Отговори
# 180
... и понеже досега не сме много-много врели и кипели в особеностите на бг здравеопазване (по-точно сме били някъде на арктически температури), имаме питане към вече изписаните майки  Embarassed  Embarassed  Embarassed :

абе хора, какво е уместно да подарим на персонала на болницата, какво се прави в тоя случай??? имаме идея да купим по една торта за родилното и за неонаталното отделение, но пък от друга страна те лекарите и акушерките сигурно цветя и бонбони не пият (което си е съвсем разбираемо).

дайте акъл, моля  Grinning

поздрави от мен и Параход

# 181
  • София
... и понеже досега не сме много-много врели и кипели в особеностите на бг здравеопазване (по-точно сме били някъде на арктически температури), имаме питане към вече изписаните майки  Embarassed  Embarassed  Embarassed :

абе хора, какво е уместно да подарим на персонала на болницата, какво се прави в тоя случай??? имаме идея да купим по една торта за родилното и за неонаталното отделение, но пък от друга страна те лекарите и акушерките сигурно цветя и бонбони не пият (което си е съвсем разбираемо).

Някъде из форума бях чела, че им е писнало от бонбони и уиски  Laughing Не че това трябва да ви е критерий де. Повече щели да се зарадват на една голяма пица например и нещо за пиене(изписванията са точно по обяд, обикновенно), или пък ако не ви допада този вариант, в едно малко пликче за подаръци сложете една благодарствена картичка, а в нея 50 лв, примерно, да се черпят каквото искат  Grinning

# 182
  • София
Да дам отчет за прегледа - мина много добре  thumbsup Не беше нищо по-различно от обикновен гинекологичен преглед.  Разкритие - нъцки, беболинка е още високо, докторът каза, че всичко е наред и няма нищо притеснително. Пита ме дали имам болки - аз нямам. Насрочи ми следващия преглед за 23.10., ако дребосъчката не реши междувременно да излиза. За всеки случай трябва да си нося и багажа. Обясни ми, че се изчаква 7-8 до 10 максимум 14 дни, ако всичко е наред с бебочето.
Така ми олекна след този преглед, хем си знам, че всичко е наред, но тези постоянни подпитвания, така ме изнервят и ми вкарват само драми в главата #Cussing out

С изписванията нямам никакъв опит и за съжаление не мога да помогна с никаква идея newsm78

# 183

И на мен ми казаха, че на лекари и акушерки им е писнало от бонбони и торти. Дълго се чудих какво да занеса и ми дадоха гениална идея от която се възползвах. Поръчах им благодарствена кошница със френски сирена и вина. Наистина стана много стилно, а направи добро впечатление Wink

ЧЕСТИТО НА МАНАНА    bouquet

# 184
Честито на Шари, Ради, Данип и Манянааааааа!
Да са ви живи и здрави рожбите, бързо възстановяване и завръщане в къщи  Hug
Мими, за Инфакола четох, че действа с натрупване, тоест не от един или два приема! Колкото по-дълго го даваш, толкова по-добър е резултата.
Момичета, при мен си има и контракцийки, и болки ама нъцки Crossing Arms Пък и на мен, като при Маняна, мноооооооооого ми тежи вече! А как ме боли срамната кост  ooooh! не е истина направо, все едно ми се прещипват костите и се забиват в месото, докато се наместят пукат яко.... ooooh! ooooh! ooooh! Сори за описанието, ама така го чувствам. В събота трябва да ходя в "Шейново", на тонове. Някоя от мамите раждали там да знае, дали трябва да си записвам час или мога и така да отида? И ако не съм много дасадна, има ли значение по кое време ще отида?
Адмирал, благодарим за поздравите, да ви се връщат! Та на въпроса, ако сте доволни от екипа или ги познавате, може да вземете някаква огнена течност / ако правилно съм те разбрала/, но иначе кутия бонбони, сок, някакви сладки и една китка вършат чудесна работа, според мен!
Приятен ден на всички, и успех!
Фийл, да не прекалиш с душовете Grinning

# 185
Честит син на Мананка! Да е здрав и да го обича баткото!

Сисилиа, и моето коремче май е доста голямо, ето снимки:
Право коремче:
http://picasaweb.google.com/vanyaikosyo/Koremcheta?authkey=P-ZVg … 57509340432057186
Криво коремче:
http://picasaweb.google.com/vanyaikosyo/Koremcheta?authkey=P-ZVg … 57509514383008370

Голяма скука ме е обзела, вчера си ших едни пердета, катерих се по столове да ги закачам, закачих ги много съм доволна и днес ще шия за другата стая. Тук е едно ужасно време вали, мрачно е, само за спане, ама не мога да спя сега, че ще ходя да се подстригвам, после ще се похваля със снимка.
Фийл, я си покажи слингът, нали си го направи сама? И аз мислих първо сама да си го направя ама тук няма подходящи платове и сега следя едни в ибей, ама ако станат 40-50евро ще си купя направо нов.

# 186
  • Варна
Ей сега приспах малкото зверче и бързам да попрочета и да попиша  Whistling
Опасно човече е, опитва се да ме използва за биберон  Twisted Evil, което хич не ми се нрави,сега го учим да смуче залъгалка, че не може да стои с празна уста  Laughing. Имаме си и колики, дано не са силни като на Никола  Tired, засега започваме с хомеопатия, ако не помогне ще включим капки.
Баткото започна да го възприема вече като част от семейството   Laughing, снощи го милва по главичката и му се усмихва. Естествено продължаваме с изцепките – като плаче да съм го пускала на земята; като му се яде да яде на масата  Mr. Green. Обясних му, че бебето пие специално мляко и му показах откъде излиза, при което той възкликна: мамо, то пие мляко като мен, ама без Нескуик  hahaha.
За АГ-то за 4 ет. никак не се учудвам, и аз съм чувала, че персоналът не е много отзивчив и колкото по-малко питаш, толкова по-добре  Tired. Мен няколко пъти ме питаха и лекари и акушерки как се справям, засукало ли е бебето, имам ли някакви проблеми, но слава Богу при мен всичко беше ок.
Barabina, за съжаление такава е процедурата за еднократната помощ. Аз помня предния път какви документи искаха и къде ходих да ги подавам, явно нищо не се е променило за 3 години  Thinking . Е, при нас за второ дете са 600 лв., тъй че си заслужава тичането  Crazy. Неди, аз знам, че срока за помощите е 3 години, ама защо да не си ги вземем сега, ами да чакаме.
Енигма, добре дошла  bouquet. Чакаме снимки на ангелчето  Heart Eyes
Честита госпожица на мама Shareez   bouquet
Да са живи и здрави и големите юнаци на мама Крисси, didkadn, на r_adi и manana   bouquet  
Еличка_мама, абсолютно нормално е за кърмено бебе да ака на всяко хранене, нормално е и да ака веднъж дневно  Wink. Нашето пъпче падна още на 4-я ден и съм много доволна  Simple Smile.
Капучино, да ти е жив и здрав рожденника и да му подариш най-хубавия подарък  baby_neutral.
Фийл, успех с душовете  Wink. Ама нали си знаеш, че то ще излезе когато си реши  Mr. Green

Към вече родилите мами - кога за пръв път изведохте бебоците на разходка? Има ли други луди като мен - ние вчера два пъти излизахме - веднъж с колата и следобед с количката. Хората ме гледаха малко странно - до вчера с корема, пък сега по улиците с количката, ама много не ми пука де, използваме слънчевото време, че кой знае след няколко дни какъв студ ще настане  Tired

# 187
Да дам отчет за прегледа - мина много добре  thumbsup Не беше нищо по-различно от обикновен гинекологичен преглед.  Разкритие - нъцки, беболинка е още високо, докторът каза, че всичко е наред и няма нищо притеснително. Пита ме дали имам болки - аз нямам. Насрочи ми следващия преглед за 23.10., ако дребосъчката не реши междувременно да излиза. За всеки случай трябва да си нося и багажа. Обясни ми, че се изчаква 7-8 до 10 максимум 14 дни, ако всичко е наред с бебочето.
Така ми олекна след този преглед, хем си знам, че всичко е наред, но тези постоянни подпитвания, така ме изнервят и ми вкарват само драми в главата #Cussing out

С изписванията нямам никакъв опит и за съжаление не мога да помогна с никаква идея newsm78
Чудесно!
 За подпитванията - аз отдавна съм решила за себе си, че точно хорските подпитвания са тези, които ме правят нетърпелива и ме вкарват в разни филми, пълни с денонощно мислене "Хайде де, няма ли да излизаш вече". Ами то само мъжа ми поне 15 пъти на ден ме праща да раждам (уж на шега), репликите от останалите не мога да ги преброя. И в крайна сметка какво - изнервена бременна, която си внушава, че има нещо ненормално в състоянието й и бебето трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се роди след малко  #2gunfire. Вместо да оставим на спокойствие малчовците да си стоят вътре докогато им е добре и да се радваме с пълно сърце на живота и на чудесното слънце

# 188
  • Бургас
Адмирале поздрави и целувки на Параход и малкото човече. Hug
Нас като ни изписваха спретнахме две еднакви чанти с ядки,сокчета и лакомства.
И букети разбира се.
Всички приеха с усмивка подаръчето.

Сисилия налегна ме носталгия като ти гледам коремчето,но пък фвърлих поглед на малката и ми мина.

Ванченче страхотна тумбаче. Peace

# 189
А как ме боли срамната кост  ooooh! не е истина направо, все едно ми се прещипват костите и се забиват в месото, докато се наместят пукат яко.... ooooh! ooooh! ooooh!
И мен много ме болят костите и околностите им там долу, болката понякога продължава час. Сигурно е подготовка на мястото за събитието, но си е неприятно. Обаче ми вдъхва надежда, че може пък после да е по-леко...след като има предварителна разгрявка   Mr. Green
Сиска и Ванчето, много са ви сладки големите кореми  Heart Eyes

# 190
Адмирале, поздрави на Параход, чакаме я  Heart Eyes. За почерпка нямам оригинални хрумвания, може би някакъв добър алкохол и качествени мезета, особено ако има мъже в колектива. И цветя за дамите

# 191
Мананчееееееееееее, ЧЕСТИТО МИЛА! Как успя да го родиш тоз синковец?! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ! Знаех си аз вчера като ти пожелавах по-бързо раждане, че скоро ще се гушкате))))))))))))))))))

# 192
  • София
Алис, подкрепям те с две ръце Peace На мен си ми е толкова спокойно и приятно, не ми тежи, разхождам се цял следобед на слънчице и ми едно весело на душата newsm68 докато не започнат подпиванията и изказвания от сорта "аз викам вече, да раждаш" Shocked  #Cussing out

# 193
  Момичета пак съм щъркел  newsm44!

# 194
  Вчера мама Бебочка е родила своето момченце Калоян!Родил се е с мерки 3750 грама и 50 сантиметра.Раждането е било трудничко и накрая се е наложило секцио,но сега Рени звучеше доста добре,дано бързо се възстанови!
 В болницата се е видяла с Гери,нея днес я изписват и сигурно ще се включи да разкаже.

Общи условия

Активация на акаунт