' Александра на мама Пиколина поведе ДЕКЕМВРИЙСКАТА дружина!'

• 17 223
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Абел, благодаря за списъчето Hug
Добавих си някои неща още в моя Wink

Искам да питам още за крем за зърна newsm78 На мен ми препоръчаха Лансинокс. Какво ще кажете, дали е нужен още за болницата?

Ради, благодаря  bouquet Матраците там са с гумено покритие и може би затова не ги искат.

# 196
Абсолютно!
И през декември да си имаме най-сладките и здрави бебчета на света!

# 197
Аз съм си приготвила една малка опаковка крем за зърна за болницата, пък може и да не го ползвам, но да има за всеки случай, ако се разранят Rolling Eyes

# 198
Didi, на лекцията за кърменето казаха да почнем с крема за зърна още от 9тия месец, т.е. преди раждането. Може би е по-добре да си го набавиш преди това, аз си взех този на Авент, но малко разочарована останах. Едно миниатюрно, ама мноого миниатюрно като го извадиш от кутийката, а струва 22,50 лв. Този, за който казваш не съм го чувала ...

# 199
Здравейте сладурки Simple Smile

Лансинох се казва кремчето, и според мен е върхът. Аз миналия път го ползвах и пак ще си го закупя, препоръчвам го горещо на всички newsm10

За кафето - аз съм "За" с две ръце Simple Smile
От как нашата кака тръгна на градина по цял ден нещо човъркам в къщи и се ядосвам, че не излизам много-много ..
Да се възползваме от хубавото временце  smile3521

# 200
Аз имам два вида- единият е на Мустела- към 27 лв.- учителката ми го препоръча, но не мога да кажа дали съм доволна, защото и аз  незнам по какво да разбера Simple SmileОпаковката обаче не ми изглежда много миниатюрна - 30 мл.
Другият  е на медела - 10 лв., доста по миниатюрен, и двата са без измиване.

# 201
....Относно пакета на бебето,аз ще раждам в шейново и там май не искат тези пари за който говорите а пък ЗОИ имат договор с тях и парите ще си ги оправят те помежду си,аз все пак съм решила да занеса и направление,за да не стане гаф,нямам възможност да плащам на лекари а  и не мисля че е редно, първо защото държавата го поема и това им е работата и второ ако раждаха вместо мен, и те се мъчат и тях ги режат -съгласна ама няма да е така,всичко аз ще си отнеса,че и пари да им давам  Naughty :..

Тъй като съм 100% съгласна с теб, а и мен въпросът ЗОИ силно ме вълнува (и притеснява) да споделя и аз...Миналата седмица се записах за ЖК в Шейново, защото до сега си я водих в Света София и смятах да раждам там, но се оказа, че ЗОИ не преподписали договора си с Мазнейкова и няма да ми покрият раждането... #2gunfire
Сега се надявам до декември ЗОИ да не прекратят договорът си и с Шейново, че  #2gunfire
Есес, ти избрала ли си си лекар? (нали уж и това покриват)

# 202
  • София
Didi, на лекцията за кърменето казаха да почнем с крема за зърна още от 9тия месец, т.е. преди раждането. Може би е по-добре да си го набавиш преди това, аз си взех този на Авент, но малко разочарована останах. Едно миниатюрно, ама мноого миниатюрно като го извадиш от кутийката, а струва 22,50 лв. Този, за който казваш не съм го чувала ...

Аз мисля тази седмица да го потърся това кремче, че  ми казаха че трудно се намира. Около 10-15лв. било. Не е нужно да се отмива преди да кърмиш бебето.

Ради, мисля че този крем на Мустела е за стрии и е голяма опаковка, а този за който говоря е за разранени зърна (рагади).

# 203
И аз съм ЗА кафенце, когато и където кажете съм на линия. Къде е сега Invisible да направи една бърза организация newsm78

# 204
  • София
Извинявам се ако съм била малко по-остра и съм обидила някого. Явно приемам нещата много навътре, защото всеки около мен само съвети раздава. Прави сте, всеки сам решава, а и всяко мнение е предпоследно.
Важното сега е всичко да си е ок, дали в частна или в държавна е без значение.
  bouquet

Да ти кажа и на мен ми омръзна от съвети от околните Wink
Всички много активно ми казват колко по-хубаво е да родя нормално, а колко лошо е секциото.  #2gunfire
Разбира се, когато няма потенциален проблем - ок, но в моя случай има предпоставки за секцио...
Евентуалния риск от проблем за бебето е само мой и аз не мога да си позволя да го поема, само защото някой смята, че така е най-добре Simple Smile
Този някой не е на мое място и не гледа от моята гледната точка Simple Smile Моята крайна цел е здравии мама и бебе  Simple Smile
И вече много, ама много ме дразни темата  - кое е 'по-правилното' раждане  Laughing За мен най-правилното е успешното такова  Peace
А дали е скецио по избор или нормално, в коя болница и колко ще излезе - всяка от нас ще реши самичка Simple Smile

Затова казвам, че всеки преценява на база личното си инфо и опит. 

Истината е, че всичко си има цена. А дали нещо което струва 5 и нещо което струва 500 са толкова различни в качеството си - това е отделен въпрос.
Всеки ще прецени според възможностите си Wink

Ще ви дам едно просто примерче - моя приятелка роди преди месец в Св. София със секцио по ЗК - избор на екип, упойки и плащане на лекар (под масата) - тотала е 1200 Simple Smile
За същото в Токуда се заплаща 1500 лв. Разликата не е голяма, нали?
Пакета на бебето не коментирам - в държавните болници нямат право да искат такива пари, затова не го правят... все още Wink

Практиката с различните цени за една и съща услуге не е патент на България - в целия свят е така. Навсякъде има осигуровки - макар и в различен формат, защото различните хора търсят различни неща - и има болници, които да им ги предложат.
В случая - на потребителя (пациента) се пада да си избере каква услуга може и иска да ползва и разбира се има достъп.

Между другото - в София има и болници, в които раждането е 5000 лв. и нагоре, и те са няколко, не само една и те също имат пациенти и то не малко Wink

radi81 - а какво ви казаха на отворените врати за ВИП стаите и посещенията? Разбрах, че има промяна от Август. Ако искаш ми пиши на лични  Hug

# 205
  • София
А, забравила съм да спомена кремчето за зърната - и аз имам Lansinoh и ще си го нося в болницата Simple Smile

Ето го: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4677
Препоръчаха ми го няколко мами, а цената му е много добра - 56 грама за 26.50 лв.

Чудя се обаче следното - препоръката беше да се започне в 9 месец т.е. профилактично около месец преди раждането.
Аз като имам датичка за секциото по-рано, да взема да се мажа 1 месец преди нея  newsm78
Дали има смисъл, какво ще кажат опитните мами Simple Smile

# 206
здравейте мами,

гледам, че вече за болници и раждане говорите. На моя шеф жена му, тя е от Ноемврийските роди ВИП в Шейново, там е раждала и предния път и знам, че е много доволна.

Аз за Токуда съм си казала няколко пъти мнението. Всички мои приятелки родиха там и казаха, че са много доволни. Аз пак там бих си избрала живот и здраве някой ден. Относно естествено раждане, при мен се наложи да родя така и мога да ви кажа, че след няколко часа станах и се изкъпах, докато знам, че при секцио дърпа и боли доста дълго време.

Алекс продължава борбата, малката ми душичка. Вече сме 740гр, но още не наддава защото изразходва много с дишането, с което,д а чукам на дърво се справя добре. Не съм я виждала от 3 дни, че съм много хремава и не смея да ходя сега. Иначе като ме чуе маха с ръчички и крачета и ми се плези. Дано Господ продължи да бди над нея и да и дава сили.

# 207
  • Пловдив
Ники толкова много се радвам като се включиш.Това са добри новини.Дай боже да са само такива и малката скоро да си е при вас.
Не спираме да се молим и да ви мислим  Praynig Hug

