Бебешко парти?

• 11 138
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Малко звучи странно да правиш парти на бебе, което още не се е родило..  Като се роди ще събереш достатъчно подаръци .. а и моите близки ме пипатах от какво имма нужда още преди да се роди бебето .. не е нужно да правиш парти по случая Simple Smile

партито, както вече споменаха по горе е питката на 40 тия ден .. преди това не е желателно да се врат много хора около бебо Simple Smile

Успех  Peace

# 31
На мен не ми беше хрумвало.Може би защото в БГ обичая е след като се роди бебето, т.е. на 40-я ден, питки и т.н.Но не виждам нищо лошо да си направиш предварително щом искаш.

ако това е твоето желание, не мисля, че трябва да се съобразяваш с това какво ще кажат родата, хората и т.н. ако някой тръгне да ти намира кусури все ще си намери за какво да се хване. ако  мислиш, че за теб няма да е изтощително и ще ти достави удоволствие действай смело  Peace

# 32
виж си бебето да ти е живо и здраво , пък и с големия корем дали ще ти са разправя с гости newsm78 лично на мен  не Naughty
След това живи и здрави имаш сумати поводи Hug

# 33
Е, не разбирам, какво пречи да се разнообрази малко майката от всичкия предстоящ й ужас от неизвестното (или много добре известното), свързано с раждането.
На мен ми направиха такова парти на неутрална територия (тъй че не се наложи да се занимавам с гости) и се чувствах прекрасно. Вместо картичка бяха взели едно бебешко боди, на което всяка приятелка бе написала пожелание от името на нейното бебе - много мил и скъп спомен  Hug
А погача или пита не съм правила именно защото не вярвам на тия тъпи суеверия, които са изтъкали българското ни мислене и ни пречат да погледнем по-напред от носа си,"да не би да му стане нещо на детето". Ако Господ е рекъл, ще се роди живо и здраво!.

Та идеята е супер, който си спретне такова парти няма да се чувства зле, определено  Mr. Green

# 34
На мен лично идеята не ми допада.
С големия корем да посрещам гости, да сервирам и отсервирам. На зеведение по-става, но аз накрая трудно межех да стоя дълго време на едно място ooooh!
На бейби шауъра ти не си домакиня. Някоя от приятелките ти го прави в нейния дом и тя сервира и отсервира. Ти само седиш и получаваш подаръциSimple Smile Играят се разни глупави игри от типа да познаеш обиколката на корема на бъдещата майка, откъсвайки голямо парче тоалетна хартия от едно руло, да разпознаваш бебешки пюрета (кое от какво е), размазват разни видове шоколадови десерти на памперси все едно, че са наакани и ги миришат да познаят кое шоколадче какво е... Ей такива простотии. Щото като събереш една купчина полупознати с цел да ти подарят подаръци за бебето, трябва да измислиш нещо да ги занимаваш, иначе ще скучаят. Пък и американските партита са далеч от българската представа по отношение на храна. Един поднос със зеленчуци и някакъв сос за топене, две-три пици и една торта и ааайде...

# 35
  • София
А погача или пита не съм правила именно защото не вярвам на тия тъпи суеверия, които са изтъкали българското ни мислене и ни пречат да погледнем по-напред от носа си,"да не би да му стане нещо на детето". Ако Господ е рекъл, ще се роди живо и здраво!.
Въпрос на тълкуване! Аз го намирам за купон и повод за събиране с приятели  Peace Откъде накъде трябва да е свързано със суеверия? За мен няма нищо общо!
Но бебешко парти без бебе - за мен това е тъпо  Mr. Green Ако ви е толкова за подаръците, то близките хора и приятелите (свестните) винаги предварително ще попитат и ще купят подарък. Поне при мен всички по-важни и необходими неща ми бяха предварително подарени от приятелите и роднините, а като се роди бебето имаше купон вкъщи!

# 36
това парти по принцип си е американска традиция, но е хубава идея. Те дори имат лист с подаръци в някой магазин и поканените пазаруват по него, също като  за сватба. Според мен това няма да попречи детето да се роди живо и здраво, ако е такава Божията воля. А иначе според мен същите тези хора ще дойдат и след като се роди бебето и пак ще ти донесат подаръци, така че не е просене на подаръци. Би било един хубав ден, прекаран сред приятели във весела и задушевна обстановка. Сега като си помисля, първия път пропуснах този момент, но за второто ще се поправя!

# 37
Аз пак да се включа по темата. Не знам дали с корема ще ти се занимава с гости, но е по-вероятно тогава да си по-енергична, отколкото после с бебето. Една от причините да не правя погача е, че не ми се занимаваше  толкова скоро след раждането да посрещам гости, да мия чинии и т.н.

# 38
Аз харесвам подаръците  Mr. Green
Всъщност си умирам за такива, как не ми е хрумнало преди година и нещо.
Суеверията са си суеверия, но подаръците са с едни гърди напред.
PeaceИ аз съм твърдо за подаръците   Gift. Но все пак виж как ще реагира родата Mr. Green
Я за хората, които ще правят подаръци, помислихте ли? Аз не съм суеверна и ще купувам за бебчо още от утре (ако се разбере полът на прегледа), но няма да правя бебешко парти преди раждането. Приятелките ми ще трябва да купуват 2 пъти подаръци за бебчо - нали всички ще искат да го видят като се роди и ще носят пак по нещо за него...  Confused
Освен това, обичам българските традиции и ги спазвам, колкото мога.  Peace

# 39
Я за хората, които ще правят подаръци, помислихте ли?...

Аз лично не правих такова парти, но смятам че е добра идея!  Peace
Но пък затова сега си подарявам предварително подаръците на бременните приятелки. Когато все още не са си накупили всичко. А после на погачата или на изписването, подарявам нещо символично - някаква играчка, нещо за спомен, дрешка.

# 40
  • Велико Търново
На мен лично идеята не ми допада.
С големия корем да посрещам гости, да сервирам и отсервирам. На зеведение по-става, но аз накрая трудно межех да стоя дълго време на едно място ooooh!
На бейби шауъра ти не си домакиня. Някоя от приятелките ти го прави в нейния дом и тя сервира и отсервира. Ти само седиш и получаваш подаръци:) Играят се разни глупави игри от типа да познаеш обиколката на корема на бъдещата майка, откъсвайки голямо парче тоалетна хартия от едно руло, да разпознаваш бебешки пюрета (кое от какво е), размазват разни видове шоколадови десерти на памперси все едно, че са наакани и ги миришат да познаят кое шоколадче какво е... Ей такива простотии. Щото като събереш една купчина полупознати с цел да ти подарят подаръци за бебето, трябва да измислиш нещо да ги занимаваш, иначе ще скучаят. Пък и американските партита са далеч от българската представа по отношение на храна. Един поднос със зеленчуци и някакъв сос за топене, две-три пици и една торта и ааайде...
хахааааааааааа, че аз ако чакамна мойта проятелки, то по-добре да си га направя на питката аз!

# 41
всеки си решава, но не виждам защо да се лишава една бъдеща мама от малко развлечение и приятно прекарване сред приятели  Peace

# 42
Аз пък не виждам нито лошо в идеята. Правили сме на една приятелка. Събрахме се така или иначе момичета,които се познаваме отлично и не бяхме полупознати. Подарихме и подаръците,от които определено имаше нужда и и влязоха в употреба,като така доста ги улеснихме. Бяхме у тях,но в никакъв случай не ни е прислужвала,ние сами се обслужвахме. Беше изключително приятно и весело,не сме играли тъпи игри,а си говорихме предимно за бебо. След това толкова хора никога не сме могли да се съберем на спокойствие,тъй като наистина е стрес и за детето и за майката.
А пък по въпроса,дали хората няма да бъдат принудени да дават по два пъти подаръци?
Никъде не пише,кой,по колко трябва да дава. Който има желание и това дете го чувства  близко до сърцето винаги ще има,какво да му даде. А и не всичко е въпрос на пари.
Но всеки прави така,както го чувства най добре  Peace

# 43
Приятелките и бъдещата кръстница така и така ми съобщиха, че ще ми правят такова парти. А аз нямам нищо против. Иначе е америанска традиция. Събират се само жени, около 1.5-2 месеца преди раждането и се подаряват подаръци за бебето и майката. Звучи добре, нали?

# 44
Чудя се как не съм се сетила да си направя такова"бебешко парти".Ама наистина.И защо пък ако една жена е в добра форма да не си направи такова събиране по женски.Подкрепям идеята.Чудесно е!!!

Общи условия

Активация на акаунт