Августовските котанки мъркат, пеят, а пък котарачетата им се смеят

• 13 871
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Здравей Пиаф  Hug
Добре дошла, пускай повече инфо, за да те добавим на първа страничка, че както си ми и близо в Ямобол, може и да се запознаем!  Flutter За хранене не ме питай, паузи прави, ама си ги наваксва, яде си по 7-8 пъти човека  Mr. Green

# 151
  • София
Миличкииии, здравейте Hug
Много ми липсватеее..
Сега сме при моя си тати да ги видим със систъра какво правят та реших да ви пиша..
Да ви се оплача от ония интернет доставчици - чаках ги 2 седмици да ми пуснат нет, оказа се, че трябва лаярлес и мъжо купи, направиха си те настриките и мъжо трябваше да направи настоиките на рутера вкъщи.. да ама не рутера не бачка и утре ще го сменя да видим аджеба ще имам ли аз някога интернет или не.. Thinking

Сега е ред да ви се похваля - малкия вече няма запек fingerscrossed и това, от както минахме на Лактана Био 1. Е няма по-златно АМ от това.. детето си е добре, не се гърчи вече и му харесва..
Така, че искрено препоръчвам Лактаната на мамите, които се чудят какво АМ да дават на бебоците Peace

Искам да ви питам - от извесно време ни почнаха гадните колики и давам Саб Симплекс - сутрин 12 капки, вечер 20.. и вече е много по-добре.. днес не съм му давала, мисля да му давам вече само вечер по 25 капки. Вие какво мислите?

Честито на всички, които са имали повод за празнуване. Много здраве и щастие желая на всички  bouquet

# 152
Добре дошла на Пиаф! Което ме подсеща че аз не съм се представила на юлските мами, а всъщност родих юли  Laughing За храненето моето момче яде по 6 пъти, но понякога са и 7. Нощем задължително прави дълга почивка, но ние сме само на АМ, така че....
Стелче пуснах метлата, мила. Просто заразях всичко на вили и на могили и си грабнах дечицата и в парка!  Wink
А след като излапах и един сладолед и вече настроението се качи съвсем на макс! Така, че рецептата сработи, с тая разлика, че сега дописваме домашното а още не са къпани и двамата, таткото тропа с вилица по масата и ей такъв купон е при мен!  newsm50
Дара е прекрасна!
Стели Мели оправяй се бързо мила, а относно цеденето и даването с шише и при нас беше така, ама уви като се разболях и това пресъхна от високата температура  Thinking
Буби аз на Денис му давам от готовия чай от копър на Хип, така че не мога да дам рецепта, сори  Sad
Интрига завръщай се бързо! За коликите аз вече давам само Био Гайа-та. По 5 капки на ден!

# 153
Здравейте от Благоевград. Бях забравила що е това помощ и сега ми е малко криво, когато майка ми ми каже да си почивам.
Благодаря ви отново за милите пожелания.
Дара е стнала много сладко дете.
Мисля тук да съм на 'СПА" тоест да се наспА Simple Smile Ще видим.
Валени, ако иска може да ми пише на лични и ако е свободна да запознаем децата. Градски сме си.
Лека вечер от нас. Много целувки. Дони, Асе ще ми липсвате, но следващата седмица ще възстановим срещите.

# 154
  • Бургас/Пз
Добре дошла на Пиаф!!! Hug

Граци, гледай хубаво да си починеш, макар че като те чета, май няма да изтраеш много време някой друг да се грижи за малката. И аз съм така, майка ми беше в Бургас, ама аз все гледах аз да се оправям с бебето, тя по-скоро май повече помагаше за каката, че и покрай нея си е голям ангажимент - училище, танци, английски, зъболекари, не е истина просто, добре че майка беше тук.

Вчера правихме питка и ние. Много весело си изкарахме, имахме си и ния фея, която ни пожела много хубави неща. Ще кача тези дни снимки.

Пиаф, моят син все още има много неориентиран режим. Имаме дни и с 6 храненета, но имаме дни и с 8. Вече поне от 21ч до 2.30-3ч не се храним, но после задължително след 3ч яде в 6ч. Много през следобяд яде на четири часа .