# 208
Оооо, недейте да приемате всичко като спор, забележки и злоба, много моля! Hug Идеята беше друга - изкоментирах и аз защо частната болница иска направление, ето това изкоментирах. За мен или е частна, или държавна - тази смеска ми намирисва на теглене на пари от 2 места за едно и също нещо.
Иначе от опит мога да ви кажа какво се полага на бебето в Св. София:
-вадят го от корема
-мерят го и ти го показват, може и целувка да си отнесе от майката ако е в час жената
-показват го на роднините
-завеждат го в неонатологията, където го поемат лекарките
-правят му се изследвания - кръвни и т.н.
-бебетата им правят тоалет 3 пъти в денонощието
-мажат ги с крем, който миришеше много хубаво
-обличат ги в техни пижамки и пелени задължително /те си ги перат, гладят, стерилни са/
-ако се налага Аб, сонда, системи, инжекции, ренгени и т.н да не дава Господ, всичко се поема от държавата.
-бебето е в детско отделение - има часове, в които майката го взима при нея, за да го храни, гушка, показва на роднини в коридора /това не е препоръчително/
-на секциото бебетата са в детското отделение през цялото време - само при желание на майката й го оставят, но нощем ти предлагат да го държат при тях, за да се наспиваш.
-на нормалното раждане се случва да им оставят бебетата при тях и става малък ад - ако твоето спи на другата мама реве, после твоето реве. Ако се и падне ревящо мамата си трака, чувах майките как бутат каручки по цяла нощ в коридора.
-докато дойде кърмата на някоя мама , бебето е на добавка Ам /адаптирано мляко/, обаче то е в доза - примерно 10 мл, 15 мл, по преценка на лекарите. А сега си представете една малка ламя като смукне 10 мл и реве часове наред за още какво се случва Joy Бутате вода и се молите да мълчи Grinning Съответно бебето реве, майката се поти и реве, картината е покъртителна. Но временна, скоро всичко влиза в релси. Peace
-ако сте във ВИП стая може роднините да влизат - донякъде много хубаво, донякъде много лошо. Декември месец идва зетя и стои 15 мин, на другия ден се е тръшнал с грип, а сега ми кажете дали ще е хубаво, че е дошъл. И за бабите и дядовците, та и за таткото се отнася. Но хайде, аз съм за ВИП стаята - все пак няма да е нужно да излизате по коридорите , за да се видите. Не и самостоятелен ВИП обаче, че там е солено като цена, но и самотно.
/Тук е мястото да споделя за една, която беше във ВИП 1-ца, секцио, оставили й бебето при нея - това малко нещо реве, ту наакано, ту гладно, ту просто защото е бебе, а тя няма капка кърма. Заварвам я - тя реве, бебето спи. Питам я защо не са го взели - ами на 5 ет в Св. София нямало детско ooooh! Пълен абсурд! На операциите бебетата им стоят в детско, понеже се предполага, че са те рязали, шили  - че ти до тоалетната не можеш да отидеш, а бебето какво да го правиш? Confused/

Аз родих с избор на екип, но без ВИП стая, понеже мислех, че ще стоя само 6 дни, а постоях 12, но пък после вече бях с една фурия заедно в стаята, занесохме си ТВ, и стана както визитацията казваше "Ооо, хотел Рай, как сте?" Mr. Green не ВИП, 3-ка, 3те се сработихме, и съответно ни беше много по-леко, помагахме си даже.
Всеки ден минаваше професОри да ми види шева и да цъка колко готин бил, това казват и лекарите сега като го видят, не че е важно. Т.е. лекаря, който е оперирал идва и гледа какво се случва с операцията му. Аз мисля, че който и да оперира, той после ще идва да гледа операцията. Защото това е важно - направил е той шевовете и ако има нещо притеснително или хвалебствено да си го гледа той. Не смятам, че е така понеже съм му платила, ама знам ли....

Крем за зърна ползвайте, аз бях с Гермастан, но след като Тони ми направи такива жестоки рани, че виех като сирена. Но не си търкате зърната, нали знаете, защото се отделя окситоцин, от който получавате контракции! Peace

# 209
Всички се молим и си пожелаваме леко раждане andreaivano   и да може би е глупава и пристрастна тази тема, но не по малко глупаво е да сравняваш цени в две или три различни болници   

Все едно да сравняваш цените на хотелите. Mr. Green
Ей как бързо се палите Rage
 newsm62
Няма страшно и аз съм така. вече цял ден съм на работа и ми иде да гръмна вече някой. Отделно и на тези фирми на които аз искам да стана клиент пак ми иде да ги гръмна.   #2gunfire
Абе въобще ми се ще да хвана гората някъде. ooooh!

Аз пък от кремчето на Авент за зърна съм много доволна.

Може и да го знаете, ама все пак да ви напомня да си приготвите два багажа за болницата. Единия, който ще вземете веднага с вас и такъв, който да ви го донесе някой в болницата след като родите. В първия не е нужно нищо повече от кърпа, сапун, джапанки и превръзки или лигнин. За малко да забравя и телефона. Grinning не забравяйте, че при мотаенето по отделенията ще трябва сами да си го носите и наблюдавате. Първия ден хич няма да ви пука за памперси, сутиени,  резервни нощници и тем подобни.

Общи условия

Активация на акаунт