Подкрепете активното естествено раждане в БГ!

• 150 174
  • 3 189
  •   1
Отговори
# 2 745
  • София
Тони, да, отчита същото. Объркала съм и аз - като прочетох, че пишеш за детска смъртност, се върнах да погледна моя линк. Но трябва да се гледа неонаталната.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 12:40 от Iva_D

# 2 746
mishka_moja, Ти като лекар би трябвало да можеш да четеш и разбираш научни статии в твоята област. Разстройва ме, че не можеш, защото това значи, че и колегите ти не могат.

В статията пише, че няма рисърч и няма данни. Ако това ти е достатъчно да сметнеш, че очевидно няма полза и е вредно....тежко е положението. Sad

# 2 747
  • в страната на чудесата
не се разстройвай. точно това пише. че няма данни. какво за неразбиране има? и къде съм написала обратното?
а пък ако искаш си стой разстроена заради "невежеството" ми. не мога и не желая повече да обяснявам на теб и подобните ти люде (какво щастие е, че не сте толкова честа находка...) какво означава да няма данни. утре ако някой проповедник обясни, че дават попара с извлек от марихуана на децата по някаква древна индиска традиция и липсват данни за вредата, дали ще твърдиш същото. какво да сметна? че е полезно ли? и за това няма данни!!! затова единствено казвам, че експертите препоръчват наблюдение за евентуални инфекции и други рискове.

чудесно е, че ТИ можеш да четеш и разбираш статии в областта ми.
излагаш се вече!
разбрах, че единствената цела на дискусията ни досега е била да ме засегнеш Simple Smile . е, не успя. просто не биваше да пълним темата с разсъждения щом като не са били полезни никому...

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 13:10 от mishka_moja

# 2 748
  • София
обаче аз ако съм решила че ще раждам вкъщи няма да ми хрумне изобщо какво би казало обществото за решението ми
какво значение може да има?! да не би да съм в родово-общинен строй в някое племе и да ме е страх, че ще ме изгонят от племето?
ОК, ти си достатъчно мотивирана, подготвена и подкрепяна за да не се влияеш от мнението на другите. Обаче не всички са "ти". Има жени, които дори собствените им съпрузи/партньори не ги подкрепят в тази инициатива. Какво ли ще се промени след излъчването на подобна гнусот /без извинение/ откъм подкрепа за тези жени - ами вероятно ще загубят съвсем позицията си.

Да, медиите са манипулатори, може и репортажа да е направен тенденциозно според вас, обаче фактите остават и не са ползвани специални ефекти - родителите сами са допуснали екипите до своя дом, едва ли репортерката е развърляла дюшека или оператора е пуснал кучетата да легнат и те до голото бебе, майката лично завираше шише с течност в устата му и не го гушкаше докато врещеше.
Не може да се отрича очевидното, този случай на домашно раждане, така шумно "рекламиран" от гордите родители си е чист компромат.
Аз съм твърдо за домашното асистирано раждане, но абсолютно се разграничавам от подобни изяви.

# 2 749
хм...сега ти какво твърдиш за тази статия? че твърди, че лотусовото раждане е опасно и има данни, че е вредно или че няма никакви данни и затова, като към всичко ново, трябва да се подхожда внимателно? Стори ми се че твъдиш първото, от твоите думи и в двата ти постинга.В първия казваш, че английските лекари смятали, че е опасно, а във втория, ми болдваш неща и казваш, че значели че е опасно.

За протокола-аз не бих направила лотусово раждане, защото не виждам смисъл да поема дори потенциален риск. Според мен ако пъпната връв се среже след като е напълно спряла да пулсира, до половин час след раждането, това е напълно достатъчно.Изобщо не съм специалист по лотус раждане и може и да греша и да има някакви ползи и да няма опасност, но точно понеже не съм специалист и такива около мен няма, не виждам никакви причини да експериментирам.

Обсъждам просто как се чете рисърч и констатирам, че ти не се справяш добре. Това не е изцяло твоя вина. Крайно ме съмнява в МУ да  има часове по критично четене на научни изследвания и да си имала изпити върху тълкуване, критика и намиране на грешки в публикувани статии. А това е абсолютно необходимо на всеки специалист за да го направи компетентен в собствената му професия и способен да се самообразова след завършването си. Проблемът е, че използваш авторитета си на лекар да твърдиш неща, които не се подкрепят от цитата, които самата ти си дала, като с това заблуждаваш хората, които не им е работа да знаят и разбират научни публикации.

Много ми е интересно също каква съм аз и какви са подобните ми люде. Но пък ми е ясно защо не искаш да има такива. Laughing

Няма данни, значи НЯМА ДАННИ. Значи, че не може да се твърди нищо нито за полза нито за вреда.

Мисля, че в арогантността си, забравяш, че идея си нямаш с кого говориш из клубовете и какъв е опита и възможностите за разбиране на събеседниците ти.

п.п. не, изобщо не целя да те засегна. Това е много егоцентрично твърдение. Какво значение може да има за мен непознат човек в клуб, че да полагам специални усилия да го засягам? Регирам на доста силните и категорични изказвания, които правиш докато се държиш грубо със събеседниците ти и гледам да се изчисти позицията и на двете страни, че да стане ясно не кой кого е наддумал а КАКВА Е ИСТИНАТА.

не се разстройвай. точно това пише. че няма данни. какво за неразбиране има? и къде съм написала обратното?
а пък ако искаш си стой разстроена заради "невежеството" ми. не мога и не желая повече да обяснявам на теб и подобните ти люде (какво щастие е, че не сте толкова честа находка...) какво означава да няма данни. утре ако някой проповедник обясни, че дават попара с извлек от марихуана на децата по някаква древна индиска традиция и липсват данни за вредата, дали ще твърдиш същото. какво да сметна? че е полезно ли? и за това няма данни!!! затова единствено казвам, че експертите препоръчват наблюдение за евентуални инфекции и други рискове.

чудесно е, че ТИ можеш да четеш и разбираш статии в областта ми.
излагаш се вече!
разбрах, че единствената цела на дискусията ни досега е била да ме засегнеш Simple Smile . е, не успя. просто не биваше да пълним темата с разсъждения щом като не са били полезни никому...

обаче аз ако съм решила че ще раждам вкъщи няма да ми хрумне изобщо какво би казало обществото за решението ми
какво значение може да има?! да не би да съм в родово-общинен строй в някое племе и да ме е страх, че ще ме изгонят от племето?
ОК, ти си достатъчно мотивирана, подготвена и подкрепяна за да не се влияеш от мнението на другите. Обаче не всички са "ти". Има жени, които дори собствените им съпрузи/партньори не ги подкрепят в тази инициатива. Какво ли ще се промени след излъчването на подобна гнусот /без извинение/ откъм подкрепа за тези жени - ами вероятно ще загубят съвсем позицията си.

Да, медиите са манипулатори, може и репортажа да е направен тенденциозно според вас, обаче фактите остават и не са ползвани специални ефекти - родителите сами са допуснали екипите до своя дом, едва ли репортерката е развърляла дюшека или оператора е пуснал кучетата да легнат и те до голото бебе, майката лично завираше шише с течност в устата му и не го гушкаше докато врещеше.
Не може да се отрича очевидното, този случай на домашно раждане, така шумно "рекламиран" от гордите родители си е чист компромат.
Аз съм твърдо за домашното асистирано раждане, но абсолютно се разграничавам от подобни изяви.

На мен също не ми харесва какво видях, не бих повторила това, но и не се ангажирам да съдя жената. Според мен тя не знаеше какво да прави и изглеждаше леко шашната с плачещото бебе. Доколкото забелязах това е каучуков биберон-залъгалка, не е с течност. Май е купила един от скъпите от Амазон, поне на него ми заприлича.Според мен бебетата са много по-здрави отколкото си мислим и реално нищо няма да стане с това бебе заради кучето, макар, че аз не обичам кучета и не бих го вкарала при бебето си. В болниците където има супер резистентни бацили оцеляват бебетата, това нещастно куче едва ли носи чак такива. Според мен равносметката е, че това е по-безопасно и по-нетравматично раждане от болничното, със се всичките си странности и недомислици.

Съгласна съм, че за много хора това е компромат и няма да ги привлече към домашно раждане, но в нета има и много съвсем друг вид филми, които могат да им покажат и друг вид домашно раждане. Аз също мисля, че е най-добре раждането да е асистирано, особено при жени за които това е първо раждане.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 22:21 от AnMary

# 2 750
.........  Според мен тя не знаеше какво да прави и изглеждаше леко шашната с плачещото бебе. Доколкото забелязах това е каучуков биберон-залъгалка, не е с течност. Май е купила един от скъпите от Амазон, поне на него ми заприлича..........

Абсолютно съм съгласна, че тя изобщо не знае какво прави!  Peace

Що се отнася до биберона, да, имаше и залъгалка, но явно не си видяла и другия, който си беше шише, пълно  с някаква течност (не беше мляко, беше на цвят като чай).

# 2 751
.........  Според мен тя не знаеше какво да прави и изглеждаше леко шашната с плачещото бебе. Доколкото забелязах това е каучуков биберон-залъгалка, не е с течност. Май е купила един от скъпите от Амазон, поне на него ми заприлича..........

Абсолютно съм съгласна, че тя изобщо не знае какво прави!  Peace

Що се отнася до биберона, да, имаше и залъгалка, но явно не си видяла и другия, който си беше шише, пълно  с някаква течност (не беше мляко, беше на цвят като чай).

Еми не е знаела...какво да я правим. Едва ли много майки знаят първия път. Решила е да не следва съвети на лекари, защото не са и харесали болничните практики, а явно не е успяла да намери друг авторитет и така е останала сама да се справя с всичко, и не е перфектна в действията си. Според мен макар, че не е идеално това, което прави, тя със сигурност се интересува от детето си и ще търси правилното решение за нещата.

# 2 752
Еми не е знаела...какво да я правим. Едва ли много майки знаят първия път. Решила е да не следва съвети на лекари, защото не са и харесали болничните практики, а явно не е успяла да намери друг авторитет и така е останала сама да се справя с всичко, и не е перфектна в действията си. Според мен макар, че не е идеално това, което прави, тя със сигурност се интересува от детето си и ще търси правилното решение за нещата.

Че къде е спала до сега, та тепърва ще търси?!
Къде въобще е тръгнала и какви ги върши, като е смотана и не знае какво да прави?
Детето да не е опитно мишле?
Или викаш сега ще се натретнира, та после със следващите вече и съзнателно да си върши малоумията?
  ooooh!

# 2 753
  • София
Аз съм далеч от мисълта, че имам право да определям коя жена каква майка е.
Приемам, че всяка майка е най-добрата за собственото си бебе.
Жената е информирана за част от нещата /раждането/, за друга част - първите часове/дни на бебето не е.
Шишето е с вода според мен, виждам, че е Авентско, вероятно без бисфенол - те имат леко меден оттенък. Залъгалката е каучуковата на Чико. Това обаче няма никакво значение - в смисъл дали е скъпа от Амазон или чиковската за 6 лв.

# 2 754
Моля за линк за предаването с участието на Мег! Благодаря предварително.

# 2 755
Не съм споменавала за цени, според мен те нямат никакво значение в случая (а и не само).
Говорех за това, че се дават на детето глупости, нямащи нищо общо с естественото, за което тия "рицари на швейцарско- немската корона" парадират, че се борят!
За мен това е лицемерие, както и ще да се върти и да се суче.
 Crossing Arms

# 2 756
  • София
Джуличка, репликата ми за цената беше към Архангел.  Peace И че няма значение цената на въпросното приспособление, нито откъде е поръчвано, нищо не се променя в картинката.

# 2 757
Джуличка, репликата ми за цената беше към Архангел.  Peace И че няма значение цената на въпросното приспособление, нито откъде е поръчвано, нищо не се променя в картинката.

Съгласна.   bouquet

# 2 758
  • в страната на чудесата

Обсъждам просто как се чете рисърч и констатирам, че ти не се справяш добре. Това не е изцяло твоя вина. Крайно ме съмнява в МУ да  има часове по критично четене на научни изследвания и да си имала изпити върху тълкуване, критика и намиране на грешки в публикувани статии. А това е абсолютно необходимо на всеки специалист за да го направи компетентен в собствената му професия и способен да се самообразова след завършването си.

благодаря за загрижеността. не знам дали в МУ има подобни часове, а и малко ме засяга. аз имам участие в курс на тази тема, имам положен изпит и мога да го удостоверя със съответен документ, издаден не от МУ. ако те вълнува къде - в Австрия. медицинска статистика, critical appraisal и т.н. освен това дали мога да чета и пиша може да каже съответната институция в моята област, която смята съответен показател. пак ти повтарям - ако можеше да четеш назад нямаше да пишеш глупости за мен.
наистина съжалявам, че каузата на Естествено се компрометира от хора, които са тесногръди и вярват, че някой е казал онова, което те са си помислили, че може да е. аз постигнах изключително полезен диалог с някои тук (иве, благодаря за което   bouquet) и сега недоумявам коя си ти, за да тълкуваш способностите ми при очевидни недоразумения на разсъжденията ти върху написаното от мен и някои други. жалко.

# 2 759
  • София
мишка, аз много се ценя присъствието ти в темата. И дискусиите и предложенияти ти бяха изключително конструктивни и ценни. Всъщност първите ни разговори тук бяха коментари по конкретни изследвания и ми беше много, много приятно .
Не знам защо обаче темата така се изроди напоследък в лични нападки, понякога толкова остри. Много ми е кофти и изобщо напоследък ме е обхванал жесток песимизъм по отношение на възможната скорошна промяна. Идва ми да дръпна кабела и забравя за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт