Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 150 196
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 625
  • в страната на чудесата

не, не се опитваш да вдигнеш ничия обща култура, а да си защитиш егото, което той настъпва по мазола, и го правиш с поза на снизхождение

според мен е по-добре медицинската професия да си излекува мазолите (нещата, които не са както трябва в поведението и практиката ви), че да няма нужда толкова трескаво и грубо да се защитава, дори когато за всеки е ясна ситуацията

благодаря! да ти кажа, в моята специалност пациентите работят с нас и процесът е доста по-приятен и за двете страни. ако се върнеш назад и прочетеш (което знам, че е трудно, но все пак опитай), ще видиш колко пъти казах, че не съм гинеколог и пиша тук като участник в социалното осигуряване. схващаш или ти е трудно? и моля, не ми обяснявай къде ми е проблемът, защото е грозно и невъзпитано. аз вече разбрах, че вие настоявате именно така да ви възприемат всички, даже потенциалните ви поддръжници, които най-хубаво да се откажат. за да може завинаги да имате от какво да сте недоволни. подобни на теб личности и постинги са причина от темата да лъха бунт на низшите пластове. а аз я чета, защото харесвам яна, брит и ива и вярвам, че само положителни личности могат да направят положителни промени.
бъди здрава и щастлива! (не е тенденциозно Joy , просто не сме си говорили след празника)
и причината да я четада влизам в тази тема, от която лъха само

# 2 626
докато говориш с хората с изреченийца от рода на "схващаш или ти е трудно" ще си останеш обидена

Моите роднини и приятели лекари до сега не са се оплакали, че някой не ги уважава, но това е сигурно защото не съм ги чула да говорят по този начин на когото и да било.

а като започнеш да се отнасяш с хората, като с равни, може и някой да разбере какво искаш да кажеш

по същество:

1. никъде не съм говорила за гинеколози, нито съм твърдяла, че ти си такъв. Говоря за безобазния маниер на всички лекарски специалности с изключение май на зъболекарите, да се държат с хората като че са им дошли у тях и са им изяли закуската, и са и малоумни.

2. че ми е трудно да чета....това на базата на това, че си ми преброила дипломите и си установила, че не са достатъчно и ерго-не мога да чета ли каза? чела съм цялата тема. Научи се ти да обръщаш внимание на писаното.

3. относно проблемите възникващи в практиката и отношението на лекарите, те са ясни и няма човек в България да не знае, че се държат масово, безобразно с пациентите си, че не желаят да обясняват и най-малкото, са неуважителни. Има изключения, разбира се, може ти да си от тях. Понеже не те познавам не съм правила изказвания за теб конкретно, но за общия проблем в отношението, дори по телевизията си признаха лекарите,в  Сезмограф, ако помниш. Като чета как пише тук, обаче, крайно ше се изненадам ако се държиш по друг начин с пациентите си.

4. "Низшите пластове"... Joy колко показателно. Света се дели на лекари и низши пластове. Мишка, да знаеш, има доста голям шанс аз да съм по-образован пласт от теб, включително и предците ми, така че това изказване е просто умопомрачително и само показва какво става главата ти. И после се чудиш, че хората не са съгласи с теб. Е никой не му харесва да го третират като боклук.

не, не се опитваш да вдигнеш ничия обща култура, а да си защитиш егото, което той настъпва по мазола, и го правиш с поза на снизхождение

според мен е по-добре медицинската професия да си излекува мазолите (нещата, които не са както трябва в поведението и практиката ви), че да няма нужда толкова трескаво и грубо да се защитава, дори когато за всеки е ясна ситуацията

благодаря! да ти кажа, в моята специалност пациентите работят с нас и процесът е доста по-приятен и за двете страни. ако се върнеш назад и прочетеш (което знам, че е трудно, но все пак опитай), ще видиш колко пъти казах, че не съм гинеколог и пиша тук като участник в социалното осигуряване. схващаш или ти е трудно? и моля, не ми обяснявай къде ми е проблемът, защото е грозно и невъзпитано. аз вече разбрах, че вие настоявате именно така да ви възприемат всички, даже потенциалните ви поддръжници, които най-хубаво да се откажат. за да може завинаги да имате от какво да сте недоволни. подобни на теб личности и постинги са причина от темата да лъха бунт на низшите пластове. а аз я чета, защото харесвам яна, брит и ива и вярвам, че само положителни личности могат да направят положителни промени.
бъди здрава и щастлива! (не е тенденциозно Joy , просто не сме си говорили след празника)
и причината да я четада влизам в тази тема, от която лъха само

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 18:10 от Archangel

# 2 627
  • в страната на чудесата
чакай малко. защо не разбираш?
въобще не се оплаквам от липсата на уважение към лекарите, а от маниера ти на писане към хора, които по някаква причина не изповядват преклонение към амишите. шегувам се... но предполагам, че схващаш какво имам предвид. неведнъж съм казвала, че проблемите с отношенията съществуват и те са доста по-многолики, отколкото засегнатите в тази тема.
бих искала да наблегна, че се учудвам , че ме категоризираш, без да ме познаваш... освен това, фактът че практикувам тази професия въобще не означава, че трябва да търпя лични нападки. да, всички признаваме, че проблеми има. да се замислиш защо зъболекарите ги нямат. каква е тяхната професия. по-малко хуманна, по-малко дълг и по-малко клетва. нещо друго има ли?
тук не е мястото да размахваме дипломите си и тези на на родата, но ако настояваш - да ти пратя? и бунт на низшите пластове не е в класов смисъл. не знам защо го идентифицира тъй. ще помисля... newsm78 даже не съм и помисляла да те засегна. преди няколко страници поднесох извинения. ще го направя и сега  Laughing

изяли закуската  Joy ами така ще се окаже този месец. точно така. изяли са им закуската... нали гледаш новини, та знаеш какво имам предвид...

и знаеш ли, криво си ме разбрала. въобще не държа някой да е съгласен с мен. но и нападки няма да търпя. особено към общност, която не представлявам. отнасяйте ги не в отговорите си към мен, а към д-р райчинов. той представлява лекарите в БГ.

# 2 628
Именно понеже не те познавам, мога да съдя за теб само от писаното тук, а само от един твой пост /предния/ прочитам, 1. че съм низша, 2. че не мога да схващам, 3. че не мога да чета защото е трудно...и всичко това казано с арогантен тон с риторични въпроси. От това съдя за теб, не от друго. Ако не искаш да съдя за теб така, не се дръж така с мен. Под "мен" разбирам и всички непознати, на различно от теб мнение по някои въпроси, защото не мисля, че имаш някакво специално лошо отношение към мен.

Не нападам лично теб, нито лекарската професия. Нападам лошото отношение, което някои хора си позволяват към другите и гледната точка, че някой друг, с друго мнение и друга професия е "низш".

Кажи ми твоето мнение-защо според теб зъболекарите нямат това отношение? Аз си мисля, че е защото е крайно лесно да смениш един зъболекар ако се държи зле с теб и е непрофесионален, а с един лекар в болница, нещата не стоят така, защото зад лекаря стои милиардна индустрия, машини, техника, инфраструктура, медикаменти и прочее и човек отива в болницата на първо място и едва тогава при лекаря. И при най-добрия лекар няма да идеш в празен кабинет без техника и без условия и без нааличието на колегите му, чиито услуги също са необходими (например в родилен дом са важни не само акушери и гинеколози, но и неонатолози, и т.н). Ако от отношението на лекаря зависеше колко пациенти ще има, така както на зъболекаря му зависи, според мен и отношението щеше да е както при зъболекарите. Друга мотивация е страхът. Ако в Канада, примерно, някой се държи както се случва в България има огромен шанс той да бъде уволнен още на другия ден ако ще да е Айнщайн на медицината. Но и това у нас не се случва.И така-имаме си резултатите.

Не, не знам какво имаш предвид "низши слоеве" освен класово понятие, ако искаш поясни, но едва ли ще успееш да обосновеш това си хипер-арогантно изказване по какъвто и да е приемлив начин. Издъни се, просто се извини, без смеещи се човечета и остроумни ремарки. И то не на мен, защото не мен няма да ми хрумне, че съм низша по какъвто и да е начин, а на всички не-лекари, които нарече с това име само защото са се осмелили да искат да се отнасят човешли с тях. Освен това бих искала да ти напомня думите на Исус: "и нека по-големият от вас, да бъде вам слуга". По това се познава "висшия", че служи и помага на "низшите", а не по тупането в гърдите колко си велик.

Никой не те кара да търпиш нищо, да не говорим, че към теб няма никакви нападки, освен предизвиканите от самата теб с обидните ти изказвания. Ако твърдиш, че това не е така, дай цитат.

