Какво мислите за камери в яслите и градините?

• 11 746
  • 241
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Бо, едно не разбирам.. ти си сигурна в нещо пък не можеш да го защитиш. Ако знам, че моето дете гледа ТВ, вместо да се занимава изобщо не ми трябват камери. Просто отивам и си разговарям с госпожите по проблема. А защо има ТВ във вашата градина или ясла не знам. В нашите не е имало. Нито ТВ, нито ДВД... така че аз нямам такива притеснения. Тези глупости родителите се съгласяват да са така. Имам поглед над други градини чрез колежките ми и знам за какво говоря. Аз изобщо няма да се съглася да има подобна техника в градината. А ако някой тормози детето ти ще разбереш. Повярвай ми и за това. Има хиляди начини да го разбереш. Мисля, че ако се подходи без предубеждение към учителите ще е добре за всички. Честно казано никога не съм се опасявала от подобни неща като я дадох на ясла на 1 г.и 3 м. тя не можеше да говори изобщо тогава. Не съм я дала с мисълта как сега ще ми тормозят детето. Подходих абсолютно открито към всички и те оправдаха доверието ми. Виж ако нещо ме е навело на мисълта за нередности просто си търся правата.

И накрая искам да кажа, че камерите няма да спасят децата от тормоз. Ако някъде го има ще си продължава и с камери. Начини бол.

ОFF... Уау! Сега видях подписът ти. Любима песен, буди ме сутрин!   bouquet

# 91
Vache, аз съм доверчив човек, тя тепърва започна втора група, но за 1 година се смениха 3 двойки учителки, въобще нямам възможност да ги опозная, въпреки това я оставям с доверие при всяка нова двойка. Края на миналата учебна година беше в сборна група, при съвсем непознат персонал, а началото на тази пак при непознат, при това в друга градина. Но тя е непукист Crazy въобще не й прави впечатление в коя група ще я заведа, важното е да е на детска, а дали учителката крещи, удря или нещо подобно - все й е тая, т.е. някои деца може и да показват външно какво се е случило с тях, даже преди да са проговорили, но други като нея - не. Доста късно и съвсем случайно разбрах, че едната от първите й учителки я е удряла през краката, защото не е искала да заспи на обяд. Вече беше напуснала, когато го разбрах, пък и тя не можа да каже коя от двете, беше при тях 1-2 седмици и не ги различаваше.
Та, за такива случаи искам камери, не искам да я гледам онлайн, но да има запис при охраната, когато ми се наложи да доказвам нещо, иначе всички отричат, нали знаеш.

# 92
По принцип съм против, но бих приела във вариант да се наблюдават входове, двор и прочие. Така е в училището ни.

# 93
  • София
Никол, ОК, съгласна съм, че не всяко дете казва, но смятам, че показва, стига родителят да може да разбере. Както вече няколко пъти споменявам моето дете е "стара пушка" по детски заведения. Била е и в сборни групи и то не една година, а три. И тя радко казва, дори почти никога какво правят в градината, но аз разбирам по други начини. Така че имам досег с различни учители. Не всички са били като нашите разбрани. И въпреки всичко когато е имало нещо нередно съм се разправяла.

А искам да ми кажете ако има камери колко време вие ще гледате? А каква е вероятността да не гледате точно когато бият вашето дете? Според мен огромна. Защото хората когато са на работа едва ли могат да гледат детето си често. И друго.. колко от вас ще запазят акаута и паролите си за достъп за себе си, а няма да ги раздадат на бабата, дядото, чинката, вуйчото и пр. рода да гледа милото внуче и племенниче как си играе?  Wink Самата ти каза

а варианта да има камери, но записите само да се съхраняват в градината (а не да се гледат онлайн) и при проблем, с/у молба, да бъдат предоставяни на потърпевшия родител, който да изгледа записа в присъствието на директора, учителя и охраната? Така става ли?

А какво ще направиш в случая на София когато учителката я е била през краката и вече на пуснала? Нищо! Е, значи няма смисъл от тази мярка. Освен учителите да се чувстват като в ББ нищо няма да се постигне. Пак казвам.. ако някой иска да тормози ще го прави с или без камери.
Дразни ме цялостната тенденция в тази тема "Да следим учителите". Ми ако някой клиент дойде при теб, мен или който и да е с нагласата "Тази сега ще ми удари един шамар" как би се чувствала ти или аз? Thinking

# 94
Там е работата, че ако имаше камери, нямаше да има удари. Защото знаят, че ще го има черно на бяло.

# 95
  • София
Там е работата, че ако имаше камери, нямаше да има удари. Защото знаят, че ще го има черно на бяло.

Ами! Навела се, камерата не я хваща и пляс през краката... Няма нужда от камери, децата са добри клюкарчета. Винаги някое казва на родителите си, те на другите и така...  Wink Дишайте по-спокойно бе хора! В градините не работят изверги.

