Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 147 160
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 90
Ти по презумпция предполагаш, че лекарите предпочиташи секциото го правят единствено и само в своя полза и за свое удобство.

Няма такова нещо. Нищо не предполагам. И бих приела другата гледна точка, ако ми покажеш някъде официални източници, в които доктори говорят за предимствата на секциото при липса на специални показания за такова, направили са проучвания, доказали са някакви ползи, застанали са с имената си и защитават позицията, че секциото е по-добрият вариант на раждане. Докато нещата са в сферата на един доктор ми каза, или един доктор казал на сестра ми, няма как да приема критиката ти към петицията и позицията на Естествено. Мога да приема единствено, че ти имаш различно мнение по въпроса и не искаш да подпишеш петицията, което е ОК.

# 91
Поздравления за позицията и огромния труд, който сте вложили. Желая ви успех!

# 92
Иска ми се да  Ви попитам нещо.
Ако (не дай си Боже, не го пожелавам на никой  Praynig) при едно домашно раждане, асистирано само от акушерка, се случи така, че бебето или родилката починат, кой ще поеме отговорността ? Много ми е чудно.  Thinking Не се заяждам  Naughty, наистина бих искала да знам.

В една друга тема бях задала същия въпрос.Не получих смислен отговор от активиските, подкрепящи домашното раждане.
Duol, за съжаление тези дни нямам никакво време, за да коментирам слабите места в петицията.Обещавам, като се поосвободя, да се включа с коментари.

# 93
Специално на този въпрос аз прочетох смислен отговор тук, даже на същата страница. Вярно е, че няма лекар, който да е поел отговорност за грешките си, даже когато става дума за смъртни случаи от небрежност или некадърност. Не знам как ще накарате бг-лекарите да си променят коренно начина на работа, като те така се обучават и после стажуват при същите тези касапи, благодарение на които почти няма нормално протекло раждане без усложнения.

# 94
Подписах! Peace
Браво, момичета страхотна инициатива! smile3501 smile3501 smile3501
Струва ми ,че ще трябва да мине доста време ,докато даде добър резултат ,защото се касае за начин на мислене и информираност. Знаете ли колко много майки в България нямат достъп до интернет и съответно до информация относно най-съвременните тенденции при раждането и отглеждането на децата?

# 95
Ако при едно домашно раждане, асистирано само от акушерка, се случи така, че бебето или родилката починат, кой ще поеме отговорността ?
В една друга тема бях задала същия въпрос.Не получих смислен отговор от активиските, подкрепящи домашното раждане.

Не знам коя е другата тема, но тук се дадоха доста смислени отговори на този въпрос. Ако ти остане време, можеш да ги прочетеш.

# 96
момичета не знам как ви стигат силите и нервите   Rolling Eyes не се отказвайте newsm10

# 97
Страхотна инициатива, подписах и ви пожелавам успех  Peace

# 98
  • София
Разбира се, че мнението ми си е лично мое. Никъде не съм писала, че думите ми са подплатени с линкове, научни статии и т.н. Нито изразявам мнението на някоя организация. Нямам време и желание да защитавам позицията си пред вас, не намирам и форума за нужното място. Щом не приемате критиката ми, ОК, само следващия път не питайте защо. То даже е мнение, а не критика, но хайде да върви.

# 99
Бъръло, нали изяснихме вече, че щом е лично мнение, напълно го приемаме Simple Smile

Момичета, имам голяма молба към всички, които подкрепяте идеята. Помогнете ни да я разпространим из нет пространството. Ако пишете в други форуми, сложете линк към петицията. Ние също действаме в тази посока, но всяка помощ е добре дошла!
Предварително благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 100
Разбира се, че мнението ми си е лично мое.

Аз ти благодарих за това и отново го правя!  Peace

# 101
Подписах!
 Peace

# 102
  • Стара Загора
 Whistling

# 103
  • София, Дървеница
Подписах!
Браво момичета за инициативата!

# 104
  • София
Подписах се! Peace
Макар и родила със секцио по спешност в 4,30 през нощта с 10 см разкритие и 2 часа, твърдо съм ЗА нормалното раждане! Ако имам второ дете бих искала да го родя по естествен път, стига да няма отново някаква пречка.  И след секциото и след преживяните напъни и контракции за да получа пълното разкритие още повече съм ЗА нормалното раждане!

Общи условия

Активация на акаунт