Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 067
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Burgas
Този метод с вакум или форцепс отдавна не се използва никъде и ако на някоя родилка са го използвали може да ги съди,защото тези методи са опасни за бебето.

# 1 171
И аз така казвам там където раждах не ги използваха и бяха абсолютно забранени , ако не става нормално правят секцио и така.

# 1 172
  • в страната на чудесата
а ако родилката идва с напреднал процес, бебето е в дълбоко в канала и раждането не напредва. секцио вече не може да стане. тогава какво? оставяме на БОГ, защото вакума е абс.забранен ли?

# 1 173
  • Burgas
В такъв случай искат съгласие от маиката,ако няма друг вариант.

# 1 174
 Разбира се,че подкрепих  newsm10
  Само,че всичко е в ръцете на нашите лекари и екипите им.Ние нямаме думата Sad Обикновено разбираме за направените процедури пред свършен факт.
  Искам и нещо друго да споделя-мои по лични наблюдения,масово лекарите убеждават бъдещите мами да раждат секцио при най-малкия проблем.По думите на моята майка,когато ние сме се раждали е било абсолютно изключение някое бебе да се роди със секцио.        Тогавашните мами ли са нямали проблеми или лекарите са били с друго съзнание? newsm78

# 1 175
Този метод с вакум или форцепс отдавна не се използва никъде и ако на някоя родилка са го използвали може да ги съди,защото тези методи са опасни за бебето.

Моля???  Shocked Shocked Shocked
Момичета, нека не говорим глупости!!!
  Crossing Arms

# 1 176
Чак глупости не бих казала, ако става дума за чужбина, с каквото впечатление аз останах. Първото е преувеличено, а втората част - че може сравнително лесно да осъдиш докторите, ако се стигне до прилагането на тези методи, особено ако има неприятни последствия за майката или бебето, си е чистата истина, пак казвам, АКО говорим за държавите на запад от България. Тук сме друга губерния за съжаление - форцепс и вакуум се използват масово, а осъждането на лекар граничи с невъзможното.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 13:46 от Maria.St

# 1 177
  • в страната на чудесата
хайде чак пък лесно - кажи ако имаш пример. защото няма нормален лекар, който просто така да налага форцепс или вакум. последствията са изестни не само на жените във форума. всеки би тръгнал към секцио и при най-малък риск от форцепс. но понякога, за щастие рядко, няма друг избор..

# 1 178
Напротив - абсолютни глупости са...
Къде точно не се използва???
Пък за никъде не ми се коментира...
А що се отнася до осъждането - да, ти подпиши, че си съгласна с всички процедури, които ще приложат на бебето ти, както и че си наясно с последствията от тях, пък после иди съди тоя, дето духа...

# 1 179
всеки би тръгнал към секцио и при най-малък риск от форцепс. но понякога, за щастие рядко, няма друг избор..

Не всеки, особено ако не си се подплатил със солидна сума преди раждането, ще те оставят за форцепс и окото им няма да мигне. От препатили го знам. Да не забравяме, че в Бг лекарите първо са търговци, а после лекари.

# 1 180
Чак глупости не бих казала, че са, първото е преувеличено, но втората част - че може сравнително лесно да осъдиш докторите, ако се стигне до прилагането на тези методи, особено ако има неприятни последствия за майката или бебето, си е чистата истина.

Ах, Мария, сподели повече, моля те  Praynig Аз досега съм чула само за осъдени за корупция лекари, никога за лекарска грешка или направо ненужна и опасна намеса...

# 1 181
  • в страната на чудесата
Да не забравяме, че в Бг лекарите първо са търговци, а после лекари.
най-после ще можете да ползвате услугите на европейските лекари. не знам защо още не сте го направили...

# 1 182
Аз досега съм чула само за осъдени за корупция лекари, никога за лекарска грешка или направо ненужна и опасна намеса...

Meg!, дамата по-горе говореше за чужбина, поне аз такова впечатление останах и това имах предвид. Само един бърз поглед в гугъл ще ти демонстрира колко адвокатски кантори имат реклами от рода на "Използваха форцепс при раждането ви? Ние ще ви помогнем да получите еди-какво си обезщетение" и др. подобни.
В България, разбира се, нещата стоят по коренно различен начин, както по отношение употребата на форцепс/вакуум, които се използват масово (Янечек добре е описала по-горе), така и по отношение на осъждането на доктори (както ти си написала).

# 1 183
... понякога, за щастие рядко, няма друг избор..

Рядко ли?! В деня, в който родих първото си дете, се бяха родили в б-цата общо 7 деца - 3 секциа, 2 форцепса, 2 без намеса. За последните ми се искаше да напиша нормално, но не мисля, че имаше 'нормално' раждане в софийска болница по онова време (не че сега е много по-различно). Иска ми се също да вярвам, че това е случайно стечение на обстоятелствата, а не показателна статистика, ама защо ли ми е трудно да го повярвам...

# 1 184
  • в страната на чудесата
мария, това все още не означава често - имаш ли наблюдения з апо-дълъг период от време.
очаквам отговора ти за осъждането - колко е лесно тук? петицията мисля е за БГ...

Общи условия

Активация на акаунт