Тайната на дългата и здрава коса - 46

• 26 662
  • 391
  •   1
Отговори
# 225
ani_4ka, не е ли често всеки месец? Мисля, че това, което постригваш, няма да успее да израсне до следващото постригване и накрая ще се окажеш с по-къса коса, откакто когато си започнала.
На мен не ми цъфти най-горния, а най-долния пласт. И колкото и да постригвам, все има още и още. Но тъй-като косата ми е напластена трябва да изрежа 5 см, за да се отърва от целия цъфтеж.

# 226
ani_4ka, и аз мисля, че всеки месец е прекалено често... Аз лично ходя на 2-3 месеца, а като не цъфти и по-рядко. Утре съм на фризьор при моята приятелка и ще променям нещо... но все още съм в недоумение какво да променя. Имам една чуденка за едни по-светли кичури  newsm78 newsm78 newsm78
Мис Арк, няма моя снимка, защото се заканих да дам снимка след като ми порасне до кръста косата  Joy Но може утре след манипулациите да се снимам и да изпратя снимков материал  newsm78

# 227
ani_4ka, косъмче по косъмче с малката ножичка. Mr. Green

Деси, чакам . Mr. Green

# 228
 Crazy ох докато се наканя да пиша и вие сте изписали доста..че и нова тема.. ooooh!
гледам тука разни ''нови открития-косата мъртва" то това всеки го знае, макар че не видях връзката с хубавата коса и слагането на упойка за рязането и....т.е разбирам де, но спора ми се струва без мислен...химията също....за мен няма значение какво има вътре в Шампу важно е да ми се отразява добре на косата Rolling Eyes
за анкетата отговорих, че преди цъфтеше вече не...след бременността ми хормоните ми се объркаха тотално в + за косата...е верно, че и от тогава полагам повече усилия така, че с подходяща грижа Naughty стават и чудеса...в рамките на нормалното...

подрязвам си косата на 3-4 месеца с около 1-2 см за протокола  Thinking мисля да махна ''етажите скоро''...ама това означава повече срещи с ножицата newsm78

# 229
снощи си направих маска-обичайните за мен кисело мляко,стимулант,бадемово и кокосово масло Rolling Eyesи две лъжици мед.Струва ми се,че ми е пораснала косицата.Утре ще я снимам.Ще ви покажа снимка на моята "наследница по коса"-най-малката ми дъщеря Мадлен.От три щерки само най-малкото ми взе косата  Crossing ArmsГолямата има гъста коса,ама права,средната.....направо перушинка Sad,а малкото има моите къдрици като бебе и съм много щастлива

# 230
Момичета, да ви се оплача.
Много ми капе косата. Никога не е капела така. Правя си маската с тривитаминола вече 4-ти път, слагам хининова вода от 1 седмица, използвам шампоан на Фитовал против косопад и пия таблетки Фитовал от също толкова време, но нещо започнах да се притеснявам...Косата ми е много гъста, но това капене ме притеснява.
Майка ми казва, че е от постоянното изправяне на косата с преса - това е или всеки ден, или през ден, но няма как да престана да я изполвам...
Някакви съвети?

Гледам, че съм те пропуснала, а и никой друг не ти е отговорил.
От пресата най-много да започне да цъфти.  Опъването на косата при изправяне с преса е по-малко, отколкото при издухване с четка и сешоар, така, че според мен няма как да е от пресата. Косопадът  принципно говори за вътрешен проблем. Мисля, че Фитовал- таблетките и шампоана, ще дадат резултат, но трябва малко търпение. Може би след месец.
А щом не можеш да се откажеш от пресата, то използвай подходящи продукти, предпазващи косата от топлината. И си прави домашните  маски. Те също ще дадат резултат след около месец. Относно здравината на косата имам предвид.

Галка, ти се появи бре. Mr. Green

# 231
Имам едно въпросче - да сте забелязали, че ако не ви е паднало каквото и да е количество коса, след изплакването от шампоан, ви пада, след като отмиете маската или балсама след това?  Rolling Eyes

# 232
Имам едно въпросче - да сте забелязали, че ако не ви е паднало каквото и да е количество коса, след изплакването от шампоан, ви пада, след като отмиете маската или балсама след това?  Rolling Eyes
О, да. Чак понякога се плаша от количеството, което пада след маската/балсама. Отдавам го на това, че косата става по-хлъзгава и космите се плъзгат по-лесно. Crazy

# 233
Това е защото от балсама отделените от скалпа косми се разплитат/един вид/ , хлъзгат се по-лесно.
Аз  съм забелязала, че ако сложа балсам космите падат наведнъж още в банята, а ако не сложа- падат в продължение на час докато ми изсъхва косата. Колкото и пъти да прокарам ръка през косата- все остават в нея поне по три. Причината е същата- оплетени са в останалата коса.

greta.kr, при теб поне едното  взело твоята коса. При мен и тримата са взели "чужди" коси:

Големият- вид на косъма от баща ми, цвят от майка ми, тъмнорус, къдрав, твърда коса,
Малкият- вид на косъма и цвят от свеки- черна, права, твърда коса, ама гъста ви казвам ooooh!
Малката- вид на косъма и цвят от баща си- руса, къдрава, мека косица
Tired Tired Tired

Къде сте всички? Да не спите?! Mr. Green

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 02:40 от мис арк

# 234
greta.kr, при теб поне едното  взело твоята коса. При мен и тримата са взели "чужди" коси:
Големият- вид на косъма от баща ми, цвят от майка ми, тъмнорус, къдрав, твърда коса,
Малкият- вид на косъма и цвят от свеки- черна, права, твърда коса, ама гъста ви казвам ooooh!
Малката- вид на косъма и цвят от баща си- руса, къдрава, мека косица
Tired Tired Tired
Къде сте всички? Да не спите?! Mr. Green

Е,ако родата(и мъжа ти)са с хубави коси,лошо няма.
Те момчетата по принцип почти винаги са с хубави коси  Crossing Arms -не мога да си обясня защо е така,но не е честно.Нали и без това ходят късо подстригани,защо са им такива коси Rolling Eyes

# 235
Мда, спомням си, наистина много гъста Simple Smile и хубава, Краси.
За да не спамя, ще споделя че като бях в Мармарис водата в крановете беше мека и по-солена, все ме бе страх да не би да не успея да си измия косата; Определено тук във Варна най-си ми допада. Свикнала съм й.
Иначе съм на мнение, че ако искаш да не ти цъфти косата трябва да пазиш колкото се може повече; Може би това е една от основните причини да не ходя често на плаж; като бяхме там не си мих косата в морето, защото е солено (приятелят ми има дълги мигли и по тях оставаше солта Simple Smile Simple Smile )
Иначе сега, когато е по-студено е по-лесно с дълга коса Simple Smile
Пробвах балсама на жълтият непроф. Лореал Елсев от тази серия http://www.e-leclerc-valreas.com/app/leclerc-19648.jpg
и не ми се стори лош, меки са ми краищата и се разресват лесно.

# 236
Мис арк, а според теб има ли разлика в количеството паднали косми след маска, ако преди самото къпане косата е била или съответно не сресана?
Имах един период, малко преди да замина за море, когато косата ми почти не падаше, единици косми бяха, дори и след маска. Може би просто трябва постоянство в грижите и в един момент и това се случва?!   bouquet

# 237
Не забравяйте, че е нормално да падат 80-100 косъма на ден. Няма как косата съвсем да не пада. Не се шашкайте.  Hug

Ако е била сресана преди къпане би трябвало количеството на падналите косми да е по- малко, както и обратното.

# 238
Не знам дали е нормално да падат по 100 косъма на ден, но имам чувството, че косата ми е оредяла от този косопад. Имам си малко бретонче отпред, като я вържа ми стърчат разни косми по около 10-тина сантиметра, но като цяло ми се струва много по-рядка. Продължавам с маските и това е  Naughty Веднъж от липса на време и от мързел си намазах косата само с тривитаминол и май имаше доста добър ефект  newsm78 Така, че може и по мързеливия начин, а може и да добавям само масла - тогава косата ми се чувства най- добре.
Да ви питам - някой знае ли дали се продава билката чемерика по аптеките? Питам, защото знам, че е отровна, ако се пие... но е с много добро действие при косопад...

# 239
Мис арк, а според теб има ли разлика в количеството паднали косми след маска, ако преди самото къпане косата е била или съответно не сресана?

Количеството паднали косми ми е винаги почти еднакво. Ако не се среща- после падат наведнъж и съм се стряскала. Ако се среща, маскирам, пак среща, за да се разнесе, и измия- пак толкова са като ги събера.

dessy_g, на мен по цялата глава ми стърчат косъмчета с различна дължина- от 1 см. до 5 см. И аз я чувствам пооредяла, но го отдавам на това, че новите косъмчета още не са включени към общата коса. В смисъл като се вържа на опашка, тях не мога да ги хвана. Като пораснат и "влязат" и те в опашката, положението ще се нормализира.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт