Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 150 195
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 640
# 2 641
на големи глупости се начетох тук, никое животно в природата не стои толкова време с прикрепена плацента
много голяма част от животните прохождат часове след раждането и тя супер бързо се откъсва в някой храст, друга голяма част от бозайниците я прегризват със зъби (майката прави това)
това, че някой е сложил име на това "действие" не го прави по-малко безумно
да не говорим, че вероятно и сол минава към бебето...

много искам да знам и моля ако някой може да сподели - как точно е уредено раждането у дома в другите държави, подписват ли родителите някакъв формуляр, че сами носят отговорност
и реално, ако стане нещо, кой подлежи на съд?

петицията, моля да ме извините, но няма да подпиша, с някои от точките никак не съм съгласна (напр поставените "таргети" в точката за медицинска намеса)

# 2 642
на големи глупости се начетох тук, никое животно в природата не стои толкова време с прикрепена плацента
много голяма част от животните прохождат часове след раждането и тя супер бързо се откъсва в някой храст, друга голяма част от бозайниците я прегризват със зъби (майката прави това)
това, че някой е сложил име на това "действие" не го прави по-малко безумно
да не говорим, че вероятно и сол минава към бебето...

много искам да знам и моля ако някой може да сподели - как точно е уредено раждането у дома в другите държави, подписват ли родителите някакъв формуляр, че сами носят отговорност
и реално, ако стане нещо, кой подлежи на съд?

петицията, моля да ме извините, но няма да подпиша, с някои от точките никак не съм съгласна (напр поставените "таргети" в точката за медицинска намеса)

По същия начин мога да кажа, че и никое животно не се "оперира от бебе" . А секциото е факт.. и то пожелание
Това, че са описани практики, методи и прочие относно този тип раждане е факт, че го има и може да се погледне да се запознае човек. Дали ще го приеме или не си е негова работа.

за раждането вкъщи си има отделна тема има и гугъл, ползвайте

тука става въпрос за подкрепа на активното раждане... ще ни се скарат

# 2 643
Утре в предаването по бтв-"Денят е прекрасен" ще говорят за естественото раждане в отзвук на последното раждане в домашни условия в Габрово

# 2 644
да, секцио в природата няма, но мъртви бебета (и майки) бол, естествен подбор му се казва
секциото "по желание" е отделна тема и няма да го коментирам
това, че съм противник на едното, не ме прави привърженик на другото
в гугъл и много сектантски практики са описани, всичко ли да приемем? или само което ни изнася...

# 2 645
Тони, извинявай, но в Гугъл няма нищо написано Simple Smile Гугъл намира сайтове, в които "нещо" е написано. Дали са надеждни източници всеки може да прецени/провери.
В болницата също има смъртни случай, увреждания поради грешки, няма какво да се заблуждаваме.
На мен ми е странно, че се навивате против исканията в петицията от текста в коментари, които всеки може да напише. Още по-лесно от "описаните  в Гугъл" Simple Smile) Всеки си има свое виждане за правилно/неправилно.
Исканията в петицията са само това, което пише в нея!

# 2 646
Бритт, мисля, че по-скоро не си ме разбрала  Blush
казвам, че на гугъл не мога да вярвам
да, в болниците има грешки и починали бебета и майки, но лекарите носят отговорност и подлежат на съд за това (не съм сигурна "подлежат" ли е правилният глагол... )
от петицията не става ясно при раждане у дома кой носи отговорност? и не знам как е в другите държави, затова питах конкретно какъв е "регламента"
защо няма да подпиша петицията писах преди два поста, напр. тези таргети в проценти (!) за ненамеса за мен лично не са приемливи
и други неща има...

# 2 647
За процентите- те са показател-  ако намесите са 40% това  означава лоши практики, ако са 10%-добри. Иска се практиките така да се променят, че като се направи статистика да се  окаже, че практиките са добри. За това става дума.
В държавите(ЕС), където раждането вкъщи е разрешено, бременната не решава сама дали да роди вкъщи. Зависи дали бременността е безпроблемна, в коя седмица е раждането. Акушерката следи бременността от ранните месеци. Ако прецени, че нещо не е ОК дори в процеса на раждане, до 10 мин родилката е в болница. В крайна сметка се оказва, че раждането вкъщи и в болница в Холандия е еднакво безопасно. Въпрос е на организация, желание, преценка... Ще питам довечера дали не трябва да подпишеш нещо, но ще се учудя като знам как гледат на раждането там.
В петицията (както аз я разбирам, авторите ще ме опровергаят, ако греша) целта е нещата така да се променят, че и раждането вкъщи да е ОК. То обаче далеч не е основното. Ключът е да се променят практиките, нагласата, отношението, за да си спомняме за посрещането на новия живот с радост, а не да се опитваме да забравим онези няколко дни, които трябва да "издържим"  в болницата.
Дали ще подкрепиш или не петицията е твое право и решение, но ще се радвам, ако има разбиране за какво става дума наистина, въпреки, че нещата написани там звучат революционно, когато ги четеш за пръв път. Аз лично бях така  Shocked .

