94та немска тема

• 15 975
  • 307
  •   1
Отговори
# 165
Цирк, мацки, за смях станах на стари години.

Сутринта хер Мишков вързал на щерка ни една престилчица, импровизирал едно боне на главата и двамата ми носят закуска в леглото. Хана пя "Зеленчуци който не яде" Mr. Green   

Рахат можело да бъде
събуждането сутрин значи.

Деси, право казва Татяна - давай да кърмим, ние тук всички сме давали цица /май/...

А ШоШи е имала поща, това е добре.

# 166
МиШке, zавиждам ти. Милена, която по принцип спи поне до 8, цъфна в 6.20 при нас с думите "Ес Щинкт" (което беШе вярно, беШе се наакала)...а сноЩи легнах в 1.30  Tired

Гледахте ли ПопСтарс сноЩи? Много се раzтроих  Sad

# 167
Е по-хубаво ли щеше да бъде да се омаже до ушите и да си трае до 8 часа?  Mr. Green

Веднъж му дошла на детето музата сутрин рано и ти недоволстваш.

Лягай си по-рано, Сънчо е в 8, аз напоследък нещо много се съобразявам с него.

Иначе ти завиждам, че Милена спи сама. При нас опитите продължават, но обикновено в 2-3 през нощта госпожицата долазва с целия си терариум, възглавница и завивки и заспива диагонално. Не знам как ще се оправяме като дойде бебето.

# 168
А бе не zнам дали е хубаво, тя откаzва да спи при нас  newsm78  Ина4е Щях да я паркирам при нас и да продължаваме да спим.

Но не мога да се опла4а, де. Аz станах след 9.......тя до тогава 4етеШе, играеШе, пееШе  Whistling

# 169
Мате, добре си се завърнала на форумска земя, хайде скоро и на немска Wink. И детето да се оправя бързо. Ти нали не взе антибиотика? Онзи ден говорих със снаха ми и тя ми разправя, че малката племенница пиела антибиотик, защото била с червено гърло Rolling Eyes, иначе нищо друго й нямало. Какви са тия антибиотици за гърло  ooooh! Ама и аз вече нищо не казвам, защото те лекарите не се вразумяват, а какво остава за нормалното население Confused

Иначе ти завиждам, че Милена спи сама. При нас опитите продължават, но обикновено в 2-3 през нощта госпожицата долазва с целия си терариум, възглавница и завивки и заспива диагонално.
И при нас е така, няма оправия... поне не носи нищо със себеси Simple Smile вмъква се най-безшумно, ляга и никой не усеща кога точно се е наместила ooooh! Как да я отучим идея си нямам, освен да заключа вратата Mr. Green ама като нищо ще я разбие с глава в тъмното....

И аз Sad Милото момиче...

# 170

И аз Sad Милото момиче...

какво се е случило ?

Вкъщи нощем трябва да поставим регулировчик, постоянно има движение в коридора и смяна на леглата. Снощни големият ни син ни посети два пъти, а малкия само веднъж. Съответно майка им е таzи, която ги пренася обратно по леглата и става по още n пъти да ги zавива.

# 171
Деси аз доколкото разбрах трябва да сложиш апостил на немския акт за раждане. Обаче това къде го слагат при вас не знам. Тук за Мюнхен ми казаха. После го превеждаш или тук или в БГ. И след това трябва да пуснеш да му извадят ЕГН. Аз си мисля поне за ЕГН-то да упълномощим свекито, че то трае 10 дена май докато излезе. Надявам се то да може да се вади с пълномощник. А после да извадим един пасаван за Бебка за Бг и като си ходим по Коледа в Бг да и подадем за международен паспорт.
А на теб мъжът ти от колко време е в Германия? Ако е по-дълго от 8 години може детето директно за немско гражданство да кандидатства май. Пир нас правиха запитване, но ние сме от 7 години тук.
Мисля да звъня в посолството да разпитам, на ако подам тук документи за паспорт май трае доста дълго време. Има ли някой дето е вадил паспорт тук и изобщо правят ли го това нашето консулство? Аз бях чувала, че не може.
Zime  елтернгелд се изчислява като се взема средната нетна заплата за една година и се вадят 77 ? wrbungspauschale  и от сумата която остане се изплаща 67% в продължение на 12 месеца, ако само майката остава в къщи или още 2 ако бащата също си вземе Елтернцайт. Като тези 12 месеца се смятат при майката от преди почването на Mutterschutz.  A за бащата се изчислява 12 месеца преди да остане в къщи.
Хватката е, че тези 12 месеца дето плащат са от раждането. Нищо, че дефакто 2 месеца получаваш пари от работодателя си и здравната каса. Демек 10 месеца само са Елтернгелд.
Ако няма никакви доходи се получават 300 евро на месец.
Времето за получаване на парите може да се удвой, ако искаш да вземаш половината пари месечно, ама не виждам какво се печели от това.
13те евро ги плаща касата. Ако е студентка мисля, че също се полагат. Ако работи нещо допълнително, но не на 400 евро базис мисля, че трябва да получи от работодателя си също пари за 6 седмици преди раждането и 8 след него. Обаче тук не съм много сигурна в твърденията си.
За 14 седмици Mutterschutz получаваш толкова пари нето, колкото преди това си си получавал.

