Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 146 816
  • 3 189
  •   2
Отговори
# 825
 Simple Smile.............

# 826
и аз подкрепих, предстои ми раждане до месец и се надявам първо да мога да родя в Тутракан и второ да имам възможност да родя естествено, без окситоцин и спукване на мехура, както и да закърмя беба веднага, а те да я оставят за малко да попие кожичката и преди да я къпят - и то предпочитам плакнат, пред къпят. надявам се също така, да не и дават шише в никакъв случай и ще помоля доктора писмено да предаде това на акушерките. стискайте палци. Тук във Варна искат да ме режат, а аз съм права, млада, голяма, здрава жена. да сме живи и здрави и 2те с беба за да се похвалим после. Laughing

# 827
Не бих подкрепила такова нещо. Преди да родя и аз бях твърдо за нормалното раждане. Сега съм на друго мнение и не е заради болката. Тя е най-малкото нещо а заради самите последици от раждането, ужасът от преживяното и много трудното възтановяване след това. Тези които раждаха секцио ги изписаха доста преди мен и тичаха по коридора, а аз с нормалното раждане 2 дни не можах да стана изобщо. А и бебо се роди толкова измъчен което със секциото не се случва.

# 828
Avs000, петицията е именно, за да не се изживява ужас и да не са измъчени бебета след нормално раждане. Но ще трябва да прочетеш малко повече от заглавието, за да ти се изясни този въпрос. Ако някога си готова за това, разбира се. Част от хората, които сме я писали, сме имали именно такива ужасни първи раждания.

Merrygold, успех   bouquet   Може пък в родилното в Тутракан да са още по разни стари схеми, които не изискват окситоцин и пукване на мехура. Информирай се обаче максимално за всичко, с което би могла да си улесниш раждането. На сайта на Естествено има мн. добри статии, ако не си попаднала на тях все още.

# 829
Аз също не подкрепям повечето написани неща!
Бях си за секцио и имах уговорка с лекар обаче така се случи ,че ми изтекоха  водите по-рано и в болницата вместо да предприемат спешно секцио ме мъчеха все е дно бях  на някакво измъчение. Бебето беше 4.550, а аз съм много тясна. Майната му, но щяхме да го загубим, хубаво,че Господ е бил с нас. Раждането беше без никакви упойки с форцепс и епизиотомия . После 1 седмица не можех да мръдна от леглото .

# 830
 Без да обидя някой -не подкрепям.Може да е по-добре може всичко.Но нямате право да отнемате правото и на майките,които искат секцио.Аз родих с планувано секцио.И какво не съм човек ли?Не оспорвам доводите ви,но и вие не решавайте вместо всички.Желая успех на всички бъдещи мами независимо как са решили да раждат. Heart Eyes
 Но виждам че тук доста сте се хванали за гушите.Може би наистина изброените лекарства не са хубави незнам.Аз раждах в частна клиника всички се опитваха да ме накарат да родя нормално,но аз се бях заинатила и си родих секцио.Не мисля че някой има право да ни отнеме правото на решение.
  Аз по-скоро бих създала петиция"Дайте шанс на майките сами да решат как да родят".

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 23:13 от stmaya

# 831
И ти не се обиждай, но поне прочети петицията.

# 832
  Аз по-скоро бих създала петиция"Дайте шанс на майките сами да решат как да родят".

Именно това искаме да постигнем с тази петиция  Peace

# 833
Мария.Ст благодаря - чета си ги статиите в сайт-а. успокоява ме много знанието, хиих. дано да успея, но най-важното е явно да не се страхувам, защото болката е главно в страха. всички ние имаме нужда лекарите да ни подкрепят в този объркващ момент.
off/
наистина е много българска черта, разбрал - недоразбрал човека да изказва мнение.

# 834
  • София
Подкрепих петицията!Надявам се един ден нещата да влязат в релси и хората да получават нужната им информация и грижи от мед.персонал,така както трябва да бъде!

# 835
Не мога да повярвам колко жени има с безотговорно отношение към собственото си тяло!
Да се подложиш на коремна операция без показатели за това! ooooh!
При положение, че естественото раждане е такъв незабравим момент!
За мен това беше кулминацията на досегашния ми живот - логичния завършек на една бременност, през която се сприятелих с моето дете!
И сега нямам търпение да родя - да помогна и на това си дете да спечели първата си победа в живота!

# 836
v.pluemper, успех мила! леко бременеене и щастлива среща с бебо!

# 837
Не мога да повярвам колко жени има с безотговорно отношение към собственото си тяло!
По-полека с квалификациите, моля. Колкото по-малко обобщаваш, толкова по-малко ще грешиш.

# 838
По-полека с квалификациите, моля. Колкото по-малко обобщаваш, толкова по-малко ще грешиш.

Нищо обобщаващо не виждам! newsm78
Нима е нормално да те оперират без абсолютно никаква причина?
Всъщност - ако това ще спре понататъшни спорове - извинявам се! Темата е прекрасна, но за жалост оспамена! Tired

# 839
Подкрепям го!

Общи условия

Активация на акаунт