Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 728
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 1 710
  • Варна
и отново за повръщането по време на раждане - опасност от аспириране има, ако жената е легнала и вързана за леглото. Ако я оставят да си се движи свободно, не виждам какъв е проблема с повръщането.

а за клизмата - аз раждах два пъти без клизма и нямах никакви неприятни инциденти. Ако се остави раждането да протече по естествения си ход и не се пришпорпва, организма сам ще се прочисти ("фиозиологично разстройство").

# 1 711
По отношение на коментарите на доц. Сираков - нямам думи, та /колкото и да не обичам/ ще ползвам само емотикони:   Shocked  Crazy Whistling ooooh! Sick Cry

Цитат
"Общото ми впечатление от този раздел е: Петицията звучи, сякаш по-важно за вас е на родилката да и е комфортно, никой и нищо да не я притеснява и ако може – бебето само да си излезе. Това са идеи, извинявайте, на една, бих казал - «лигла». Казвам го директно, с ясното съзнание, че ще ядосам много от вас. Помислете и формулирайте за себе си – какви са Ви приоритетите, какво искате да постигнете и каква цена сте готови да платите за него. (Нямам предвид пари, естествено...). Къде поставяте Вас самата, Вашия комфорт, къде – бебето. Кое е по-важно – Вашият комфорт, удобствата или сигурността за двата живота – Вашия и този на бебето, раждането на живо и здраво бебе ?"

Че не е прочел референциите е по-малкият проблем. Но цитираният абзац говори нещо много по-лошо: г-н доцентът дори не е схванал основното: връзката между комфорта на родилката и доброто (ерго безопасно за бебе/майка) протичане на раждането.

Божеее..... Мария Ст, аз изчетох доктора до частта с пукането на мехура след 4 см. разкритие, не ми издържаха нервите за по-нататък, явно цитираното е към края на този """задълбочен""" анализ  Sick . Нямам думи наистина, това е извратено мислене, не знам как да го окачествя другояче  ooooh! . Не знам колко поколения доктори трябва да минат, за да се изрине подобно мислене и отношение от българските болници.

# 1 712
Toва, което Мария е написала е нещото, от което и мен ме заболя най-много. Не конкретния абзац, а цялостната настройка този уж позитивно настроен към естественото раждане, че и алтернативните методи доктор. Щом не е разбрал разликата в приоритетите.... не знам какво да кажа просто Sad
Аз четох отговорите му на 3-4 пъти, с прекъсване от по няколко часа. Защото просто всеки път стигах до някъде и ми ставаше толкова криво, че не можех да продължа.
И това той го е писал след нещата, които не малко от нас споделиха тук, в тази тема... И още не е ясно за какво говорим и ни нарича "лигли" за това, че искаме човешко отношение?!?!? И сякаш противопоставя това отношение и живота на бебето  ooooh! Ей това вече просто ме разби на парченца...

Но Ива е права, нещата няма да останат така! Само дето предполагам, че в момент всички са толкова емоционално изтощени колкото и аз Sad

# 1 713
на докторът никога не му е хрумвало, че бебетата наистина сами си излизат Laughing стига да не им пречат ужасно, да не им пукат мехура, да не ги натискат и прочее красоти

трагично е

в резултат на тази тема и рекацията на един явно смятан за добър и модерен лекар, че НИКОГА няма да родя в България. Европа е ей тук-на 30 евро разстояние. Но това не е решение, разбира се. Нещата трябва да се променят и за нас.

По отношение на коментарите на доц. Сираков - нямам думи, та /колкото и да не обичам/ ще ползвам само емотикони:   Shocked  Crazy Whistling ooooh! Sick Cry

Цитат
"Общото ми впечатление от този раздел е: Петицията звучи, сякаш по-важно за вас е на родилката да и е комфортно, никой и нищо да не я притеснява и ако може – бебето само да си излезе. Това са идеи, извинявайте, на една, бих казал - «лигла». Казвам го директно, с ясното съзнание, че ще ядосам много от вас. Помислете и формулирайте за себе си – какви са Ви приоритетите, какво искате да постигнете и каква цена сте готови да платите за него. (Нямам предвид пари, естествено...). Къде поставяте Вас самата, Вашия комфорт, къде – бебето. Кое е по-важно – Вашият комфорт, удобствата или сигурността за двата живота – Вашия и този на бебето, раждането на живо и здраво бебе ?"

Че не е прочел референциите е по-малкият проблем. Но цитираният абзац говори нещо много по-лошо: г-н доцентът дори не е схванал основното: връзката между комфорта на родилката и доброто (ерго безопасно за бебе/майка) протичане на раждането.

# 1 714
Без думи, наистина.

Ако оставим настрана отношението  ooooh!, цялата тази паническа защита на "процедурите" ми говори единствено, че ги е страх и напълно отхвърлят възможността едно раждане да мине без тяхната активна намеса и водеща роля. Ами, ако се разчуе, че е възможно, кой ще им сипе бали с пари...

# 1 715
Нанси, много се радвам да видя човек като теб в темата  Hug Имам питане, може ли аз като частно лице да си поръчам независимо социологическо проучване и какъв е порядъка на цената за такова нещо? Много ми се иска (и бих платила за това) д-р Сираков и всички други доктори да разберат, че с това "това го има и сега" са си заровили главата МНОГО дълбоко в пясъка! Не мога да проумея дори как е възможно човек, който присъства на раждания ежедневно да твърди за толкова неща в Петицията, че то и сега било така  #Crazy ooooh!

