Втория триместър мина, ЯНУАРСКА мама яде за двамина

• 17 088
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мацки
надявам се че не сте ме забравили  Simple Smile съжалявам че не съм писала около месец но нямахме нет и много ми липсваше форума.
От 3 дни си живеем вече в новата къща и имам нет, ще се отчитам редовно обещавам  Hug
Сега почвам да чета назад из мненията и пак ще се включа
Сладурчестта при мен след сватбата ме заболя ставата не можех да ходя, в началото бях на парацетамол и фелоран но не мина накрая на неуробекс и един колан мина ми след 3 седмици, док каза че се случва по време на бременност.
Момиче аз от скоро имам др проблем хемороиди  Embarassed и стягане на корема, пия магнерич и продължават, при вас така ли е? А за хемороидите слагам свещички но и те не минават  Cry помагайте със съвети  Hug

# 166
  • София
Имам въпросче. Чудя се дали да ходя на фетална ехокардиография. Гинекологът ми каза, че мога да ида ако искам, но аз се чудя главно поради дше причини. Първо, дали не е много късно вече по г.с.. Второ, ами ако кажат, че евентуално има някакъв проблем аз какво.. трябва да вземам решение, което е крайно неприятно Sad Или пък да умра от притеснения..... Наистина се чудя...

Кокос4е, НЕ е късно за третата Ф Ехокардиография.....Недей предварително да се настройваш за лоши вести....Хубавото е , че дори и да има такива- това ще се знае предварително и ще може да се реагира адекватно и бързо след раждането Peace
За болката в срамната кост и началото на крака- аз я имах, но преди месец, сега утихна, но за сметка на други  Mr. Green болежки

# 167
На някой ходи ли му се на лекцията на 9 месеца утре сутрин в Мис каприз? Ще говорят за и против имунизацията в детска възраст. Предполагам, че ние с Грийн айс ще сме там (Оля, объркала съм се, в четвъртък няма да мога да отида,но утре съм на линия)  Wink

Kokonut, там съм. Ще се видим утре.  Party

# 168
Привет мацки!!!

Как я карате?
Какво ново?
Нямам време да се връщам назад и да чета обстойно, минах ей така по диагонал.
Пловдивчанки, много сте готини, но и много малко...Срамота!!!
Аз съм добре. Вдигнала съм хемоглобина, но продължавам с малтофера, пия и Магнерич, отново, имам контракции чат пат.
Ходя си на работа, вчера се сецнах, хванах се едни саксии да размествам, но те огромни и тежки и  направо ми се разказа играта. Мъжът ми снощи като ме видя как съм се докарала ме направи на салата и с право. Започна да ми се кара, ако загубя бебето заради някакви саксии...ужас!!!
Сега ме боли кръста пак, но поне се движа вече и няма повече да размествам из нас.

Аз не съм купувала засега нищо, а и нямам намерение преди раждането, след това татито ще пазарува, а и аз като изляза от болницата

# 169
  • Пловдив
Здравейте коремчета!
Тази сутрин ходих на лекцията на "9 месеца"/грижа за бебето първите дни-в болницата и в къщи/.Интересно беше,сматам да ходя и на другите им лекции в Пловдив.Все има полезна информация и се научава по нещичко.
Бебка2304-хубаво е че пак си с нас,притеснявахме се за тебе..........а за хемороидите-няма спасение.До колкото ти помагат свещичките и това е.Много е неприятно за съжаление.
Болежките по костите и аз ги имам,но това си е нормално.При бременност таза се разширява с 2 до 3 см. за сметка на ставите и е нормялно да ни боли.През ноща и аз не мога да си намеря място......голямо въртене пада.Преди спях основно на гръб,но сега вече хич не ми е удобно.На ляво нещо ме задушава,на дясно пък ме болят кокалите.....лоша работа,ама ще търпим.
Приятен слънчев ден ви желая! smile3525

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 16:05 от kali-m-g

# 170
Привет, момичета и бебчета! Много сте се разписали- марш бързо на разходка Simple Smile Аз от днес съм 2 седмици отпуск и ми е едно хубаво да си поспивам сутрин до късничко- така беше през цялото ми майинство с Алекс- двете си спяхме до късно. Сега пак де- взехме я при нас до като съм в отпуск и не мога да й се нарадвам колко думи е научила и е пораснала. Днес направихме една дълга разходка без количка, дори на автобус се возихме и тя много се кефеше. Ако знаех, че ще си пусна отпуск, щях да се запиша за някоя лекцийка, ама нищо- вие ще разказвате. Peace
Кокосче, аз ходих в четвъртък при Томова на ФМ и тя ми каза, че съм дошла в най- удачното време за ехокардиография- 26-та г.с. И наистина прегледа го започна със сърцето- взе да изброява камери и др. термини. Иначе каза, че никога не е късно за ФМ, само за амниоцинтеза е късно за нас.
И на мен ми се случва вечер да ми се схващат краката- много е гадно. Някой път не минава, докато не стана да се разходя като сумнамбул из стаята. Аз нямам място за екстри като възглавници между краката, защото Алекс сега е на вълна да спи при нас и аз естествено съм като сардина между двама им с баща й Mr. Green 
Дрехи няма да купувам, но сестра ми ме снабди още преди 3-4 месеца с нови шишета, помпа и т.н, кенгуро, шезлонг, люлка- строени са отдавна вкъщи, добре че нямам предразсъдъци. Взех си стерилизатор за МВ, хавлии, одеалце за изписването, спални комплекти. Сгъваемата кошарка е при нашите и ще трябва да я вземем, както и стойката за коритото- него още го ползваме с каката. Днес се замислих, че декември ще е много голям шопинг- едни хубави коледни украси по магазините и едно коледно настроение навсякъде, особено вечер е много красиво. Ех как се размечтах Simple Smile

# 171
# 172
Здравейте мами Hug,аз днес ходих да си взема болничния чаках 2часа #Cussing out и да ви се оплача че едвам се прибрах ,като ме почнаха едни бодежи по корема от едната страна на пъпа,добре че по пътя ми имаше пейки сядах почивах и като станех направя 15 крачки и пак почне да ме боде,като се прибрах пих бусколизин и си легнах сега съм ок,колкото за болките в таза аз си ги имам от отдавна и понеже имам ишиаз някой път не мога да мръдна от болки,та доки ми каза в краен случай да се мажа с волтарен.Приятен ден от мен  bouquet

# 173
И аз да се отчета за днес. Днес като първи работен ден много ми е мързиливо.На эобяд така ми се доспа, но няма лягане, все си мисля кога ще дойде средата на декември, когато вече ще съм си вкъщи.
За спането нощем и мен все не ме свърта. Преди основно спях  по гръб, но сега не мога, не че не ми е хубаво, но коремът ми става много твърд и се събуждам и съответно обръщам се наляво или надясно. Наляво не ми е много удобно, но се старая. Иначе да спя с възглавница между краката, така и не се научих.

# 174
Ето ме и мен...отидох до унито, ядох, пих кафе, чаках една лекция да мине, че бях отишла по-рано и акто ми дойде реда се оказа че професора го няма...хахахаха...а аз едвам да се навия да отида...ма нищо де...исках да ви питам за пазаруването...мисля че е време вече за някои неща, такива мисли са ме налегнали, а аз не знам откъде да почна...не искам нито майка ми, нито свекърва ми, нито таткото да пазарува без мен...като знам вкуса на майка ми няма да се разберем...пък и на свекито също...искам нещата за изписването и първите дрешки аз да съм си ги взела, а не знам какво...и ми е някакво гадно...иска ми се вече да и купя нещо на Катеринка...ама...и така...
а някои от вас вече за слингове мислят...май ще трябва да се стегна и почета малко какво се купува и кога...че днес се базиках с едни колежки, че на последните изпите ще ходя с чантите за болницата...щото ми се падат точно около термина...пък да видим...аз спирам, че нещо ми докривя (някви мисли ме налегят напоследък като това дали ще се справя)...
айде няма да досаждам повече, като си вдигна настроението ще пиша пак...