Аз да ви питам дали вашите деца спят между 6ч и 9ч вечерта. Ние пропускаме, и ако се е събудил към 5-6часа, вече към 8ч не се трай, така му се спи. Обикновено тогава го подготвям за банята и докато е гол и във ваничката е добре, но после докато го облека е ужас просто. И естествено заспива на гърдата и се храним по сумати време докато се наяде. И се чудя какво да направя дали да не го къпя по рано или пък да го слагам да си поспива преди къпането, ама той пък в повечето случаи не иска да спи newsm78 newsm78 Изобщо един омагьосан кръг.

Честито дипломиране на Стела
!!! Да си жива и здрава и да се реализираш много успешно.
Аз така бях с голямата ми дъщеря и знам колко е сладко да знаеш че вече си приключил и едновременно си се справил с гледането на малкото човече.

# 155
Добре дошла на Пиаф!!! Hug

Граци, гледай хубаво да си починеш, макар че като те чета, май няма да изтраеш много време някой друг да се грижи за малката. И аз съм така, майка ми беше в Бургас, ама аз все гледах аз да се оправям с бебето, тя по-скоро май повече помагаше за каката, че и покрай нея си е голям ангажимент - училище, танци, английски, зъболекари, не е истина просто, добре че майка беше тук.

Вчера правихме питка и ние. Много весело си изкарахме, имахме си и ния фея, която ни пожела много хубави неща. Ще кача тези дни снимки.

Такава съм, а не бива. Не искам детето ми все да е скачено за полата ми. искам да е социално, но от друга страна като го гушкат и мачкат баби и дядовци и после с мъжа ми се виждаме в чудо докато влезе пак в ритъм. незнам защо всички разбират гледането на бебе да е все в ръце. Ния плаче понякога като е в ръце, а те вместо да я оставят на мира я дондурят още повече. Като я оставят в леглото и тя се успокоява, ама като и стане скучно и привиква жално, ако някой върже върже. Ни така, ни така.

# 156
graciana муцка наслаждавай се на почивката, а ние с Асето те чакаме и ще давиме мъката си по теб с  beer3 и   food002  newsm47
Отивам да спя, че не знам кога ще ме събудят, най-вероятно скоро, защото яде в 7.30 за последно, хайде до утре  Sleeping

# 157
Здравейте в тази късна доба!

Аз малко ще ви се олача, ще ме извините, а който иска да не чете - няма да му се сърдя Wink
От едно известно време с малкия сме изпаднали в един странен, да не казвам по-силна дума, кръговрат! Става въпрос за кърменето. Може да се каже че го кърмя през 1 час! Вече си мисля че този малък юнак няма наяждане. Последната седмица на 2-3 пъти ми се наложи да му давам добавка, защото гърдите ми бяха празни. Ами то постоянно да виси на тях.... Crazy Най-пресен пример:тази вечер в 21:00 хапна 120 мл, в 22:00 изпразни до шушка една гърда! Чак тогава заспа и то "с уговорки". Незнам дали ще мога да издържа и въобще колко ще издържа? Thinking Не мога да изляза никъде за повече от час, ако изляза ми звънят да се прибирам. Не можем на разходка да излезем...., щото разходките около блока и близката градинка - то пък това разходка ли е? Вече почвам да издивявам! Струва ми се ,че малкия все повече свиква с присъствието ми и като го оставя за повече в кошарата и мрънка. Не мога да сваря да готвя, да шетам и т.н. и т.н. Незнам, ако мъжа ми не ми помагаше толкова много - направо да се гръмне човек!
Кажете ми някой ако знае , има ли начин да въведа някакъв режим... , че то вече не се издържа. Или как кърмата ми да го засища за по-дълго време? или и аз не знам вече. Чакам с нетърпение петък (консултация) да го видя как се движи с килограмите... Често се замислям за Котката - и тя беше май така като мен, но пък при нея това не е проблем.
И се замислям за захранването... Трябва ли да изтърпя всичко това още толкова много време?Имам предвид късното захранване. Пък и те тези американци...(ам. схема четох) ooooh! Много далечна ми е тяхната схема и някак ... абе определено много неща от нея не ми допаднаха. Определено няма да я следвам плътно точно нея! Свършвам, че пак ги надиплих едни...

Специални поздави на Емчо-Семчо. Бързо да се оправя! Heart Eyes

# 158
Малчева, много сме тук така Simple Smile И Брит, Миши, а и Мама Галка, ако се не лъжа  Grinning
На мен не ми е драма, ама аз си нямам друго дете и друга работа. И за изпит мога да чета, докато ми виси за циците.
И аз не излизам без нея, основно защото не искам някой да я храни с шише, а само мъжът ми е навит да се мъчи с лъжичката. Ама ей на, снощи бях канена на РД на шефката, но него го няма и не отидох. Обаче цяяяяяяял ден скитахме с нея по центъра и после довършихме разходката тука в бизнес парка  Mr. Green Аз си кърмя, където дойде, в общи линии.

Ти защо не кърмиш навън, притесняваш ли се? Ако имате кола, можеш да кърмиш в колата.

Мисля, че е въпрос на нагласа.
Ако не можеш да изтраеш с късното захранване до 6. месец, оитай поне да имате 4 навършени и тогава. Виж темите за "педагогическо захранване" в Кърмаческия.

Иначе за режим акъл не мога да дам  newsm78 Ея четеше някаква книга с режими, да сподели.

И не се отчайвай, временно е! Според мен дребният е в растежна фаза и така си увеличава добива  Mr. Green Не бързай да дохранваш, ако имаш нерви. Иначе задължителни неща няма  Hug Heart Eyes

# 159
Здравейте милички,
отново съм на линия, гърдата ми се пооправи, даже почти е добре, но снощи моят дивак яде цяла нощ през два часа, като се има предвид, че виси по половин час и спи час и половина... Tired Така, че Малчева, дръж се мила! Много сме, силни сме както каза Котето  Wink Това, което аз установих снощи обаче малко ми изясни нещата, вярно, че на 2 месеца трябва да хапват 120 мл ( при 7-8 кратно хранене), ноооо Кирил иска повече, нали заради гърдата си се цедя два дена и давам с шише, забелязвам, че човекът си излапва и по 140-150 мл, които му стигат за около 2.30 - 3 часа. Пък може и, както Котето каза, да му е такъв периода "гладнишки".

Ссиебер, не знам защо бях пропуснала да прочета поста ти, направо ревнах, то нали са ми и е повече хормоните, пък и аз съм си такава... особено, когато става дума за дечица! Радвам се, че вече сте по-добре! От сега нататък само хубави новини да ни носиш!  Hug

Граци, Валени - много ви е хубав града, моята леля там учеше едно време и като малка всяко лято ходехме с майка ми, имам много мили и красиви спомени, но най-вече си спомням центъра широк и зелен, и подскачащите фонтани пред Американския  Flutter

Ани_d, аз като Космополитън уомън  Sunglasses и до Бургас често отскачаме семейно, да се порадваме на моренцето и да се поразходим, може и с теб да се запознаем! Това важи и за Теди от Търново, че сега както сме в Павликени, Търново ми е близичко и си ми е слабост, че нали там изкарах студентските си години Heart Eyes Проблемът е, че когато сме цялото семейство и е прекалено "весело", особено с растящия щур Вальо  Crazy

Мамадона, я разкажи малко с цеденето как ставаше номера, за през нощта имам предвид? И изобщо как цедеше, от едната гърда за хранене или от двете всеки път? Дано при мен да е временно  да не свикне с шишето, въпреки че това, от което му давам е с много малка дупчица?

И във връзка с храненето, не трябва ли по-едрите бебета да изяждат повече, и ако да на какви килограми колко мл трябва да изяждат?
  Thinking

И да не забравя: Таничкааа, добре дошла! welcome  Mr. Green

# 160
Здравейте, милички  Hug!

Ние пък сме в омагьосан кръг на носенето и заспиването на ръце. Моето толкова сладко и добро бебе взе да заспива на ръце. Първо се почна с вечерите, когато Ники си е вкъщи и като говори и Калоян взе да не ще да спи. Сега и през уикенда - същото - цял ден никакво спане, освен когато е навън на разходка. Вярно, че за сметка на това през нощите спи, ама преди през деня си беше спокоен и си заспиваше сам. От горе на всичкото и като че ли има пак колики, щото като го държа и се свива и гърчи. Аз само се канех да спра да му правя чайчето, а не спрях. Но той и почти не пие - ей сега пак ще изсипя пълно шише за да го сменя.

А иначе за яденето какво да ви кажа. Нощем спи вече по 8 - 9 - 10 часа, като само от време на време се разпъшка и аз му давам биберона да се успокои. Но пък за сметка на това през деня си наваксва като яде през около 2 часа, само като е навън и спи е през около 4, а може и 5 часа. Но аз засега така съм по-спокойна, та да не тръгне да намалява кърмата. Но иначе си расте и то видимо, така че съм спокойна. На консултация и на ваксина сме вдругиден, дано да се потвърди това дето си го мисля (че расте и си наддава).

Граци (Ани), на всяка цена трябва да се видим и запознаем. Много ще се радвам! Ей сега ще ти пиша и на лични.

ssieber, много кофти това с Емо. Дано сега вече всичко да отминава и да няма повече подобни болежки в бъдеще! Hug

Май това е от мен за сега. И не забравяйте, че за да се успокоят бебчовците ви, първо трябва да се успокоите вие (не че аз успявам винаги да го правя това, де).  Hug Heart Eyes Laughing

# 161
обро утро и от мен Hug

благодаря за рецептата за чая, сварих го, сега съм в чудене кога да го давам-преди хранене или като се разплаче силно и съм сигурна, че са коликите newsm78

Стелка, настроението е по-добро и определено се влияе от слънцето  Peace но и гърдата не ме боли както преди и сме закърпили положението с храненето добре според мен засега

Граци, да си починеш Peace и аз не съм свикнала някой да ми помага, и си представям какво ти е, обаче възползвай се от СПАто Mr. Green

много хубав уикенд, дано временцето остане толкова приятно слънчево есенно ..

бланш, как сте с разходките днес, ние още нямаме график, може и по-рано да излезем ако много се размрънка, макар че аз едва ли ще съм готова със задачите тук преди 1.30-2, ако решиш звънкай Peace
сега бягам да видя какво толкова се кара малкия на играките Laughing

# 162
Буби, чайчето го давай вместо вода. Ако се сещаш (щото аз не винаги) най-добре е след ядене по 2-3-4 глъдки - хем да си изплакне устата, хем да му помогне да се оригне и да си изкара въздуха. Преди ядене - недей, че ще повръща. А през останалото време както си му даваш вода да пие. Аз на Калоян сега почти не му давам, освен когато съм сигурна че не е гладен и не знам какво му е. Но като беше жега му давах повечко.

# 163
  • София
Добро утро и от мен  food010

Възползвам се от момента, че младата леля има желания да нахрани Мартин, а той пък от своя страна нещо и ръмжи докато тя му дрънка глупости Joy

Steli_Meli, при нас положението с храненето е същото. Яде вече по-голямо количество и огладява по-начесто. Незнам защо!? Thinking Абе бебешка му работа Mr. Green
Коте, mamadona, Steli_Meli, благодаря за топлото посрещане Hug

Видях, че сте обсъждали методите за предпазване - та на мен днес май ми дойде МЦ за втори път, от както родих. Моята доки ми изпиза хапченца и за сега съм спокич Wink

Ние ще ходим на 20-ти да ни бият Пентаксима и да видим колко много сме пораснали, че минали месец бяхме качили само 520гр.

Честити 2-ри месечинки на Александра, Михаела, Анна и Даниел Tada
Нека продължават да растат здрави и усмихнати деца, за радост на гордите си родители Grinning

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 11:59 от IntRiGa_GirL

# 164
Ейййй, ние сме месечинки днеска Simple Smile
А заедно с Марулката и Анна на Миши, Александра на devotion6551 и Даниел на Андонова!
Да са ни живи и здрави малките зайци!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ходих до поликлиниката да купя ваксината за утре (Мелфин, благодаря, че каза за Пентаксим-а - ние сме в 25-та поликлиника - ти наблизо ли живееш някъде?), сега ще я нахраня и пак ще излизаме. Очертава се страхотна седмица!!!

Танче
, добре дошла отново!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт