Втория триместър мина, ЯНУАРСКА мама яде за двамина

• 17 111
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Добро утроооо,
днес времето пак е хубаво.
Добре дошли на новите мами, леко бременеене заедно.   bouquet
 nbirthday на детенцето на Любопитка! Да ти е живо и здраво и много да ви радва.
 olgarita , честита мома!
За болки в таза аз лично нямам и не знам какво да те посъветвам, може би лек масаж с олио или крем може да ти помогне малко, за лекарства питай лекаря си. На ФМ специално не съм ходила, но моя лекар всеки път ме гледа обстойно и казва че няма нужда от ФМ.
Лека седмица на работещите.

# 151
barboran4e - не че съм кърмила, но от приятелки знам, че тия възглавници са супер удобни
За педиатъра - избира се преди това, в болницата записват наистина кой ще е педиатъра на бебето, а след изписването на другият ден идва на домашно посещение и след това още няколко пъти посещава бебето в дома му до първата консултация.
Сладурчеста не си единствена с болките. Предната бременност почти от началото бях така, дори си бях променила походкота от болките и ходих като пате. Лек до сега не са ми казали. Мен ме отпуска когато мъжа ми прави масаж. А тая бременност така съм от няколко дни, като снощи положението беше нетърпимо. Гледах ТВ в леглото и станах до тоялетна при което на втората крачка щях да падна. направо нетърпими болки. Добре че още не са станали постоянни, а само на моменти са така.
Ох аз имам доста нещица от каката, но и някой работи трябва да взема. Харесала съм си дрешки за изписване, но за сега ще изчакам и към декември мисля да ги взема. И количка трябва да харесам, че едва ли ще имам възможност после да зарежа детето да обикалям магазини, а не ми се иска да се застоявам в къщи.
Слинк мисля да не купувам. От каката имам кенгуру, което мн малко съм ползвала и сигурно ще си изкарам с него. То първите месеце в студа едва ли ще показвам нослето на бебече от количка, после пък вече ще е тежко за такива работи, като знам колко съм ползвала кенгуруто. Иначе всички казват, че са ужасно удобни тия слинкове - сигурно има защо, но кусура ми и това нещо.

# 152
  • София
Юхууу добрютру!!!
Хайде на кафетооо

Бърборанче и Данче, вие направо ме разбихте-то бива съвпадения, ама ... А вчера ходихме в Борисовата градина и познайте кой видяхме - Ирко и кака Никол. Не че можахме да поприказваме-Хриси и Никол тичаха в различни посоки...10 пъти се въртя на въртележката с кончетата-вие му се свят , но не слиза...
Възглавница за кърмене и аз съм решила да си купя, но не съм се спряла на определена все още. В Пигиса чух, че имало някакви...
Ха, за болките аз си ги имам още от началото. И предната бременност ме болеше таза. След като родих ходих на масажи при един чакракчия(май им казваха) и човека малко ме пооправи, но аз не изкарах целия курс. Много неприятна болка е, но Sick
Ние днес отново сме сред разкопки...запасила съм се с вода, пък дано свършат бързо

# 153
  • Варна
Добро утро! Добре дошли на новите момичета - гледам от Варна започваме да се множим:)
Да ви кажа за магазините, които аз си набелязах - за Хиполенд в големия МОЛ ми се стори сууупер буклучаво, а другия имаше по-различни неща, които някои от тях си харесах - предимно на Чико и Авент неща. Другите магазини са на Премаман на Червения площад, има един зад голямата дупка на центъра, до бившия ресторант България и един пак на центъра - беболино или нещо подобно - от Севастопол като тръгнеш към Валентина вдясно.

Аз съм решила почти всичко да се купува предварително - то ако чакам от суевверия да стане нещо...аз пък съм на обратното мнение да не предизвиквам съдбата с такива мисли:)

Иначе и аз мога да спя само на дясно с възглавница!

# 154
Добро утро!

Добре дошли на новите мами и леко бременеене.   bouquet
Възглавница за кърмене и аз съм решила да вземем - в "Штъркел" бяха по 18 лв. Мисля, че бяха Бертони, но може и да бъркам. За слинга много се чудя - като че не ми се дават толкова пари.  Thinking Някъде в нета бях срещала стъпка по стъпка как можем сами да си направим. Ако реша да имам ще помоля майка ми да го ушие. Само трябва да потърся подходящ плат.

Лек и усмихнат ден!  Hug

# 155
Добро утро на всички!
Добре дошли на новите бъдещи майчета!
Hug Hug

На всички работещи лек и спокоен ден!

]

# 156
  • София
Здравейте, момичета!
Аз позачезнах събота и неделя, ама нямам интернет вкъщи, та затова, обаче много ми липсвахте Hug
Добре дошли на новите момичета и честито на всички с поводи през почивните дни- всичко най-хубаво желая от сърце и много положителни емоции  bouquet
И аз позагледах разни магазини събота и неделя, ама явно там нещата бяха от по-скъпите, защото най-евтиното боди, което видях беше....25 лв, все си мисля, че би трябвало да има и по-евтини неща, които също да са качествени newsm78
Видях какво представляват и помпите за кърма, защото честно да си призная преди не бях виждала този уред Embarassed Ама сега зная какво е, видях какво представляват и стерилизаторите, въобще придобих нагледна представа за повечето неща, за което съм доволна Simple Smile
Момичета, имам оплакване- забелязах, че от няколко дни насам, като се събудя сутрин и изпитвам болка в областта на срамната кост, просто самата кост ме боли Embarassed Имате ли представа това да ли е нормално или да търся съвета на лекаря newsm78
Спирам до тук, желая на всички хубава седмица, излълнена с много усмивки и поводи за това Hug

# 157
  • София
Добро утро понеделнишки Close   ...то обяд станало, ама много работа, много нещо ....

Четох ви съботно- неделно, но не можах да пиша...и ние изкарахме тези два дни по парковете-Борисовата и Южният...страхотно време !

МЮрвет....много сте готини мацките от Пловдивската среща. И твоето момченце е голям мъж Wink
За сензора на движение- и аз не мисля, че е необходим, но виж бебефона ми вършеше страхотна работа- мн. е чувствителен- малко да се закашля или мъцне бебо и се чува Peace

Barboran4e - този слинг изглежда страхотно, но като гледам само в 2-3 пози може да се слага бебето.....Другият тип ( който е като шал) гледах в нета имаше 10-12 различни позиции  как да се омотава....Искам да кажа че този хем е скъп хем не е на 100% функционален newsm78   

Болките....при мен са в опашната кост....като легна после едва ставам, или мъж ми трябва да ме "Претъркули" Joy Joy на една страна, за да стана. Отделно и една  болка имам в Слънчевият сплит, под ребрата.....ама стига с оплакванията, че от ден на ден ще стават все повече Mr. Green

# 158
Здравейте, мами!!

Аз само да се "запиша" с пост.. Wink Добре дошли на новите бременлинки!!!  Hug  Hug Лека и приятна бременност до края, момичета!   bouquet

И честито на всички, които имаха поводи за празнуване през изминалите дни!!   bouquet  Hug

Хич вече не ми се работи.. Някой беше споменал, че няма да издържи до декември да ходи на бач.. И аз така си мисля за себе си, ама не знам какво ще правя, че нямам отпуск вече.. (т.е. имам, но планирам да го ползвам след майчинството..  Blush) Ама вече ако док ми предложи да си почивам, мисля, че ще се съглася с огромно удоволствие  Laughing

Ох, айде, момичета, трябва да продължавам да бачкам...  Tired

# 159
Да кажа и аз на бързо нещо....пък после като се прибера от лекции ще чета...
Браво на olgarita че е писала...аз съм тази дето праща лични на всички мами от списъка дето не се вясват да кажат как са...даже си позволих да изтрия едно две имена които не са влизали от първия си пост...но нека списъка ни е реален...Бръм и още някой се подвизат и в друг подфорум, но поне ни се отчитат...и така е редно...а не да мислим какво става с мамите и с техните бебета...
исках да споделя и аз за болките нощно време...не мога да спя никак...ни на ляво, ни на дясно, ни по гръб...сутринта коко стана към 7 и малко и му взех възглавницата сложих си я между краката и май ми поотминаха опъванията дето усещам...и май днес ще си взема една възглавница иначе няма спане...
още много май искам да пиша, ама нямам време че лекции ме чакат...пък и една колежка да я взема...
целувам ви и ви прегръщам всички и ви пожелавам МНОГО ХУБАВ, ВЕСЕЛ, УСМИХНАТ и СЛЪНЧЕВ ден...
Момичета(Бръм, Доника, Kokonut не трябва ли утре да ходим към Втора градска???

# 160
Лорини, аз от дълго време спя с възглавница между краката, краката ми са свити, не са опънати, като ги опъвам ми се схващат краката, а така е много удобно, пробвай.  Peace

# 161
Twisted Evil Twisted Evil...Бръм и още някой се подвизат и в друг подфорум, но поне ни се отчитат...и така е редно...а не да мислим какво става с мамите и с техните бебета...

хехе Лорини, ти голям шпьонин се извади:Р Добре че пиша рядко в декемврийския подфорум, че иначе щях виновна да се почувствам Hug Embarassed  Hug
хубав ден на всички, аз днес съм на училището "Аз,ти,то"  и се вълнувам Laughing

# 162
Привет и от нас с малчо!!
Добре дошли на тобито и таничка78 и честит рожден дена да детенце на любопитка.
Гледам говорите усилено за болежки. Ами и аз мога да се включа  hahaha Забелязах, че при по-дълго стоене на крак започва да ме болят адски много гърба, ходилата и така ме стяга корема, че ако не приседна или неполегна като нищо ще получа контракции. Краката и най-вече зоната около кокалчетата ми се подуват ужасно много в края на всеки работен ден.  ooooh!А нощем костите от коляното надолу ме болят доста осезаемо. Ааа, ами и пръстите ми се подуват доста  ooooh! В четвъртък съм на консултация и ще ги мъдрим всички тези болежки с доки. Така като гледам май всички сме започнали да усещам неразположенията на високите месеци ,което ме навежда на мисълта, че скоро ще излезем в заслужена почивка  Mr. Green поне докато се родят фъстъците, че тогава започва веселата част!!!
Така ме сърбят ръцете и ми се иска да изкупя всички детски дрешки и асксесоари, но още удържам фронта. Оставила съм си това удоволствие за момента, в който ще съм си вкъщи, ще се помотвам и трескаво ще се готвя за голямото събитие. Да ви кажа и аз не вярвам на суеверия, но няма да купувам повечето неща предварително, по-скоро ще капарирам и набелязвам, просто защото вярвам в съдбата. Или всичко ще мине добре или пък може и да се случи нещо неприятно, така че по-добре да не избързвам с покупките.

# 163
Здравейте момичета,
аз пак на бързо се отчитам, че много работа... Честитя на всички, които са имали празници  Hug
 Днес сутринта и аз си мислех, че няма да мога да изкарам до декември да ходя на работа. Сутрин на мен ми прилошава (по скоро причернява) от ниското кръвно и корема ми се стяга за няколко минути. Добре че е милото да ме закарва на работа. Но за съжаление не винаги успява и цяло приключение е да се добера до работа в тази запушена София Sad .Офф, много се оплаквам, ще ме извините.
Иначе и аз напоследък трудно си намирам удобно място в леглото, без значение че спя с две възглавници, омотана в завивката.
За покупките - то аз отдавна почнах. Вече имам две доставки от френският сайт на бебешки дрешки. По българските магазини обаче все още не съм тръгнала. Гледам и харесвам в Интернет. Бая голям списък вече съм си направила.
Напоследък и доста черни мисли ме връхлитат, хванало ме е шубето дали Бебето е добре, дали ще се справя с раждането, каква майка ще бъда...
Хайде това е от мен засега, според ден на всички Simple Smile

# 164
Лорини, на 16-ти (четвъртък) от 13ч сме във Втора градска Wink

Ралче, бебешко боди за 25лв. според мен е лудост. Затова и аз мисля да купя повечето от дрешките от детските борси, з акоито споменаха момичетата вече. Като гледам там може да се купи боди за 3-4лв., което е далееч по-поносимо Simple Smile

И мен ме наболява около срамната кост, отстрани на корема, понякога близо до връзката на краката с тялото. Напоследък и краката след ходене, като се има предвид, че се опитвам да ходя пеш и да не се залежавам. Според йогата трябва да се раздвижваме доста и то особено в областта на таза.javascript:void(0); Нормално е да боли, разтяга се, променя се. Мацки, приемайте болките като част от чудото да сме бременни  Peace

Да взема да ида до този Штъркел, да видя дали има още от тези възглавници по 18лв, защото в Премама мисля че са по 50-тина лв. И ако ида ще докладвам:) Меси за инфото грийн айсWink

Данче, а слингът халки удобен ли е? Аз се чудя дали да не си взема такъв. Изглежда по-лесен за  слагане и махане от слинг-шал, а е по-мек от кенгуруто.

На някой ходи ли му се на лекцията на 9 месеца утре сутрин в Мис каприз? Ще говорят за и против имунизацията в детска възраст. Предполагам, че ние с Грийн айс ще сме там (Оля, объркала съм се, в четвъртък няма да мога да отида,но утре съм на линия)  Wink

Имам въпросче. Чудя се дали да ходя на фетална ехокардиография. Гинекологът ми каза, че мога да ида ако искам, но аз се чудя главно поради дше причини. Първо, дали не е много късно вече по г.с.. Второ, ами ако кажат, че евентуално има някакъв проблем аз какво.. трябва да вземам решение, което е крайно неприятно Sad Или пък да умра от притеснения..... Наистина се чудя...

Общи условия

Активация на акаунт