Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 150 202
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 535
Бащатко, и аз мисля, че си конструктивен  Peace. Никога не е излишен малко мъжки разум в женските теми. Ако мъжът ми пишеше тук, щеше да е още по-брутален сигурно  Grinning
Ние жените сме свикнали да си траем, да се съобразяваме, да стискаме зъби и да правим компромиси, най-вече със себе си. В крайна сметка историята показва, че мъжете или поне мъжкият подход към промяната води до нещо съществено.
Очаквам и аз нормален родилен дом, а не "болница". Отвратена съм от българските АГ-та и няма да родя при никакви обстоятелства в някое такова заведение.

# 2 536
Бащатко, най-добрият вариант, който на мен ми хрумва е точно нещо като родилен център или хоспис, просто нова услуга. Но също така, трябва някак постепенно да се променят и порядките в съществуващите РО, всички жени в България заслужават по-добро отношение....

Да ви призная честно, аз все още не зная какъв е правилният подход за да има промяна.... Тук, на местно ниво се опитвам някакви малки промени да прокарам, та това, което аз получих да се предлага официално, а не "по втория начин", ще видим дали ще успея.... Но засега успеха е далече... Ако стане ще споделя как...

# 2 537
Вместо да се "карате" една по желание да дойде с мен да ми държи ръката докато раждам Simple Smile ,и не предлагайте мъжа ми защото той като види игла и припада  Grinning

Hug

# 2 538
Пипиту, това наистина е възможно да се уреди, да си намериш нещо като дула, има даже жени, които в момента четат и се самообучават за такава помощ, ти само разкажи какво искаш, ще намерим подходящия човек Simple Smile

# 2 539
x-x-x ,в такъв случай не съм те разбрала правилно. Под "живи сме благодарение на лекарите" разбрах -живи сме ние хората, не ти и детето ти. След като казваш, че теб и бебето ти са ви спасили, нямам никакви основания да не ти вярвам. Peace

Относно Амишите-те си живеят в щатите и не се изнасят от никъде за никъде.Те са религиозна християнска общност, която си има някакви правила, сред които това да не ползват медицинска помощ. Именно затова дадох пример с тях, за да са съзимерими с другите американци по останалите показатели, като наличие на храна и хигиена.

Да, разбира се, че мога да посоча статистика относно ражданията в болница и в домашни условия-това не е тайна и се учудвам, че не си проверила за себе си как стоят нещата, след като си дошла в тема, в която спориш за едната страна. Аз си мисля, че преди човек  да спори на дадена страна трябва да знае защо и да се е запознал с фактите. Не са им кръвожадни лапите на лекарите, просто сложната ситуация в медицинско-фарамцевтичния бизнес взима жертви. Те са само пионки.

Не съм обсъждала лично теб и мисля, че го казах ясно. Яно недоразумението е в това какво значи "ние" в началния ти пост. Ако казваш, че става дума само за теб и детето ти, както казах, напълно приемам това. Peace

# 2 540
Вместо да се "карате" една по желание да дойде с мен да ми държи ръката докато раждам Simple Smile
Hug
Пипиту,веднага идвам. Grinning 

# 2 541
Честита Нова година на всички!! Пожелавам повече щастливи майки и деца, такива, които са родени в спокойна и приятелска среда, пожелавам на себе си и на всички промяна към по-добро. И дано повече майки имат възможност, кураж и подкрепата да правят Истински избор за себе си и за децата си!

# 2 542
Гледахте ли по новините за швейцарката,която родила вкъщи?Направо изтръпнах!Няколко часа след раждането извикали лекар и то да регистрира детето,а не за да го прегледа!Ужас!Не знам,но точно така представена,идеята за активното естествено раждане ми изглежда доста изкривена.Като я гледах тази жена и условията,в които, по собствено желание, ражда,се ужасих и си помислих,че по-добре да ражда в обора - по-чисто ми се струва.

# 2 543
  • ул. "Мечтание"
Уау! Аз не видях да се разхождат хлебарки в тоалетната им!  Thinking Може би трябваше да гледам по-внимателно?!  newsm78

Гледах репортажа и случая беше представен в доста абсурдна гледна точка! Еле, пък тоя потрисан доктор, да беше хванал да почете малко за Лотус раждането преди да се изказва неподготвен в национален ефир!  ooooh! Въобще, потрисана съм от отношението на обществото към "случая", а не от самото раждане и начина по който е протекло...

# 2 544
наистина лекарят реагира,по който явно доста лекари в БГ реагират.Личеше си ,че на него никока не му е минавала мисълта,че може би жените могат да родят и без неговата помощ.Да,наистина репортажът всъщност не толкова информираше зрителите,а по - скоро изразяваше мнение,което беше негативно.Това не е правилно.Но си беше мизерна обстановката и не мога да се съглася,че майката няма да извика лекар да прегледа бебенцето,а само да го регистрира.това е безотговорно според мен.

# 2 545
Много се радваме с мъжът ми за това семейство, да е живо и здраво бебчето им.
Трябва технологично време на хората в Бг, за да свикнат, че има и други начини на раждане и постепенно и това ще стане. Все пак се случва в много по-напреднали страни от нашата, а ние уж на там сме тръгнали...Simple Smile
А и с наша помощ може да се случи по-бързичко  bouquet

# 2 546
  • София
По коя телевизия е бил репортажа?

# 2 547
  • в страната на чудесата
да са живи и здрави те, а и всички ние.
мисля, че не би трябвало да има проблем ако някой иска да си ражда вкъщи или където иска. но би трябвало да има идентично търсене на отговорност ако недай Боже нещо се случи. т.е. отговорните наистина да носят отговорност. където и да има раждане. т.е. ако е вкъщи - родителите или присъстващите. ако е в болница - персоналът и пр. питам се - дано д а има юрист тук - ако детето или майката пострадат фатално или не ще има ли подведени?
иначе - направи ми отвратително впечатление майката, която буташе шише в устата на детенцето, а иначе го родила вкъщи, за да е по-естествено... и да, тя не е крава... та да ражда в болница... и да кърми (може би, това е от мен)... абе да са живи и здрави.

По коя телевизия е бил репортажа?

по нова го гледахме ние...

# 2 548

иначе - направи ми отвратително впечатление майката, която буташе шише в устата на детенцето, а иначе го родила вкъщи, за да е по-естествено... и да, тя не е крава... та да ражда в болница... и да кърми (може би, това е от мен)...
и аз така....

оправданието ми е само, че за пред камерите  може би е показала... ето на вижте всичко правим както казват докторите ....  и вода му даваме и ще го ваксинираме... а сега подпишете съобщението за раждане и ни оставете...

иначе целия репортаж бе лошо представен... от моя гледна точка де

за отговорността... каквото и да се случи с детето ми ... АЗ СЪМ ВИНОВЕН... който е родител ще ме разбере

# 2 549
Незнам какво впечатление ви е направила майката ама си мисля, че тя току що е родила и май и е първо. Помня аз как като изтървана гледах акушерката, която ми повиваше бебето, хем бях като бременна на уроци... Crazy Тъй че даже на ум не ми идва да я съдя как му тикала шишето. Друго ми е мнението на пропагандата чрез НОВА ТВ. Такова безумно лошо отношение към родителите в тази държава...Като че ли са малоумници . Може да не знаят как да се справят точно, но се учат. Решението им си има причина за тях и го уважавам. Аз не бих родила в къщи по здравословни причини, но евала на смелчаците, които МОГАТ да си го позволят.   bouquet

Просто е време да кажем на системата, че не тя е майчица.....

Общи условия

Активация на акаунт