# 175
Ох, явно не съм единствената с черните мисли... То като почнах да се чудя къде ми отлетя детството и как толкова бързо "пораснах" и защо така... и че не съм готова за майка и за тази отговорност... И такава носталгия ме цапна за онези дни, когато търчахме боси по асфалта и не се притеснявахме за нищо освен за това кога ще си играем и да не ни приберат вкъщи по-рано от 22ч... ох, не знам - нормално ли е по това време да ни удрят тези хормони?? Не трябваше ли да се замисля преди да забременея, а не когато ми остават 3 месеца и малко до раждането??

Еее, момичета, и аз спирам, че много тъжни и черногледи постове станаха...

А - Лорини, за пазаруването - и аз не искам никой друг да ми пазарува, искам аз с Митко да се разходим и да си изберем нещата... ама пък на него хич не му се обикаля..  Tired

Ох, айде, приятна вечер, аз вече ще си ходя, че и в офиса хич не ми се стои...
А - бтв - в НДК почва стройкото май, ама има много хубави кухни на нашия етаж (4-ти).. и плочки, и тоалетни Wink Ако някой си търси такива неща - да заповяда да разгледа (хи хи - аз като някой агент се изживявам  hahaha)

# 176
  • София
лорини; Сиси- и аз така с мислите, значи не съм единствената Rolling Eyes
И аз напоследък само си мисля как до тук добре, ама от тук-нататък идват сериозните изпитания, и не зная дали съм готова напълно за тази отговорност.....май не, а забременяването ми е напълно планирано, никакъв елемент на изненада нямаше, а пък си мисля, че с моите 26 год, не съм толкова малка вече, че да не мога да преценя дали мога да поема последиците от взето мое решение........
Но зная, че обичам това бебе страшно много, даже вечер му говоря още от сега Embarassed, колко много го обичаме с мъжа ми и как няма нещо по-важно от него в живота ми, дали нещо не съм пощуряла newsm78
И зная,че след като изпитвам тази обич, все някак си би трябвало да мога да се справя.....
Отплеснах се.....
Приятна вечер и от мен  bouquet

# 177
момичета, колкото и тривиално да ви звучи- като майчиния инстинкт няма друг
и мен преди раждането на Стефания ме обземаха такива мисли, въпреки че нея специално я "правихме" няколко години, не ми беше зора как ще я раждам, а как ще я гледам
и сега пак ме обземат от време на време едни притеснения- две, с малка разлика, как ли ще е, ама ще се справим, сигурна съм  Hug
майката си е майка и винаги усеща детенце, обещавам ви  Hug

# 178
  • Варна

Имам въпросче. Чудя се дали да ходя на фетална ехокардиография. Гинекологът ми каза, че мога да ида ако искам, но аз се чудя главно поради дше причини. Първо, дали не е много късно вече по г.с.. Второ, ами ако кажат, че евентуално има някакъв проблем аз какво.. трябва да вземам решение, което е крайно неприятно Sad Или пък да умра от притеснения..... Наистина се чудя...
Никак даже бе е късно . Фетална морфология на вътрешни органи трябва да се прави 30 - 32 г.с. , така че има още малко време . Не че и аз знам , ако покаже нещо наистина сериозно , тогава какво .
Единствената ми покупка дотук (нали казах , че не смятам да купувам нищо де )  , е такък слинг . С  Митко си бях направила един от плат , но не ми беше много удобен , а сега с 2 деца си мисля , че доста ще ми трябва и си взех ,

# 179
  • Ловеч
здравейте и от мен! И аз използвам хубавото време за разходки .От два дни чета тук и там за това дали е редно да се купува предварително нещо за бебка и съвети много ,но за себе си реших че ако има да става нещо ще стане . И днес купихме шапка - от нея се започва за по лесно раждане ! А мама само това чакаше и отишла да купи и тя нещо , защото няма търпение от седем месеца се въздържа. Относно ниският хемоглобин, кръвно, болки тук и там мисля че това са неща които съпътстват бременността то ако нямаше никакви симптоми всички жени щяха да са постоянно бременни Laughing Мислете само хубави неща - не че не ме спохождат и мен страхове Embarassed и приятна вечер  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт