да не е илюзионно /аз пак изхождам от моя си опит/ Мони беше на 2 месеца и половина когато вече твърдо бях решила, че нещо не е наред с нашето хранене и направим пробно кърмене-е беше изял 70 грама само и то с голям зор. А да виси както казвате върху гърдите при мен не стана. Храната трябва да се получи сега и на момента...никакво сукане на прани обороти докато слезе пак неможе да се получи. Та бебета всякъкви и както каза Марта май правило няма. Той сам ме научи какво иска. Най-важно е детето ми да е спокойно и това е .
Момичета, споделете как разбирате кога бебчето ще ачка та успявате да го изхождате в гърне или легенче. Найстина съм заинтригувана, защото и аз чувствам че тези памперси не са никак полезни. Малко цветно ще прозвучи, но като сваля пампата на дребчо и ташкуните му са като спаружени милите, сякаш никакво проветряване няма, макар да не се подсичла до сега нито веднъж.

Таничка и аз се радвам да те "видя" отново!  Hug

Ея, добре си ни дошла  Hug. Ако останеш позадълго и искаш, ще се радвам да се видим някой път. Аз до края на тази седмица имам пак ходене насам-натам по консултации и изследвания, но за другата или когато решиш съм налице. Разбира се ако има и други желаещи от Варна може да се сформираме.

Момичета, нещо искам да ви питам за тези ваксини. Ние още не сме правили нито една, освен тази за хепатита още в болницата, защото още оправяме пустата жълтеница и така. Та питанката ми е за Пентаксим-а...нали тя е за тетатус-а и не тя влиза по ЗК, а се закупува допълнително. Леле дано не съм написала много глупости-не ми оставаше грам време да почета за нея а на консулта влизаме и излиаме за около 5-10 минути, та никакво време не остава. Благодаря предварително!

Имаше и още нещо...но пак забравих..

Ами това е засега-цунки от нас и доскоро...

Ея, и ние вчера бяхме на плажа при "изкуственните палми"...но очевидно сме се разминали щото щях да те мерна вярвам...

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 15:16 от Feb

# 178
Привет и от нас
Ходихме на консултация,биха ни ваксината и съм изумена Rolling Eyes
Габи е качила 700 гр.за 33дни,малко са за мен ,но лекарката каза че може да си навкса този месец.Според нея е защото правила паузи от 7 часа през ноща и била гладна.Каза да давам от двете гърди по начесто и да пробвам с 60мл добавка Rolling Eyes,ако ги хапне ,значи че не и стига млякото.И най смешното #2gunfire,да съм я будила на всеки 2,5-3 часа да я храня и да я заведа другата седмица пак да я притегли.Абе как ще го будя това спящо кротко дете #Cussing outОтказах и и ме изгледа странно #2gunfireМи то ако е гладно няма ли само да се събуди и да потърси newsm78трябва по 25грамада качва на ден
Странна работа,незнам какво да си мисля вече,стига ли и ,не и ли стига ,гладна ли е не е ли newsm78

Честити месечинки на всички кото имат днес  bouquet

# 179
Стели–Мели, споко Simple Smile Никой не е луд да сложи 2-месечно бебе да седи на гърне. Ние сме с пелени така или иначе, обаче тя не може да се изака в пелените, мъчи се и се оказа, че ако я хвана за крачетата под тазобедрените стави с гръбче легнало на ръцете ми (не мога точно да обясня позицията с думи), се изаква над едно легенче за нула време. Феб, усещам я като започне да се пъне и да мънка (обикновено насън), става неспокойна, не се събужда, ама рие в чаршафите. Или както се кърми, пуска гърдата и се извива назад и плаче. При нас работи безотказно. Понякога хващам инцидентно и някое пиш, но там не ги следя толкова. Откакто правим така, не се гърчи по цели дни, както правеше преди това и всички казваха, че били "колики"  Rolling Eyes

Иначе мен памперсите с нищо не ме кефят - от маркетинг и реклама до самия продукт. Скъпи са, внушава се на родителите, че без памперс не може (понеже ние с памперси сме гледани, нали), вредни са - съдържат около 200 различни химически съединения, които да превръщат течността в гел, вредни са и за околната среда - разграждат се между 150 и 900 години (помислете си колко отдавна ще сме си отишли, а нааканите памперси на милиони бебета още ще ги има), измамно "лесни" са - много деца ходят с памперс до 2-3 годишна възраст, защото е удобно на родителите (и така кръгът се затваря - едно безкрайно наливане на пари в една индустрия). Ми, не ме кефи. Има вече удобни алтернативи, които не поглъщат цялото време на майката в пране и гладене. Смяната на памучните пелени отнема може би 20 секунди повече от смяната на памперса, после ги пере пералнята, а не аз на ръка, така че хем природата е опазена, хем на Марулката дупето  Mr. Green

Нашата количка се оказа супер безполезна придобивка. Реших днес да излезем с нея за разнообразие, ама си увих слинга за всеки случай и добре постъпих. Заспива в слинга, като реша да я сложа в количката, за да почета на някоя пейка нещо се буди и започвада мрънка. Това упражнение го повторихме 3 пъти и накрая ми омръзна и се прибрахме. До края на слънчевото време ще стана 45 кг от обикаляне на квартала Simple Smile Докато си дойдем, пак беше заспала в слинга и сега спи тука върху мене, докато пиша.

Галка, страшен бонбон е адашката и май много прилича на баща си Heart Eyes А пък баткото прилича на мама Simple Smile класика Wink
Михаела вече не иска нощем да спи по корем върху мене, спи настрани до мене и я местя и аз за смяна на циците. Но не яде толкова често, по-скоро слива хранения, но понякога са само  5 на ден, макар че те траят по час и половина...

Феб, за ваксините - пентаксимът е за (или по-скоро против) тетанус, дифтерия, коклюш, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б. Касовата ваксина е тривалентна - тетанус, дифтерия и коклюш, а полио поставят отделно. За съжаление дава много странични реакции и аз не смея да я сложа. При нас пентаксимът е около 60 лева плюс/минус в различните аптеки - аз го взех за 55 благидарение на Мелфин   bouquet Слагат се три поредни през един месец.

цветелинка, не знам дали е умно да започвате добавка. Хедра го беше обяснила някъде, че от шише всяко бебе ще изпие почти неограничено количество и това изобщо не е показателно дали е гладно. Просто механизмът на сукане от шише е такъв, че бебето засуква и трябва да преглътне, но с преглъщането автоматично засуква следващата глътка и трябва да я глътне и нея, за да не се задави и така - докато свърши млякото. Според мен 700 грама за месец са си съвсем окей, но ти си знаеш. Аз бих се ориентирала по това дали пишка и ака достатъчно и дали е спокойна.

Тъй  Mr. Green дали се изказах компетентно по всички въпроси вече  newsm78 Ако не съм, пак ще се включа  Joy

Общи условия

Активация на акаунт