Питането ми е сериозно. Ако аз или заедно с други хора можем да отделим парите, можем ли да възложим такова проучване на независима агенция?

# 1 716
Без думи, наистина.

Ако оставим настрана отношението  ooooh!, цялата тази паническа защита на "процедурите" ми говори единствено, че ги е страх и напълно отхвърлят възможността едно раждане да мине без тяхната активна намеса и водеща роля. Ами, ако се разчуе, че е възможно, кой ще им сипе бали с пари...
Ей в това е разковничето!

# 1 717
Без думи, наистина.

Ей в това е разковничето!

днес раговаряхме с половинката по темата и стигнахме до същия извод. просто лекарите нямат интерес системата да се промени, защото тяхната роля ще намалее значително.

# 1 718
"Интереса клати феса" е поговорката.

Разочарована съм, но не и изненадана.

След 5 дни престой в педиатрията на Александровска болница се нагледах на насилието над деца, с цел оздравяване. И ми твърдяха, че стресът за децата не бил голям, дето се дерат и тръшкат в истерия е нищо работа. А майките горките, не знаят на кой Господ служат. Но после ще раздават бонбони на персонала. Ей това е трагичното.

А, да не забравим и епикризата, която взех днес, в която пише неверни неща относно симптомите на детето ми. Заради клиничната пътека. Омерзена съм направо. Няма как да ме излъжат, че детето  ми има температура и кашля, нали? Не съм идиот.

# 1 719
  • в страната на чудесата
това вече са конспирации. споко, ако имаме търпение скоро нещата сами ще се подредят. лекарите масово напускат страната. скоро гинеколозите физически няма да могат да стоят на ражданията. като ги няма тях, акушерките ще ги домързи да се занимават с клизми и бръснене (то и сега им е любимото занимание  Mr. Green). така половината искания сами ще се изпълнят. епизиотомия ще се прави в краен случай, а парите ще идват от скъпите пластики на жениците, които не познават толкова добре телата си...
сега извън иронията да попитам - не може ли първо да се направи протестен документ за цървулското отношение и после да се премине към обучение на персонала. защото подозирам, че с втората задача няма да се справите...

# 1 720
  • София
Лорчето от такива приказки си докара "приказно" раждане!!! Много ви е лесно да философствате, но ето, че има наивни жени, които слепешката започват да драпат за всичко, описано по приказен начин в мечтите ви тук!

Не възразявам срещу промяната, подкрепям желанието за нормални условия и отношение, но взехте да се потенцирате по неприятен и краен начин! Ако намерението ви е искрено и категорично, запазете умереност и емоционален баланс - другото е шумно кудкудякане, което отблъсква!

# 1 721
  • в страната на чудесата
"Интереса клати феса" е поговорката.

Разочарована съм, но не и изненадана.

След 5 дни престой в педиатрията на Александровска болница се нагледах на насилието над деца, с цел оздравяване. И ми твърдяха, че стресът за децата не бил голям, дето се дерат и тръшкат в истерия е нищо работа. А майките горките, не знаят на кой Господ служат. Но после ще раздават бонбони на персонала. Ей това е трагичното.

А, да не забравим и епикризата, която взех днес, в която пише неверни неща относно симптомите на детето ми. Заради клиничната пътека. Омерзена съм направо. Няма как да ме излъжат, че детето  ми има температура и кашля, нали? Не съм идиот.
пърли, не гледаш телевизия ти Simple Smile докторите ли са виновни, че само пневмонията се заплаща от касата? и затова всичко минава с пътека пневмония. цяла БГ го знае само ти се жалиш.
извинете ме за  offtopic

# 1 722
Millena, за съжаление нямам представа как стоят нещата със социологическите агенции в БГ. Аз живея е Германия, но не работя в такава агенция, а в консултантска фирма и просто по цял ден със всякаква статистика и модели се занивавам. По принцип разширено съм ги учила тия неща в университета, но нямам диплома за статистик. Ако има мами, на които им се занимава да направим заедно един въпросник и сайт, можем сами да си го направим това проучване. Няма нужда да плащаме на агенция. Аз знам методологиите по които се работи, знам как се пишат въпросите и т.н. Няма да е лесно, но после поне ще знаем кое как е направено и можем през няколко години да го повтаряме и да следим дали се променят нещата.

# 1 723
  • в страната на чудесата
Лорчето от такива приказки си докара "приказно" раждане!!!
сакън!
лорчето е извън действителността. според мен е глупаво да си наясно със ситуацията, в която се намираш и да не се запознаеш поне с един лекар... преди това искам да кажа. все едно. НЕ КАЗВАМ, че вината е нейна. казвам, че според мен е сгрешила. и после я е заляла страшна вълна. НЕ ОПРАВДАВАМ никого. но тя е наивна и се е доверила на някой, който НЕ МОЖЕ да и помогне. и не би могъл в реалността. извинявай  Мег.  

нанси, не е лесно! според мен трябва да участва специалист, ако искаш това да има някаква доказателствена стойност. има катедра по медицинска статистика. вероятно те биха могли да консултират въпросник за да няма противоречия. или поне социологическа агенция. между другото познавам социолози и във форума... може някой да каже нещо.

# 1 724
  • София
... НЕ ОПРАВДАВАМ никого. но тя е наивна и се е доверила на някой, който НЕ МОЖЕ да и помогне. и не би могъл в реалността. извинявай  Мег. 

Извиняваш се, защото назова нещата с истинските им имена??!

Общи условия

Активация на акаунт