# 172
  • Немция
Хоп-троп, добър ви ден! Форумчето припка, припка... Сигурно вчера е било на диета с овесени ядки и ленено семе.

в софия са открили върло моден козметичнодерматологичнонамсиквоси център. ще ида да видя за какво иде реч и може да си туря една трета цица, ако има промоция Mr. Green
Смях в залата, голЕм бисер... Laughing Laughing Laughing

А раздуйте-стига да не ви мързи- какво се е случило снощи в Попстарс-а?

Мишке, много трогателно събуждане са ти направили тази сутрин! Пожелавам ти често да те изненадват така!

Чух днес по новините, че в Неапол са хванали на кораб нелегална доставка от отровното китайско мляко за деца. ooooh! Дано да е първата и последна такава. Не знам що за хора са тези, които са тръгнали да правят печалба от това !?! Интересно ми е къде ли щеше да попадне този отровен боклук, ако не го бяха засекли. Thinking

Петка, имах една позната работеща студентка-майка+чужденка, която почти нищо не бе получавала за бебето си. Подробностите вече съм ги забравила- но беше подобно на написаното от Пепеляшката . Тоест има значение дали си студент или на нормално работно място.

# 173
Ами на една от кандидатките, на 16 години, й съобЩиха 4е майка й внеzапно е по4инала  Cry  Моми4етата в момента са в Египет.

# 174
  • Немция
Татянски, мерси, че сподели! Наистина си е за разстройване новината.

Май в един от по-старите Попстар-предавания пак имаше случай на починал родител по време на конкурса- доколкото си спомням това бе бащата на един младеж... Cry

# 175
Мда, баЩата на едно моми4е  Sad

# 176
Маймунке, ти си като многоръко индийско божество, кърмиш, печеш, ходиш по родителски срещи, твоя мъж е ударил джакпота.
Ха, ще му кажа/напомня. Wink
Кажи какво ще пиеш. Hug

Ами на една от кандидатките, на 16 години, й съобЩиха 4е майка й внеzапно е по4инала  Cry  Моми4етата в момента са в Египет.
Това е то - живот под нокът. Cry

Мишок, а вярно ли е, че за гестозата нямало конкретна причина?
Ще ти направя калоричното печиво "Bienenstich" като дойдеш. Научно доказани, здравословни качества има, особено за анемични и припадащи дупета. Със зеленчуци да те хранят твоите хора. Laughing

Вечерницата и Елиас дали са се прибрали?

# 177
Муни, със сигурност има конкретна/и причина/и, но засега нито една доказана. Само много предположения - твърде безсолна храна, проблеми с плацентата, високо кръвно, ниско желязо и т.н.  Медицината тепърва има да се произнася по този проблем.  Във всеки случай трябва да се реагира бързо, ако ти се съберат накуп високо кръвно, главоцеп, болки в горната дясна част на корема, гадене/повръщане, както и нарушения в зрението. Ако Шехи чете и знае повече, да каже.

А иначе тази вечер Мишко ме изненада с торта "Sacher", поръчал я директно от едноименния хотел, ей фук-фук. Но  Bienenstich не бих отказала, ама никак даже. Потвърждава се тезата на Котарана за сторъката Муни. Искаш ли да ти организирам лекторско място в семинари по домакинско самочувствие и управление на малка семейна фирма? Mr. Green

# 178
Дзак от един затворник!
В 8 ч сутринта ми казват - След малко ще дойде шефката да го види и да ви изпишат. Това "след малко" беше в 14ч  Joy Докато се дотътри и мистър Вечкин с останалото домочадие да ни приберат и то стана конячено време.
Домочадието е по леглата, аз съм на компа и искам да ви благодаря на всички за положителните мисли, с които ми заливахте!  Hug
Имах чувството, че ще изкукам - бях вързана за малкия, а той на система, тя на автомат, той на ток. Точно като тигър в клетка бях. Милото умираше от болки, зърната ми са изпохапани, да живей негово величество Биберона!
Проблемът беше точно както Мамунката беше описала - фистула на правото черво, направила си кухинка между мускулите и станала белята. Добре, че съм наблюдателна и съм го открила рано, щото е било на път да стане голяма беля - пукване, изтичане навътре и сепсис.
Докторката се оказа страхотна, не скри нищо от мен, дори стоеше под въпрос, че може да се наложи и втора поперация, ако не намермят веднага входа на фистулата. Слава Богу ( и на вашите мисли) всичко е минало супер и сега е зад гърба ни.
Аз определено имам нужда от възстановяване, щото болниците не ми понасят. hahaha
Още веднъж ви благодаря! Hug

# 179
О леле Кате, иzмъ4хте се  Cry  Как е малкия сега, болки има ли оЩе? Милото миШле  Cry

Общи условия

Активация на акаунт