Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 292
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 880
Аз пък не разбрах, освен медикаментът имало ли е ръчна намеса за изваждане на плацентата? Всеизвестно е, че по болниците нямат време да чакат плацентата сама да излезе, обикновено и "помагат" . Жалко за жената.

# 2 881
Аз пък не разбрах, освен медикаментът имало ли е ръчна намеса за изваждане на плацентата? Всеизвестно е, че по болниците нямат време да чакат плацентата сама да излезе, обикновено и "помагат" . Жалко за жената.

ето това е много съществен въпрос! ако някой е "отксубнал" плацентата, естествено, че ще има последици
интересно ми е мнението на лекар по въпроса-дали "помагане" на плацентата да излиза може да предизвика това, което е станало

# 2 882
Тъжно ми стана тук....
Познавам само двама АГ, които работят с надежда...
Всички останали, които познава работят със страх... Страхът е мощен иструмент за манипулация, но вреди много и на този който го ползва. Няма печеливши в тази игра...
Интерес за всеки лекар би представлявала книгата "Лунна пътека по водата" - авторът е лекар, с особен случай в практиката си - млада жена, 22 месаца постпартум, с незяснено кървене. Авторката прави 3 опрерации без да може нито причината да открие, нито да го спре. Накрая се сеща за лекарство, което знае от обучението си по ТКМ (авторката е китайка, работеща в Китай по време на този случай) - кървенето спира, жената се оправя.
Може би е време да погледнем към методи и практики, които работят без да вредят на пациента...
Страхът не е излекувал никого, но е разболял страшно много хора....

# 2 883
  • Бургас/Пз
Подкрепям изцяло естественото раждане, но тъй като съм раждала два пъти - веднъж нормално и веднъж секцио по спешност , все още смятам, че намесата на лекарите или поне варианта те да са не близо за условията в Бг е повече от наложителна. Благодаря на господ, че втория път имаше лекари около мен, защото сега синът можеше и да го няма.

# 2 884
  • в страната на чудесата
...
п.п. малко от хумора на мишката[/color]

hahaha кое от онова, което си написал е от моя хумор? и въобще какво се опитваш да кажеш? има ситуации, които не стават без намеса. какво странно има? описаната е такава. ако се беше случила в къщи?  

мисля, че може плацентата да е имала проблем и затова ми е любопитно каква е хистологията. даже и някой да е теглил, дърпал и пр. след тампонада и кръвоспиращи мерки би трябвало да спре. нещо държи съдовете отворени и с невъзможност да тромбозират (и така да спре кървенето). затова питам дали вече е установен процес в плацентата и матката? подобна ситуация възниква и при плацентите адхеренс, акрета, инкрета и пр. или друга причина за трофобластна инвазия...

доцентът съобщи, че плацентата е излязла сама 3 мин. след метергин. никой не я дърпал. а и това не е съществено в слуая дори да не е така.

# 2 885

подобна ситуация възниква и при плацентите адхеренс, акрета, инкрета и пр. или друга причина за трофобластна инвазия...

доцентът съобщи, че плацентата е излязла сама 3 мин. след метергин. никой не я дърпал. а и това не е съществено в слуая дори да не е така.

мишка, приемам, че горните причини, които си изброила, са причина за такова кървене. При тези сътояния плацентата сама ли излиза и така ли се очаква да се развие ситуацията?

ако те не присъстват, възможно ли е това кървене да е предизвикано от метергин или от дърпане на плаценатата или от комбинацията на двете или от някаква друга медицинска намеса?

# 2 886
Страхът не е излекувал никого, но е разболял страшно много хора....

По-лесно е да се страхуваш обаче.

# 2 887
  • в страната на чудесата
не знам, не знам. позабравила съм тез неща. освен това едва ли ще разберем ако е имало "интервенция"  Wink
аз само подхвърлям за проблемните инсерции. едва ли изобщо или лесно би се родила плацента ако има подобна патология. но ако има друг съдов проблем - вероятно (само спекулация е това, Архангел ! има и разни други прични за съдови усложнения и заболявания на плажцентата при нормална бременност и раждане, които се установяват след това...). за мен е интересно да разберем причината. все пак винаги ще има случаи с усложнения, които ще изискват намеса. това не е новина, нито пък някой се бори всички да раждат на къра. в този смисъл аз много не разбрах защо доц. Сираков написа този пост, ама сигурно съм затъпяла покрай майчинството  hahaha 

# 2 888
не знам, не знам. позабравила съм тез неща. освен това едва ли ще разберем ако е имало "интервенция"  Wink
аз само подхвърлям за проблемните инсерции. едва ли изобщо или лесно би се родила плацента ако има подобна патология. но ако има друг съдов проблем - вероятно (само спекулация е това, Архангел ! има и разни други прични за съдови усложнения и заболявания на плажцентата при нормална бременност и раждане, които се установяват след това...). за мен е интересно да разберем причината. все пак винаги ще има случаи с усложнения, които ще изискват намеса. това не е новина, нито пък някой се бори всички да раждат на къра. в този смисъл аз много не разбрах защо доц. Сираков написа този пост, ама сигурно съм затъпяла покрай майчинството  hahaha 

Благодаря за отговора.  bouquet

На мен ми е ясно защо е описан ужасяващият случай с тази жена.Мег го е обяснила ясно.

Иначе -да, не знам някой тук да се бори да ражда на къра.Аз поне , не се боря за това.

# 2 889
  • Бургас/Пз
На мен ми е ясно защо е описан ужасяващият случай с тази жена.Мег го е обяснила ясно.

Защото е част от действителността. Все пак се случват и много по-ужасяващи неща!

Не знам само, ако решите да родите в къщи, в България  и сте много сигурни във всичко , което знаете и в собственото си тяло и т.н. и не дай си боже се озовете в описната ситуации и се случи нещо с вас или детенцето, тогава на какво мнение ще бъдете. Защото лоши неща се случват, дори и в най-розовите представи и ситуации. Дано поне раждането в болниците да стане "естествено" . С най-голямо удоволствие ще родя трето дете.

# 2 890
Тази тема стана доста досадна. Някои само чакат да се изкаже човек и се нахвърлят с необмислени изречения. Доц. Сираков се опита да се изкаже и да накара някои мозъци да заработят повече от там дето са зациклили.

В тази тема определено, ако нямах глава на раменете си бих казала, че всички усложнения са от лекарите  Sunglasses , ами да не ходим и да си раждаме вкъщи а?  newsm78  #Crazy

Не искам да се бъркам на никой, всеки да си ражда където ще, но никога не бих си направила ОПИТ с живота на моето дете и моя включително. Навремето като са раждали вкъщи и  не имало лекари - колко жени са умирали.  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

# 2 891
Доцент Сираков, повечето от пишещите тук се борим за активно естествено раждане ВЪВ БОЛНИЦА! Така че ако нещо се случи да сме под наблюдение!
И все пак не всички живеем в София, тук, например, в болницата в Разлог, ако се случи нещо подобно би се наложило транспортиране на родилката до Благоевград. Това са към 40 мин. път, т.е. почти същия риск като раждане вкъщи. ВИе казвате че всичко се е развило за 5-6 часа, нали? Ако раждането беше домашно АСИСТИРАНО и опитната акушерка бе установила проблема веднага след раждането и жената се бе оказала в болница (и при добра комуникация между болницата и акушерката през цялото време) в рамките на 30-40 мин. щеше ли да има разлика?
Не е ли по-разумно жените да имат право на избор, а не само двете крайности, както досега?

Доц. Сираков, Бихте ли споделили с нас, струва ми се че сте мислещ човек, откакто участвате в темата тук насърчавате ли родилките, които са под вашите грижи да се движат? Да заемат удобни пози? Опитвате ли да изчаквате повече с намесите? Опитвате ли да говорите повече с пациентките си, да обяснявате повече и да им давате право да участват в решенията? Смятате ли че има положителен ефект?

# 2 892
Аз бих попитала доц. Сираков следното: В какъв процент от случаите възникват такива животозастрашаващи ситуации? И оправдано ли е заради този процент всички останали жени да бъдат подложени на ненужни, рутинни медицински интервенции, които крият своите рискове?

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 08:37 от Duol

# 2 893
  • София
да, и един от страничните ефекти на оскитоцина, с който обикновено се посрещат родилките в болницата, не беше ли точно повишен риск от кървене (говоря по спомен, но листовката може да се прочете от всеки, който пожелае)

# 2 894
И аз имам такива спомени, незнайно защо. И пак по спомени, още по-голям е рискът от усложнения при употреба на метергин.

Поредното изказване на доцента, целящо единствено да всее страх, отгоре на всичко тотално не на място, защото тук никой не агитира за домашно раждане Whistling

Да не говорим, че в съседните два форума има не една и две истории на хора, пострадали точно защото са отишли в болница. Трагични истории... Можете да почетете там, д-р Сираков, даже ще Ви дам две теми, "храна за размисъл", както казахте:

"Лекари",причинили смърт на деца - да ги изобличим!!!
Колко майчини сърца е почернила бургаската болница?!?

Общи условия

Активация на акаунт