Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 150 194
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 655
Че защо да вдигаме гирички, за да родим?
Кой те спира и сега да работиш, докогато искаш?

# 2 656
Тони, Естествено организира дискусии и лекции по темата. Канят се лектори-акушерки с дългогодишен опит с естественото  раждане от чужбина.
Пак казвам, процентите са цел, не граница.
Съгласна съм, че трябва да се ъпдейтнат и процесите, които протичат  в ЖК-то.

# 2 657
  • София
ПРОТИВ съм обаче например рентгена за рутинното изследване за дисплазия (май в 6-я месец се правеше тук), защото може да се види с ехограф и мануален преглед донякъде.
Не съм чувала да се прави рутинно такова изследване в Бг. Прави се ехография, моят син беше на 36 дни когато го заведох.
За изследванията съм и аз, особено след като при такова изследване се видя, че детето ми има проблем с бъбреците и ако не знаехме, вероятно щеше да има сериозни последствия /като при теб  Hug/.

# 2 658
ПРОТИВ съм обаче например рентгена за рутинното изследване за дисплазия (май в 6-я месец се правеше тук), защото може да се види с ехограф и мануален преглед донякъде.
Не съм чувала да се прави рутинно такова изследване в Бг. Прави се ехография, моят син беше на 36 дни когато го заведох.
За изследванията съм и аз, особено след като при такова изследване се видя, че детето ми има проблем с бъбреците и ако не знаехме, вероятно щеше да има сериозни последствия /като при теб  Hug/.
За това говорех, просто някой не ме разбра Tired
В Пазарджик обаче е рутина рентгенът, още от 2003 насам. За второто ми бебе пак се опитаха, ама ...ръц Mr. Green
Сега гледам доста майки надигат глас срещу това

# 2 659
Отворено писмо, което смятаме да изпратим до АГ болниците в София и страната, както и до медиите. Поводът е историята на Лаура и Ивайло.

# 2 660
бритт, разбирам те много добре (и за идеите за естественото раждане и за процентите), но просто това не съвпада с моите възгледи по въпроса
не мога да искам от лекаря за всяко действие да се допитва до мен за мнение или разрешение, абсурдно е (точно толкова абсурдно, колкото да вляза да раждам без изпразнено дебело черво)
информация винаги съм получавала, отношение също, не мога да подписвам петиция за нещо, което съществува като практика

бих подписала петиция за промяна в образованието на лекарите в българия, за начини да се повиши квалификацията им и достъпа до новости в областта, за практики при подготовка на майките (информационно и физически, което влиза повече в консултациите, а не в родилната зала)...

вилико - четеш и тълкуваш произволно Simple Smile

# 2 661
Първия абзац на писмото просто е абсурден - за няколко години 10 семейства родили вкъщи и оп - то щото ситуацията в болниците била лоша  ooooh! Абе вие вярвате ли си, просто не мога да повярвам, че това нещо го мислите...

T o n i - разбира се, че чета произволно. Не уча задълбочено постовете, от които повечето са ми безинтересни.
Но не виждам никакъв смисъл от това да се спортува преди раждане, щото без това няма да родим. Който иска - и сега има възможности да се подготви преди раждането и да събере инфо.

# 2 662
Отворено писмо, което смятаме да изпратим до АГ болниците в София и страната, както и до медиите. Поводът е историята на Лаура и Ивайло.

дуол - доводът "родителите са се подготвяли месеци наред" не е убедителен, лекарите се готвят с години учене и после стажове и практики и какво ли не (което ме подсеща, че ако не допускаме стажантите в родилна зала какви лекари ще произведем)
и звучи малко като поставяне на условие - или си оправете болниците и докторите, или ще си раждаме вкъщи

нека да може да се ражда и на пейка в парка ако искате, но нека да е ясно кой носи отговорност за това раждане, лекар, акушер, майка, баща, нека да е регламентирано
това е моето мнение

# 2 663

Къде да се подпиша?

дуол - доводът "родителите са се подготвяли месеци наред" не е убедителен, лекарите се готвят с години учене и после стажове и практики и какво ли не (което ме подсеща, че ако не допускаме стажантите в родилна зала какви лекари ще произведем)
и звучи малко като поставяне на условие - или си оправете болниците и докторите, или ще си раждаме вкъщи

нека да може да се ражда и на пейка в парка ако искате, но нека да е ясно кой носи отговорност за това раждане, лекар, акушер, майка, баща, нека да е регламентирано
това е моето мнение

Лекарите са подготвени за проблемни раждания... нека не им губим времето.
А от отговорност никой не бяга

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 15:13 от AnMary

# 2 664
Какво домашно раждане ,трябва да го забранят това ,ако стане нещо сериозно после кои ще е виновен ,едно време се е раждало по домовете затова и е имало такъв голям процент на смъртност на родилки и бебета !

# 2 665
...Лекарите са подготвени за проблемни раждания... нека не им губим времето...
аха, и всъщност ние като едни подготвени (за няколко месеца) родилки, веднага и бързо ще разберем кога има проблем Simple Smile за да занимаем вече вниманието и времето на лекарите Simple Smile

# 2 666
Първия абзац на писмото просто е абсурден - за няколко години 10 семейства родили вкъщи и оп - то щото ситуацията в болниците била лоша  ooooh! Абе вие вярвате ли си, просто не мога да повярвам, че това нещо го мислите...

Малко ли е според теб 10 семейства?  Shocked А като тенденция как ти се струва - преди 3 години 1 семейство, преди 2 години - още 2, след това за 1 година още 7-8 раждания?

А какво е твоето обяснение тогава, че все повече хора се решават да родят сами вкъщи? Може би защото в болниците е прекрасно?

# 2 667
никой, никого на сила не кара!

домашното раждане не е за всеки!
освен лекарите и ние изпатилите ви съветваме.

# 2 668
  • София
При 76 000 раждания в Бг през 2007г.
       78 000 през 2008
   и   80 000 през 2009,
посочените от вас десетина домашни неасистирани раждания за "последните 2-3 години" няма да уплашат и притеснят никой от адресатите.

# 2 669
дуол, и в чужбинските ли болници е толкова ужасно, та там вече тенденция да раждаш вкъщи е почнало да става Simple Smile
ако това са ви доводите...

да, домашното раждане не е за всеки, особено за бебетата

хайде със ЗДРАВЕ, че нещо много взех да се паля  Blush

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 15:39 от T o n i

Общи условия

Активация на акаунт