чакай малко. защо не разбираш?
въобще не се оплаквам от липсата на уважение към лекарите, а от маниера ти на писане към хора, които по някаква причина не изповядват преклонение към амишите. шегувам се... но предполагам, че схващаш какво имам предвид. неведнъж съм казвала, че проблемите с отношенията съществуват и те са доста по-многолики, отколкото засегнатите в тази тема.
бих искала да наблегна, че се учудвам , че ме категоризираш, без да ме познаваш... освен това, фактът че практикувам тази професия въобще не означава, че трябва да търпя лични нападки. да, всички признаваме, че проблеми има. да се замислиш защо зъболекарите ги нямат. каква е тяхната професия. по-малко хуманна, по-малко дълг и по-малко клетва. нещо друго има ли?
тук не е мястото да размахваме дипломите си и тези на на родата, но ако настояваш - да ти пратя? и бунт на низшите пластове не е в класов смисъл. не знам защо го идентифицира тъй. ще помисля... newsm78 даже не съм и помисляла да те засегна. преди няколко страници поднесох извинения. ще го направя и сега  Laughing

изяли закуската  Joy ами така ще се окаже този месец. точно така. изяли са им закуската... нали гледаш новини, та знаеш какво имам предвид...

и знаеш ли, криво си ме разбрала. въобще не държа някой да е съгласен с мен. но и нападки няма да търпя. особено към общност, която не представлявам. отнасяйте ги не в отговорите си към мен, а към д-р райчинов. той представлява лекарите в БГ.

# 2 629
  • в страната на чудесата
запоследен път, че разсипахме темата:
казах низши пластове - можеш да погледнеш, два пъти си ме цитирала, а не слоеве, и имам предвид на психиката, а не класови определения. извинявай.

ако не следвам Исус, може ли да подмина предложеното?

мисля, че взаимоотношенията между зъболекарите и техните пациенти са уточниха преди повече от десет години със стартирането на реформата... и в никакъв случай разликата не е в апаратурата. защото зъболекаря не работи с ръчно свредло, нали? има апаратура, микроскопи, рентгени и страшна индустрия. и можеш да го смениш, както и болницата.

и освен това отношенията между пациентите и техните джи-пи-та и специалисти от извънболничната помощ са също толкова отвратителни и прогнили, независимо, че можеш спокойно да ги смениш (например можеш никога повече да не стъпиш при специалиста Х, а джи-пи то 2 пъти годишно). независимо от това темите с а пълни с примери за ужасно качество и липса на култура на предоставяне на услугата. всепак по-малката част от медицинската услуга се предоставя в болнични условия.

все пак ми се струва, че закуската има значение, макар че всички смятат, че не е така. незнам как е. казвам ти какво направиха в щатите - платиха милиарди, за да започне реформа. тук казват първо да се реформираме и тогава ще плащат. и друго ще ти кажа. о не сме уточнили обема на услугата насреща и стават недоразумения. пациентите имат едни очаквания, лекарите - други. и не си ги казват, след това и двете страни са недоволни.

честно казано съм песимист за каквато и да е промяна. и в българите и в техните лекари. това е причината, поради която приех предложение, което ще ме отдалечи от тази картина. надявам се за доброто на семейството ми. и виж, аз съм поработила в европа, скоро пак ще се върна там. и честно казано - няма такова нещо. нито аз съм си броила заплатата, нито съм смятала човека отсреща, нито някой се е държал грубо и невъзпитано. сигурна съм, че и в канада не се държат просташки с айнщайн пред уволнение Simple Smile шегувам се.
всеки заслужава това, което има. и българите заслужават лекарите си. те са си ги създали. каза бащатко. изучили. техни са си. ще си ги ползват.

пак с е отклоних. но ще продължавам да подкрепям всички пациентски организации в борбата им за избор. не защото следвам думите на Исус  Peace, а защото вярвам, че всеки има право на избор, на здраве, на живот. и защото твърдо вярвам, че пациентските организации подобряват качеството на лекарските услуги. и независимо от помийния оттенък на дискусията тук понякога, мисията на естествено е силно положителна.

в заключение - не съм се издънила, лошо си ме прочела Simple Smile
 Hug

# 2 630
хитро Laughing на психиката значи...по Фройд ли? "то" ли се бунтува? Срещу "свръхаза" сигурно.....Просто.......... Stop Няма какво повече да обсъждаме това.