# 96
голи дупета има и на плажа Peace

а определено някои сестри-лелички са много груби, макар и не изверги Naughty

не е като с шамара: нагласата не е негативна, а предпазлива и реалистична Peace

можеи да не гледам нон-стоп, но като се знае, че са наблюдавани, няма да си позволяват волности Naughty

в нашата градина са факт - в общите помещения и помещенията за игра (сложиха ги преди няколко месеца - преди ремонта  Laughing), канят се да сложат и външни с охранителна цел.
коя е тази градина - добър пример Peace

# 97
Майка ми е бивша детска учителка, така че да ви кажа- варианти за тормоз над детето има бол, както и начини. Въпреки това съм си дала и двете деца на ДГ и ясла без страх. Знам как след известно време опознават децата и им треперят като на свои, как им е мъчно при раздялата след 4 години и с какви чувства ги наричат " моите деца".Не искам камери, които да следят учителките, а да подпомагат безопасността на децата, като следят коридори, двор и други ключови места.Е, ако има камери в групата, бих си гледала детето от време на време, от сантиментални чувства, щото и на мен ми е мъчно като го оставям по цял ден. Но смятам че хем е излишно, хем е опасно, защото има всякакви откачалки и в случая ползата не превишава риска.

# 98
... В градините не работят изверги.

Права си, но пък друго се сещам - случаят с натровените деца в Лозенец, определено камерите щяха да внесат яснота.

Майка ми е бивша детска учителка ...

Майка ми също, а леля ми (сестра й), все още работи като такава Grinning но както вече казах, камерите биха били в техен интерес при несправедливи обвинения Peace

# 99
Vache, децата, които вече могат да говорят ще кажат ако има нещо, но малките деца на по годинка, годинка и нещо...? Те какво да кажат? Как да се изразят?
Не мисля, че тук може да се говори за параноя, а по скоро за притеснение-това са чужди хора, които си видял за минути и им оставяш детето си. Нямаше да се пускат такива теми и да има притеснени родители ако положението в държавата ни беше друго, но уви това е реалността.

А относно това дали някой е съгласен или не да снимат него или детето му...навсякъде има камери и никой не ни пита за тях. Ей го-в магазини, в хотели, в банки, около самите банки...навсякъде около нас.

# 100
  • Sf
Против съм. Децата не бива да свикват да живеят пред наблюдаващи ги устройства, последиците могат да бъдат много и много плачевни.

# 101
Да , подкрепям предложението  PeaceЗа камери съм  Grinning

# 102
[А относно това дали някой е съгласен или не да снимат него или детето му...навсякъде има камери и никой не ни пита за тях. Ей го-в магазини, в хотели, в банки, около самите банки...навсякъде около нас.

В магазините и банките не съм видяла хора да се преобличат и да се разхождат по гащи, също така не съм виждала голи дупета, смяна на памперси и т.н. Напълно подкрепям всяка дума, казана от Vache  Peace
НИКОГА не бих пуснала детето си в детско заведение, ако не съм 100% сигурна, че го оставям на едно добро място, където ще се чувства добре и ще се грижат подобаващо за него. Синът ми тръгна на 2 години, срещах се и говорих с директорката, с учителките - два-три разговора поне за мен бяха достатъчни, за да си изградя мнение за тези хора и да спечелят доверието ми. Не са ме разочаровали, пусках го и пет пъти вече на лагер с тях. Имали сме дребни недоразумения, но сме ги решавали с разговори - за целта обаче човек трябва да подходи открито, да отдели 5 минути, не само да оставя сутрин детето и да го взима вечер на бегом...
Не мога и едва ли някога ще разбера как може човек да си оставя детето на място, в което не е сигурен, на хора, които не харесва  newsm78

Има и още един много ключов момент - децата "поемат" нашите чувства и емоции, ако то усеща нашата неприязън и недоверие в персонала, вероятността да ги приеме и хареса, е минимална. Усещайки тревога и напрежение в нас докато ги оставяме, как очаквате да влязат с нагласата да се забавляват и да изкарат приятно? Коментирайки "лошите" лели и питайки непрекъснато "кой те удари", "обиди ли те", "развика ли ти се", последното нещо, което ще се изгради, е доверие... НАШЕТО уважение и доверие в учителките е предпоставка и детето да изпитва такова.
Пък, както вече нееднократно се каза - който има опасения - детегледачка, камери навсякъде в къщи и така.
А, сетих се и нещо, което някой много находчиво беше написал в една от предишните теми по въпроса - като си сложите камери в къщи, ще дадете ли парола за достъп на свеки и на майка ви - ами и вие сте им деца, сигурно и те ще се умиляват да гледат как си миете зъбите  Crazy

# 103
  • София
Aз се изумявам как има толкова деца в градините и яслите, като ви чета разсъжденията. Госпожите ходят в ДГ да гледат децата, не да ги тормозят и бият! Naughty Не вярвам, да мислите, че някой си набелязва дадено дете и почва системен тормоз над него. ooooh!Аз си оставям детето спокойно и имам доверие на госпожите, които го гледат. Ако вие подхождате с мисълта, че го оставяте на "изверги" и камерите няма да ви помогнат.

# 104
  • by the sea
Против съм. Не ми допада идеята детските заведения да се обръщат на ''Биг Брадър''

Общи условия

Активация на акаунт