# 2 648
Да попитам и тук, защото явно сте запознати - каква е целта на кисненето на плацентата в тая марината?!

# 2 649
  • Пловдив
Аз не съм шокирана от исканията в Петицията, но колко жени в България раждат при лекаря, който им следи цялата бременност и се доверяват на преценките му.Тук става въпрос, че се иска като отидете при някой, който ви вижда за пръв път в живота си, да ви повярва и да ви остави да правите това, което вие сметнете за добре.Мен ето това ме шокира.Но типично по български впрягаме каруцата пред коня.Мето раждане, макар да се попетвам, след всичко прочетено и обсъдено с гинеколога ми протече напълно според изискванията ми в нова, чиста и модерно оборудвана болница.Ако бях решила да отида при някой напълно непознат, едва ли щеше да е така.Да не бъркаме обаче, медицински процедури с лично отношение на персонала.

# 2 650
Тони, доколкото  разбрах нищо особено не се подписва. Акушерката носи отговорност. По мой опит, който и да носи отговорност, последствията са за детето и родителите.

# 2 651
може и дисекция да му се направи  Shocked

имаше един афоризъм, напомня коя бе казал.... той гласеше нещо от сорта:ако четеш здравни брошури ще откриеш хиляди болести по теб.

Не знам що за родител си, не е и моя работа, но ако смяташ, че дъщеря ти би могла да понесе в зряла възраст едва да оцелее от подобна операция, да я водят в остатъка от живота й "рисков човек", да не й позволяват да ражда, защото е опасно (слава богу, аз бях родила), тогава си заравяй главата в пясъка. Иначе за другото си прав.

Имаше един интересен подпис на една майка тук "Всеки човек носи в себе си фиброаденоми, само дето не го знае" Mr. Green
Трябва да има мярка. Но да не се изпада в двете крайности

# 2 652
Аз не мога да разбера - щом на някого се е случил инцидент, усложнение, то тогава трябва всички да приемем, че това е порочна практика и да искаме промяна, така ли? Иначе си заравяме главата с пясъка  Thinking

# 2 653
Аз не мога да разбера - щом на някого се е случил инцидент, усложнение, то тогава трябва всички да приемем, че това е порочна практика и да искаме промяна, така ли? Иначе си заравяме главата с пясъка  Thinking
Ако коментираш моя пост това не е инцидент. Така съм се родила и е можело да бъде избегнато с най-обикновен преглед.
При това аз съм късметлия, защото не се е спукал този балон(който е бил бъбрекът) при раждането на втората ми щерка. А обикновено се пукал. Има няколко случая подобни..... Tired Това имах предвид
Тънката ми мисъл е да не се отрича напълно превенцията и прегледите, кръвните проби и т.н. Имах предвид (изключвам ваксините), че съм ЗА голяма част от изследванията на бебета.
ПРОТИВ съм обаче например рентгена за рутинното изследване за дисплазия (май в 6-я месец се правеше тук), защото може да се види с ехограф и мануален преглед донякъде.
Но...излетях от темата Mr. Green

# 2 654
бритт, благодаря за информацията   bouquet

иначе - процентите могат да бъдат ориентир, те могат да бъдат показател, могат да бъдат и статистика (те всъщност от там са дошли в случая), но не могат да бъдат залагани така като граница
каквото се налага да се направи в конкретния случай, това се прави

така или иначе и други неща в петицията ме смущават... линковете с препратки към източниците май не работят  Rolling Eyes

и отделно - хайде да направим и петиция майките да се подготвят за раждането? а не да не са виждали гиричка през живота си, да не са тичали никога, да се залежават и тъпчат цяла бременност, защото видите ли, хм, хранят двама, една бременна при липса на противопоказания трябва да е активна
в щатите майките работят едва ли не до деня преди да родят, тук 45 дни по-рано се залежаваме, събираме сили  Crazy Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт