Не ми пипайте детето!

• 17 271
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Прекаленаат хигиена иzобщо не е полеzна. Винаги съм го давала , ако човека му се радва и е симпатичен. Естествено ако съм била в настроение zа любеzности и прикаzки  Wink

# 151
Хигиената е важна но не прекалено .И аз моето дете не съм давала да го дрържат  този и онзи но да го гледат по отдалече  да .

# 152
Не съм отказвала и аз на желаещите, но пък и нямам спомен да са ми искали някое от бебетата, когато са били само на 2 месеца. Разбирам авторката, може би и на мен щеше да ми е неприятно. Thinking

# 153
Когато синът ми беше толкова малък и аз не давах на чужди хора да го държат.
Не ми беше приятно.
Всичко това е въпрос на личната преценка на майката.

# 154
И аз не давах никой да ми пипа детето когато беше малко.Но всеки който видех или ще го пипне по ръчиката,по крачет,по лицето.Направо се вбесявах от това #Cussing outКазвах всеки път-моля ви не го пипайте,много е малък още,но кой да чуе? ooooh!И до ден днешен е така.Който не го е видял,той не го е пипнал.Иде ми да ги #2gunfire.явно с говорене не става Blush

# 155
Като бяха малки се дразнех само като ми надзъртат в количката,камо ли да пипат.В тази връзка една съседка, която иначе понякога се прави,че не ме е забелязала,се надвеси над количката ми и хвана сина ми за ръчичката(нямаше и 2м. тогава),да му се радва!,а в другата ръка си носеше торбата с боклука(отиваше да го хвърли).Онемях-просто не можах да реагирам.
Самата аз без покана от майката не бих посегнала към чуждо бебе.Може би за това очаквам подобно отношение и към моите деца.Чепата съм си и това е Whistling

# 156
аз пък вчера така хубаво намачках едно 9 месечно "чуждо"бебе Grinningразбира се,първо попитах майката дали има нещо против.

# 157
не разбирам майките,които се отнасят подигравателно към темата Crossing Armsмоята дъщеря в момента е болна,точно защото сополивият ми свекър не се съобрази със забраната ми да и целува ръцете.ама не може така-да си секне носа,после да целува детето по ръцете и аз да не се ядосам Naughty
има и друго-късметлийка съм,че имам невероятна дъщера,много е красива и вечно усмихната.вече е на година и 4 месеца и като вървим по улиците постоянно разни непознати си протягат ръцете към нея.пипат я по лицето,по косата,по ръцете.....а вече почнаха гриповете,пък и от къде да знам на всеки каква му е личната хигиена.мисля да си закача на количката табелка,съдържаща точно заглавието на темата:не ми пипайте детето!

# 158
Първото нещо, на което научих свекървата е да си мие ръцете, преди да взима детето... С влизането през външната врата я пращах в банята и тогава влизаше при бебето... Никога не се е сърдила, сега си знае, въпреки че продължавам да я питам дали се е измила, а малкият вече е над 9-месечен... Не давам да го пипат по ръцете, казвам си го на всеки.. Могат да го взимат и да му се радват, но да не го пипат по ръцете... Все пак зъбите го дразнят и цял ден си хапе пръстчетата...

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 20:43 от stelt77

# 159
Докато бяха малки (под 6 месеца) много мразех да ги пипат, особено с неизмити ръце. Въпреки всичко свекървата не се съобразяваше, но когато помолих мъжа ми да я предупреди той се разсърди. Е, по-късно каза "какво да се прави, тя е селска жена..."