Няма значение цитата на Исус ли е или на Буда или на Баба Митра от Петърч. Важен е смисълът и етиката. А ти не си длъжна да го следваш. Нищо задължително няма на тоя свят. Има само последствия. Но гледам, че не ги харесваш. Защото отношенията между лекари и пациенти са породени от неспазване на основни морални закони в продължение на много десетилетия.

Зъболекарската техника е жълти стотинки пред болничната. Един скенер ЯМР, едно оборудване на операционна, самата болница с отделенията и...не се прави, че не разбираш и не ми говори за свредла. Става дума за зависимостта на пациента не само от лекаря, а от цялата система и индустрия. Като няма такава зависимост, както при зъболекарите, имаме едни усмихнати и приятни специалисти.

Това, че и джи питата са гола вода, дължим на по-дълбоки проблеми, пак свързани с пари и система. Не може професори с по 500 лева заплата да преподават в опоскани, порутени болници по учебници от 46та година и да очакваме добро качество на образованието. Има и още по темата, но да не се впускам. Аз лично не съм песимист за  България, поради това какви са българите, а поради това какво правят великите сили със страната през последните сто години и някои други исторически мал-шансове. Но някои неща не могат да се предвидят...да видим какво ще излезе от цялата работа.

Да, ролята на пациентскте организации е много важна и се радвам, че ги има.

А на теб успех в работата, която си избрала и дано имаш каквото искаш.

запоследен път, че разсипахме темата:
казах низши пластове - можеш да погледнеш, два пъти си ме цитирала, а не слоеве, и имам предвид на психиката, а не класови определения. извинявай.

ако не следвам Исус, може ли да подмина предложеното?

мисля, че взаимоотношенията между зъболекарите и техните пациенти са уточниха преди повече от десет години със стартирането на реформата... и в никакъв случай разликата не е в апаратурата. защото зъболекаря не работи с ръчно свредло, нали? има апаратура, микроскопи, рентгени и страшна индустрия. и можеш да го смениш, както и болницата.

и освен това отношенията между пациентите и техните джи-пи-та и специалисти от извънболничната помощ са също толкова отвратителни и прогнили, независимо, че можеш спокойно да ги смениш (например можеш никога повече да не стъпиш при специалиста Х, а джи-пи то 2 пъти годишно). независимо от това темите с а пълни с примери за ужасно качество и липса на култура на предоставяне на услугата. всепак по-малката част от медицинската услуга се предоставя в болнични условия.

все пак ми се струва, че закуската има значение, макар че всички смятат, че не е така. незнам как е. казвам ти какво направиха в щатите - платиха милиарди, за да започне реформа. тук казват първо да се реформираме и тогава ще плащат. и друго ще ти кажа. о не сме уточнили обема на услугата насреща и стават недоразумения. пациентите имат едни очаквания, лекарите - други. и не си ги казват, след това и двете страни са недоволни.

честно казано съм песимист за каквато и да е промяна. и в българите и в техните лекари. това е причината, поради която приех предложение, което ще ме отдалечи от тази картина. надявам се за доброто на семейството ми. и виж, аз съм поработила в европа, скоро пак ще се върна там. и честно казано - няма такова нещо. нито аз съм си броила заплатата, нито съм смятала човека отсреща, нито някой се е държал грубо и невъзпитано. сигурна съм, че и в канада не се държат просташки с айнщайн пред уволнение Simple Smile шегувам се.
всеки заслужава това, което има. и българите заслужават лекарите си. те са си ги създали. каза бащатко. изучили. техни са си. ще си ги ползват.

пак с е отклоних. но ще продължавам да подкрепям всички пациентски организации в борбата им за избор. не защото следвам думите на Исус  Peace, а защото вярвам, че всеки има право на избор, на здраве, на живот. и защото твърдо вярвам, че пациентските организации подобряват качеството на лекарските услуги. и независимо от помийния оттенък на дискусията тук понякога, мисията на естествено е силно положителна.

в заключение - не съм се издънила, лошо си ме прочела Simple Smile
 Hug

# 2 631
  • в страната на чудесата
стига де. ти не прочете и реши да ми натриеш егото/мазола или там каквото беше.  Peace

съгласна съм. аз даже мисля, че индустрията диктува повечето от правилата. но в родилните отделения няма нужда от ЯМР, КТ и пр. един анестезиологичен апарат не струва кой знае колко, а при масовото навлизане на епидурала разходите съвсем се свиха. защо тогава не сменяме АГ-тата? хората в повечето случаи знаят предварително при кой отиват и къде му е усмивката. в голям брой от случаите същия (няма да употребявам дума) им води 8 месеца консултацията. или поне ходят на редовни записи в клиниката, в която ще раждат последния меец  Joy

инак, за подмяната на морала в отношенията си права и той за жалост не засяга само тази област.

в поликлиниката няма ЯМР. и пак не се получава. нито контакт, нито смяна.
как мислиш, а? кабинетът на зъболекаря и терапевта в 29 поликлиника (например) няма съществени различия в материалната база... защо очакванията са различни?
между другото в повечето болници, обурудвани с последния писък на технологията, рискът от грубияни сред персонала е по-нисък отколкото в средностатистическите болници ... нямам референция (само gut feeling Simple Smile и емпириум)

благодаря ти.

мишката е особен случай, тя не търси диалог, а изява

Joy

# 2 632
...това е причината, поради която приех предложение, което ще ме отдалечи от тази картина. надявам се за доброто на семейството ми. и виж, аз съм поработила в европа, скоро пак ще се върна там. и честно казано - няма такова нещо. нито аз съм си броила заплатата, нито съм смятала човека отсреща, нито някой се е държал грубо и невъзпитано. сигурна съм, че и в канада не се държат просташки с айнщайн пред уволнение Simple Smile шегувам се.

Поздравления за решението, mishka_moja!
Професионалната дистанция от "страната на чудесиите"  Simple Smile е полезна в много отношения и дава отговор на много въпроси.
Успех!

# 2 633
  • Paris, France
бебенцето има права от момента,в който се роди.Така че по закон му се полага медицински грижи и тази майка от репортажа е длъжна да се съобрази с това.Тя не е Господ за бебето,че да взима всички решения свободно и както сметне за добре,защото нейната представа за добре е различна от моята например - показаната обстановка е отвратителна!
- добре де, от какви медицински грижи има нужда здраво бебе newsm78. Ей така, за спрота да го набодем, ваксинираме и изследваме???

# 2 634
  • в страната на чудесата
ами прави се генетичен скрининг за фенилкетонурия поради това, че има особености в храненето най-общо казано и за ТСХ, който е много важен особено в ендемичните райони на страната. не си спомням какво друго скринират. за ваксините няма да говорим, че темата е щекотлива и има различни мнения. т.е. предприемат се профилактични мерки. иначе ако бебето е здраво и жизнените му показатели са ок не виждам друго. то и в болницата друго не му правят. освен да го мерят, което може и вкъщи Simple Smile

# 2 635
бебенцето има права от момента,в който се роди.Така че по закон му се полага медицински грижи и тази майка от репортажа е длъжна да се съобрази с това.Тя не е Господ за бебето,че да взима всички решения свободно и както сметне за добре,защото нейната представа за добре е различна от моята например - показаната обстановка е отвратителна!
- добре де, от какви медицински грижи има нужда здраво бебе newsm78. Ей така, за спрота да го набодем, ваксинираме и изследваме???
Аз пък бих си изследвала бебето, даже с ехограф, не само кръвни изследвания Crossing Arms Това, че ритка, хапва, спи и е спокойно, не значи ,че е здраво, особено ако не е минало през пренатална диагностика.
Така загубих един бъбрек заради разни вродени "леки" нещица,които е могло да се открият. Липсата на симптом не означава здраве!

# 2 636
може и дисекция да му се направи  Shocked

имаше един афоризъм, напомня коя бе казал.... той гласеше нещо от сорта:ако четеш здравни брошури ще откриеш хиляди болести по теб.

# 2 637
Активно и естествено ли е това държане на плацентата в тенджера - тоест това влиза ли в идеята за дом.раждане или просто е поредното малоумие на връщането в първобитния строй...когато дори тенджери май е нямало  Thinking

# 2 638
Активно и естествено ли е това държане на плацентата в тенджера - тоест това влиза ли в идеята за дом.раждане или просто е поредното малоумие на връщането в първобитния строй...когато дори тенджери май е нямало  Thinking

това, че не си запозната с лотосовото раждане го приемам... не приемам, че хора които се занимават професионално с тази тематика не са запознати.

# 2 639
А може ли да дадеш малко повече информация...интересно ми е?

Общи условия

Активация на акаунт