' Александра на мама Пиколина поведе ДЕКЕМВРИЙСКАТА дружина!'

• 17 198
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
Привет дружина,

днес ходих по гората на разходка и даже качих снимчици в албума!!  Нашия татко се поразходи един час на чист въздух и "падна за дузпа" Laughing Laughing.... мен обаче сън не ме лови!! 

Много е приятно на вън, а гората е като палитра,...... уникално красиво! Яд ме е, че след месец, ще бъде мъгливо и сиво и мрачно, и чааааак напролет ще види беборина свят и въздух, ама такъв ни е късмета....  нищо тъкмо ще сме вече поотраснали и по стабилнички, а зимъска на топло и скришно!!!! Wink

Лека и спокойна неделя на всички маминки и усмивки слънчевки!!!

# 91
  • София
Здравейте
И аз попътувах малко през почивните дни и сега се прибирам. Поизморих се и се чудя дали да не си почина малко докато таткото се занимава с ремонти в другата стая.
Явно софиянки не сте се срещали тази седмица, което означава че може да се организираме за следващите почивни дни Laughing

Ники   Hug за теб и малката Алекс  Praynig

До скоро.

# 92
Цитат
Публикувана от: shark

Цитат на: shark в събота, 11 октомври 2008, 20:48

Момичета, качих си снимка в нашите тумбачета, но не знам как да прибавя текст. Моля, помагайте  Blush
И пак да помоля за помощ...
Публикувано на: неделя, 12 октомври 20

shark, като влезеш с името и паролата, кликни на албумчето с нашите тумбачета. Встрани от снимките - горе вдясно, има бутонче "опиши снимките". Натискаш го, после кликваш върху снимката си, тя се отваря най-горе и в празното редче вдясно от нея можеш да я надпишеш. Потвърждаваш и готово  Simple Smile . Надявам се, че го обясних като хората...

# 93
eses влизахме само във ВИП родилна зала, защото в другата имаше раждане и не беше коректно да гледаме.   Crazy

# 94
  • София
Здравейте!

Ние боледуваме с пълна сила.... ooooh!  Cry Боби оздравя, но татко му легна, а днес и аз съм зле. А уж вече карах този грип. Просто - ужас. Утре си пуснах отпуска, ще си лежа у нас.

За покупките - само легло и количка ни остават. Дрехи, ваничка и всичко останало е готово, изпрано и измито. Аз не страдам от предразсъдъци, мъжът ми - също.  Peace Не мога да си представя да пазарувам с още по-голям корем - аз сега се изморявам, какво остава за по-нататък.

Лека и спокойна вечер. И дано да спим тази нощ.  Praynig

# 95
И ние сме така с таткото, даже и легло и количка купихме вече. Само някои дребни неща вече ми остават.
Някой питаше за крем против стрии- аз след къпане на мокра кожа се мажа с олиото на Джонсън, а преди лягане с крема на Мустела с двойно действие , а на гърдите с крем за бюст мама дона на Чико и засега нямам нито една - незнам дали е от кремовете или е до кожа.
Лека вечер на всички!

# 96
З д р а в е й т е!
След днешния слънчев ден и дълга разходка.......... smile3524....само да ви пожелая лека и спокойна вечер!
А колкото до покупките и аз вече нямам търпение, и може би да започна да пазарувам....., но поне още няколко дни да се навия съвсем
    Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed на Александра и нейното семейство Praynig

# 97
Момичета, сетих се нещо за тези, които така или иначе си стягат багажа. За мен е рано, ще гледам да не предварвам събитията много, нека влезна в 9-тия и тогава.
Та! Сетих се, че ако не сте си купили подплънки за кърма, купете си абсорбиращи на Чико, около 6 лв е кутията с 30 бр. Само те спасяват тези от вас, които ще имат повечко кърма. Моите така се пълнеха, че като падне някоя на пода и беше като бомбичка Blush, а всички други подгиззваха направо.
Детето ми яко кашля, мъжа го е стегнало гърлото, опитва се и храма да го почне. Направо съм сред 2 микроба домашни, дано не ме хване! Praynig
Лягам си сега, че днес от обикаляне ми се подуха глезените /и вчера бяха така/, утре ще си погледна изследванията.

Лека нощ, дано за Алекс е спокойна и да трупка грамчета миличката котаранка! Hug

# 98
И аз не мога да си представя да пазарувам малко преди или сред раждането. Добре, че и мъжът ми е на същото мнение. Количка вече избрахме и ще я поръчаме малко преди края на началото.  Grinning Почти всичко е готово, остават някои дреболии и козметиката, но той може да я поръча в аптеката във всеки един момент. Сега си чакам помпата от Швейцария. Mr. Green
Днес монтирахме корниза в детската стая, утре лампата ще е на тавана и остават пердета.  Party
Не мога да се нарадвам на покупките за бебка и само отварям скрина и ги гледам.  Heart Eyes

# 99
Чаено момиче, мерси за съвета и изобщо мерси на всички опитни мами, че споделят своя опит с нас!
Cacano , каква ти е помпата ? На мен ми препоръчаха пак швейцарска на медела, тази ли е? Аз иначе съм си решила ръчната на Авент.
Момичета, към списъка за родилното бих добавила фотоапарат и гримове, за да изглеждаме хубави на изписването Simple Smile  Simple Smile Simple Smile
 Praynig за малката Алекс!

# 100
radi81 само знам, че е на Медела и струва 350 франка  ooooh! /аз не бих дала толкова, но ми е подарък/ и нямам представа кой модел е избрала зълва ми. Като я получа ще кажа. Grinning  А вие планирате ли такъв уред за затопляне на шишета и храна - вече го имам подарък. Не бях се замисляла, но се оказа, че както няма да ползвам микровълнова, май ще ми е от полза.  Simple Smile

# 101
Здравейте мамчета  Hug

Днес пак направихме чудесна обиколка по магазините и резултатът е налице: имаме си повивалник + шкаф и съм мноого щастлива. Останаха ни само някои дребни неща от рода на козметика, ножички за нокти, гребенче .. Единственото голямо нещо, което остана май е столчето за кола, но още не мога да се реша какво да е, искам да се захваща с база, а не само с колани. А и уред за затопляне на храна ни остана, гледам, че сте го споменали вече. Аз опредлено мисля да си взема този на Авент. Микровълновата не е никак удачен вариант, особено за затопляне на мляко и кърма, а на водна баня казаха, че не трябва да загряваме повече от 60 градуса, които ми е чудно как мога да улуча, ако не е с уред  newsm78

За мамите със суеверни роднини: не се лишавайте от удоволствието, което ще ви достави да напазарувате за бебчето лично, да не говорим, че е вероятно това да бъде направено я от мъжа ви, я от свеки. Първо, удоволствието ще е изцяло за тях, второ може и да не ви харесат нещата. Моят мъж и той се опита в началото да намекне, че малко от рано сме почнали с покупките, но аз скръцнах със зъби: това удоволствие си е мое и никой няма право да ми го отнеме  Crossing Arms Смее ли да каже "Не"  Laughing

Лека нощ и сладки сънища  Hug

# 102
Добро утро!   love001 Мен вече сън не ме хваща. Все се  smile3507 в 6ч. и после не мога да заспя. Напоследък ми тежи все повече и повече и не мога да си намеря удобна поза. На всичкото отгоре правих някакви упражнения за бременни и имам ужасна мускулна треска на вътрешната част на бедрата Simple Smile
Аз за бебка си купих само комплекта за изписване и шапка, но в петък (последния ми работен ден) получих много подаръци - комплекта на Авент "Естествено начало" - с помпа, стерилизатор, подплънки за кърма, шишета, биберон...не се сещам друго; комплект за изписване на Aziz, който е по-тънък, но ще ми върши работа и много хубаво дебелоя одеало, противоалергично и т.н. Страхотни са направо! От днес започвам с обикаляне по магазините - бебешки и мебелни - хем да се разходя, хем да си направя маркетингово проучване.

Ако на някоя мама й е скучно нека пише, за да се видим на кафе в това убаво време!

Hug на всички!

# 103
Чаена, браво, много добре си се сетила за подплънките за кърма. И аз ги бях забравила, ще взема да си купя, че това което ми беше останало от предните кърмения го раздадох. Аз лично много ползвах, все протичаше по някоя капка. Предпохитах еднократните, иначе има и перящи се на Авент, но са много груби и прозират под блузата.

За суеверията - наистина, не позволявайте да ви се налагат баби, стринки и познати. Решете си сами какво е най-удобно за вас и вашето семейство.
Аз лично на суеверия не вярвам, не робувам и не спазвам. Не ги и знам повечето.
Например - подстригвала съм се през месец-два през всичките ми бременности. Баба ми , лека и пръст, много ми се сърдеше за това.
И всичко ми беше накупено, изпрано и прибрано доста преди раждането. С големия бях готова в края на 7 месец, с малкия в края на 8 месец.
И децата си извеждах от съвсем в началото на разходки. Бобо бие всички рекорди - на разходка и пазар веднага след изписването, на 5 дни първа официална снимка във фото ателие, на 6 дни - вечерно градинско парти, на 7 дни - на опашка пред посолството за издаване на паспорт. Ники на 12 дни беше на празника на яслата на батко си и там не беше най-малкото бебе.
За къпане със сол, яйце,листа от орех, мазане с мас, ракия, даване на мед, захар и други простотии - ясно че не съм правила и ги смятам за варварство.

# 104
Добро утро и от мен, мамчета!
Успешна работна седмица на работещите, а на тези, които ще обикалят по магазините - успешни покупки. Hug

Общи условия

Активация на акаунт