# 160
все ми се налагаше да правя забележки на свекитата ми като се приберат отвън, преди да пипат детето, да си мият ръцете... Само че се чудя на тях как не им беше.  
Хич не се притеснявай да направиш на който й да е забележка за хигиената; щом искат да имат контакт с бебето разбира се че трябва да си мият ръцете и особено ако идват отвън. Аз лично не бих позволила й собствената ми майка да ми държи детенцето в такава ситуация.
Аз съм или по-скоро до преди месец бях бавачка последователно и без прекъсване на две семейства в САЩ за последните 3 години. Първо се грижех за две госпожици, а последно се радвах на двама сладки господа. Децата са били от новородено до 3 и 1/2 годишни. Старали сме се да спазваме всички максимум хигиена - в един момент кожата на ръцете ми беше болезнено напукана от постоянното миене на ръце, играчки и пр. Знам, че прекомерното чистене и дезинфекциране отслабва детския имунитет, но както се казва всичко с граници. Ако сте чували мили мами за бактерията МРСА ( http://en.wikipedia.org/wiki/Methicillin-resistant_Staphylococcus_aureus ), която от личен опит е болезнена за самото дете и безкрайно притеснителна за родителите, и разбира се съвсем не безопасна. И да, повтаряща се, защото остава в кръвта и детето е винаги носител, но като поотрасне имунната система вече е способна да се бори. Моят по-големичък повереник я изкара два пъти. Казаха ни че може да се е заразил навсякъде: в библиотеката, на игралните площадки било то закрити или открити, пипайки ръката на някой инфектиран. Кажа ни да си мием ръцете непрекъснато, както и на децата, да дезинфекцираме играчките от време на време, и особено тези които са били изнасяни извън жилището, или след гостенчета. Което в никакъв случай не значи че ще предотвратите заразата или повторната поява.
Обясни им съвсем спокойно и тактично и на свекитата и на съпруга си, че това е в името на доброто на детенцето, което е мило и драго на цялото семейство. И неговото здраве трябва да се пази най-ревниво от всички, тъй като е най-крехко и лесно ранимо. Успех Simple Smile

# 161
Хигиената е важна но не прекалено .И аз моето дете не съм давала да го дрържат  този и онзи но да го гледат по отдалече  да .

Така е, нали знаете, че "и много-то хубаво не е за хубаво" Peace

# 162
Старали сме се да спазваме всички максимум хигиена - в един момент кожата на ръцете ми беше болезнено напукана от постоянното миене на ръце, играчки и пр. ..........
 Ако сте чували мили мами за бактерията МРСА ( http://en.wikipedia.org/wiki/Methicillin-resistant_Staphylococcus_aureus ), която от личен опит е болезнена за самото дете и безкрайно притеснителна за родителите, и разбира се съвсем не безопасна. И да, повтаряща се, защото остава в кръвта и детето е винаги носител, но като поотрасне имунната система вече е способна да се бори. Моят по-големичък повереник я изкара два пъти.

Ами така е..като сте подържали хипер стерилизирана среда #Crazy..как въобще само с това му се е разминало.
Нищо прекалено не е добре за децата Naughty.Една нормална хигиена е достатъчна.Такива-ох,ама как ще го пипат..ох.. бох...е прекалена лигавня според мен... Crossing Arms

P.S. Не сте ли забелязали,че точно такива дето много се шашкат..от прекаленото миене на децата , от прекаленото навличане,стоене до печката и спане на 30 градуса през зимата #Crazy...децата им са все болни...и т.н ooooh!.Защо ли? Crazy

# 163
zab4eto, извинявай, ама за мен такава прекалена хигиена е абсурд! Тук, в България, много малко са децата, чиито родители се вманиачават до такава степен /сори, ама така мисля/... Това означава, че всички останали би трябвало да са постоянно болни. Ами, ние самите да не би да сме гледани в подобна стерилна обстановка?!
Разбира се, елементарната хигиена е нормално нещо. Например, измиване на ръцете и лицето след разходка, задължително - след тоалетна, преди хранене и т.н. Но чак пък честа дезинфекция на играчките?!  #Crazy Ми то по тая логика трябва всичко у дома непрекъснато да се дезинфекцира, а навън - с тампончето с препарат да ходиш нон стоп пред детето преди да пипне някъде.
Малко отклонихме темата - от пипането към хигиената  Mr. Green

# 164

P.S. Не сте ли забелязали,че точно такива дето много се шашкат..от прекаленото миене на децата , от прекаленото навличане,стоене до печката и спане на 30 градуса през зимата #Crazy...децата им са все болни...и т.н ooooh!.Защо ли? Crazy

Да zабеляzала съм. А и поzнавам 2 ма такива порастнали индивиди със свръж "грижовни"  zа zдравето майки (смятащи , Еч грижата zа детето е да бъде навлечено, иzпотено яко, натъпкано насила и пр... ) и да ти кажа и двамата плащат доста zа психотерапевти поради страхове zа самите себе си и zдравето си. Страх от постоянни болести ... абе научиш ли ги на непрестанен страх и с ниска zдравна култура ...   

Общи условия

Активация на акаунт